|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czerwone oczy i dyskomfort
Hej dziewczyny,
Wiem, ze raczej powinnam zgłosić się do okulisty, ale niestety nie mam w tej chwili takiej możliwości - przebywam za granicą i wracam dopiero w czerwcu także liczę na Waszą pomoc. Otóż od jakiegoś czasu (ok 3 miesiące) zauważyłam u siebie problem z oczami. Po kilku godzinach funkcjonowania robią się czerwone. Wyglądam jakbym płakała. Nie pomagają mi krople na żadne pyłki, alergie, a także krople do oczu zmęczonych i suchych. Kiedy jestem w domu nic się takiego nie dzieje. Zmiany te zauważam dopiero w pracy. Może jest to przyczyna klimatyzacji? Ostrzejszego światła? Nie mam pojęcia i nie wiem jak sobie z tym radzić. Po kilku godzinach oczy są na tyle czerwone, że odległość widzenia jest bardzo słaba ciężko jest mi się skupić. Bolą mnie oczy, czuję się taka zmęczona. Obraz mam rozmazany, tak jakby przez łzy. Czy miała któraś z Was coś podobnego? I jak sobie z tym radzić?
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwone oczy i dyskomfort
Krople do oczu, jaki charakter pracy wykonujesz? Moze masz toksyczne srodowisko pracy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Autorka pisała, że krople nie pomagają
![]() Nie wiem, co może być przyczyną, ale mi pomogła bardzo maść z wit. A. Stosowana tylko na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miewam takie akcje z oczami, bardzo to męczące i utrudniające życie. Właśnie pojawia się w klimatyzowanych, jasno oświetlonych pomieszczeniach głównie, do tego noszę soczewki i to nie ułatwia sprawy bo nie wszystkie krople mogę na nie stosować. Fakt, krople pomagają doraźnie ale nie na dłuższą metę. Gdy jesteś w pracy spróbuj Starazolin Hydro balans, mnie trochę pomaga. Okulistka mi podpowiedziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Cierpię na coś podobnego.
Okulista zapisał krople optiv plus drogie ok 40zł za 10ml. I tabletki nutrof total też do 40zł. Oba leki dostępne w aptece bez recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Moje oczy tak reagują na klimatyzację w pracy. Daje czadu. Mój alergolog śmieje się, że ludzi pracujących u nas można poznać po oczach
![]() Polecam krople z hialuronianem sodu Hylo-Comod (ok 30zł), jako jedyne pomogły na moje zaczerwienione oczy. Mają 10 ml, do tego są bez konserwantów i są ważne 6 m-cy od otwarcia, bo wydobywają się na jałowo z zakraplacza na klik. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Zapomniałam dopisać, że są bez recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://g.domzdrowia.pl/product_imgs/65/65584_2.jpg Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-12-28 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.