|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tabletki antykoncepcyjne a biegunka
Od 18.07(pierwszy dzień okresu) biorę swoje pierwsze tabletki- daylette. Biorę je codziennie o godzinie 18. Mój problem polega na tym, że 21 lipca miałam biegunkę, a czytałam, że to może zmniejszyć skuteczność tabletek. Miałam ją rano i w godzinach popołudniowych. Przedwczoraj i wczoraj zjadłam tabletkę punktualnie o 18. Wczoraj pierwszy raz kochałam się ze swoim chłopakiem. Czy mogło to mieć wpływ na obniżenie skuteczności tabletek? Czy mam powody do obaw?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a biegunka
Cytat:
Masz te informacje w ulotce. Jest watek zbiorczy na ten temat. Jeśli do 4h po przyjęciu tabletki pojawiła się ostra biegunka, to skuteczność tabletek moze być zachwiana. W innym przypadku nie masz się o co martwić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Halo ! Proszę, pomóżcie...
Jestem w 3 tygodniu brania tabletek i dzisiaj rano katastrofa... Wzięłam 16 tabletkę po czym miałam rozwolnienie. Może po 20 minutak od przyjęcia pigułki... nie wiem. Właściwie to przed przyjęciem tabletki też raz. Nie wiem czy to biegunka... Takie 2 rozwolnienia konkretne. Nie wiem od czego to mogło być, ale to chyba nieistotne... Pomóżcie, brać dodatkową tabletkę ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Możesz wziąć dodatkową, ewentualnie rozpocząć już 7dniową przerwę, uwzględniając dzisiejszy dzień jako ten pierwszy w przerwie.
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
. . .
Edytowane przez Galadhdess Czas edycji: 2015-06-21 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.