|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pomóżcie z zapachem...
Witam wszystkich i z góry proszę o pomoc a dokładniej
ma problem bo kończy mi się perfuma i muszę kupić nową mam teraz allure channel jak kupowałem była super lecz to tylko zauroczenie bo znudziła mi się więc chcę coś nowego. Bardzo podoba mi się CK euphoria lecz nie wiem jak z trwałością?? bo np allure channel była wyczuwalna przez inne osoby więc trwałość była okej a co do euphori to czytam i czytam i sporo jest wypowiedzi że trwałość jest nie najlepsza... Jak to jest?? A może polecicie inne perfumy podobne to CK euphoria z tym żeby były trwałe?? Euphoria po jakimś czasie jest trochę słodka na ogół nie lubię słodkich perfum ale Euphoria tak to zrobiła że ta lekka słodycz jest ciekawa |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pomóżcie z zapachem...
Cytat:
,ale ja nie rozumiem takich wątków. Co mi z tego że jest podany jeden zapach i zgaduj co autor miał na myśli.Euphoria CK ale dla kobiet czy dla mężczyzn? Rozumiem,że szukasz wystrzałowego zapachu na który kobiety jak poczują od razu się rozbiorą ale powiem szczerze,że żadnych faktów nie podałeś i zacznij sam testować. Na Twoim ciele mogą zupełnie inaczej rozwijać się zapachy niż tak jak czujemy na innym mężczyźnie czy na sobie.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Przeprszam. Jestem chlopakiem więc szukam męskiego zapachu.
Ogolnie narazie mi chodzi o to czy trwałość euphorii jest podobna do np. Allure channel Miałem tez hugo boss zielony, ładny zapach lecz chce czegoś bardziej męskiego Byl też hugo boss selection , ładny lecz to jeszcze nie to. I właśnie euphoria jest zapachem ładnym lecz nie wiem czy jest tak trwała jakbym chciał. I prosze o podanie tych trwalszych zapachów z serii męskich, eleganckich dla mężczyzn pewnych siebie i zdecydowanych. Chcę zapachu poprostu oryginalnego i trwałego. |
|
|
|
|
#4 | |||
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Jest też wersja Intense, z założenia powinien to być "mocniejszy" zapach może warto go sprawdzić. Jeszcze tylko jedna uwaga nie perfuma a perfumy. ![]() Cytat:
Akurat ten wątek i tak jest jednym z lepszych. Autor nigdzie nie pisze że chce efektu ścielących się przed nim panienek, jak większość z mężczyzn zakładających takie wątki ![]() ![]() Podanie lubianych perfum to właśnie najlepsza droga do otrzymania propozycji. Ja akurat uważam że szczegóły dotyczące wyglądu czy wieku czy tam charakteru nawet o guście perfumeryjnym wiele nie mówią. ![]() Najlepszym przykładem jestem ja sama, uwierz mi, na pierwszy rzut oka nie skojarzyłabyś mnie z moimi ulubionymi zapachami. ![]() Cytat:
Ten Allure znudził Cię bo to też raczej lekki zapach, choć jak dla mnie bardzo fajny. Jeżeli chciałbyś czegoś niebanalnego z mainstreamu to może jakiś Hermes? Albo Bleu de Chanel, wiele osób go krytykuje ale mnie się akurat podoba Jest w miarę bezpieczny na co dzień i ma klasę. Ale zaznaczam że to bardzo subiektywna opinia.Poza tym pozostając przy Chanel Antaeus i Platinum Egoiste. Ten ostatni to akurat ulubiony męski zapach mojej siostry, ona jest bardziej wybredna ode mnie. ![]() Piszesz że słodkie zapachy odpadają a takich z męskiej strony znam najwięcej więc nie pomogę za bardzo.
Mój avatar - ... "I just can't bare to let a gorgeous guy like him out of my sight." Edytowane przez _carlajna_ Czas edycji: 2013-12-19 o 18:44 |
|||
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oooo tutaj zaciekawiono mnie całkowicie a jak przeczytałem opis Antaeus to wogole strzał w dziesiątkę tylko nie wiadomo jak z zapachem heh A więc powiem tak że chcę zebrać kilka takowych lepszych zapachów zamówić próbki i wybrać najlepszy wiec teraz mam pytanie te zapachy Antaeus i Platinum Egoiste, Bleu de Chanel, Hermes są to zapachy oczywiście trwałe prawda? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Charakterny i niesłodki. Ale oczywiście bez testów się nie obejdzie. |
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Na mnie te zapachy takie są. Na mężczyznach na których miałam okazję je wąchać (Boże ale to brzmi! Tu na forum często ktoś mówi że na nim ogólnie uważane za "kilery" w ogóle nie pachną, albo uciekają szybko. Różnie to bywa. Wszystkie Chanel które wymieniłam zawsze miały doskonałą trwałość, z Hermesa Terre i chyba jeszcze któryś ze starszych (Rocabar lub Bel Ami?, dokładnie nie pamiętam ) też całkiem niezłą, ale już np Gentiane Blanche czy Pamplemousse lub Orange Verte nie. Z tym że to chyba wody kolońskie a nie toaletowe. ![]() Cytat:
Mój avatar - ... "I just can't bare to let a gorgeous guy like him out of my sight." Edytowane przez _carlajna_ Czas edycji: 2013-12-19 o 23:03 |
||
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję.
Nazwy takowe słyszę po raz pierwszy hehe coś jeszcze Warte jest Uwagi?? Tak więc nie długo będę coś zamawiał tzn próbki |
|
|
|
|
#9 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
i te dwa starsze to już w ogóle Ale ja bardzo lubię tę markę (nie ze względu na sama markę, ale tak się po prostu składa że praktycznie wszystko co wypuszczają mnie przypada do gustu )Tak jak piasłam na samym początku, moja opinia na niewiele Tobie się przyda bo mam dość specyficzny gust i to co wg mnie jest godne uwagi wśród męskich zapachów raczej nie bedzie podobne do tych zapachów które wymieniłeś.Z takich mniej "po bandzie" to Declaration i Declaration Essence Cartiera, na pewno nie słodkie co prawda lekko słodkawe ale.. Kapsule Woody Lagerfeld, z tym że to zapach typowo drzewny, nie wiem czy lubisz? a tak z bardziej specyficznych to Z-14 Halston (do kupienia praktycznie za grosze na All np. )Bo ze męskich słodziaków to lubię więcej i sama używam, może Cię to dziwić ale na tym forum to dość powszechne. Tak że może lepiej poczekaj na kogoś kto poradzi coś bardziej adekwatnego do Twoich oczekiwań, ale skoro pytałeś co jest warte uwagi to moje subiektywne typy masz powyżej.
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do trwałych i męskich to mogę wymienić ich wiele, lecz widzę że raczej nie przypasują Tobie bo są zupełnie "inne" niż pospolity Chanel ![]() bo jest Anteus, Fahrenheit, Kouros, Terre czy Egoiste, Obsession one są trwałe i męskie. do tego są "inne" no i tu trzeba mieć odwagę je zaaplikować te cudeńka na siebie a są to Magnetism Escady (chociaż go raczej nie trafisz), A*Men Muglera, Kokorico JPG, Le Male JPG, Joop Hoome, Encre Noire. na mnie te zapachy utrzymują się długi czas, a Magnetism jak wino im starszy tym lepszy. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() Ale oczywiście zgadzam się że jeżeli jedynym kryterium jakie bierzemy pod uwagę to trwałość to z całą pewnością masz rację. Co do "odwagi" potrzebnej do noszenia akurat tych zapachów to chyba się nie mogę zgodzić Są dość popularne, zwłaszcza A*Men.Jedynie Magnetism rzadko na kimś spotykam. O klasykach typu Fahrenheit nie wspominam nawet.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Super.
Dzisiaj po pracy usiądę i zamówię tych kilka wyróżnionych... DziEkuje wszystkim i za kilka dni podejrzewam że się odezwę. Wesołych świąt
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pisząc "inne" to miałem też na myśli to jak one pachną, bo nie są to typowe zapaszki tylko je czuć bardzo intensywnie i to zupełnie czymś nowym co wielu się nie podoba bo za słodkie, za wulgarne itd i wielu uważa takiego A*mena czy Le Male za pedalskie zapachy
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ludzie boją się nowości...
A ja chcę testować wiem dzięki wam że to trwałe zapachy a teraz tylko muszę sprawdzić jak z zapachami hehe |
|
|
|
|
#15 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I ogólnie to odpuść tę Euphorię, średni zapach ![]() Antaeus, jak sama nazwa wskazuje, to niezły skurczybyk, zapach jest dosyć trudny bym powiedział Ja się jeszcze nie czuję na siłach żeby go używać, może za 10 lat ![]() Oczywiście próbkę sobie możesz zamówić jak znajdziesz, bo to absolutna klasyki i trzeba go znać, ale wątpię żeby się Tobie spodobał ![]() Platynowy przeszedł reformulację i dobrą starą wersję znaleźć w znośnych pieniądzach to cud. W próbce zapewne przyjdzie to gówno, co teraz oferują w stacjonarkach, dla mnie (fanatyka tego zapachu) to pomyje nie warte 50 zł ![]() Bleu też jest bardzo fajny, przynajmniej jak dla mnie, dużo osób go krytykuje, szczególnie za kampanię Chanel. Reklamują zapach casualowy (codzienny) jako wieczorowy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No dobra, jak autor szuka czegoś niesłodkiego, niebanalnego, wyrazistego, to ja polecam: - Lalique Encre Noire PH - Kenzo PH - Miyake L'Eau Bleue d'Issey PH - DKNY Men 2009 - Pal Zileri Sartoriale - Bvlgari PH - CK Contradiction - Azzaro Visit PH - Kenzo Homme Boisee - Mont Blanc Legend - Loewe 7 - Gucci PH II I kilka lżejszych, ale też z jajami ![]() - Chopard Noble Vetiver - Bvlgari Man - Matsushima Aqua Mat Z próbkami i ewentualnymi flakonami powyższych nie powinno być problemu jeśli chodzi o dostępność A gdybyś był bardzo zdeterminowany w poszukiwaniach to tu masz kilka znakomitych zapachów, które są już wycofane ![]() - Gucci PH - Lacroix Tumulte PH - Rochas Lui I najważniejsze, nie parfuma czy perfum, tylko perfumy... |
|||||||
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A więc:
Terre d' Hermes- zamawiam próbkę zdecydowanie Chanel Antaeus i Platinum Egoiste-. wziąłbym ale nowe wersje są aż tak słabe??czy słabsze od starej ale i tak są świetne?? Fahrenheit- coś więcej o tych perfumach?? Bleu- Zamawiam Zdecydowanie a fiolka jest piękna.. z tych: - Lalique Encre Noire PH - Kenzo PH - Miyake L'Eau Bleue d'Issey PH - DKNY Men 2009 - Pal Zileri Sartoriale - Bvlgari PH - CK Contradiction - Azzaro Visit PH - Kenzo Homme Boisee - Mont Blanc Legend - Loewe 7 - Gucci PH II proszę wybierzcie jakieś 2-3 najlepsze i jak jest z Kenzo?? Gucci ph1 miałem i lipa jak dla mnie... Jakieś perfumy pominąłem?? Bo już jest sporo podanych co bardzo mi się podoba |
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie da się tak o wybrać 2-3 zapachów, każdy ma inny gust, to co dla mnie jest genialnym dziełem dla Ciebie może być gniotem, patrz Gucci PH, może miałeś podróbkę? No ale wytłuściłem te które moim zdaniem mogą Ci podejść. |
|
|
|
|
|
#18 | |||||
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Zwłaszcza że sama używam (A*Mena nie podróby oczywiście ) Podróba Fahrenheita też nie ma szans się przede mną ukryć. Cytat:
Ale rozumiem o co Ci chodziło, prawdziwy "facet" to w ogóle perfum nie używa wg. "ludowych mądrości". ![]() Może jestem nieobiektywna jako osoba dość zainteresowana tematem, ale wszystkie zapachy które wymieniłeś to juz praktycznie w pewnym stopniu klasyka i powiedzmy że wzór dla następców, akurat obecnie mniej popularna bo reklama napędza popyt na kolejne edycje nijakich "Bossów i Lacostów", ale ja pamiętam czas kiedy Le Male czy A*Men właśnie były najpopularniejszymi wieczorowymi/klubowymi zapachami. O wszechobecności JOOP czy F nie wspominając. ![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;44239480] Antaeus, jak sama nazwa wskazuje, to niezły skurczybyk, zapach jest dosyć trudny bym powiedział Ja się jeszcze nie czuję na siłach żeby go używać, może za 10 lat [/QUOTE]Weź nie strasz chłopaka Ja sama używam z największą przyjemnością zapachów które większość ludzi określa "starobabcinymi" (a żadną miara niczyją babcią być bym nie mogła ) czy wulgarnymi i nie czuję się z tym źle, każdy ma swoje zdanie ![]() Cytat:
![]() To znaczy na mężczyznach na których miałam okazję go sprawdzić bo o sobie nie wspominam, moja skóra ze wszystkiego robi słodkie zapachy. ![]() Cytat:
![]() Dobra ja już nie spamuję dalej ![]() Cytat:
![]() Najlepiej potestuj wszystkie jak będziesz miał okazję, większość jest dostępna w perfumeriach. [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;44241450]Nowy Platynowy to kompletna klapa, z Antaeusem jest trochę lepiej, nie wykastrowali go tak bardzo[/QUOTE] Ogólnie to chciałam dodać żebyś słuchał Lucha bo dobrze gada, ale On jest Platynowym ortodoksem więc najlepiej sam wypróbuj ten zapach a nuż widelc Tobie się spodoba.
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz wcale mieszacie mi w głowie hehe
Ale dobrze najlepiej jest wiedzieć więcej opinii ale wytłumaczonych. a co do Gucci phI to miałem oryginał na 100% lecz po prostu jest on dla mnie za słaby nie za słaby że słabo trzyma zapach tylko że zapach nie ma tej mocy, petardy , męskości itp. |
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale męskości mu nie można odmówić, jest bardziej męski niż 90% męskich zapachów na rynku. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;44243589]Bo to zapach elegancki, nie będzie z tej racji killerem pod względem projekcji
![]() Ale męskości mu nie można odmówić, jest bardziej męski niż 90% męskich zapachów na rynku.[/QUOTE] Tzndla mnie jest za mało męski, jest taki delikatny jak dla mnie , ładny i delikatny zapach i właśnie tu problem bo zapachu szukam mocnego itp |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele osób nawet na fragnatice nazywa je unisexami a i tu na wizażu wiele kobiet deklaruje że lubi je na siebie "zakładać" i dlatego wiele można poczytać że ludzie nazywają te zapachami pedalskimi itd bo są słodkie a przecież facet ma być brudny a nie śmierdzieć cukiernią ![]() a co do nosa to gratuluję jego, bo by się przydał dużej części społeczeństwa bo niedawno pewien osobnik w metrze zadał mi pytanie czy pachnę Cubą choć to był Le Male a na moją odpowiedź że to Le Male to pomyślał że jakaś wersja Cuby to jest
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehehe no to nieźle Zapytać jakie to perfumy to i owszem ale czy to Cuba to porażka hehe A co do zapachu to jedni panowie wolą słodkie a inni panowie wolą wszystkie inne tylko nie słodkie więc nic tu wg mnie pedalskiego |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze małe pytanko:
Najlepsze i pewne stronki gdzie jest duży wybór perfum to np?? Dolce to dobra strona?? Iperfumy?? a co do kupowania próbek to na allegro można zamawiać bez problemu?? Gdyż perfum na allegro nie kupowałem nigdy i nie kupie ale próbki można?? Czy lepiej Pisać do perfumerii z prośbą kupna próbek?? |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W pierwszych postach wątków znajdziesz nazwy i nicki.W razie wątpliwości wrzuć link do weryfikacyjnego
|
|
|
|
|
|
#26 | ||||
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() Ja się zgadzam ze stwierdzeniem że większość zapachów które wymieniłeś to w zasadzie uniseksy, co dla mnie nie jest w żaden sposób wadą. Bo na każdym i tak będą pachniały inaczej. Sam przedmiot (perfumy również) nie posiada płci więc nie rozumiem osób które za najważniejsze kryterium przy wyborze zapachu uważają to dla kogo zakwalifikował go producent. Nie ma to dla mnie sensu. Stwierdzenie że coś jest "pedalskie" z kolei jest dla mnie niekulturalne i prostackie, tak samo jak nazywanie kogoś (mężczyzny) "babą" aby podkreślić jego słabość, czy ciamajdowatość, ogólnie nadawanie negatywnego wydźwięku temu określeniu. Nie lubię takiego zachowania i razi mnie ono. (To takie moje subiektywne odczucie )Cytat:
Często ludziom rózne zapachy kojarzą się z czymś co znają. ![]() Ja na podróbki Fahrenheita jestem wyczulona bo jest ich pełno, ostatnio wszechobecny jest bodajże "Hitfire" czy jakoś tak. Ale dla mnie to karykatura F. który to zapach znam bardzo dobrze. Cytat:
![]() Poza tym weź sobie do serca to co napisała Asiula -->Cytat:
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Są zapachy siekiery, co nie znaczy, że są 200% samcami ![]() Akurat ja na projekcję Gustawa nie narzekam, 2 chmury pachnę wyraźnie 8 godzin ![]() Weź pod uwagę to, że gigantyczna projekcja nie zawsze jest zaletą, szczególnie gdy idziesz do ludzi
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

,ale ja nie rozumiem takich wątków. Co mi z tego że jest podany jeden zapach i zgaduj co autor miał na myśli.
ale powiem szczerze,że żadnych faktów nie podałeś i zacznij sam testować. Na Twoim ciele mogą zupełnie inaczej rozwijać się zapachy niż tak jak czujemy na innym mężczyźnie czy na sobie.

Akurat ten wątek i tak jest jednym z lepszych. Autor nigdzie nie pisze że chce efektu ścielących się przed nim panienek, jak większość z mężczyzn zakładających takie wątki