|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szukam autka dla siebie pomocy !!
Hej dziewczyny !
Szukam fajnego < taniego w utrzymaniu oryginalnego autka co polecacie ??? Pomocyyyy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam autka dla siebie pomocy !!
hej, ja na swoje pierwsze autko wybrałam seata ibizę z 98r, to było 4 lata temu, i większych napraw nie pamiętam, a jest tanie w utrzymaniu, części pasuję z vw, dobrze się nim jeździ, ale to tobie ma się podobać. jak masz świeże prawko nie wybieraj czegoś "mocnego", silnik 1.4/ 1.6 w zupełności ci wystarczy. no i też zależy jaki fundusz masz do dyspozycji..powodzenia w zakupie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Właśnie myślałam nad nim
![]() 1) Renout Megan cupe 2) Opel Tigra 3) Ford Puma 4 ) Seat Ibiza I nie wiem które wybrać na początek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja mam tigrę, fajne zrywne, małe autko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja się zastanwiam nad VW Fox-em
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Opla Tigry, czy opla po prostu nie polecam - rdzewieje. Mały fajny jest Smart for 2
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a ja polecam mitsubishi colt cj0- mój pierwszy samochodzik i naprawde go uwielbiam
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Od dwóch miesięcy jeżdżę Daewoo Matiz i lubię to auto, jednak mam porównanie z innym i muszę przyznać, że denerwuje mnie to, że podczas jazdy wyjątkowo czuć każdą nierówność czy dziurę. Szybsza jazda też nie jest do końca przyjemna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Tylko mój fundusz to ok 10 tyś i mega wymagania...3 drzwiowy, koniecznie benzyna, krajowe i nie palone ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- tą renówkę i tigrę odpuść sobie.. ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Po czym zakładasz, że nie mam doświadczenia? I, że nie dbam o samochód?
“I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.” J.R.R. Tolkien ![]() Edytowane przez Gosia X Czas edycji: 2014-02-07 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
1 osoba na kilka tysięcy to ani człowieka ziębi ani grzeje jak szuka opinii o samochodzie. Porównaj swoją z innymi.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Szkoda gadać, idę szukać sobie auta, też potrzebuję.
“I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.” J.R.R. Tolkien ![]() Edytowane przez Gosia X Czas edycji: 2014-02-07 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Opel tani w naprawach , gnije jak mało co.
Brak ocynkowanej karoserii.Ja bym się w to nie pchał.Jak nie ma rdzy to nie znaczy że zaraz jej nie będzie.I dbanie o auto nie ma tu nic do rzeczy. Tigra to opel corsa B. Czyli taczka na 4 kołach. Ogólnie najlepszym wyborem z wymienionych jest ibiza. Co do smarta. Smart nie jest tani w utrzymaniu, ma kilka swoich mankamentów.A każda usterka silnia kończy się na wyjmowaniu go - co swoje kosztuje + oczywiście naprawa i części. Może napiszcie budżet ,bo bez tego ciężko będzie doradzić. Edytowane przez FrancuskieTonado Czas edycji: 2014-02-09 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja chciałam przeznaczyć do 5-6 tys
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
szukaj toyoty yaris z silnikiem 1.0 w benzynie oczywiście..
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
VW Lupo lub Seat Arosa (ten nowszy model link poniżej).
W przypadku tych dwóch aut kierowałbym się tylko wyglądem.Bo tak naprawdę to te same auta technologicznie ![]() http://upload.wikimedia.org/wikipedi...t_20071029.jpg Ciężko coś doradzać nie znając gustów.. Takich aut jest o wiele więcej, ale te są tanie w zakupie i naprawach, małe, dość nietypowe i chyba mogą się podobać kobiecie. Celuj w VW,seata i audi Nie lubię tych marek, ale łatwo i tanio się naprawiają, no i nie są złe ![]() Edytowane przez FrancuskieTonado Czas edycji: 2014-02-09 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Niestety z doświadczenia wiem ze włoskie auta nie są najlepsze.Akurat o punto malo mogę powiedzieć.Ja bym wolał VW albo Seata.Zależ co bardziej Ci się podoba. Te 2 autka to te same samochody.Rożnia się tylko znaczkiem i przodem.Seata chyba łatwiej kupić z klimą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
zostań przy lupo. Omijaj szerokim łukiem punciaki.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
A ja polecić mogę marki które mają tanie części w naprawie czyli przede wszystkim fiaty - dobrze jest kupić np. Pandę lub na przykład jak za 3-5tys. to może starsze - Brava. Jeśli za małe pieniądze to może warto się nawet zastanowić nad zakupem Matiza czy Seicento.
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja mam Toyotę Yaris z automatem i po dwóch miesiącach stwierdzam, że jeździ się cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przepraszam, jak zamierzasz auto ocynkować? ![]() Ocynkowanie to proces galwanizacji, co wymagałoby zanurzenia samochodu w jakiejś ogromnej kadzi. Oczywiście wiesz, że auto musiało by być "rozebrane" do gołej blachy i pozbawione lakieru? ![]() Nie wiem, jakim samochodem się poruszasz, ale wątpię, żeby użytkownik auta, którego wartość wynosi, powiedzmy, 6 tysięcy, poddawał go procesowi, który kosztuje ok 20 tys. Btw, skąd się bierze ta paskudna generalizacja? "Mój nie ma ani grama rdzy". Jak Twój nie ma, to inny mieć nie będzie? ![]()
"...И твердит он, смотря на закат, и на берег — покинутый узкий: этот город вернётся назад, Севастополь останется русским..." Edytowane przez nadijahh Czas edycji: 2014-02-15 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Nawet jej będzie miał. Uenianie metalu ma to do siebie, że go nie widać - do czasu. Jedyny naprawdę skuteczny sposób, to ocynk. Ocynk jest stosowany też podczas renowacji aut zabytkowych o ogromnej wartości, nie w przypadku zwykłych pospolitych wozidełek. Koszty są ogromne. Inne metody zabezpieczenia to tylko chwilowa, albo całkowicie złudna praktyka, która nie poprawia nic więcej poza komfortem psychicznym użytkownika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym wiadomo, ze nie jest tak, ze jak moj nie ma rdzy, to i inne nie beda miały, ale to samo sie moze odniesc do innych aut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie też jestem zdania "jak dbasz tak masz" ![]() Ale do tego też "każda sroka swój ogonek chwali", więc każdy chwali to co ma ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem laika( przyznaje sie bez bicia), nie wazne jaki model, ale jaka konkretna sztuka auta jest do sprzedaży. Jeden egzemplarz moze byc super i zadbany, drugi taki sam i ten sam rok, przebieg moze byc w stanie katastrofalnym, co nieuchronnie prowadzi do wniosku, ze takie watek i takie pytanie jest bez sensu, chyba, ze ma sie spore fundusze i mozna wybierac i przebierac. 5- 6 tys wg mnie to spore fundusze nie są, wiec w odniesieniu do takiej kasy to nalezy uwazac, ogladac i dobrze posprawdzac a jakim auto jest stanie, co było wymieniane, ile moze posłuzyc bez dokładania do niego. Marka przy takich funduszach wg mnie powinna odgrywac mało istotna role. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez FrancuskieTonado Czas edycji: 2014-02-18 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.