|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ciąża a jaccuzi
Witam,
mam pytanie - czy w ciaży można korzystac z jacuzzi i masażu podwodnego (chodzi mi o takie, nie wiem jak to nazwać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża a jaccuzi
Wiadomo, że w ciąży trzeba bardziej uważać na wszystko, żeby chronić płód. Jacuzzi jednak nie powinno zaszkodzić;samo w sobie nie jest szkodliwe; przyjemnie rozluźnia i nawet powiedział bym warto sobie pomasować ociężałe,przepracowane ciało, problemem może być jednak higiena takich kąpielisk.
Kobieta chyba najlepiej czuje, co jej maleństwu potrzeba, a co moze zaszkodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciąża a jaccuzi
Chociaz dzisiaj mozna nawet spotkać się z całymi seriami zabiegów dla kobiet w ciąży, jednak z medycznego i fizjologicznego punktu widzenia zabiegi takie bynajmniej nie stanowią wskazań w tym okresie. Podwyższona temperatura oraz kwestia ciśnienia podczas masaży o charakterze hydroterapii dają uczucie rozluźnienia, ale z drugiej strony sa zabiegami niekontrolowanymi, tzn. nie wiemy dokładnie jak nasz organizm zareaguje.
Swoją drogą jaccuzi w domowym klimacie, znane, wypróbowane to co innego, a tzw miejsca publiczne to inna sprawa. Nie wiadomo kiedy zwiększa sie nagle cisnienie. No i jak koleżanka zaznacza kwestia higieny. Oj pozostawia sobie w polskich ośrodkach wodnych wiele do zyczenia. Ponadto zamknięty zbiornik oraz podwyzszona temperatura jest niezła wylęgarnia ....... Przepraszam ale taka jest prawda. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.