|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zaparcia ! Błagam o pomoc
Kochani , jestem chyba wyjątkowym przypadkiem . Bo gdy jem dużo , nawet bardzo (tłusto , dużo czekolady itd) to nie mam żanych problemów z wypróżnianiem się , a gdy tylko przechodzę na dietę 5 posiłków dziennie np.6:30 pół grahamki z chudym twarogiem , 9:30 jabłko lub marchewka , 12:30 drugie pół grahamki z chudym twarogiem , 16:30 pierś z kurczaka , 19:30 jogurt naturalny , piję dużo wody a mimo tego od tygodnia nic ! Piję na czco wodę z cytryną , siemie lnianie nie pomaga ... Błonnika jem dużo *codziennie ciemne pieczywo , warzywa " a i tak nic :/ Jestem załamany , senes pomaga ale jak nie wypiję to znów nic , a przecież będąc na diecie tak długi czas nie mogę się ciągle tym faszerować ... A więc doradźcie co mam zrobic ? Miał ktoś podobnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaparcia ! Błagam o pomoc
normalne, tak mało jesz że nie ma co wylecieć z ciebie
przemyślę tę dietę bo nie jest za mądra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak przy okazji, że wspomnę, nadmiar błonnika nie zrównoważony odpowiednią ilością płynów nie pomoże na zaparcia, tylko się do nich jeszcze przyczyni.
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem,jak długo jesteś na diecie 5 posiłków?organizm potrzebuje czasu,aby się przestawić na zupełnie inne jedzenie jest to taki mały szok dla niego.Nie zmieniaj diety,tylko cierpliwie czekaj,bo jesz dobrze.U mnie jest na odwrót,jak jem dużo,a nie daj boże chleb,to mam problemy z zaparciami,jak jem mało i właśnie 5 posiłków dziennie ale bez pieczywa to jestem w toalecie codziennie. Chleb mnie zapycha,zakleja i korkuje,lubie chleb,wiec dwa razy w tygodniu pozwalam sobie na chleb orkiszowy.Siemie lniane jest bardzo dobre,ale pite systematycznie dwa razy dziennie i z rana zamiast grahamki wypić siemię na czczo,nie umrzesz jak nie zjesz śniadania i tak za godzinę sniadanie,ja tak piję i na zmianę już od lat kefir,maślankę lub actimel ten dla dzieci wszystko na czczo,sniadanie jem o 10-tej i zawsze musli z mlekiem,potem już jem wszystko.Ostatni posiłek o 18-tej i oczywiście siemię.Daj sobie czas na przestawienie się organizmu,nie zaczynaj dnia od chleba,tylko od płynnych posiłków.U mnie taki plan się sprawdza już od lat,spróbuj akurat u Ciebie zadziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
nie je dobrze bo je baaaardzo mało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nawet nie dieta, to głodówka wszystkiego za mało
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jakie 5 posikow?Ja tu ani jednego nie widze. No moze jakby wszystko razem zebrac do kupy to by wyszedl posilek
![]() Zacznij jesc wiecej. Dodaj warzywa, jakies wegle zlozone do obiadu. Wywal jogurty. Dodaj porzadne sniadanie i codzienna dawke ruchu. Wtedy zaparcia znikna. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A to niby dlaczego ma zrezygnować z jogurtu (naturalnego, jak napisał)??
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Naturalny akurat krzywdy nie robi, jest wręcz zalecany.
Jeśli chcesz w naturalny sposób pozbyć się zaparć, jedz dużo (naprawdę dużo) warzyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ale chodzi ci ogólnie o nabiał? Bo myślałam, że dorosły organizm nie toleruje głównie mleka, przetworzone są ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do autora wątku..nie jesz- nie masz co wydalić ![]() a na poważnie już całkiem- za dużo białka, błonnika ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- doraźnie- 30min na randce z WC, dobra muza, książka itp mile widziane. Na drzwiach kartka" nie przeszkadzać. Pilna narada."
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja tez cierpie na zaparcia, ale nerwicowe, kiedys stosowalam Radirex, ale balam sie uzaleznienia, odkrylam, ze bardzo skuteczne, jezeli masz wolny dzien wypij na czczo kefir, a potem dwa jajka miekko i herbatka lub kawka. Jak nie zadziala, polecam tez sok z suszonych sliwek. Nie jest powszechnie dostepny, ale mozna go dostac. Gotuje suszone jablka i gruszki jak na swiateczny kompot w odpowiedniej ilosci wody, dodaje miodu lub cukru, sok z cytryny i dolewam sok z suszonych sliwek, gotuje do miekkosci owocow. Pijac go na czczo cieply lub chlodny na pewno sobie pomozesz
![]() Przez jakis czas unikaj gotowanych korzeniowych warzyw, czekolady i prztworzonych ma maksa produktow: zupy instant, ekspressowe desery itp. Unikaj zbyt mocnej herbaty i coli. Zapomnij o jagodach, piwie i slodkich napojach gazowanych a takze typu Tymbarki, Costy, Garden itp... Edytowane przez Black_Rose Czas edycji: 2013-04-17 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a mnie czyści po coli.
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Zgadzam się co do błonnika, im więcej błonnika tym większe problemy z zaparciami i też wzdęciami. Dieta którą opisałeś dla mnie nie jest 5-cio posiłkowym odchudzaniem tylko katowaniem siebie. U mnie nabiał pomaga, ale wiem że już nie jest zdrowy i nie powinnam tak dużo go jeść...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Słuchajcie a co do tego błonnika, to co przyjmowac, co jesc zeby nie było takiego nieprzyjemnego zastoju w jelitach ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
duuuuuużo pić
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja polecam szklankę wody na czczo z sokiem z cytryny i wspomniany błonnik. Działa to cuda a dodatkowo fajnie waga spada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Czyli koniecznie musze zamienic poranną kawe własnei na szklankę wody z cytryną. Nie wiem czy sie przełamie ale czego sie nie robi dla jelit.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Zaparcia powstają najczęściej przy zmianie sposobu odżywiania. Piszesz, ze jesz sporo błonnika - pamiętaj by jeść często i regularnie. Spożywaj bardzo dużo płynów (2-3 l./dobę). Zwiększ troszkę swoje racje pokarmowe bo Twoja dieta jest bardzo uboga. Podgryzaj ziarna, zajadaj się domowym museli, kosztuj suszone owoce a jeśli to wszystko nie pomoże to polecam wizytę u gastrologa.
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Dobry pomysł. Szklanka wody (najlepiej przegotowanej) z dodatkiem cytryny działa zbawiennie na jelita.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.