poszed³ na imprezê. Czy s³usznie panikujê? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-12-28, 18:12   #1
chips123
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

poszed³ na imprezê. Czy s³usznie panikujê?

Witam,
zawsze wiedzia³am, ¿e pe³no tutaj dobrych duszyczek, które mog³yby pomóc z problemami - proszê o poradê
Postaram siê krótko: jestem z facetem ok.2 m-cy, w ubieg³ym roku te¿ siê spotykali¶my ale zostawi³ - wróci³ z podkulonym ogonem, oczarowa³, naobiecywa³, wiêc wybaczy³am. Ale pozosta³ dyskomfort, taki troszkê - dlatego nie lubiê jak wychodzi beze mnie i nie mogê powiedzieæ, ¿e mu bezgranicznie ufam. Niestety.
Na Andrzejki wyjecha³ do rodzinnego miasta- by³am z³a, chcia³am spêdziæ z nim ten wieczór, dlatego przeprosi³ i obieca³, ¿e jeszcze pobawimy siê w klubie w okresie ¶wi±tecznym.
Wczoraj by³a impreza. Na której by³a jego "by³a-niedosz³a" (byliby razem, gdyby nie studiowa³a w Niemczech). Zabroni³am mu i¶æ samemu - spêdzamy ten wieczór wspólnie, na imprezie lub nie. Oznajmi³am tydzieñ wcze¶niej. W pi±tek mia³am do niego przyj¶æ, ale zadzwoni³ na 2h wcze¶niej, ¿e nie spotkamy siê, ¿e idzie z koleg± który przyjecha³ z zagranicy i za tydzieñ wyje¿d¿a oraz jeszcze jakim¶ na piwo.
Tylko byli z kolegami na danej imprezie, na któr± zabroni³am mu i¶æ. Otrzyma³ smsa o tym, ¿e ustalone by³o, ¿e spêdzamy wieczór razem i skoro nie chce przebywaæ ze mn±, to te¿ siê bêdê bawiæ w innym towarzystwie. Odpisa³ "uspokój siê kobieto". I to ostatnia wiadomo¶æ od niego.
On jest z³y, ja jestem w¶ciek³a. Ale uwa¿am, ¿e s³usznie. Czy powinnam teraz odezwaæ siê, zadzwoniæ - nienawidzê czekaæ, chcê to rozwi±zaæ.
Ale czy nie lepiej ¿eby on odezwa³ siê pierwszy?

[oczywi¶cie jego najlepszy przyjaciel, kumpel, kompan bezmy¶lnie opublikowa³ zdjêcie z tego klubu - tak¿e nie ma w±tpliwo¶ci gdzie by³]

Edytowane przez chips123
Czas edycji: 2013-12-28 o 18:18
chips123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:23   #2
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611
Dot.: poszed³ na imprezê. Czy s³usznie panikujê?

Cytat:
Napisane przez chips123 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam,
zawsze wiedzia³am, ¿e pe³no tutaj dobrych duszyczek, które mog³yby pomóc z problemami - proszê o poradê
Postaram siê krótko: jestem z facetem ok.2 m-cy, w ubieg³ym roku te¿ siê spotykali¶my ale zostawi³ - wróci³ z podkulonym ogonem, oczarowa³, naobiecywa³, wiêc wybaczy³am. Ale pozosta³ dyskomfort, taki troszkê - dlatego nie lubiê jak wychodzi beze mnie i nie mogê powiedzieæ, ¿e mu bezgranicznie ufam. Niestety.
Na Andrzejki wyjecha³ do rodzinnego miasta- by³am z³a, chcia³am spêdziæ z nim ten wieczór, dlatego przeprosi³ i obieca³, ¿e jeszcze pobawimy siê w klubie w okresie ¶wi±tecznym.
Wczoraj by³a impreza. Na której by³a jego "by³a-niedosz³a" (byliby razem, gdyby nie studiowa³a w Niemczech). Zabroni³am mu i¶æ samemu - spêdzamy ten wieczór wspólnie, na imprezie lub nie. Oznajmi³am tydzieñ wcze¶niej. W pi±tek mia³am do niego przyj¶æ, ale zadzwoni³ na 2h wcze¶niej, ¿e nie spotkamy siê, ¿e idzie z koleg± który przyjecha³ z zagranicy i za tydzieñ wyje¿d¿a oraz jeszcze jakim¶ na piwo.
Tylko byli z kolegami na danej imprezie, na któr± zabroni³am mu i¶æ. Otrzyma³ smsa o tym, ¿e ustalone by³o, ¿e spêdzamy wieczór razem i skoro nie chce przebywaæ ze mn±, to te¿ siê bêdê bawiæ w innym towarzystwie. Odpisa³ "uspokój siê kobieto". I to ostatnia wiadomo¶æ od niego.
On jest z³y, ja jestem w¶ciek³a. Ale uwa¿am, ¿e s³usznie. Czy powinnam teraz odezwaæ siê, zadzwoniæ - nienawidzê czekaæ, chcê to rozwi±zaæ.
Ale czy nie lepiej ¿eby on odezwa³ siê pierwszy?

[oczywi¶cie jego najlepszy przyjaciel, kumpel, kompan bezmy¶lnie opublikowa³ zdjêcie z tego klubu - tak¿e nie ma w±tpliwo¶ci gdzie by³]
Po co siê mêczysz? W imiê czego? Przecie¿ ten zwi±zek i tak nie przetrwa z takim podej¶ciem jakie masz Ty (zero zaufania, kontrolowanie), ale jak ma i on (kombinacje, lekcewa¿enie Ciê). Niepotrzebnie oboje siê wkurzacie, frustrujecie. To ju¿ nie jest dobry zwi±zek, a przed³u¿ana na si³ê, przemêczania znajomo¶æ, która tak naprawdê umar³a w momencie, gdy Ciê wtedy zostawi³.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:30   #3
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 553

Odgrzewany kotlet nigdy nie bêdzie smakowa³ jak ten ¶wie¿y z patelni.
I tyle w temacie.

paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:31   #4
79 Marta
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 066

nie ma sensu siê szarpaæ, skoro takie emocje Wami szargaj± ju¿ zasadzie na dzieñ dobry w zwi±zku.
Stary 2013-12-28, 18:31   #5
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez paula78 Poka¿ wiadomo¶æ
Odgrzewany kotlet nigdy nie bêdzie smakowa³ jak ten ¶wie¿y z patelni.
I tyle w temacie.
Plus mo¿na nabawiæ siê niez³ej niestrawno¶ci. Co widaæ na przyk³adzie zwi±zku opisanego w tym w±tku.
Stary 2013-12-28, 18:33   #6
chips123
Przyczajenie

Hm... Te¿ siê obawia³am, ¿e nie ma to sensu, ale prawdê mówi±c, to jedyny facet na którym kiedykolwiek mi zale¿a³o tak naprawdê... To te¿ nie tak, ¿e zero zaufania...
Wysz³am z za³o¿enia, ¿e ¿a³owa³abym bardzo, gdybym nie spróbowa³a. Nie jest idealnie i sielankowo, ale kocham go.
Skoñczyæ to nie próbuj±c nad tym pracowaæ?
Stary 2013-12-28, 18:38   #7
79 Marta
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 066

ale nad czym pracowaæ? Ty nie ufasz ( nic dziwnego) , on siê z Tob± nie liczy.
Stary 2013-12-28, 18:41   #8
impresse
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Skoñczyæ - przecie¿ Ciê ok³ama³.
impresse jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:45   #9
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 403

OMG, wyt³umaczcie mi proszê, co to znaczy, ¿e siê partnerowi czego¶ ZABRANIA i jaki to ma sens? Naprawdê nie ogarniam tego.
Mogê powiedzieæ facetowi, ¿e martwi mnie jaka¶ impreza i bêdzie mi przykro, jak tam pójdzie, ale daje facetowi woln± rêkê. Przecie¿ danie wolnej rêki wyra¿a sto razy wiêcej ni¿ zabranianie. Wtedy od razu widaæ, jak partnerowi na nas zale¿y i czy liczy siê z naszymi uczuciami.

Autorko, wiem, ¿e to oklepane, ale jak nie ufasz mu to m±ki z tego chleba nie bêdzie. Nie upilnujesz faceta przez ca³e ¿ycie. ¦wiadomo¶æ, ¿e Twój partner nie zrani Ciê, nie bêdzie flirtowa³ itp, nawet gdy znajdzie siê w towarzystwie samych piêkno¶ci (czy te¿ eks dziewczyn) jest cudowna, wiêc radzê zwin±æ ¿agle i zacz±æ wszystko od nowa. Wg mnie z tym facetem szczê¶cia nie zaznasz, skoro zna³ Twój stosunek do tej imprezy, a i tak tam polaz³.
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:47   #10
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Hm... Te¿ siê obawia³am, ¿e nie ma to sensu, ale prawdê mówi±c, to jedyny facet na którym kiedykolwiek mi zale¿a³o tak naprawdê... To te¿ nie tak, ¿e zero zaufania...
Wysz³am z za³o¿enia, ¿e ¿a³owa³abym bardzo, gdybym nie spróbowa³a. Nie jest idealnie i sielankowo, ale kocham go.
Pogrubione: o ile nie masz 80 lat, to nic nie znaczy.

Spróbowa³a¶, da³a¶ temu szansê, bo kilka miesiêcy to jest spróbowanie. I sama widzisz, ¿e siê to nie sprawdza. Nie ufasz mu, a jak nie ma zaufania, to niewa¿ne, czy w 80%, czy w 20%. Nie ma go i tyle. Eksperyment siê nie uda³. Ile jeszcze czasu chcesz zmarnowaæ? Tu nie ma nad czym pracowaæ.
Stary 2013-12-28, 18:48   #11
chips123
Przyczajenie

Trochê boli prawda. Ale obawiam siê, ¿e macie racjê dziewczyny. Dowiem siê jeszcze co ma w tej sprawie do powiedzenia. Miêkka jestem, zrozumcie...
:/
Stary 2013-12-28, 18:49   #12
201607111040
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 10 536

Cytat:
Dziewczyno, jest to pocz±tek zwi±zku i naprawdê lepiej siê teraz wycofaæ ni¿ pó¼niej kiedy siê bardziej zaanga¿ujesz. To nie ma sensu, po pierwsze ¿e on ciê lekcewa¿y a po drugie ¿e on jest z tob± bo chwilowo nie ma innej opcji.
201607111040 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:54   #13
Amiszonowa
made in Wonderland

Wiadomo¶ci: 1 733

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Po co siê mêczysz? W imiê czego? Przecie¿ ten zwi±zek i tak nie przetrwa z takim podej¶ciem jakie masz Ty (zero zaufania, kontrolowanie), ale jak ma i on (kombinacje, lekcewa¿enie Ciê). Niepotrzebnie oboje siê wkurzacie, frustrujecie. To ju¿ nie jest dobry zwi±zek, a przed³u¿ana na si³ê, przemêczania znajomo¶æ, która tak naprawdê umar³a w momencie, gdy Ciê wtedy zostawi³.

Jestem w stanie Ciê zrozumieæ, a facet ewidentnie co¶ tentego do tej "by³ej-niedosz³ej", je¶li tak mu zale¿a³o na tym, ¿eby byæ na tamtej imprezie, bardziej ni¿ na Twoim zdaniu.

jest taka mi³o¶æ która nie umiera
choæ zakochani uciekn± od siebie
porzucona jak pies samotna
wierna nawet niewiernym na spacerze w niebie
Amiszonowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 18:56   #14
milagros89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 143

Ok³ama³ ciê i tyle w temacie. Nie jeste¶cie dlugo razem a skoro ciê ola³ i zna konsekwencje tego wiêc nie zale¿y mu tak bardzo. My¶li te¿ pewnie ¿e skoro jeste¶ "miêkka" to i to mu wybaczysz a wiadomo co on tam robi? Nie!!!
milagros89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 19:07   #15
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 828

Cytat:
A nad czym tu pracowaæ?
Je¶li pasuje Ci taki uk³ad i tak Ci strasznie zale¿y to sied¼ i czekaj w domciu na swojego misia.
Stary 2013-12-28, 19:13   #16
chips123
Przyczajenie

No dobra. Jadê siê z nim spotkaæ. Napiszê jak siê to skoñczy³o, trzymajcie kciuki, ¿ebym nie ¿a³owa³a niczego.
Stary 2013-12-28, 19:14   #17
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 430

Daj spokój, nie ma szans, ¿eby¶ mu zaufa³a, a co to za zwi±zek bez zaufania?
Poza tym, jak siê bêdziesz mêczyæ, robi±c non stop awantury, czy siedz±c w domu i gryz±c palce, czy on przypadkiem gdzie¶ sam nie wyszed³.
jesienny_lisc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 19:16   #18
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 828

Cytat:
No dobra. Jadê siê z nim spotkaæ. Napiszê jak siê to skoñczy³o, trzymajcie kciuki, ¿ebym nie ¿a³owa³a niczego.
Moim zdaniem szkoda za fatygê i koszty makija¿u
Stary 2013-12-28, 19:20   #19
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Poka¿ wiadomo¶æ
Daj spokój, nie ma szans, ¿eby¶ mu zaufa³a, a co to za zwi±zek bez zaufania?
Poza tym, jak siê bêdziesz mêczyæ, robi±c non stop awantury, czy siedz±c w domu i gryz±c palce, czy on przypadkiem gdzie¶ sam nie wyszed³.
Nie ufa mu moim zdaniem zreszt± nie bez powodu, wiêc tym bardziej zwi±zek do szybkiej kasacji.
Stary 2013-12-28, 19:24   #20
201803080934
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 778

ty mu nie ufasz i zabraniasz jak mamusia, on kombinuje i k³amie jak synu¶.

uk³ad idealny je¶li planujesz go zaadoptowaæ.
201803080934 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 19:40   #21
milagros89
Raczkowanie

Ale jednak jak za du¿o facetowi pozwolisz to te¿ nie zdrowo. Odwo³a³ w ostatniej chwili wieczór razem bo chcia³ i¶æ na imprezê z kolegami. Mo¿ecie mówiæ co chcecie ale brak zaufania jest na mojej li¶cie tu¿ po k³amstwie.
A poza tym na zaufanie trzeba zapracowaæ wiêc nie dziwiê siê autorce.

Edytowane przez milagros89
Czas edycji: 2013-12-28 o 19:41
Stary 2013-12-28, 20:56   #22
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 270

A nie napisa³a¶, ile czasu by³a¶ z nim wcze¶niej zanim Ciê zostawi³.

Ogólnie jestem zdania, ¿e skoro wcze¶niej odszed³, to mia³ powód. A dlaczego wróci³? Z wygody? Z tego, ¿e akurat nie by³o ¿adnej innej i nie chcia³ byæ sam? Tobie siê wydaje, ¿e to mi³o¶æ, jestescie krótko razem, a ju¿ mówisz, ¿e go kochasz. A jak on traktuje ten zwi±zek? Wygl±da na to, ¿e trochê niepowa¿nie. Wiem z w³asnego do¶wiadczenia (te¿ zrozumia³am to dopiero po czasie), ¿e nie ma sensu mêczyæ siê w zwi±zku w którym jest brak porozumienia, w którym facet odstawia szopki a dziewczyna wmawia sobie, ¿e jest szczê¶liwa choæ nie jest. Warto daæ sobie szansê na nowy, szczê¶liwy zwi±zek I nie warto nikomu nic nakazywaæ/zakazywaæ, bo to nie tak powinno dzia³aæ.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

I daj znaæ, co wysz³o
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 21:36   #23
chips123
Przyczajenie

Hm. Zadzwoni³am ze s³owami "za pó³ godziny tam-i-tam albo nie mamy o czym rozmawiaæ". Przyjecha³. I ewidentnie nawet nie spodziewa³ siê jaka jestem z³a. Porozmawiali¶my, powiedzia³am mu o wszystkim, co Wy pomog³y¶cie mi nazwaæ, bo samej ciê¿ko by³o mi zwerbalizowaæ. ¯e kombinuje. ¯e lekcewa¿y. ¯e ok³ama³. ¯e siê nie stara, ¿e nie zale¿y i po szansie. Przepad³o, trzeciej nie bêdzie.

Przeprasza³. Obiecywa³. T³umaczy³ siê, ¿e nic z³ego nie zrobi³, ¿e nie spodziewa³ siê, ¿e a¿ tak mi zale¿y ¿eby nie szed³. ¯e mu zale¿y, ¿e zmienia siê ze mn± i ¿e chce.
By³am twarda, powiedzia³am, ¿e to nie ma sensu, skoro od pocz±tku s± takie problemy. Wsiad³am do samochodu i odjecha³am. Pojecha³ za mn±. Zatrzyma³am siê na parkingu po drodze (cud ¿e w nic nie wjecha³am z moimi 'zdolno¶ciami' i nie z³apa³a mnie policja za niezupe³nie poprawne manewry).
Dalej przeprasza³, ¿e nie chce mnie straciæ i siê zmieni, nie powtórzy siê ta sytuacja. Mówi³, ¿e bêdzie zdobywa³ i stara³ siê. Nie bêdzie wiêcej g³upich wyskoków.

Zmiêk³am.
Stary 2013-12-28, 21:47   #24
milagros89
Raczkowanie

postawi³a¶ sprawê jasno a on my¶la³, ¿e wróci z imprezy i bêdzie cacy. Zreszt± ju¿ nic wiêcej nie piszê bo nie ma to sensu.
Stary 2013-12-28, 22:09   #25
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 23 776

Matko przestañ ty mu nie ufasz, ZABRANIASZ ( serio my¶lisz, ¿e to co¶ da?), on ³azi na imprezy, zostawi³ ciê... po co sobie to robisz? ma³o wrazeñ, zmartwieñ w ¿yciu?
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 22:14   #26
milagros89
Raczkowanie

To tak jakby autorka chcia³a dostaæ na forum usprawiedliwienie tego faceta, ¿e on nic z³ego nie robi. Ale widaæ nasze rady nic tu nie da³y
Stary 2013-12-28, 22:31   #27
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

No okej, ja te¿ nie pochwalam k³amstw ani zabraniania, ale powiedzia³ ¿e idzie z kumplami? Powiedzia³. A je¶li kumple w trakcie piwa wyszli z inicjatyw± pój¶cia akurat na tê imprezê, to co mia³ zrobiæ? Nie, id¼cie beze, moja dziewczyna zabroni³a mi tam?

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-28, 22:36   #28
milagros89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ
No okej, ja te¿ nie pochwalam k³amstw ani zabraniania, ale powiedzia³ ¿e idzie z kumplami? Powiedzia³. A je¶li kumple w trakcie piwa wyszli z inicjatyw± pój¶cia akurat na tê imprezê, to co mia³ zrobiæ? Nie, id¼cie beze, moja dziewczyna zabroni³a mi tam?
No dobra to dlaczego tego nie napisa³ autorce. Zamiast tego zakomunikowa³ jej ¿e przesadza i tyle. A jako¶ z imprezy siê urwa³ jak chcia³a siê z nim spotkaæ wiêc móg³ to zrobiæ wcze¶niej.
Stary 2013-12-28, 23:59   #29
chips123
Przyczajenie

Ja nie szuka³am dla niego usprawiedliwienia. Nie oczekiwa³am po prostu, ¿e bêdziecie mi poleca³y zakoñczenie zwi±zku... Wcale nie tak, ¿e "Wasze rady nic nie da³y" - jestem Wam wszystkim bardzo wdziêczna, naprawdê.
Nie potrafiê tak zwyczajnie odej¶æ. Zale¿y mi na nim bardziej, ni¿ chcê przyznaæ. Oczywi¶cie, nie oznacza to, ¿e mam zamiar siê mêczyæ. Absolutnie. Po prostu... Wierzê, ¿e jego zachowanie to wynik g³upoty i nieprzemy¶lanych decyzji.
W³a¶nie emocje, nieracjonalny poci±g uwa¿am za wart zachodu. Ja nie chcê mi³o¶ci z rozs±dku...

A wracaj±c do "zabraniania", które mi s³usznie wytykacie - to by³o takie zabronienie ¿artobliwe, wyra¿aj±ce oczywi¶cie po prostu moje zdanie, które z prawdziwym zakazem niewiele mia³o wspólnego

Bardzo, bardzo pomog³a mi rozmowa z Wami, powa¿nie. I ten sceptycyzm, to ¿e doda³y¶cie mi odwagi do przedstawienia tak jasno sprawy. Dziêkujê Wam bardzo, dziewczêta
I Tobie milagros89 te¿ bardzo - biorê do serca, serio, Wasze s³owa i obiecujê byæ dzielniejsza.

Edytowane przez chips123
Czas edycji: 2013-12-29 o 00:03 Powód: dopisek
Stary 2013-12-29, 00:03   #30
kaliope01234
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Dziewczyna i tak zrobi co bêdzie chcia³a, czyli obstawiam ¿e nie zakoñczy znajomo¶ci, choæby nawet pojawi³o siê tysi±c postów, i¿ to najlepsze rozwi±zanie. Mo¿na by polemizowaæ, ¿e nie znamy sytuacji, bla bla, nie wiadomo o co tam w³a¶ciwie chodzi i tak dalej, ale prawda jest taka, ¿e zdecydowana wiêkszo¶æ zwi±zków schematycznie podobnych do jej i tak siê prêdzej czy pó¼niej (raczej prêdzej) zakoñczy, z inicjatywy tej osoby której nie zale¿a³o i nie zale¿y (patrz: twój partner autorko). Ja swego czasu pope³ni³am taki sam b³±d jak ty teraz i ¿a³ujê, ¿e nie da³am sobie szansy na to ¿eby wyj¶æ z tego 'z twarz±'. Nie zerwiesz z ch³opakiem, bo tak ci tymczasowo ³atwiej. Mo¿e warto poczekaæ na takiego, z którym bêdziesz w stanie stworzyæ normaln± relacjê, co?
kaliope01234 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.