kremy do twarzy BingoSpa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 23:51   #1
malma22
Raczkowanie

kremy do twarzy BingoSpa

Hej, jak już było to bardzo przepraszam, ale wydaje mi sie, że nie. Do rzeczy. Posiadam krem złuszczający na noc bingospa, ale kompletnie nie mogę znaleźć w necie jakichkolwiek opinii już nawet nie na jego temat, ale kremów do buzi bingospa w ogóle Czy któaś z Wizażanek używała kremów tej firmy i może się wypowiedzieć?
Stary 2012-12-27, 12:00   #2
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: kremy do twarzy BingoSpa

A gdzie są dostępne i ile kosztują?
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 16:00   #3
subiektywna Vera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malma22 Pokaż wiadomość
Hej, jak już było to bardzo przepraszam, ale wydaje mi sie, że nie. Do rzeczy. Posiadam krem złuszczający na noc bingospa, ale kompletnie nie mogę znaleźć w necie jakichkolwiek opinii już nawet nie na jego temat, ale kremów do buzi bingospa w ogóle Czy któaś z Wizażanek używała kremów tej firmy i może się wypowiedzieć?
z tego co się orientuję to mnóstwo blogerek testowało produkty BingoSPA
Stary 2012-12-28, 09:57   #4
malma22
Raczkowanie

Amalia1989 ja znalazłam w osiedlowym kosmetycznym, ale sa tez na ich stronie

subiektywna Vera, tak mnostwo blogerek testowalo, ale zazwyczaj produkty do włosów albo maski
Stary 2012-12-28, 21:35   #5
plumvalla
BAN stały

Podbijam temat właśnie kupilam ten krem. Opinii w KWC brak w necie również. Na przesyłkę poczekam kilka dni więc nic w tej chwili nie powiem, mam nadzieję,że będzie ok
plumvalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 10:12   #6
malma22
Raczkowanie

Skoro już uzywam tydzień to może podziele sie pierwszymi wrażeniami
1. delikatnie rozjaśnił buzie
2. Zaczerwienienie po dosyć świeżej "niespodziance" goi sie szybciej, ze starszymi plamkami jest troche gorzej.
3. Mi na pewno nie pogarsza stanu cery ( tłusta i jednocześnie wrażliwa)

Na razie tyle
Stary 2012-12-30, 11:16   #7
plumvalla
BAN stały

Moje zamówienie dotrze najwcześniej koło czwartku więc muszę sie uzbroić w cierpliwość. Zamowiłam krem na noc, drugi krem zdaje się o dzialaniu odżywczym, który mam nadzieję będzie sie nadawał na dzień i peeling. Malma powiedz mi czy ten złuszczający krem można stosować codziennie jako normalna pielęgnację czy jakoś cyklicznie?Kompletnie nie mam doświadczenia z kwasami. Cera mieszana bez wiekszych problemów 35+, raczej liczę na odświeżenie i ogólne poprawienie stanu skóry.

Cytat:
Skoro już uzywam tydzień to może podziele sie pierwszymi wrażeniami
1. delikatnie rozjaśnił buzie
2. Zaczerwienienie po dosyć świeżej "niespodziance" goi sie szybciej, ze starszymi plamkami jest troche gorzej.
3. Mi na pewno nie pogarsza stanu cery ( tłusta i jednocześnie wrażliwa)

Na razie tyle

Edytowane przez plumvalla
Czas edycji: 2012-12-30 o 11:17

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 09:20   #8
malma22
Raczkowanie

plumvalla, hmm ja używam codziennie na noc. tak sobie patrze na skład i nie wydaje mi sie żeby mógł podrażnić cere bo steżenie kwasów w takich kremach nie jest zbyt wielkie, na 6 miejscu ma paraffinum liquidum wiec może chyba troche zapchać .
To również jest mój 1 krem z kwasami (kupiłam go żeby troche buzie przyzwyczaić, bo mam zamiar zrobić sobie peeling kwasem glikolowym , tak jak pisałam mam tłustą 25-letnią cere i nic mi sie niepożądanego nie dzieje.
Stary 2013-01-05, 12:59   #9
plumvalla
BAN stały

Cytat:
plumvalla, hmm ja używam codziennie na noc. tak sobie patrze na skład i nie wydaje mi sie żeby mógł podrażnić cere bo steżenie kwasów w takich kremach nie jest zbyt wielkie, na 6 miejscu ma paraffinum liquidum wiec może chyba troche zapchać .
To również jest mój 1 krem z kwasami (kupiłam go żeby troche buzie przyzwyczaić, bo mam zamiar zrobić sobie peeling kwasem glikolowym , tak jak pisałam mam tłustą 25-letnią cere i nic mi sie niepożądanego nie dzieje.
Wczoraj dotarła moja przesyłka i oczywiście zabrałam się do testowania
peeling- konsystencja dośc luźna, zapach nieinwazyjny, drobinek sporo i miło szorują buźkę. Po użyciu skóra zmatowiona- widać,że zbędny naskórek zostal delikatnie ale skutecznie usunięty. Jak na mój gust nie jest to peeling killer, nie podrażnił mnie wogóle, nie spowodował niekontrolowanych zaczerwień skóry, a przy tym wszystkim spełnił swoją rolę. Oceniam pozytywnie
Krem z kwasami na noc- konsystencja miła, nie obciążająca o zapachu sorbetu cytrynowego Zostawia na twarzy lekki film, ale nie lepi się, absolutnie nie jest tłusty. Nic nie podrażnił ale na pewno działa-mam wyraźne wrażenie wygładzenia na twarzy, a nawet na skórze na palcach którymi wklepywałam krem.
Krem emgaaktywny- skład producenta wydaje się być obiecujący, konsystencja miła, bardzo ładnie się wchłana co może być zasługą również peelingu i zastosowania kremu z kwasami na noc, zapach neutralny bardzo subtelny, zostawia na twarzy lekki matowy film.
Ogólnie jestem z tego certetu bardzo zadowolona. Mam nadzieję,że dalsze testy mnie nie rozczarują, a zakupione opakowania zużyje z przyjemnością.

Edytowane przez plumvalla
Czas edycji: 2013-01-05 o 13:05
Stary 2014-01-15, 12:07   #10
_Sasha_
Raczkowanie

Zostałam oszukana przez firmę Bingo spa po dokonaniu zakupu w ich sklepie internetowym! Po zgłoszeniu reklamacji odnośnie kosmetyków i niewłaściwie wystawionego paragonu, dostałam odpowiedź mailową, żebym odesłała zamówienie. Oczywiście to zrobiłam ale zwrotu pieniędzy nie otrzymałam! Na maile nikt nie odpisuje a moje konto zostało zablokowane w ich sklepie! Sk...syny!!!
Niestety, dla mnie te kosmetyki okazały się totalną porażką. Kiedyś dostałam od koleżanki odrobinę kremu na noc z kwasami 5% i tym produktem jestem zachwycona, jedyny godny polecenia tej firmy. Zauroczona produktem złożyłam zamówienie w sklepie internetowym i po otrzymaniu paczki jestem bardzo rozczarowana. Firma reklamuje swoje kosmetyki jako naturalne, a tymczasem na opakowaniu niemal każdego z nich widniej około 10 parabenów (!!!) i oprócz tego wiele innej chemii. Nawet najtańsze kosmetyki z supermarketu mają mniej świnstw.
Kolejne zastrzeżenie to zapach produktów nie mający nic wspólnego z opisem na opakowaniu.
"Serum czekoladowo-morelowe".. hmm wydaje mi się, że ktoś pomylił etykiety, bo produkt jest ewidentnie o zapachu gumy balonowej, nie ma nic wspólnego ani z czekoladą a tym bardziej z morelą. Zapach jest tak intensywny i odrzucający, że nigdy nie posmaruję się czymś takim, dla mnie to zwyczajne cuchnie.

"Krem do twarzy z Sesamum Indicum".. kolejna katastrofa. Koszmarny skład, napisane na stronie, że krem nadaje się: dla cery mieszanej, normalnej, suchej i dojrzałej. Niestety krem jest wodny, bardzo lekki, pozostawia skórę suchą i napiętą, czyli w zasadzie powinien być jedynie dla cery tłustej ale w żadnym wypadku dla suchej. Żele pod prysznic, mają identyczne kompozycje zapachowe jak kremy.. oczywiście kompletnie nie mające związku z zapachem wymienionym na opakowaniu. Kosmetyki warte swojej ceny, niestety.

Edytowane przez _Sasha_
Czas edycji: 2014-01-31 o 21:04
_Sasha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości