|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poprawa wyniku na drążku w 2 tygodnie
Witam
Potrzebuję porady, aby poprawić swój rekord powtórzeń na drążku nachwytem z 1 powtórzenia do conajmniej 6 w ciągu dwóch tygodni. Czy jest to możliwe? Jeśli tak to prosiłbym o jakiekolwiek rady. Mam 186 cm , 84 kg. Drążek mam w domu. Staram się od ok 2 tygodni robić negatywy, zwisać na drążku przez ok 30 sek, robić pompki, brzuszki, biegam, pływam jednak nie widać żadnej poprawy. Co powinienem robić? Dziękuję za wszelkie porady ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poprawa wyniku na drążku w 2 tygodnie
nie wiem czy ci się uda w tak krotkim czasie, ale...ile tych pompek robisz? i jakie? mam nadzieję, że normalne tzn. 'męskie'?
rób może pompki z obciązeniem jeśli dasz radę np. plecak wypakuj książkami, odwaznikami, czy co tam masz...butelki z wodą/piaskiem? i jazdaaaa! Ja do poprawy z 2 do 50 pompek dochodzilam jakieś półtora miesiąca, ale ćwiczyłam codziennie, no i powiedzmy, że mam warunki fizyczne. Nie wiem jak to wygląda u ciebie.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
la'Mbria, chłopak się pyta o podciąganie, nie o pompki
![]() Jeśli chodzi o poprawę wyniku, to niektórzy zalecają robić na zmianę nachwyt/podchwyt. Robiąc podchwytem pomagasz sobie bickiem, więc jest niby łatwiej ogarnąć technikę. Nie wiem, jak to się przekłada na ogólny postęp... Poza tym nie mam innych pomysłów niż Ty: wiszenie, negatywy, może pomóż sobie taśmą albo czymś innym co może Ci dać lekki rozpęd. No i jeszcze jedno: przy dłuższym zastoju warto zrobić krok w tył i progresować stamtąd, czyli w tym wypadku jakieś podciąganie w poziomie czy coś. A tak na marginesie (nie obraź się tylko), wydaje mi się, że niewłaściwie podchodzisz do całej sprawy. Nie skupiaj się na cyferkach, tylko na poprawie siły. Na to niestety trzeba czasu. (A tak w ogóle to chyba wątek do przeniesienia? ![]()
![]() |
#4 |
Rzabbocop
|
Podciągaj się wielokrotnie w ciągu dnia ale tylko 1 raz za każdym razem, potem przerwa przynajmniej kilkanaście minut
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A czy do takich drobnych pojedynczych ćwiczeń (mi akurat chodzi o pompki) też się stosuje zasadę przerw na regenerację, czy można tak codziennie po kilka-kilkanaście razy zrobić kilka powtórzeń?
![]() |
#7 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
To nie jest sposob na stale treningi ale jesli masz jakies testy sprawnosciowe I musisz szybko poprawic wyniki, to sie sprawdza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.