|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wielki BĄBEL na brodzie
na mojej brodzie pojawił się okropny bąbel, jakby mała piłeczka pod skórą. Za chiny nie można tego wycisnąć bo jeszcze bardziej staje sie widoczny... beczę się z nim już jakiś dłuższy czas.. nie długo sylwester, studniówka a tu taki wulkan pod skórny
![]() ![]() ![]() wygląda to mniej wiecej tak : Edytowane przez werkawerka15 Czas edycji: 2014-01-08 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wielki BĄBEL na brodzie
Przybij piątkę...mam identycznego i też na brodzie. To cholerstwo za nic nie chce zejść. Wyciskam, przekłuwam i NIC!
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
wlasnie tak myslałam o przekłuciu ale jakos nie jestem przekonana, jak długo juz to masz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
też kiedyś takie próbowałam wycisnąć aż w końcu się wkurzyłam i jak mi taki wyrósł któregoś razu to go zostawiłam w spokoju.. nic z nim nie robiłam i szybciej zniknął niż tamte przy próbie wyciskania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Od niedzieli go mam. Boli mnie tak, że aż czuję ból na dziąsłach
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja juz go mam od okolo miesiąca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dermatolog?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To samo miałem idento ! nie wysuszaj narazie tego bo to nie ma sensu nie wyciskaj bo zrobisz gorzej , na takie zmiany idealna jest maść ichtiolowa .
miałem takie coś pojawiło mi się to w poniedziałek 2tyg temu pół brody bolało( może to od zębów ? wiem że mam do roboty i musze się wybrać) w sumie troche majstrowałem przy tym w poniedziałek coś tam wyszło lecz nie do końca potem sie powiekszyło i wgl jak zawsze przy takich , zostawiłem posmarowałem tą maścią tak wiem śmierdzi ale jak działa ? wyciąga wszystko z tego pryszcza na wierzch że bez problemu leciutko wszystko wychodzi lub po prostu tak jak u mnie pojawiło się białe na górze tego że można było próbwać wyciskać troche wycisnałem tego białego potem znów się zebrało zostawiłem poszedłem spać rano się budze brak tego białego nie bolało zmalało więc czas na sudocrem bo jakiś tam ślad został , lecz juz pod koniec tyg sobota niedziela mało było co widać a teraz nic ;] dodam że kiedyś jak takie coś mi się pojawiało (rzadko) to rozdrapywałem pół brody i wyciskając sączyła się tylko ropa czy coś i tylko ślady na dłuzej zostawały Edytowane przez Wealthy Czas edycji: 2013-12-11 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zrobiło mi się kiedyś takie coś na policzku, bolało, czułam takie rozpychanie jakby od wewnątrz, aż mi popękały naczynka trochę. Też męczyłam się z tym chyba ze 2 tygodnie, próbowałam wyciskać itd., dopiero maść ichtiolowa za 3zł z apteki pomogła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Maść ichtiolowa jest ok, ale tormentiol w moim przypadku zadziałał znacznie szybciej. Na drugi dzień już wszystko było na wierzchu. Tyle, że ja smarowałam co kilka godzin gdy tylko maść się starła. Miałam kilka takich dużych bąbli nie ciśnij na siłę bo zostają po nich blizny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Takie gulki pojawiają się czasem, ale kiedy ich się nie rusza, nie wyciska, nie skubie to wchłaniają się same nie zostawiając śladu. Można od czasu do czasu przemywać wodą utlenioną w celu dezynfekcji, nigdy nie spirytusem. Uparte mogą siedzieć miesiąc i dwa. Co do maści ichtiolowej to można stosować na owrzodzenia, natomiast gdy nie ma ujścia może się nie sprawdzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
dzisiaj poszłam po maść ichtiolową, strasznie śmierdzi cos jak smoła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei mówię zawsze, że smaruję się asfaltem
![]() Mam nadzieję, że pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
juz 3 dzien uzywam maść ichtiolową i nic o.O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim to się tym nie baw, bo pogarszasz sprawę tylko.
Też czasami wyskakiwały mi takie bąble na brodzie, najprawdopodobniej pojawiają się one przez hormony, tak przynajmniej słyszałam ![]() Kiedyś miałam to świństwo ponad miesiąc i za nic zejść nie chciało, ale przestałam dotykać, dłubać i zeszło ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
maść ichtiolowa DZIAŁA. tak więc po 3/4 dniach stosowania wycisnęłam pryszczola... a raczej lekko ścisnęłam brudząc lustro ;o fujfujfujfujfuj
![]() teraz czekamy aż zejdzie pryszczek do końca, zapowiada sie fajnie bo prawie go nie czuć, juz nie mam piłki na brodzie ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
To zawsze działa na takie dziwne podskórne wulkany!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.