Jakie ćwiczenia na zgubienie cm z ud? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 11:24   #1
kiniabogdan00123
Sakuraki

Question

Jakie ćwiczenia na zgubienie cm z ud?

Witajcie. Mam takie pytanko,macie może jakieś sprawdzone ćwiczonka na zgubieniu paru cm z ud ? Myślałam,aby ćwiczyć z Mel B,ale niektórzy mówią,że to nie spala tłuszczyku,tylko robią się mięśnie,a ja ich nie chcę,bo nie chcę wyglądać jak Pudzian

Bardzo dziękuję jakby ktoś odpowiedział
kiniabogdan00123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-07, 12:17   #2
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: Jakie ćwiczenia na zgubienie cm z ud?

Cytat:
Napisane przez kiniabogdan00123 Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam takie pytanko,macie może jakieś sprawdzone ćwiczonka na zgubieniu paru cm z ud ? Myślałam,aby ćwiczyć z Mel B,ale niektórzy mówią,że to nie spala tłuszczyku,tylko robią się mięśnie,a ja ich nie chcę,bo nie chcę wyglądać jak Pudzian

Bardzo dziękuję jakby ktoś odpowiedział
Gwarantuję Ci, że od Mel B nie będziesz miała nóg jak Pudzian. Na to trzeba odpowiednio długo i ciężko pracować, przestrzegać diety, więc nie masz się o co martwić.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-07, 14:06   #3
Kuningatar
Raczkowanie

Koleżanka powyżej ma rację Aby kobieta mogła osiągnąć wygląd Pudziana musiałaby bardzo, bardzo ciężko na to pracować albo być wybrykiem natury. Jeśli chcesz schudnąć, to po pierwsze musisz zadbać o prawidłowe odżywianie - i nie mam tu na myśli diety typu 1000 czy 1500kcal. Po prostu unikaj przetworzonych produktów, cukru, utwardzonych tłuszczy roślinnych i produktów "light". Ogranicz nabiał - może utrudniać chudnięcie.
I pamiętaj, że nie chudniemy miejscowo. Jeśli jesteś typem gruszki, to biodra i uda schudną ostatnie.
A co do ćwiczeń, to zawsze i wszędzie będę polecać trening siłowy
Stary 2014-01-08, 12:19   #4
angelikah
Raczkowanie

Z ograniczeniem nabialu to nie tak do konca, bo nalezy pamietac o diecie Dukana, ktora opiera sie glownie na bialku, a to jak wiadomo w nabiale wystepuje.
Szczerze polecam odpuscic sobie weglowodany, to na pewno pomoze. Trzeba miec silna wole i tyle. Ja jestem pod Dukanie i psychicznie wysiadlam. Jem teraz nawet o 23, kiedy juz przysypiam. To jest istna masakra psychiczna. Jem non stop i to wszystko, czego nie jadlam wczesniej. Nie potrafie sie powstrzymac, a co gorsza zdaje sobie sprawe ztego, jaki skutek bedzie i jem wiecej.
Nie dajmy sie zatem zwariowac dietetycznym szalenstwom.
Wracajac jednak do pytania, to kiedys na internecie znalazlam taki 7 minutowy zestaw cwiczen na nogi i od roku codziennie go stosuje, ale 45-55 minut, czyli wiecej powtórzeń i w miare sie sprawdza, a dodam, ze najszybciej tyje w udach i pupie, czego szczerze nienawidze.
angelikah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 15:57   #5
Kuningatar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikah Pokaż wiadomość
Z ograniczeniem nabialu to nie tak do konca, bo nalezy pamietac o diecie Dukana, ktora opiera sie glownie na bialku, a to jak wiadomo w nabiale wystepuje.
Nie do końca rozumiem do czego zmierzasz, ale wyjaśnię o co mi chodziło. Nabiał nie jest najlepszym źródłem białka - w porównaniu z każdym mięsem przegrywa. Mleko ma np. tylko 4g białka i tyle samo laktozy (=cukru). Jedynie dobrej jakości twaróg lub żółty ser można uważać za dobre źródło białka, choć nadal nie najlepsze. Nabiał może utrudniać chudnięcie ze względu na zawartość estrogenów. Nie jest to reguła, ale część dziewczyn odnotowuje spadki po odstawieniu nabiału.

Aha, ograniczenie węgli to dobry pomysł, szczególnie jeśli do tej pory było ich dużo w diecie, ale nie odpuszczaj całkowicie. Mózg pracuje na glukozie

Edytowane przez Kuningatar
Czas edycji: 2014-01-08 o 16:00
Kuningatar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 11:00   #6
patyk55
Przyczajenie

Mięsnie są takim oparciem dla naszego ciała, więc jak ich nie masz to ciało nie ma na czym się opierać i działa grawitacja. Ja nie jestem zwolennikiem postury Pudziana i oczywiście nie chciałabym tak wyglądać. Jednak jak zaczęłam chodzić na siłownię, koleżanka uświadomiła mi że nie tylko ćwiczenia aerobowe, ale i siłowe są potrzebne. Ostatnio ta kumpela mówiła mi coś o xxxxxx i coś o jakimś Wyzwaniu-to coś związanego z treningami, po których efekty są wymierne. Zastanawiam się nad wypróbowaniem, jednak chciałabym zapytać czy może ktoś coś więcej wie. Bo też łatwiej jest pracować nad swoją figurą gdy Ci ktoś fachowo podpowie

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-01-09 o 12:12 Powód: reklama
patyk55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 11:14   #7
discordia1
Przyczajenie

Ćwiczenia z Mel B są super i bardzo ujędrniają nogi, dlatego może zacznij z nią ćwiczyć. Może też rower?
discordia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 12:57   #8
Anielita88
Przyczajenie

Ja korzystam w tego zestawu http://www.doradca-sportowy.pl/pl/do...czenia-na-uda/
dopiero zaczęłam, więc efekty nie są oszałamiające, ale liczę na to, że z biegiem czasu będzie lepiej
Anielita88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 13:17   #9
trammer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikah Pokaż wiadomość
Szczerze polecam odpuscic sobie weglowodany, to na pewno pomoze. Trzeba miec silna wole i tyle. Ja jestem pod Dukanie i psychicznie wysiadlam. Jem teraz nawet o 23, kiedy juz przysypiam. To jest istna masakra psychiczna. Jem non stop i to wszystko, czego nie jadlam wczesniej. Nie potrafie sie powstrzymac, a co gorsza zdaje sobie sprawe ztego, jaki skutek bedzie i jem wiecej.
Nie dajmy sie zatem zwariowac dietetycznym szalenstwom.
Wracajac jednak do pytania, to kiedys na internecie znalazlam taki 7 minutowy zestaw cwiczen na nogi i od roku codziennie go stosuje, ale 45-55 minut, czyli wiecej powtórzeń i w miare sie sprawdza, a dodam, ze najszybciej tyje w udach i pupie, czego szczerze nienawidze.
A mogałabyś wstawić linka?
jak nie tu, to może chociaż na PW?
jak tyję, to od razu idzie mi w uda i pupę, mam tendencję do tzw. bryczesów, może akurat te ćwiczenia by sie i u mnie spradziły???

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości