|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem w pracy
Witam
Mam problem w pracy z niektórymi pracownikami. Są złośliwi, fałszywi robią na złoś, i w ogóle są nie do zniesienia ( pewnie wszędzie są tacy złośliwcy). Ostatnio miałam kilka przykrych sytuacji np., szłam po korytarzu a za mną idzie taka jedna i mówi ale masz duże biodra i coś tam jeszcze. Nawet sie nie odwróciłam i nic nie powiedziałam. Potem pomyślałam, że mogłam powiedzieć ale ty jesteś brzydka (naprawdę jest brzydka, wygląda jak żul). Są tu może jakieś osoby np. psycholodzy albo jakieś przebiegłe bestie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem w pracy
Cytat:
![]() Nie reaguj albo zapytaj dlaczego jest w stosunku do Ciebie złośliwa.
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie chodzi o to że mam figurę klepsydry (nawet nie mam nadwagi) a ona powiedziała to z czystej złośliwości żeby zrobić mi przykrość. Nie macie w pracy takich ludzi co to uśmiechają się do was fałszywie a za plecami wbili by nóż w placy. Niektórzy nawet walą złośliwości prosto w twarz nie pierdzieląc się...
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ta kobieta najprawdopodobniej jest alkoholiczą przynajmniej tak wygląda ![]() Potrzebuję porady jak w inteligentny sposób postępować z takimi złośliwcami. Edytowane przez oj tam oj tam oj tam Czas edycji: 2013-12-29 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Na każdej zmianie znajdzie się kilka lali, które jak piszesz: uśmiechną się, zagadają, a za min obrobią ci ![]() ![]() Z obserwacji doszłam do wniosku iż w takich skupiskach ludzi to dość powszechne , więc staram się tym nie przejmować. Odpracuję 8 h i do domu. Nie widzę sensu w słownych przepychankach. Oczywiście wszystko do czasu , na pewno nie pozwolę sobie, żeby ktoś się na mnie wyżywał, bo ma takie widzimisię ![]() Uczę się od doświadczonych koleżanek jak reagować . Czasem opierdziel z góry do dołu to jest to ( chociaż ja jeszcze nie musiałam się do tego posunąć). Nawet majstrom się obrywa od pracowników i pomaga ![]() Tylko, żeby sobie pozwolić na takie coś, trzeba dłużej pracować, bo dla pracownika z krótkim stażem może się skończyć nieciekawie ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dlatego chcę nauczyć się technik riposty. Najbardziej denerwuje taka riposta inteligenta a zarazem złośliwa, ubrana w piękne słowa. Dyplomacja, która wyprowadza z równowagi ![]() Może znacie jakieś strony internetowe albo ksiązki. Może bym się mogła sama podkszolić. Takie umiejętności się przydają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
pracujesz z gimnazjum?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4432856 3]pracujesz z gimnazjum?[/QUOTE]
Pracuje z dorosłymi ludźmi. Nie zdecydowałabym się pracować w szkole no chyba że by nie miała innego wyjścia. A ma to jakieś znaczenie z kim pracuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
To była pierwsza myśl jaka mi do głowy przyszła. Nie mogę uwierzyć, że dorosłe osoby mogą się zachowywać w ten sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Najinteligentniej będzie ignorować zaczepki.
No chyba , że chcesz się zniżyć do ich poziomu to rzuć jakąś wiązankę gdy usłyszysz coś na swój temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4432872 7]To była pierwsza myśl jaka mi do głowy przyszła. Nie mogę uwierzyć, że dorosłe osoby mogą się zachowywać w ten sposób.[/QUOTE]
Ja na początku też nie mogłam uwierzyć co się z tymi ludźmi dzieje (nie wszyscy na szczęscie są złośliwi) ale trzeba się dostosować co by nie zwariować ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- psychologia społeczna się kłania ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Miałam kolegę, który studiował w wawie psychologię jak on odpowiedział komuś to było koniec dyskusji. Robił to w taki sposób, że niekórzy nawet nie chcieli z nim zaczynać bo z góry każdy był na przegranej pozycji. Miał do tego dryg a po studiach to już w ogóle mega gość. Na potyczki słowne zawsze wygrywał i to w inteligentny sposób. Niestety już dawno temu nie ma go w kraju. Do tej pory to ignorowałm ale trzy albo nawet więcej osób było świadkiem kiedy inna taka mnie powiedzmy źle potraktowała i zwróciły mi uwagę na to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie każdy ma dar błyskotliwej i ciętej riposty. Skoro koniecznie chcesz reagować werbalnie to może naucz się kilku stosownych cytatów, sentencji na tematy najczęściej Cię dotykające w tych zaczepkach. Może być po polsku a jeszcze większe wrażenie wywrzesz gdy powiesz to po łacinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Copyraptor
|
Ale może to był komplement? Ja tam często słyszę, że mam szerokie biodra właśnie jako komplement, bo do tego mam wąską talię i to się ludziom podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Może tutaj coś znajdziesz:
https://wizaz.pl/search/index.php?qu...=2&post_type=1
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ktoś kiedyś na wizażu miał ciekawy podpis:
A weź sobie te swoje rady ( dla ciebie : opinie) zwiń w ciasny rulonik i rozważ znaczenie słowa" czopek" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
co za żenada
![]()
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2013-12-29 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Fakt, gimnazjum zalatuje. Za mną chłopacy łazili i pytali czy mam prawo jazdy, bo tak kręcę
![]() Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-12-29 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja bym zapytała, czy jej to przeszkadza, że mam duże biodra
![]() co do złośliwości w pracy to u mnie często jest podobnie. ekipa, która przyjęła się 3lata temu się zgrała. nie żeby wszyscy się ze sobą zaprzyjaźnili, ale potrafiliśmy się dogadać. nie s*aliśmy we własne gniazdo. nie było żadnych podjazdówek. z tamtej ekipy zostało 9 osób na 40, które u nas pracują. niektórzy z nowego narybku zachowują się jak dzieci w piaskownicy. współpracy żadnej. ktoś się z kimś pokłóci. ktoś się wda w romans, a po jego zakończeniu ten ją wyzwie, a ona nie wytrzyma i się popłacze. i jest co chwilę zachowanie z gatunku "uprzejmie donoszę...". mamy tutaj kilka małych kabelków, na szczęście dość niegroźnych, bo jednak wiedzą co powiedzieć, a czego się szefowi nie mówi i tylko zwracają uwagę na naprawdę duże sprawy i spore przegięcia. jak ktoś leci w kulki to niech się ma na baczności. mi to nie przeszkadza. niestety mamy tutaj też jedną "gorącą linię", dziewczynę, która już u nas sporo pracuje i z którą zawsze był problem, a teraz będzie jeszcze większy, bo zrobiła się szychą. szuka haków, żeby donieść szefowi na swoich współpracowników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
też mam takie osóbki w pracy, ale i tak szukam nowej więc już leję na to co się dzieje w obecnej jeśli chodzi o to co o mnie mówią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.