|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pyt. dotyczące włosów- grubość,wypadanie
Witam.
Przepraszam z góry,jeśli odpowiedzi na podobny do mojego temat się pojawiły,ale nawet jeśli bym chciała tego szukać,to chyba musiałabym siedzieć do rana,bo nieraz jest ponad 100 stron i czytać wszystko po kolei to katorga,szczególnie,że często nie ma odpowiedzi na pytanie- np "czy dane tabletki działają", to zamiast wypowiedzi osób,które je brały, są odpowiedzi typu "żadne tabletki ci nie pomogą.." - i snują ludzie wywody,zamiast ustosunkować się do pytania. Więc..czy mycie włosów codziennie może powodować nadmierną ich utratę? Czy jest jakikolwiek sposób (domowy,czy jakiś kosmetyk,cokolwiek) na dodanie objętości,grubości,porost włosów- babyhair ? Wiem,że jantar ma działać,ja go używam,coś tam dał,ale nic spektakularnego...zatem może są jakieś tabletki (belissa,quinoral..), które powodują ich porost? Dziękuję wszystkim Paniom za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pyt. dotyczące włosów- grubość,wypadanie
Jedynymi tabletkami na Polskim rynku, które mogą działać to Biotebal.
Wszystko to, co ma skrzyp to pic na wodę- skrzyp źle wchłania się z układu pokarmowego a zanim dotrze do cebulek włosa to w większości zostaje zmetabolizowany. Ja na porost włosów brałam tabletki z drożdży piwnych, bo odrzucał mnie smak drożdży gdy próbowałam je pić Włosy rosły ale nie spektakularnie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pyt. dotyczące włosów- grubość,wypadanie
hej z wlosami mam podobny problem co ty,Moje wlosy są zniszczone,suche,cienkie, i wypadaja na potege. wiec teraz jak je odnowic,oto jest pytanie..
Opowiem ci jakich sposobow uzywam od 1 stycznia ( pielegnacja wlosow to moje postanowienie noworoczne wiec to dopiero moje pierwsze kroki ) -wlosy myje co 3 dni,czesciej nie polecam poniewaz z tego co wiem mozna tylko sobie je przetluścic , najwazniejsze wyczesuje wlosy szczotka 3 razy na dzień,na szczotce wlosow jest caly klebek,ale te martwe wlosy lepiej wyczesac i dac szanse nowym ![]() -do szamponu nie przywiazuje wiekszej wagi najwazniejsze sa dla mnie maski olejki,wcierki,odżywki a wiec co stosuje? -odzywka WAX nie wiem czy o niej slyszalas ale jest dostepna w aptece nakladam ja na godzine przed myciem i wlosy zawijam recznikiem ![]() -olejki na zniszczone końcowki z avonu serum -chociarz przyznam sie szczerze ze efektow jako takich nie widze ;/ale trzeba próbowac -uzywam tez olejek arganowy (nie wiem jaka cena jego jest w Pl bo ja obecnie przebywam w UK) -przed kazdym prostowaniem uzywam ochrony w sprayu I STOSUJE CODZIENNIE TABLETKI BIOTIN-BIOTYNA A wiec efekty opisze wkrotce,fajnie ze ktos zalozyl nowy watek ,bo jest ich mnostwo a teraz na nowo mozemy sie wspierac pielegnacja wlosow )) ![]() a dodam jeszcze ze o domowych sposobach slyszalam plykanki ze skrzypu i pokrzywy ale czy dziala pojecia nie mam mam nadzieje ze bedzie nas wiecej zaczynamy pielegnacje od nowego roku dziewczynki ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.