|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
.....:::::Podkład który naprawdę wygładza:::::.....
Kiedy już uporałam się z :
* AZS (nie widac !!! ![]() ![]() ![]() ![]() *suchymi skórkami (nigdy nie pokonam ich do końca, ale zawsze coś ... - jakby co to pomogło mi połączenie maści Protopic dla atopików, kremu Physiogel, wody termalnej i Nanobazy) * zaczerwienieniami i delikatnymi naczynkami (Woda termalna La Roche ![]() Dodatkowo : *znalzałam sobie odpowiedni korektor ( Dermacol - gdyby nie wizażanki ![]() ![]() To pozostał mi jeden poważny problem - nie wazne jakiego podkładu uzyję to wyglądam jakoś tak lepiej bez niego, a to dlatego, że wszystkie uwypuklają mi niedoskonałości. Zatem bez podkładu mam twarz nie wyrównaną kolorystycznie, a z podkładem mam idealny kolor cery za to widać mi wszystkie nierówności. I co teraz ? P.S męczy mnie już to szukanie idealnego podkładu, ale .... ehhh ... Dodam, że niedawno testowane to La Roche Posay Unifiance (kiedyś mi pasował), Rimmel Recover i Max Factor Colour Adapt - z czego ogólnie najlepiej wypadł MF, ale to jeszcze nie to ![]() No i chyba wypadałoby wspomnieć, że mam cerę atopową, suchą i bardzo wrażliwą.
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Rambo, ja Ci z całego serducha polecam podkład AA kryjąco-matujący [albo na odwrót
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: .....:::::Podkład który naprawdę wygładza:::::.....
Dzięki za radę, ale niestety. Matujący na pewno nie, bo moja cera jest za sucha i się będzie osadzał w suchych skórkach fatalnie. Miałam AA nawilżający i się niestety nie sprawdził
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moze ten?Ma dobre opienie w KWC, w drogeriach dostepne sa probki tego podkladu http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=13001
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hmmm mi by sie tez takie cudo przydalo napewno musisz wykluczyc wszystkie rozswietlacze takie jak aa rozswietlajacy czy recover bo maja te swoje mikro drobinki ktore uwypuklaja wszystko co mozliwe...
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hmm, ja mam tłustą skórę. A raczej taką mieszaną. A co powiesz na Color Adapt? Ktoś go chwalił
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Estella - dzięki za pomysł, na pewno zatroszczę się o próbeczkę
![]() ![]() Smileofangel - no właśnie też tak myślę, że niestety mocno rozświetlające to nie dla mnie - jednak z pudru rozświetlającegfo na policzki chyba bym nie potrafiła zrezygnowac ![]() Vikunnia - pisałam własnie, że Colour Adapt tak średnio mi podpasował ![]() Wiecie co jest najgorsze : że ja naprawdę nie mam wiele do ukrycia ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
MF Lasting Performance, wydaje mi się idealny, nawet teraz wiosną jak nakładam cieniutką wartstwę to wcale nie jest zbyt ciężki, nie wysusza, matowi skórę, nie zatyka porów.
Polecam ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
mozesz jeszcze sprobowac Revlon Colorstay Natural (ten w opakowaniu z pompka) - ale niech w perfumerii zrobia Ci probke - nie wiem jak sie sprawdzi na suchej skorze. Dosc mocno kryje, ale nie tworzy maski, wyglada bardzo naturalnie, ma malenkie drobinki - ktorych praktycznie nie widac(trzeba sie baaaardzo dokladnie przyjrzec), dziei czmeu nie tworzy plaskiego matu na skorze.
A moze wystarczy tlko korektor i puder, albo baaardzo lekki, nie kryjacy podklad jak np. Pure Makeup Maybelline?
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Właśnie teraz narazie w ogóle nie używam podkładu -tylko odrobina Dermacolu, korektor i puderek sypki albo w kamieniu na policzki. I nawet nie jest tak źle. Ale bez podkładu twarz wygląda tak..... same wiecie....
Właśnie poszukuję podkładu, który nie musi jakoś zadziwiająco kryć - tylko żeby mi wyrównał koloryt no i wygładził ... Pure Makeup odpada niestety... dostałam próbeczkę od pani w mojej ulubionej drogerii i niestety wysusza moją skórę no i skórki podkreśla. Chyba zatroszczę się o próbkę Revlona Colorstaya i LP - zobaczymy, ale mam wrażenie, że będą wysuszać - wszystko co matuje choć trochę mnie wysusza ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
hmmm a TM L`oreala milas??? ja jestem z niego bardzo zadowolona mam wlasnie TM i I ale tez nie potrafie sie oprzec rozswietlacza i jak tylko mam ladna cere smaruje sie AA Oceanic
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
AA jak już wyżej pisałam mi sie nie nadają.
L'oreal'a raczej mi ogólnie nie pasują (Cashmere Perfect i Infallible) No ale True Match w sumie może (pewnie jest podobny do Colour Adapt Max Factora) Dzieki Smileofangel ![]() Jak widać próbowałam już wielu, ale .... ehhh Może jednak kiedyś coś znajdę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.