|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wigilia klasowa- problem
Elo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wigilia klasowa- problem
idz do wychowawczyni i powiedz jej jaka jest sytuacja chcesz wszystko za klase zrobić? nie wiem w czym tu problem jest taka lekcja jak godzina wychowawca niech nauczycielka sie zapyta kto co przynosi skoro Ciebie nie słuchają nie wieże że nikt nie ma jakichś paru zbędnych bombek czy coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na następnej lekcji wychowawczej, powiedz klasie (przy wychowawczyni) kto co przynosi, rozdzielcie po równo obowiązki i tyle. Jak to będziesz cichaczem robiła to mogą zwyczajnie olać, a jak przy podziale będzie nauczycielka to będzie im głupio zawieść.
Jak miewałam wigilie klasowe ( o rany... kiedy to było?), to pamiętam, że każdy coś przynosił, nie było że ktoś na gotowe przychodził. Co do potraw- barszczyk z torebki w plastikowym kubku, kapuśniaczki/ bułki z pieczarkami kupione w piekarni, sernik, makowiec i wystarczy. Może jeszcze jakieś soki/herbata.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Sorry. Ale ja nie wiem... Niestety ja na Wigilii klasowej nie mam tak jak ty. Ja mam tylko słodycze... <Szkoda> ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
U nas zawsze na Wigilii klasowej są uszka i barszcz. Dodatkowo jakieś słodycze i owoce. No i opłatek, a choinkę ubieramy wspólnie, każdy coś na nią przynosi, albo się składamy na bombki i lampki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.