problem w pracy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 09:36   #1
oj tam oj tam oj tam
Raczkowanie

problem w pracy

Witam
Mam problem w pracy z niektórymi pracownikami. Są złośliwi, fałszywi robią na złoś, i w ogóle są nie do zniesienia ( pewnie wszędzie są tacy złośliwcy). Ostatnio miałam kilka przykrych sytuacji np., szłam po korytarzu a za mną idzie taka jedna i mówi ale masz duże biodra i coś tam jeszcze. Nawet sie nie odwróciłam i nic nie powiedziałam. Potem pomyślałam, że mogłam powiedzieć ale ty jesteś brzydka (naprawdę jest brzydka, wygląda jak żul). Są tu może jakieś osoby np. psycholodzy albo jakieś przebiegłe bestie co poradzą jak mam się zachować co im mówić aby weszło im w pięty??? I już nie męczyli mnie. Nie mam zamiaru tego zgłaszać do szefa bo wylecę z pracy więc takie rady odpadają. Muszę to załatwić w jakiś inteligentny sposób można by powiedzieć z klasą. Co by niektórym odechciało sie ze mną nawet rozmawiać. Już jestem zmęczona tą sytuacją i muszę coś z tym zrobić bo pracy nie mogę zmienić.
oj tam oj tam oj tam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 09:54   #2
mpt
Zakorzenienie

Dot.: problem w pracy

Cytat:
Napisane przez oj tam oj tam oj tam Pokaż wiadomość
Witam
Mam problem w pracy z niektórymi pracownikami. Są złośliwi, fałszywi robią na złoś, i w ogóle są nie do zniesienia ( pewnie wszędzie są tacy złośliwcy). Ostatnio miałam kilka przykrych sytuacji np., szłam po korytarzu a za mną idzie taka jedna i mówi ale masz duże biodra i coś tam jeszcze. Nawet sie nie odwróciłam i nic nie powiedziałam. Potem pomyślałam, że mogłam powiedzieć ale ty jesteś brzydka (naprawdę jest brzydka, wygląda jak żul). Są tu może jakieś osoby np. psycholodzy albo jakieś przebiegłe bestie co poradzą jak mam się zachować co im mówić aby weszło im w pięty??? I już nie męczyli mnie. Nie mam zamiaru tego zgłaszać do szefa bo wylecę z pracy więc takie rady odpadają. Muszę to załatwić w jakiś inteligentny sposób można by powiedzieć z klasą. Co by niektórym odechciało sie ze mną nawet rozmawiać. Już jestem zmęczona tą sytuacją i muszę coś z tym zrobić bo pracy nie mogę zmienić.
Może Ty też naprawdę masz duże biodra?

Nie reaguj albo zapytaj dlaczego jest w stosunku do Ciebie złośliwa.
Stary 2013-12-29, 10:06   #3
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Witam
cóż za doskonała znajomość savoir vivre!
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 10:08   #4
oj tam oj tam oj tam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Może Ty też naprawdę masz duże biodra?
No właśnie chodzi o to że mam figurę klepsydry (nawet nie mam nadwagi) a ona powiedziała to z czystej złośliwości żeby zrobić mi przykrość. Nie macie w pracy takich ludzi co to uśmiechają się do was fałszywie a za plecami wbili by nóż w placy. Niektórzy nawet walą złośliwości prosto w twarz nie pierdzieląc się...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
cóż za doskonała znajomość savoir vivre!
Ta kobieta najprawdopodobniej jest alkoholiczą przynajmniej tak wygląda ja tylko stwierdzam fakt z resztą nie tylko ja tam myślę nawet ubiera sie jak żul spod sklepu.

Potrzebuję porady jak w inteligentny sposób postępować z takimi złośliwcami.

Edytowane przez oj tam oj tam oj tam
Czas edycji: 2013-12-29 o 10:13
Stary 2013-12-29, 10:14   #5
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Witam
Naprawdę olej to
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 10:15   #6
oj tam oj tam oj tam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Naprawdę olej to
No właśnie już nie mogę Jak ktoś na mnie pluje to nie powiem że deszcz pada.
Stary 2013-12-29, 10:18   #7
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
No to odpowiedz, że wcale nie uważasz, że masz grube biodra/że dobrze się czujesz w swojej figurze/że cieszysz się, że masz kobiecą figurę....
Stary 2013-12-29, 10:24   #8
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Nie macie w pracy takich ludzi co to uśmiechają się do was fałszywie a za plecami wbili by nóż w placy. Niektórzy nawet walą złośliwości prosto w twarz nie pierdzieląc się...
Macie. Nawet sporo. W mojej pracy są 4 zmiany po ok. 30 osób + mechanicy, technolodzy itp, itd...

Na każdej zmianie znajdzie się kilka lali, które jak piszesz: uśmiechną się, zagadają, a za min obrobią ci albo ni z gruszki ni z pietruszki , nie znając cię lecą z jakimś chorym tekstem

Z obserwacji doszłam do wniosku iż w takich skupiskach ludzi to dość powszechne , więc staram się tym nie przejmować. Odpracuję 8 h i do domu. Nie widzę sensu w słownych przepychankach.

Oczywiście wszystko do czasu , na pewno nie pozwolę sobie, żeby ktoś się na mnie wyżywał, bo ma takie widzimisię

Uczę się od doświadczonych koleżanek jak reagować . Czasem opierdziel z góry do dołu to jest to ( chociaż ja jeszcze nie musiałam się do tego posunąć). Nawet majstrom się obrywa od pracowników i pomaga
Tylko, żeby sobie pozwolić na takie coś, trzeba dłużej pracować, bo dla pracownika z krótkim stażem może się skończyć nieciekawie
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 10:35   #9
oj tam oj tam oj tam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Macie. Nawet sporo. W mojej pracy są 4 zmiany po ok. 30 osób + mechanicy, technolodzy itp, itd...

Na każdej zmianie znajdzie się kilka lali, które jak piszesz: uśmiechną się, zagadają, a za min obrobią ci albo ni z gruszki ni z pietruszki , nie znając cię lecą z jakimś chorym tekstem

Z obserwacji doszłam do wniosku iż w takich skupiskach ludzi to dość powszechne , więc staram się tym nie przejmować. Odpracuję 8 h i do domu. Nie widzę sensu w słownych przepychankach.

Oczywiście wszystko do czasu , na pewno nie pozwolę sobie, żeby ktoś się na mnie wyżywał, bo ma takie widzimisię

Uczę się od doświadczonych koleżanek jak reagować . Czasem opierdziel z góry do dołu to jest to ( chociaż ja jeszcze nie musiałam się do tego posunąć). Nawet majstrom się obrywa od pracowników i pomaga
Tylko, żeby sobie pozwolić na takie coś, trzeba dłużej pracować, bo dla pracownika z krótkim stażem może się skończyć nieciekawie
Najchętniej to bym powiedziała takiej delikwentce co myślę ale skończyło by się to dla mnie źle
Dlatego chcę nauczyć się technik riposty. Najbardziej denerwuje taka riposta inteligenta a zarazem złośliwa, ubrana w piękne słowa. Dyplomacja, która wyprowadza z równowagi

Może znacie jakieś strony internetowe albo ksiązki. Może bym się mogła sama podkszolić. Takie umiejętności się przydają
Stary 2013-12-29, 10:44   #10
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

pracujesz z gimnazjum?
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 10:49   #11
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Najchętniej to bym powiedziała takiej delikwentce co myślę ale skończyło by się to dla mnie źle
Dlatego chcę nauczyć się technik riposty. Najbardziej denerwuje taka riposta inteligenta a zarazem złośliwa, ubrana w piękne słowa. Dyplomacja, która wyprowadza z równowagi

Może znacie jakieś strony internetowe albo ksiązki. Może bym się mogła sama podkszolić. Takie umiejętności się przydają
nie nauczysz się tego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 10:50   #12
oj tam oj tam oj tam
Raczkowanie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4432856 3]pracujesz z gimnazjum?[/QUOTE]

Pracuje z dorosłymi ludźmi. Nie zdecydowałabym się pracować w szkole no chyba że by nie miała innego wyjścia. A ma to jakieś znaczenie z kim pracuje?
Stary 2013-12-29, 10:54   #13
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Pracuje z dorosłymi ludźmi. Nie zdecydowałabym się pracować w szkole no chyba że by nie miała innego wyjścia. A ma to jakieś znaczenie z kim pracuje?
To była pierwsza myśl jaka mi do głowy przyszła. Nie mogę uwierzyć, że dorosłe osoby mogą się zachowywać w ten sposób.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 10:59   #14
grubella
BAN stały

Najinteligentniej będzie ignorować zaczepki.
No chyba , że chcesz się zniżyć do ich poziomu to rzuć jakąś wiązankę gdy usłyszysz coś na swój temat.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 11:13   #15
oj tam oj tam oj tam
Raczkowanie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4432872 7]To była pierwsza myśl jaka mi do głowy przyszła. Nie mogę uwierzyć, że dorosłe osoby mogą się zachowywać w ten sposób.[/QUOTE]

Ja na początku też nie mogłam uwierzyć co się z tymi ludźmi dzieje (nie wszyscy na szczęscie są złośliwi) ale trzeba się dostosować co by nie zwariować

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
nie nauczysz się tego
psychologia społeczna się kłania

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Najinteligentniej będzie ignorować zaczepki.
No chyba , że chcesz się zniżyć do ich poziomu to rzuć jakąś wiązankę gdy usłyszysz coś na swój temat.
Miałam kolegę, który studiował w wawie psychologię jak on odpowiedział komuś to było koniec dyskusji. Robił to w taki sposób, że niekórzy nawet nie chcieli z nim zaczynać bo z góry każdy był na przegranej pozycji. Miał do tego dryg a po studiach to już w ogóle mega gość. Na potyczki słowne zawsze wygrywał i to w inteligentny sposób. Niestety już dawno temu nie ma go w kraju. Do tej pory to ignorowałm ale trzy albo nawet więcej osób było świadkiem kiedy inna taka mnie powiedzmy źle potraktowała i zwróciły mi uwagę na to.
Stary 2013-12-29, 11:37   #16
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
[...]psychologia społeczna się kłania[...]
Miałam kolegę, który studiował w wawie psychologię jak on odpowiedział komuś to było koniec dyskusji. Robił to w taki sposób, że niekórzy nawet nie chcieli z nim zaczynać bo z góry każdy był na przegranej pozycji. [...]
Nie nazywaj gimnazjalnych przepychanek psychologią społeczną. Daj sobie spokój, bo tylko zrobisz z siebie pośmiewisko. Zapytaj zwyczajnie o co chodzi jak ktoś zacznie się Ciebie czepiać. Zapewniam, że ze trzy razy zapytasz "dlaczego tak komentujesz?", "przepraszam, chyba nie doszłyszałam, mogłabyś powtórzyć? wydawało mi się, że mówisz o mnie" i odpuszczą.
Stary 2013-12-29, 11:40   #17
grubella
BAN stały

Cytat:
Ja na początku też nie mogłam uwierzyć co się z tymi ludźmi dzieje (nie wszyscy na szczęscie są złośliwi) ale trzeba się dostosować co by nie zwariować

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

psychologia społeczna się kłania

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Miałam kolegę, który studiował w wawie psychologię jak on odpowiedział komuś to było koniec dyskusji. Robił to w taki sposób, że niekórzy nawet nie chcieli z nim zaczynać bo z góry każdy był na przegranej pozycji. Miał do tego dryg a po studiach to już w ogóle mega gość. Na potyczki słowne zawsze wygrywał i to w inteligentny sposób. Niestety już dawno temu nie ma go w kraju. Do tej pory to ignorowałm ale trzy albo nawet więcej osób było świadkiem kiedy inna taka mnie powiedzmy źle potraktowała i zwróciły mi uwagę na to.

Nie każdy ma dar błyskotliwej i ciętej riposty.
Skoro koniecznie chcesz reagować werbalnie to może naucz się kilku stosownych cytatów, sentencji na tematy najczęściej Cię dotykające w tych zaczepkach.
Może być po polsku a jeszcze większe wrażenie wywrzesz gdy powiesz to po łacinie.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 14:02   #18
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Ja bym odpowiedziała coś w stylu "Tak mam duże biodra, są bardzo kobiece, faceci za takimi szaleją" uśmiechem na ustach. Nie daj po sobie poznać że złośliwości trafiają, obracaj je w żart, a w końcu się znudzą
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 15:38   #19
cholernarejestracja
Copyraptor

Ale może to był komplement? Ja tam często słyszę, że mam szerokie biodra właśnie jako komplement, bo do tego mam wąską talię i to się ludziom podoba
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 16:10   #20
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Może tutaj coś znajdziesz:

https://wizaz.pl/search/index.php?qu...=2&post_type=1
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 16:14   #21
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak zaczniesz dyskusje na takim poziomie, to się wkopiesz całkowicie. Najlepiej ignorować.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 18:41   #22
karolinaP103
Zadomowienie

Ktoś kiedyś na wizażu miał ciekawy podpis:
A weź sobie te swoje rady ( dla ciebie : opinie) zwiń w ciasny rulonik i rozważ znaczenie słowa" czopek"
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 19:40   #23
abiblabla
Zakorzenienie

co za żenada ja to bym chyba odpowiedziała "nie wiedziałam że jesteśmy w podstawówce". też chciałabym mieć super cięty język i ripostę na każdy temat ech

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2013-12-29 o 20:42
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 20:08   #24
201708160922
Konto usunięte

Fakt, gimnazjum zalatuje. Za mną chłopacy łazili i pytali czy mam prawo jazdy, bo tak kręcę

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-12-29 o 20:09
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 07:48   #25
Michiru
Zakorzenienie

ja bym zapytała, czy jej to przeszkadza, że mam duże biodra tonem dość dobitnym. ważny by się nie dać. nie trzeba być od razu chamskim, ale dać do zrozumienia, że nie pozwolisz się traktować jak śmiecia.

co do złośliwości w pracy to u mnie często jest podobnie. ekipa, która przyjęła się 3lata temu się zgrała. nie żeby wszyscy się ze sobą zaprzyjaźnili, ale potrafiliśmy się dogadać. nie s*aliśmy we własne gniazdo. nie było żadnych podjazdówek. z tamtej ekipy zostało 9 osób na 40, które u nas pracują. niektórzy z nowego narybku zachowują się jak dzieci w piaskownicy. współpracy żadnej. ktoś się z kimś pokłóci. ktoś się wda w romans, a po jego zakończeniu ten ją wyzwie, a ona nie wytrzyma i się popłacze. i jest co chwilę zachowanie z gatunku "uprzejmie donoszę...". mamy tutaj kilka małych kabelków, na szczęście dość niegroźnych, bo jednak wiedzą co powiedzieć, a czego się szefowi nie mówi i tylko zwracają uwagę na naprawdę duże sprawy i spore przegięcia. jak ktoś leci w kulki to niech się ma na baczności. mi to nie przeszkadza. niestety mamy tutaj też jedną "gorącą linię", dziewczynę, która już u nas sporo pracuje i z którą zawsze był problem, a teraz będzie jeszcze większy, bo zrobiła się szychą. szuka haków, żeby donieść szefowi na swoich współpracowników sama na siebie bat kręci.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 09:22   #26
2016070953
Konto usunięte

też mam takie osóbki w pracy, ale i tak szukam nowej więc już leję na to co się dzieje w obecnej jeśli chodzi o to co o mnie mówią.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości