|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
wydzwaniają do mnie dziwne numery
Od jakieś czasu o różnych porach, czasami dzień w dzień dzwonią do mnie dziwne numery. Każdy zaczyna się 512 343 xxx. Dzwonią uparcie a gdy w końcu odbiorę to nikt nic nie mówi i od razu odrzuca połączenie. Gdy oddzwaniam na ten numer nawet kilka sekund po wcześniejszym dzwonieniu do mnie, włącza się sekretarka lub inna informacja, że numer niedostępny w tej chwili. Dziś gdy odebrałam usłyszałam głos kobiety i hałas w tle, mówiła coś do kogoś po polsku ale bardzo szybko odrzuciła połączenie.
Kogoś też męczą te numery? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wydzwaniają do mnie dziwne numery
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wpisz pełny numer w google, pewnie znajdziesz odpowiedz na to kto to.
Ja bardzo rzadko odbieram nieznane mi numery zawsze najpierw sprawdzam w google kto to może być i prawie nigdy nie oddzwaniam, jak ktoś coś chce to zadzwoni drugi raz. I jeszcze co do oddzwaniania na nieznane nam numery http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,...?ticaid=111d10
![]() Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2013-12-10 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z google wynika, że nie tylko ja mam ten sam problem. Więc to może byćmasopwy problem. Dzwonią tak z rok do ludzi. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 2ystem1645 Czas edycji: 2013-12-10 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nagaciągacze z firm zewn. od prawdopodobnie Orange
http://callerr.com/512343213 https://pl-pl.facebook.com/orangepol...82186415134260 Ignorować. Polecenie wykonać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jedyna możliwość to ustawienie możliwości dzwonienia (filtru) - tylko dla listy z kontaktów (zależne od oprogramowania w tel. i ma to swoje wady).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie masz w telefonie opcji blokowania?
Do mnie tak namiętnie wydzwaniał jeden nr, po sprawdzeniu okazało się, że to prawdopodobnie z banku dzwonią. Dzwonili, ja odbierałam i cisza. Jak się nagrywali na pocztę i odsłuchiwałam, to była muzyczka i 'proszę czekać na połączenie z konsultantem' ! Co za dziady! Nie dość, że mi tylek zawracają, to jeszcze ja mam na konsultanta czekać. Ja mam w telefonie opcję blokowania konkretnych numerów, tzn. ich połączenia są od razu odrzucane. Ustawiłam tam ten nr i dzięki bogu, bo jak widzę w historii połączeń odrzuconych, dzwonią codziennie (tylko tel mnie nie informuje o tym, całe szczęście). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Parę dni temu ktoś do mnie dzwonił z numeru zaczynającego się od +24, w artykule zamieszczonym przez Wolha jest coś na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja nie blokuję wszystkich obcych numerów, tylko konkretne (wybrane)
![]() Wątpię żeby operator zablokował ![]() Odrzucaj zawsze te połączenia -nie odbieraj, nie czekaj aż się wydzwoni. Nie oddzwaniaj. Innego wyjścia nie ma, chyba, że zmienisz telefon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Miałam ten sam problem po rozwiązaniu umowy z Netią. Okazało się, że przekazali mój numer do jakiegoś call centre i telefon dzwonił bez przerwy. Po odebraniu oczywiście głucho.
Po wpisaniu w google znalazłam informacje dotyczące właściciela i zadzwoniłam do firmy, żeby wykreślili mój numer, bo zgłoszę na policję, że jestem nękana. Pani, która odebrała, poinformowała mnie, że dostali mój numer od Netii. I oczywiście, że wykreślą z listy. Od tamtej pory nie dzwonią. Operator raczej nie ma możliwości zablokowania numeru (ale niektóre telefony - aparaty) mają taką możliwość. W najgorszym przypadku pozostaje zgłosić na komisariacie, że jest się nękanym. Oni mogą zablokować numer. Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Też kiedyś miałam problem z telefonami, ale do mnie dzwonili z jakiejś firmy zewnętrznej obsługującej Plusa, sprawdziłam w internecie. Schemat był podobny, też uporczywe telefony, czasami nikt się nie odzywał, czasami słyszałam jakieś szumy i trzaski lub nawet rozmowy w tle. Po pewnym czasie telefonu ustały.
Pojęcia nie mam po co komu coś co działa w ten sposób, na pewno tacy "profesjonaliści" nic by mi nie wcisnęli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
to chyba zmasowany atak jeży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
jeżyki są spoko
http://kwejk.pl/obrazek/1963333/pokemon.html
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Postanowilam sie wlaczyc do dyslusji, bo moja znajoma miala kiedys taki podobny problem. Call center w takim przypadku to bardzo optymistyczna wersja
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.