jak szybko zapomniec? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 15:51   #1
ksiezycwnowiu
Raczkowanie

jak szybko zapomniec?

Chlopak olal mnie z dnia na dzien jak szybko zapomniec ? Jestem zalamana i tesknie za nin
ksiezycwnowiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 15:56   #2
Martka72
Zadomowienie

Dot.: jak szybko zapomniec?

Cytat:
Napisane przez ksiezycwnowiu Pokaż wiadomość
Chlopak olal mnie z dnia na dzien jak szybko zapomniec ? Jestem zalamana i tesknie za nin
Pomyśl co możesz zrobić dla Siebie ....zbliża sie wiosna, może zumba, ćwiczenia jakieś, postaraj sie skupic na sobie, spotykaj się z ludźmi...głowa do góry..jak olał...to nie zasługiwał...niech spada na drzewo banany prostowaćmoże teraz jest ciężko ale z czasem będzie lepiej...

Rudzielec o farbowaniu i pielęgnacji skóry wrażliwej...

Początkująca włosomaniaczka

www.red-head-rules.blogspot.com
Martka72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 16:14   #3
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Jeśli potrzebny Ci czas na wypłakanie, to się wypłacz. Jeśli chcesz się wykrzyczeć to poszukaj odpowiedniego miejsca. Jeśli czujesz złość to idź na rower, pobiegaj, spoć się
Jeśli nie masz potrzeby pobycia samej, spotkaj się ze znajomymi, obejrzyj jakiś film.
Zrób coś dla siebie: idź do fryzjera, pomaluj paznokcie nowym lakierem, zrób nowy makijaż. Czasem zmiana w wyglądzie pomaga zerwać z tym co było
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 18:02   #4
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Z tym "szybko" dałabym sobie na wstrzymanie. Zresztą nie wiem, czy eksów można w ogóle całkowicie zapomnieć. Można raczej przejść z historią z nimi związaną do porządku dziennego. Jeśli masz ochotę wyć - wyj. Myślę, że nie jest to do uniknięcia. Dziewczyny pisały już, byś zrobiła coś dla siebie. Ja kilka dni po zerwaniu założyłam sobie afrykańskie warkoczyki Wpierw czarne, potem czarno - fioletowe, później czarno - czerwone Najważniejsze w tym wszystkim jest to, byś nie szukała z byłym kontaktu, nie pisała do niego z pretensjami, prośbami, groźbami, itd... Zero kontaktu. Najbardziej boli obojętność. I tą osobę, która jest rzucona, ale też taką, która zakładała, że 2 strona przy zerwaniu i po będzie skamleć o litość. Niektórzy mają z tego jakąś chorą satysfakcję. Często można nawet znaleźć takie słowa na Wizażu "rzuciłam go/rzucił mnie, a po 3 dniach miał już inną. A myślałam, że coś dla niego znaczę". Tak więc jeśli masz ochotę zwyzywać go, wydrzeć się, nagadać mu, ok... Zrób to, ale sama w swoim towarzystwie i do lustra. Żaden związek, w którym ludzie byli zaangażowani, nie kończy się gładko (głównie, jeśli chodzi o emocje), więc nie ma co na siłę przyspieszać procesu gojenia ran. Daj sobie czas na rozpacz. I też go olej, choćby Cię skręcało. Gdy ja kończyłam mój 10 - letni związek, też liczyłam na jakiś odezw ze strony eksa. Właściwie nie zerwałam z nim w słowach "to koniec". Po prostu eks mnie bardzo obraził, ja wyszłam od niego z domu i... czekałam na przeprosiny. W tym roku minie 4 rok, a przeprosin wciąż nie ma Szlag mnie trafiał, bo byłam pewna, że przyjdzie mnie przeprosić. Olałam go całkowicie. Wiesz, co mi pomogło? Sama sobie tłumaczyłam, że skoro on potrafi mnie mieć głęboko, nie tęskni za mną, nie brakuje mu mnie, zwisam mu i powiewam, to dlaczego nie mogę zrobić tego samego? Dziewczyny często piszą, że po co dziewczyna ma płakać, skoro facet nawet przelotnie w danym momencie o niej nie myśli? Zresztą: http://kobiecegadzety.pl/14365,Rozst..._a_jak_KOBIETY

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:21
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 09:31   #5
Szare_kluski
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Wiesz, co mi pomogło? Sama sobie tłumaczyłam, że skoro on potrafi mnie mieć głęboko, nie tęskni za mną, nie brakuje mu mnie, zwisam mu i powiewam, to dlaczego nie mogę zrobić tego samego? Dziewczyny często piszą, że po co dziewczyna ma płakać, skoro facet nawet przelotnie w danym momencie o niej nie myśli?
No właśnie. Gdybym sama w swoim przypadku miała możliwość zapomnienia eksa "ze złości", gdyby mi coś wywinął... Pewnie byłoby łatwiej. "Nie był mnie wart", "to tylko złudzenie", tydzień płaczu, koniec.
Tymczasem mój były zachował się właściwie... Tak się oczyścił, że muszę sobie wmawiać półprawdy, żeby nie myśleć o tym wszystkim. Stwierdził, że uczucie w nim pękło, że to już nie było to... Minęliśmy się uczuciowo, ja potrzebowałam więcej czasu na to, żeby ogarnąć, że to miłość i że ma sens...

Nie wiem, jak żyć. Zawsze szukam winnych i w tej sytuacji wina była najwyraźniej po mojej stronie.
Szare_kluski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 12:51   #6
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

nie da się szybko zapomnieć. Czas
Stary 2014-02-26, 13:31   #7
201709120941
Konto usunięte

rozmowy z przyjaciółmi wypady to pomaga uwierz

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
201709120941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 14:24   #8
carlorossi
Raczkowanie

Nie da się szybko niestety... Czas jest potrzebny. I to czas na wyryczenie, czas na myślenie, że ''już mam go gdzieś'', czas na to, że jednak jeszcze nie masz, aż w końcu okazuje się, że masz. I zaczyna się wtedy powoli układać. Od siebie mogę dodać, że mi bardzo pomagało pisanie nawet i w kółko do przyjaciół jak i różnych ludzi na forach, czatach żeby wiesz czymś się zająć i nie zaprzątać sobie głowy. O i krzyczenie na mieście na cały głos, też pomagało Jeszcze w moim przypadku, pomogła w jakimś stopniu nowa znajomość.

carlorossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 14:40   #9
ksiezycwnowiu
Raczkowanie

On nawet nie podal powodu dlaczego tak z dnia na dzien zmienil stosunek do mnie.. Mowil ze moze musi zatesknic. Nie rozmawiamy ze soba 2 tyg i jest coraz gorzej... Nie mam na nic ochoty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ksiezycwnowiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 09:03   #10
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
On nawet nie podal powodu dlaczego tak z dnia na dzien zmienil stosunek do mnie.. Mowil ze moze musi zatesknic. Nie rozmawiamy ze soba 2 tyg i jest coraz gorzej... Nie mam na nic ochoty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

...zatęsknić?...wybacz księżycu ale to kiepskie tłumaczenie..a ile macie oboje lat jezeli mogę zapytać...?

Obawiam się że może kryje się za tym inna dziewczyna...wiem, że to paskudnie brzmi..i już mnie za to nie lubiszale czasami i tak bywa....a czy cos wskazywało na to, że dzieje sie źle? napisz coś więcej to łatwiej nam będzie Tobie doradzić..pocieszyć...

Rudzielec o farbowaniu i pielęgnacji skóry wrażliwej...

Początkująca włosomaniaczka

www.red-head-rules.blogspot.com
Martka72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 17:47   #11
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Martka72 Pokaż wiadomość
Obawiam się że może kryje się za tym inna dziewczyna...wiem, że to paskudnie brzmi..i już mnie za to nie lubiszale czasami i tak bywa....a czy cos wskazywało na to, że dzieje sie źle? napisz coś więcej to łatwiej nam będzie Tobie doradzić..pocieszyć...
Może tak być "Zatęskni", jeśli "druga opcja" da mu kosza. Mój eks odstawiał podobne numery. Co chwilę miał KRYZYS UCZUĆ i niby DOPADŁA GO RUTYNA.

Wysłane z mojego GT-I9105P
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości