|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ciąża czy nie?
Witam! 1 stycznia miałam ostatnią miesiączkę, 17 stycznia współżyłam z Mężem (w dni płodne). 1 lutego zrobiłam test i wyszedł pozytywnie, następnego dnia bolał mnie bardzo prawy jajnik ( aż utykałam na nogę), co o tym sądzić? Jestem w ciąży czy nie? Dodam że nie mam żadnych innych objawów.
Dodam jeszcze że 14, 15 i 16 przyjmowałam antybiotyk.
Szczęście - coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś ![]() Edytowane przez inwazja Czas edycji: 2014-02-05 o 18:21 Powód: zła data |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża czy nie?
zrób test z krwi to najlepszy sposób potwierdzenia tak wczesnej ciąży... to że bolał Cię jajnik raczej nie ma nic do rzeczy mnie bolał i w ciąży i przed ciążą. Skoro miałaś pozytywny test to raczej jesteś ale ja bym powtórzyła jeśli nie masz możliwości z krwi to chociaż sikany
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-02-05 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zalecam test ciążowy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny jestem tu nowa, wiem ze pewnie są tutaj jakieś tematy juz z tymi problemami związanymi ale może ktoś mi pomoże. otóż z Narzeczonym staramy się o dzidzie 4 miesiąc, 20 grudnia miałam okres potem wspolzylismy co dwa dni również w dni płodne, 21 stycznia dostałam plamien które trwały 2,3 dni takie lekkie na wkładce było tylko widać, i od tamtej pory nic, robiłam juz testy ciążowe i są negatywne ( juz nie mam ochoty patrzeć na ta jedna kreskę ;(... może któraś z was miała taki problem i może mi Doradzić? .. dziękuję bardzo za wszelkie informacje pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupiłam testy 2 różnych firm. I np. w poniedziałek zrobiłam jeden test najtańszy i na nim druga kreska była taka słabo widoczna to zobiłam ten droższy test i tylko jedną pokazał. Pomyślałam że poczekam ze 2 dni i zrobię jeszcze raz. W czwartek zrobiłam droższy i tańszy test i oba były pozytywne. Nie chcę robić nadziei ale jak widać czasem to od testy zależy czy pokaże akurat w dniu spodziewanej miesiączki czy później. Wyskoczcie sobie gdzieś na weekend i zrelaksujcie, nic na siłę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Na sylwestrze trochę wypiłam i urwał mi się film aczkolwiek jestem pewna na 99% że do niczego nie doszło i jestem nadal dziewicą. Okres powinnam mieć jakoś 21-23 stycznia jest już 8 luty nie boli mnie brzuch nie mam żadnych objawów przedmiesiączkowych ale od 2 dni mam dziwne "upławy" w kolorze brązowo-czerwonym pachną one dziwnie, ale nie jakoś brzydko. Upławy nie zostają na bieliźnie tylko jak pójdę do łazienki się podetrzeć papierem wtedy wychodzą na papier są lepkie i czasami mają postać nitek.. Mam 16 lat okres miałam do tej pory raczej regularnie. Czy to może być ciąża czy jakaś chorba? Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
U mnie bylo tak, ze jakies 2 tyg po ostatnim okresie dostalam niewielkich plamien, trwaly 2-3dni i przeszly. Sadzilam, ze moze to hormony szaleja....potem okres juz nie przyszedl, ale to mi sie czasem zdarzalo, chociaz rzadko, ze spoznial sie o 2-3 dni. Testy ciazowe wykazywaly uparcie brak ciazy, stawialam wiec na zaburzenia hormonalne, ale prawie po tygodniu od spoznionego okresu wyszla w koncu blada kreseczka. Jak sie okazalo, przesunela mi sie owulacja, i w ciaze zaszlam, ale w stosunku do terminu z OM jest mlodsza o 2 tyg co zgadza sie zarowno z USG jak i moimi wyliczeniami. Moze podobna syt ma miejsce u Ciebie, ale moze byc tez tak, ze okres po prostu sie spoznia i za chwile dostaniesz. Trzymam kciuki, zeby to jednak byla fasolka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie starające i przyszłe mamusie
![]() wraz z mężem podjęliśmy decyzję, iż chcemy zostać rodzicami, przyznam szczerze, że od dawna marzyłam o tym momencie...obecnie jest to jedyne moje marzenie. W związku z tym udałam się do lekarza gin, aby upewnić się czy nie ma jakichś przeciwwskazań i jest ok. Ostatnią miesiączkę miałam 29 stycznia, jest regularna co do godziny co 28 dni. (dosłownie rano się budzę dnia 28 i mam). 7 lutego byliśmy u gin, która potwierdziła, że mam 20mm pęcherzyk, który lada moment pęknie i powinniśmy intensywnie pracować ![]() ![]() proszę o radę bardziej doświadczonych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
zrób test.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.