|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Badanie nasienia
Witam
Odebrałem dzisiaj wyniki nasienia i czy mam czego się obawiać? a może ktoś z was miał podobne wyniki i lekarz wam coś konkretnego powiedział? Ja jeszcze nie wybrałem się do lekarza. O to moje wyniki: Barwa - Szara Upłynnienie (mln) - 20 Objętość (ml) - 3 Lepkość (cm) - 0 pH - 8,1 Koncentracja (mln/ml) - 15 Ruch postępowy (%) - 13 Ruch całkowity (%) - 42 Brak ruchu (%) - 58 Całkowita liczba pl.w ejakulacie (mln) - 45 WBC (mln/ml) - 4 Morfologia (%) - 2 Żywe plemniki (%) - 78 Aglutynacja (0;1;2;3;4) - 0 Komórki okrągłe (mln/ml) - 3 Proszę o odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Badanie nasienia
A nie masz zapisanych norm?
Jeśli chodzi o Koncentracje to norma w moim labo jest od 15.0 mln/ml, czyli jeśli patrzeć to masz mało a Ruch postępowy ma normę od 32 %- u Ciebie 13 %. To oczywiście niekoniecznie muszą być normy dla twojego laboratorium, dlatego nie nastawiaj się na najgorsze. Trochę chyba będziesz musiał popracować nad swoją armią pod względem liczebności i ruchliwości, ale spokojnie na to są sposoby: dieta, ruch, ograniczenie używek, farmaceutyki. Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2013-12-17 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Normy mam zapisane, ale norma normą nie wszystko jest okej więc pare rzeczy są zawyżone niektóre zaniżone tylko z tego wszystkiego co mam wnioskować (jestem bezpłodny czy jak?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
EEe nie, myślę że badanie zrobiłeś w porozumieniu ze swoją partnerką, tak? Macie problemy z poczęciem potomka.. Ok, bez stresu, poczytaj co zrobić by polepszyć armię i z wynikiem do lekarza. On ci przepisze co trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Bezpłodny byś był jakbyś nie miał ani jednego plemnika. A i to niekoniecznie. Badanie trzeba powtórzyć za około 70 dni. Dopiero wtedy można coś konkretnego powiedzieć. Jak długa abstynencja była przed badaniem?
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-12-17 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
5 dni abstynencji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Powtórz badania za niecałe 3 miesiące,żeby sprawdzić czy nic się nie zmienia. Jeśli będzie źle to wizyta u lekarza i tyle - witaminy dla facetów, androcur, kwas foliowy, może zmiana trybu życia i wystarczy. A może trzeba będzie zrobić badania hormonalne. Teraz, po jednym tylko badaniu ciężko cokolwiek oceniać.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na poprawę jakości też polecam stosowanie selenu i cynku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Przepraszam że wam się wcinam w debatę ale co sądzicie o InviMed dziewczyny? Chodzę po forach i szukam opinii ale do tej pory jeszcze nie dowiedziałam się niczego konkretnego. Jedyne co wiem to to co na stronie u nich http://invimed.pl/leczenie/metody-wspomaganego-rozrodu/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zuuuzaa ja bardzo polecam InviMed Warszawa, po pierwszym cyklu in vitro jestem w ciąży, bardzo mi się podoba podejście do pacjenta, profesjonalizm, kompleksowość- wszystko na miejscu, lekarz w ciągłym kontakcie telefonicznym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.