|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kremy do twarzy BingoSpa
Hej, jak już było to bardzo przepraszam, ale wydaje mi sie, że nie. Do rzeczy. Posiadam krem złuszczający na noc bingospa, ale kompletnie nie mogę znaleźć w necie jakichkolwiek opinii już nawet nie na jego temat, ale kremów do buzi bingospa w ogóle
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: kremy do twarzy BingoSpa
A gdzie są dostępne i ile kosztują?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Amalia1989 ja znalazłam w osiedlowym kosmetycznym, ale sa tez na ich stronie
subiektywna Vera, tak mnostwo blogerek testowalo, ale zazwyczaj produkty do włosów albo maski
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Podbijam temat właśnie kupilam ten krem. Opinii w KWC brak w necie również. Na przesyłkę poczekam kilka dni więc nic w tej chwili nie powiem, mam nadzieję,że będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Skoro już uzywam tydzień to może podziele sie pierwszymi wrażeniami
![]() 1. delikatnie rozjaśnił buzie 2. Zaczerwienienie po dosyć świeżej "niespodziance" goi sie szybciej, ze starszymi plamkami jest troche gorzej. 3. Mi na pewno nie pogarsza stanu cery ( tłusta i jednocześnie wrażliwa) Na razie tyle ![]()
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Moje zamówienie dotrze najwcześniej koło czwartku więc muszę sie uzbroić w cierpliwość.
![]() Cytat:
Edytowane przez plumvalla Czas edycji: 2012-12-30 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
plumvalla, hmm ja używam codziennie na noc. tak sobie patrze na skład i nie wydaje mi sie żeby mógł podrażnić cere bo steżenie kwasów w takich kremach nie jest zbyt wielkie, na 6 miejscu ma paraffinum liquidum wiec może chyba troche zapchać .
To również jest mój 1 krem z kwasami (kupiłam go żeby troche buzie przyzwyczaić, bo mam zamiar zrobić sobie peeling kwasem glikolowym ![]()
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() peeling- konsystencja dośc luźna, zapach nieinwazyjny, drobinek sporo i miło szorują buźkę. Po użyciu skóra zmatowiona- widać,że zbędny naskórek zostal delikatnie ale skutecznie usunięty. Jak na mój gust nie jest to peeling killer, nie podrażnił mnie wogóle, nie spowodował niekontrolowanych zaczerwień skóry, a przy tym wszystkim spełnił swoją rolę. Oceniam pozytywnie Krem z kwasami na noc- konsystencja miła, nie obciążająca o zapachu sorbetu cytrynowego ![]() Krem emgaaktywny- skład producenta wydaje się być obiecujący, konsystencja miła, bardzo ładnie się wchłana co może być zasługą również peelingu i zastosowania kremu z kwasami na noc, zapach neutralny bardzo subtelny, zostawia na twarzy lekki matowy film. Ogólnie jestem z tego certetu bardzo zadowolona. Mam nadzieję,że dalsze testy mnie nie rozczarują, a zakupione opakowania zużyje z przyjemnością. Edytowane przez plumvalla Czas edycji: 2013-01-05 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zostałam oszukana przez firmę Bingo spa po dokonaniu zakupu w ich sklepie internetowym! Po zgłoszeniu reklamacji odnośnie kosmetyków i niewłaściwie wystawionego paragonu, dostałam odpowiedź mailową, żebym odesłała zamówienie. Oczywiście to zrobiłam ale zwrotu pieniędzy nie otrzymałam! Na maile nikt nie odpisuje a moje konto zostało zablokowane w ich sklepie! Sk...syny!!!
Niestety, dla mnie te kosmetyki okazały się totalną porażką. Kiedyś dostałam od koleżanki odrobinę kremu na noc z kwasami 5% i tym produktem jestem zachwycona, jedyny godny polecenia tej firmy. Zauroczona produktem złożyłam zamówienie w sklepie internetowym i po otrzymaniu paczki jestem bardzo rozczarowana. Firma reklamuje swoje kosmetyki jako naturalne, a tymczasem na opakowaniu niemal każdego z nich widniej około 10 parabenów (!!!) i oprócz tego wiele innej chemii. Nawet najtańsze kosmetyki z supermarketu mają mniej świnstw. Kolejne zastrzeżenie to zapach produktów nie mający nic wspólnego z opisem na opakowaniu. "Serum czekoladowo-morelowe".. hmm wydaje mi się, że ktoś pomylił etykiety, bo produkt jest ewidentnie o zapachu gumy balonowej, nie ma nic wspólnego ani z czekoladą a tym bardziej z morelą. Zapach jest tak intensywny i odrzucający, że nigdy nie posmaruję się czymś takim, dla mnie to zwyczajne cuchnie. "Krem do twarzy z Sesamum Indicum".. kolejna katastrofa. Koszmarny skład, napisane na stronie, że krem nadaje się: dla cery mieszanej, normalnej, suchej i dojrzałej. Niestety krem jest wodny, bardzo lekki, pozostawia skórę suchą i napiętą, czyli w zasadzie powinien być jedynie dla cery tłustej ale w żadnym wypadku dla suchej. Żele pod prysznic, mają identyczne kompozycje zapachowe jak kremy.. oczywiście kompletnie nie mające związku z zapachem wymienionym na opakowaniu. Kosmetyki warte swojej ceny, niestety. Edytowane przez _Sasha_ Czas edycji: 2014-01-31 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.