|
Notka |
|
Wygraj serum do rzęs Inveo! Podziel się z nami swoimi trikami i poznaj sposoby innych Wizażanek na piękne oczy i rzęsy! Może to właśnie ty wygrasz hypoalergiczne serum do rzęs Inveo! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zdrowe, Długie i Grube Rzęsy - Jak osiągnąć?
Witajcie !
![]() Już od dawna kobiety podkreślają swoje oczy, aby były bardziej wyraziste, zalotne i przyciągające spojrzenie. Rzęsy powinny być dopełnieniem pięknego makijażu, ale nie zawsze tak bywa. Niektóre kobiety mają rzęsy proste, krótkie, cienkie, którym zalotka i henna nie pomaga i jedynym wyjściem są sztuczne rzęsy. Na szczęście nie mam tak niesfornych rzęs ![]() ![]() Moje rzęsy były krótkie i cienkie... obecnie ich stan odrobinkę się poprawił. Odkąd zmieniłam pielęgnacje twarzy i okolic oczu zauważyłam poprawę, a wygląda to teraz u mnie tak: 1. Codziennie przed snem, po zmyciu makijażu ( o tym troszkę później) nakładam na rzęsy spiralką lub szczoteczką po tuszu olejek rycynowy, czasami arganowy. Super wzmacniają rzęski i zapobiegają nadmiernemu wypadaniu. ![]() 2. Gdy wstaję rano, myję buzię i nakładam na rzęsy maść witaminową ( super sprawdza się też w pielęgnacji ust!) i tak sobie chwilę chodzę po domu w międzyczasie robiąc sobie herbatkę i śniadanie, nakładając krem na buzię, układając/ susząc włoski etc. ![]() ![]() ![]() ![]() 3. Przykładam do oczu wacik z preparatem do demakijażu oczu i usuwam resztki maści. ( zazwyczaj jest to płyn, ponieważ nie lubię konsystencji mleczek... ![]() 4. Nakładam na osuszone rzęsy wydłużający tusz do rzęs (obecnie chwalę sobie Telescopic z L`Oreal, ten srebrny). Nie nakładam przed tuszem żadnych odżywek, serum itp. Ponieważ na moich rzęsach tusz nie trzyma się wtedy zbyt dobrze ![]() ![]() 5. UNIKAM! ZALOTEK! Niepotrzebnie niszczą rzęsy... fakt, dają fajny efekt podkręcenia, ale przy codziennym stosowaniu niszczą i wyrywają rzęsy ( ![]() ![]() ![]() ![]() 6. Demakijaż : Nasączam dwa waciki płynem, dociskam lekko do oczu i czekam 1-2 minutki. Po czym lekko zsuwam i powtarzam czynność, aż tusz zejdzie. Potem patyczkiem kosmetycznym nasączonym płynem usuwam resztki tuszu z linii rzęs, aby dokładnie oczyścić oczy i dalej tak jak w punkcie 1 ![]() NIE TRZEMY OKOLIC OCZU! ![]() Skóra w tym obszarze twarzy jest cieńsza, wrażliwsza , a rzęsy przy tym wypadają. Dodatkowo niektóre dziewczyny skubią (???) tusz... spotkałam się z tym kilka razy.... NEVER, NEVER, NEVER. Gorszej rzeczy chyba już nie ma. ![]() ![]() ![]() Raz na tydzień przyklejam sobie pod oczy żelowe płatki mogą być z kolagenem, aloesem itp. Na rzęsy nakładam olej kokosowy wymieszany z masłem shea ( karite) , na buzię maseczka żelowa... mhm... i taki relaks z zamkniętymi oczkami przez kilka chwil ( no... może dwie godzinki...tak dla dobra rzęs ![]() ![]() ![]() To chyba było by na tyle, może nie napisałam tego w bardzo ciekawy sposób, ale chciałam wam przekazać jak najwięcej informacji o pielęgnacji moich rzęs, która u mnie sprawdza się bardzo dobrze, więc polecam spróbować może i u was się sprawdzi ![]() ![]() ![]() Moje rzęsy mają obecnie lepszą kondycję niż pół roku temu ( wtedy zmieniłam pielęgnację),ale daleko im jeszcze do mojego ideału - moich dawnych, długich rzęs ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Karolina ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.