|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
kolorowy makijaż oczu na codzień
Cześć dziewczyny
![]() Chciałam poznać Waszą opinię dotyczącą kolorowych makijaży na co dzień. Ja osobiście nie lubię nudnych-brązowych makijaży. Sama maluję się brązowymi cieniami w ostateczności - gdy już nie mam czym się pomalować. Uwielbiam natomiast żywe zielenie wszelkiej maści (unikając zgniłych i brudnych odcieni), niebieskie, ewentualnie szarości. Wiem, że to nie jest nowatorskie spojrzenie, ale zwykle maluję oczy pod kolor stroju. Nie oznacza to, że chodzę ubrana i wymalowana np. jak żaba, ale w miarę możliwości z akcentem kolorystycznym na zewnętrznej powiece. Osobiście nie znam osoby, która by się tak malowała. Najbardziej uwielbiam kolory zielone, ponieważ idealnie pasują do moich brązowych oczu. Wszystkie wyraźne odcienie. Gdy zakładam soczewki, to moje makijaże są mniej wyraziste ( z użyciem mniejszej ilości kolorowych cieni). W okularach stosuję odpowiednio większe nasycenie kolorów. Na Wigilię zrobiłam smokey szaro-fioletowo-czarne, ale niestety w okularach słabo było widać to wycieniowanie. Co o tym sądzicie?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolorowy makijaż oczu na codzień
ja codziennie mam kolorową papugę na powiekach
rzadko kiedy nudziaki maluję a jak już na górnej powiece mam 'nude' to na dolna daje kolor ![]() zresztą w podpisie jest link do bloga i moje makijaże codzienne ![]() uwielbiam!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Cóż możemy sądzić. Każdy maluje się tak jak lubi. Nie widzę nic dziwnego w kolorowym makijażu nawet w dzień. Ja maluje usta na najrozmaitsze żywe kolory często zupełnie neonowe i o jedyne co dbam to żeby ładnie w takim makijażu wyglądać i żeby pasował do stroju.
Za szaro by było gdyby każdy używał tylko brązu.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja bym zbyt kolorowa z domu pewnie nie wyszła. (Ograniczam się do mocno czerwonych oprawek okularów).
No, może jakbym była dychę młodsza, ale nie jestem. Do makijażu innych się nie wtrącam. Kto co lubi.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi
![]() ![]() A jak już malujecie się na kolorowo, to czy dobieracie kolor cieni do koloru ubioru? ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Też tak myślę. Dlatego mam awersję do tego koloru ![]()
Kosmetyki, ubrania i dodatki ![]() Książki, filmy, CD, kasety ![]() Edytowane przez Terha Czas edycji: 2013-12-29 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja tez nie lubie brazow, dlatego najczesciej wybieram
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ale co mamy sądzić - co kto lubi
![]() ![]() Najważniejsze to malować się tak, żeby makijaż nas upiększał, a nie oszpecał. Jeżeli potrafimy odpowiednio dobrać kolory, to możemy śmiało się tak malować ![]() Ja sama lubię eksperymentować z makijażem, ale mam różne fazy - raz maluje się neutralnie, a raz kolorowo. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja duzo eksperymentowałam z kolorami kiedy zaczynałam swoja przygode z makijażem i mogłam ćwiczyć tylko na sobie.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, że wszystko zależy od wykonania. Może to wyglądać nieźle ale może też tandetnie.
Ja lubię kolor na powiekach ale głównie latem. Wtedy kolorowa plama (zielona, turkusowa, różowa lub pomarańczowa) na powiekach plus dobrze wytuszowane rzęsy wyglądają jakoś naturalniej i fajniej niż zimą. No i bardziej pasują do letnich, zwiewnych kiecek bo zimą preferuje ciężkie buciory i wielkie swetry w kolorach ziemi więc średnio mi to gra z kolorowym makijażem.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Mnie pasują (według typu kolorystycznego) wszystkie czyste kolory, więc szaleję z żółtym, pomarańczowym, fioletowym itp. Brązy mnie postarzają (piaskowy też), jeszcze szary ujdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.