|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
poszed³ na imprezê. Czy s³usznie panikujê?
Witam,
![]() zawsze wiedzia³am, ¿e pe³no tutaj dobrych duszyczek, które mog³yby pomóc z problemami - proszê o poradê ![]() Postaram siê krótko: jestem z facetem ok.2 m-cy, w ubieg³ym roku te¿ siê spotykali¶my ale zostawi³ - wróci³ z podkulonym ogonem, oczarowa³, naobiecywa³, wiêc wybaczy³am. Ale pozosta³ dyskomfort, taki troszkê - dlatego nie lubiê jak wychodzi beze mnie i nie mogê powiedzieæ, ¿e mu bezgranicznie ufam. Niestety. Na Andrzejki wyjecha³ do rodzinnego miasta- by³am z³a, chcia³am spêdziæ z nim ten wieczór, dlatego przeprosi³ i obieca³, ¿e jeszcze pobawimy siê w klubie w okresie ¶wi±tecznym. Wczoraj by³a impreza. Na której by³a jego "by³a-niedosz³a" (byliby razem, gdyby nie studiowa³a w Niemczech). Zabroni³am mu i¶æ samemu - spêdzamy ten wieczór wspólnie, na imprezie lub nie. Oznajmi³am tydzieñ wcze¶niej. W pi±tek mia³am do niego przyj¶æ, ale zadzwoni³ na 2h wcze¶niej, ¿e nie spotkamy siê, ¿e idzie z koleg± który przyjecha³ z zagranicy i za tydzieñ wyje¿d¿a oraz jeszcze jakim¶ na piwo. Tylko byli z kolegami na danej imprezie, na któr± zabroni³am mu i¶æ. Otrzyma³ smsa o tym, ¿e ustalone by³o, ¿e spêdzamy wieczór razem i skoro nie chce przebywaæ ze mn±, to te¿ siê bêdê bawiæ w innym towarzystwie. Odpisa³ "uspokój siê kobieto". I to ostatnia wiadomo¶æ od niego. On jest z³y, ja jestem w¶ciek³a. Ale uwa¿am, ¿e s³usznie. Czy powinnam teraz odezwaæ siê, zadzwoniæ - nienawidzê czekaæ, chcê to rozwi±zaæ. Ale czy nie lepiej ¿eby on odezwa³ siê pierwszy? [oczywi¶cie jego najlepszy przyjaciel, kumpel, kompan bezmy¶lnie opublikowa³ zdjêcie z tego klubu - tak¿e nie ma w±tpliwo¶ci gdzie by³] Edytowane przez chips123 Czas edycji: 2013-12-28 o 18:18 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 611
|
Dot.: poszed³ na imprezê. Czy s³usznie panikujê?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 553
|
Odgrzewany kotlet nigdy nie bêdzie smakowa³ jak ten ¶wie¿y z patelni.
I tyle w temacie. |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 066
|
nie ma sensu siê szarpaæ, skoro takie emocje Wami szargaj± ju¿ zasadzie na dzieñ dobry w zwi±zku.
|
|
#5 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Hm... Te¿ siê obawia³am, ¿e nie ma to sensu, ale prawdê mówi±c, to jedyny facet na którym kiedykolwiek mi zale¿a³o tak naprawdê... To te¿ nie tak, ¿e zero zaufania...
Wysz³am z za³o¿enia, ¿e ¿a³owa³abym bardzo, gdybym nie spróbowa³a. Nie jest idealnie i sielankowo, ale kocham go. Skoñczyæ to nie próbuj±c nad tym pracowaæ?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 066
|
ale nad czym pracowaæ? Ty nie ufasz ( nic dziwnego) , on siê z Tob± nie liczy.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Skoñczyæ - przecie¿ Ciê ok³ama³.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 403
|
OMG, wyt³umaczcie mi proszê, co to znaczy, ¿e siê partnerowi czego¶ ZABRANIA i jaki to ma sens? Naprawdê nie ogarniam tego.
Mogê powiedzieæ facetowi, ¿e martwi mnie jaka¶ impreza i bêdzie mi przykro, jak tam pójdzie, ale daje facetowi woln± rêkê. Przecie¿ danie wolnej rêki wyra¿a sto razy wiêcej ni¿ zabranianie. Wtedy od razu widaæ, jak partnerowi na nas zale¿y i czy liczy siê z naszymi uczuciami. Autorko, wiem, ¿e to oklepane, ale jak nie ufasz mu to m±ki z tego chleba nie bêdzie. Nie upilnujesz faceta przez ca³e ¿ycie. ¦wiadomo¶æ, ¿e Twój partner nie zrani Ciê, nie bêdzie flirtowa³ itp, nawet gdy znajdzie siê w towarzystwie samych piêkno¶ci (czy te¿ eks dziewczyn) jest cudowna, wiêc radzê zwin±æ ¿agle i zacz±æ wszystko od nowa. Wg mnie z tym facetem szczê¶cia nie zaznasz, skoro zna³ Twój stosunek do tej imprezy, a i tak tam polaz³. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Spróbowa³a¶, da³a¶ temu szansê, bo kilka miesiêcy to jest spróbowanie. I sama widzisz, ¿e siê to nie sprawdza. Nie ufasz mu, a jak nie ma zaufania, to niewa¿ne, czy w 80%, czy w 20%. Nie ma go i tyle. Eksperyment siê nie uda³. Ile jeszcze czasu chcesz zmarnowaæ? Tu nie ma nad czym pracowaæ. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Trochê boli prawda. Ale obawiam siê, ¿e macie racjê dziewczyny. Dowiem siê jeszcze co ma w tej sprawie do powiedzenia. Miêkka jestem, zrozumcie...
:/ |
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 536
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
made in Wonderland
Wiadomo¶ci: 1 733
|
Cytat:
Jestem w stanie Ciê zrozumieæ, a facet ewidentnie co¶ tentego do tej "by³ej-niedosz³ej", je¶li tak mu zale¿a³o na tym, ¿eby byæ na tamtej imprezie, bardziej ni¿ na Twoim zdaniu.
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 143
|
Ok³ama³ ciê i tyle w temacie. Nie jeste¶cie dlugo razem a skoro ciê ola³ i zna konsekwencje tego wiêc nie zale¿y mu tak bardzo. My¶li te¿ pewnie ¿e skoro jeste¶ "miêkka" to i to mu wybaczysz a wiadomo co on tam robi? Nie!!!
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 828
|
Cytat:
![]() Je¶li pasuje Ci taki uk³ad i tak Ci strasznie zale¿y to sied¼ i czekaj w domciu na swojego misia.
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
No dobra. Jadê siê z nim spotkaæ. Napiszê jak siê to skoñczy³o, trzymajcie kciuki, ¿ebym nie ¿a³owa³a niczego.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 430
|
Daj spokój, nie ma szans, ¿eby¶ mu zaufa³a, a co to za zwi±zek bez zaufania?
Poza tym, jak siê bêdziesz mêczyæ, robi±c non stop awantury, czy siedz±c w domu i gryz±c palce, czy on przypadkiem gdzie¶ sam nie wyszed³. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 828
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 778
|
ty mu nie ufasz i zabraniasz jak mamusia, on kombinuje i k³amie jak synu¶.
uk³ad idealny je¶li planujesz go zaadoptowaæ. |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Ale jednak jak za du¿o facetowi pozwolisz to te¿ nie zdrowo. Odwo³a³ w ostatniej chwili wieczór razem bo chcia³ i¶æ na imprezê z kolegami. Mo¿ecie mówiæ co chcecie ale brak zaufania jest na mojej li¶cie tu¿ po k³amstwie.
A poza tym na zaufanie trzeba zapracowaæ wiêc nie dziwiê siê autorce. Edytowane przez milagros89 Czas edycji: 2013-12-28 o 19:41 |
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 270
|
A nie napisa³a¶, ile czasu by³a¶ z nim wcze¶niej zanim Ciê zostawi³.
Ogólnie jestem zdania, ¿e skoro wcze¶niej odszed³, to mia³ powód. A dlaczego wróci³? Z wygody? Z tego, ¿e akurat nie by³o ¿adnej innej i nie chcia³ byæ sam? Tobie siê wydaje, ¿e to mi³o¶æ, jestescie krótko razem, a ju¿ mówisz, ¿e go kochasz. A jak on traktuje ten zwi±zek? Wygl±da na to, ¿e trochê niepowa¿nie. Wiem z w³asnego do¶wiadczenia (te¿ zrozumia³am to dopiero po czasie), ¿e nie ma sensu mêczyæ siê w zwi±zku w którym jest brak porozumienia, w którym facet odstawia szopki a dziewczyna wmawia sobie, ¿e jest szczê¶liwa choæ nie jest. Warto daæ sobie szansê na nowy, szczê¶liwy zwi±zek I nie warto nikomu nic nakazywaæ/zakazywaæ, bo to nie tak powinno dzia³aæ.---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- I daj znaæ, co wysz³o
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Hm. Zadzwoni³am ze s³owami "za pó³ godziny tam-i-tam albo nie mamy o czym rozmawiaæ". Przyjecha³. I ewidentnie nawet nie spodziewa³ siê jaka jestem z³a. Porozmawiali¶my, powiedzia³am mu o wszystkim, co Wy pomog³y¶cie mi nazwaæ, bo samej ciê¿ko by³o mi zwerbalizowaæ. ¯e kombinuje. ¯e lekcewa¿y. ¯e ok³ama³. ¯e siê nie stara, ¿e nie zale¿y i po szansie. Przepad³o, trzeciej nie bêdzie.
Przeprasza³. Obiecywa³. T³umaczy³ siê, ¿e nic z³ego nie zrobi³, ¿e nie spodziewa³ siê, ¿e a¿ tak mi zale¿y ¿eby nie szed³. ¯e mu zale¿y, ¿e zmienia siê ze mn± i ¿e chce. By³am twarda, powiedzia³am, ¿e to nie ma sensu, skoro od pocz±tku s± takie problemy. Wsiad³am do samochodu i odjecha³am. Pojecha³ za mn±. Zatrzyma³am siê na parkingu po drodze (cud ¿e w nic nie wjecha³am z moimi 'zdolno¶ciami' i nie z³apa³a mnie policja za niezupe³nie poprawne manewry). Dalej przeprasza³, ¿e nie chce mnie straciæ i siê zmieni, nie powtórzy siê ta sytuacja. Mówi³, ¿e bêdzie zdobywa³ i stara³ siê. Nie bêdzie wiêcej g³upich wyskoków. Zmiêk³am. |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 23 776
|
Matko przestañ ty mu nie ufasz, ZABRANIASZ (
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
To tak jakby autorka chcia³a dostaæ na forum usprawiedliwienie tego faceta, ¿e on nic z³ego nie robi. Ale widaæ nasze rady nic tu nie da³y
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
No okej, ja te¿ nie pochwalam k³amstw ani zabraniania, ale powiedzia³ ¿e idzie z kumplami? Powiedzia³. A je¶li kumple w trakcie piwa wyszli z inicjatyw± pój¶cia akurat na tê imprezê, to co mia³ zrobiæ? Nie, id¼cie beze, moja dziewczyna zabroni³a mi tam?
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
No dobra to dlaczego tego nie napisa³ autorce. Zamiast tego zakomunikowa³ jej ¿e przesadza i tyle. A jako¶ z imprezy siê urwa³ jak chcia³a siê z nim spotkaæ wiêc móg³ to zrobiæ wcze¶niej.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie szuka³am dla niego usprawiedliwienia. Nie oczekiwa³am po prostu, ¿e bêdziecie mi poleca³y zakoñczenie zwi±zku... Wcale nie tak, ¿e "Wasze rady nic nie da³y" - jestem Wam wszystkim bardzo wdziêczna, naprawdê.
Nie potrafiê tak zwyczajnie odej¶æ. Zale¿y mi na nim bardziej, ni¿ chcê przyznaæ. Oczywi¶cie, nie oznacza to, ¿e mam zamiar siê mêczyæ. Absolutnie. Po prostu... Wierzê, ¿e jego zachowanie to wynik g³upoty i nieprzemy¶lanych decyzji. W³a¶nie emocje, nieracjonalny poci±g uwa¿am za wart zachodu. Ja nie chcê mi³o¶ci z rozs±dku... A wracaj±c do "zabraniania", które mi s³usznie wytykacie - to by³o takie zabronienie ¿artobliwe, wyra¿aj±ce oczywi¶cie po prostu moje zdanie, które z prawdziwym zakazem niewiele mia³o wspólnego ![]() Bardzo, bardzo pomog³a mi rozmowa z Wami, powa¿nie. I ten sceptycyzm, to ¿e doda³y¶cie mi odwagi do przedstawienia tak jasno sprawy. Dziêkujê Wam bardzo, dziewczêta ![]() I Tobie milagros89 te¿ bardzo - biorê do serca, serio, Wasze s³owa i obiecujê byæ dzielniejsza. Edytowane przez chips123 Czas edycji: 2013-12-29 o 00:03 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dziewczyna i tak zrobi co bêdzie chcia³a, czyli obstawiam ¿e nie zakoñczy znajomo¶ci, choæby nawet pojawi³o siê tysi±c postów, i¿ to najlepsze rozwi±zanie. Mo¿na by polemizowaæ, ¿e nie znamy sytuacji, bla bla, nie wiadomo o co tam w³a¶ciwie chodzi i tak dalej, ale prawda jest taka, ¿e zdecydowana wiêkszo¶æ zwi±zków schematycznie podobnych do jej i tak siê prêdzej czy pó¼niej (raczej prêdzej) zakoñczy, z inicjatywy tej osoby której nie zale¿a³o i nie zale¿y (patrz: twój partner autorko). Ja swego czasu pope³ni³am taki sam b³±d jak ty teraz i ¿a³ujê, ¿e nie da³am sobie szansy na to ¿eby wyj¶æ z tego 'z twarz±'. Nie zerwiesz z ch³opakiem, bo tak ci tymczasowo ³atwiej. Mo¿e warto poczekaæ na takiego, z którym bêdziesz w stanie stworzyæ normaln± relacjê, co?
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

Co widaæ na przyk³adzie zwi±zku opisanego w tym w±tku.