2013-12-11, 17:33
|
|
Przyczajenie
|
Kuszące spojrzenie na wyciągnięcie ręki
Aby rzęsy były piękne musimy się troszkę namęczyć, ale w sumie warto ! Ja osobiście codziennie wieczorem smaruję je olejkiem rycynowy. Nakładam je szczoteczką od jakiejś starej, zużytej mascary, oczywiście szczotka ta jest dokładnie wymyta Olejek należy starannie rozprowadzić na całych rzęsach i pozostawić do wyschnięcia, tudzież zapewne częściowo do wtarcia w poduszkę podczas spania. Olejek ten bardzo odżywia rzęsy, poprawia ich wygląd oraz kondycję. By uniknąć ich wypadania, należy pamiętać o codziennym demakijażu! Polecam płyny, które mają w składzie bawełnę, są bardzo delikatne i nawilżają skórę wokół oczu. Jeśli chodzi i malowanie rzęs to nie polecam kilkakrotnego pociągania tuszem, gdyż to bardzo zlepia włoski oraz narusza ich strukturę. Lepiej zainwestować w ciut lepszy produkt, który zapewni nam optymalny efekt długich, pięknych rzęs.
By skóra wokół oczu wyglądała równie dobrze, polecam szczerze maseczki z ziemniaka. Mianowicie należy zetrzeć go na papkę, odcisnąć sok, a miąższ nałożyć pod oczy. Tak możemy się relaksować przez około 20 minut. Jest to bardzo przyjemne, gdyż czujemy fajny chłodek oraz mam trochę czasu na odpoczynek. Ziemniak mianowicie "ściąga skórę" dzięki czemu staje się ona bardziej sprężysta i napięta. Nałożenie plasterków ogórka na kilka minut zaś pozwala odpocząć naszym oczom, dzięki czemu są one bardziej świeże, nie widać zmęczenia co także poprawia nasze spojrzenie. Dobrą alternatywą jest także kremik ze świetlikiem, który redukuje cienie. Zdecydowanie lepiej jest go "wklepać" niż wsmarować, gdyż to poprawia ukrwienie skóry. By pozbyć się zaś, natrętnych worków można przykładać pod oczy, uprzednio wyjętą z zamrażarki zwykłą łyżeczkę stołową. Jest to bardzo prosty i szybki zabieg, ale naprawdę skuteczny.
W tej chwili nie przychodzi mi nic więcej do głowy, ale jak tylko pojawi się jakaś nowa idea, natychmiast się z wami podzielę Mam nadzieję, że komuś przydadzą się te moje rady
|
|
|