Czy tak się rozstaję dojrzała kobieta... - co ja mam ze sobą zrobić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 18:43   #1
Hamas93
Raczkowanie

Czy tak się rozstaję dojrzała kobieta... - co ja mam ze sobą zrobić?

Mam na imię Marcin, mam 21 lat, a teraz przejdę do rzeczy:

- 10 miesięcy temu wszedłem w związek z 19letnią dziewczyną, wszystko było na swoim miejscu, za 2 miesiące byłby nasz rok od momentu, w którym się poznaliśmy, jednak w niedzielę, czyli niespełna tydzień temu zachowałem się fatalnie, zraniłem ją słownie oraz swoim zachowaniem - za co żałuję bardzo... Dziewczyna postanowiła odejść ode mnie, spotkaliśmy się w poniedziałek, byłem gotowy na to, że odejdzie, ona zaskoczyła mnie powiedziała, że zostanie ze mną, bo wie jaki jestem, jakiego mnie pokochała - faceta, który nie odwala cyrków itd. itd. jednie czego potrzebuje to czasu, jednak na drugi dzień we wtorek już postanowiła inaczej - oddała mi rzeczy, powiedziała, że odchodzi bo nie potrafi być ze mną dłużej, pomimo tego, że mnie kocha wciąż... Okay, nic po mnie, odszedłem, ona też, nagle zaczęła za mną biec, zatrzymała mnie, całowała - pytam się po co to robisz, ona, że ciągle mnie kocha i chciała tego... Potem zaczęła mówić, że ona wierzy w to, że się zejdziemy, że to coś więcej niż miłość i, że będzie walczyła o nas... Odeszła... Dzisiaj do niej zadzwoniłem, ciągle twierdzi swoje - '' na pewno teraz nie widzę nas razem, ale wierzę, że nasze drogi nie rozeszły się na zawsze, ja potrzebuje czasu ''... Co to ma być?! Nagle biegnie za mną, całuję, robi nadzieję takimi słowami, a teraz nas nie widzi razem i potrzebuje czasu... Ona nawet za mną nie tęskni, nie brakuje jej mojej osoby, skoro potrafi powiedzieć, że teraz nas nie widzi razem - to czemu biegła za mną, całowała, mówiła takie rzeczy... Tak się rozstaję dojrzała kobieta?! Po co mówi takie rzeczy, a nie widzi nas teraz ze sobą, nawet nie tęskni, bo jak człowiek tęskni to już na drugi dzień od rozstania i go skręca żeby zadzwonić, a po niej nie widać tego bo milczy...
Hamas93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 18:56   #2
normalnyFacet
Zakorzenienie

Dot.: Czy tak się rozstaję dojrzała kobieta... - co ja mam ze sobą zrobić?

Cytat:
Napisane przez Hamas93 Pokaż wiadomość

- 10 miesięcy temu wszedłem w związek z 19letnią dziewczyną, wszystko było na swoim miejscu, za 2 miesiące byłby nasz rok od momentu, w którym się poznaliśmy, jednak w niedzielę, czyli niespełna tydzień temu zachowałem się fatalnie, zraniłem ją słownie oraz swoim zachowaniem - za co żałuję bardzo... Dziewczyna postanowiła odejść ode mnie, spotkaliśmy się w poniedziałek, byłem gotowy na to, że odejdzie, ona zaskoczyła mnie powiedziała, że zostanie ze mną, bo wie jaki jestem, jakiego mnie pokochała - faceta, który nie odwala cyrków itd. itd. jednie czego potrzebuje to czasu, jednak na drugi dzień we wtorek już postanowiła inaczej - oddała mi rzeczy, powiedziała, że odchodzi bo nie potrafi być ze mną dłużej, pomimo tego, że mnie kocha wciąż... Okay, nic po mnie, odszedłem, ona też, nagle zaczęła za mną biec, zatrzymała mnie, całowała - pytam się po co to robisz, ona, że ciągle mnie kocha i chciała tego... Potem zaczęła mówić, że ona wierzy w to, że się zejdziemy, że to coś więcej niż miłość i, że będzie walczyła o nas... Odeszła... Dzisiaj do niej zadzwoniłem, ciągle twierdzi swoje - '' na pewno teraz nie widzę nas razem, ale wierzę, że nasze drogi nie rozeszły się na zawsze, ja potrzebuje czasu ''... Co to ma być?! Nagle biegnie za mną, całuję, robi nadzieję takimi słowami, a teraz nas nie widzi razem i potrzebuje czasu... Ona nawet za mną nie tęskni, nie brakuje jej mojej osoby, skoro potrafi powiedzieć, że teraz nas nie widzi razem - to czemu biegła za mną, całowała, mówiła takie rzeczy... Tak się rozstaję dojrzała kobieta?! Po co mówi takie rzeczy, a nie widzi nas teraz ze sobą, nawet nie tęskni, bo jak człowiek tęskni to już na drugi dzień od rozstania i go skręca żeby zadzwonić, a po niej nie widać tego bo milczy...
Daje i zabiera, daje i zabiera, daje i zabiera... potrwa to tak długo aż w końcu ułoży sobie życie.. być może z innym facetem
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:00   #3
Hamas93
Raczkowanie

@UP

Nie rozumiem za bardzo, jakby tak szczerzej napisać i nawiązać do tego co mam robić...
Stary 2014-01-16, 19:02   #4
chwast
Zakorzenienie

Lubi emocjonalne szarpaniny.
Lubi mieć w głowie taki problem, o czymś takim bez przerwy się myśli i zamartwia.
Lubi mieć kogoś zapasowego.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

aha te wątki, które zakładałeś w zeszłym roku to są o niej wszystkie? :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:08   #5
skazana_na_bluesa
.

Cytat:

wymagasz dojrzałości od 19-latki?
dziewczyna się naoglądała za dużo komedii romantycznych

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:08   #6
Lilth
Raczkowanie

A mi się wydaję, że on chce (aczkolwiek pokazuje to w dziecinny sposób), żebyś Ty za nią trochę pobiegał, starał sie. Piszesz, że to Ty ją zraniłeś, ale to ona za Tobą biega, czemu? Moim zdaniem powiedziała, że się rozstajecie bo miała nadzieje, że to Ci otworzy oczy co możesz stracić itp, a Ty odszedłeś (a w jej założeniu pewnie miałeś tłumaczyć, prosić, mówić że kochasz), więc pobiegła za Tobą, bo na prawdę nie chce się rozstawać.
Stary 2014-01-16, 19:09   #7
green way
Zadomowienie

A kto tu jest dojrzałą kobietą? Bo na pewno nie Twoja była, która akurat zachowuje się zupełnie niedojrzale, czyli jak mała rozkapryszona dziewczynka. Chciałaby i boi się - tak dokładniej nazwałabym stan, w którym ona się zapewnie obraca. Nie jest fajnie, że obraziłeś ją i nie wyrażasz z tego powodu żadnej skruchy, że o przeprosinach nie wspomnę... Nie wiem co takiego zrobiłeś tej dziewczynie, więc trudno mi wyrokować czy był to wystarczający powód do rozstania, ale wiem, że naprawdę zakochana osoba jest w stanie znieść naprawdę wiele w imię ratowania miłości. Ale piszę tutaj o prawdziwym, gorącym i dojrzałym uczuciu, a nie przelotnym zadurzeniu czy zauroczeniu. Przysłowie powiada, że " Jeżeli kogoś kochasz, to pozwól mu odejść. Jeśli wróci, to będzie znaczyło, że należy do Ciebie, a jeżeli nie to znaczy, że nigdy nie był Twój". Coś w tym jest mądrego i dającego nadzieję, tylko zastanawiam się jak ma wyglądać teraz Twoje życie. Będziesz spotykał się z kimś ciągle mając w podświadomości, że kiedyś w końcu zejdziesz się ze swoją byłą? Dla mnie byłoby to dziwne i bardzo nieuczciwe, dlatego wolałabym wyjaśnić sobie wszystko teraz i do końca i albo zejść się od razu, albo przeciąć pępowinę i poszukać swojego szczęścia z inną bardziej rozsądną, dojrzałą i szanującą moje uczucia dziewczyną. Życie jest zbyt krótkie na ciągłe rozstania i powroty, a także na wieczne analizowanie co by było gdyby...
green way jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 19:09   #8
Hamas93
Raczkowanie

@UP

To co ja mam robić, ja rozumiem, zawiodłem ją, zraniłem, przecież już odszedłem bo widziałem, że nic po mnie, a na siłę jej nie zatrzymam, to ona nagle zaczęła biec, całować i mówić takie rzeczy, a najgorsze jest to, że powiedziała to, a nadal nie potrafi być ze mną i chce czasu - czasu na co?! Ja tęsknie jak cholera, okazuję to dzwoniąc do niej, ale nie nachalnie, ona milczy, ja to milczenie odbieram w taki sposób, że nie tęskni i ma mnie w dupie - to po co mówiła takie rzeczy, całowała?! Nie wierzę, że nie tęskni za mną, że nie żałuję tej decyzji - powiedziała, że zejdziemy się jeszcze... Nie potrafię tego zrozumieć, nie wiem co mam robić, nawet nie wiem, czy tęskni, nie ma żadnych znaków, sygnałów co by o tym świadczyło, a nie potrafię czekać na jej decyzje...
Stary 2014-01-16, 19:15   #9
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Czy tak się rozstaję dojrzała kobieta...
Tytul mnie powalil...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:24   #10
suzeta
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Tytul mnie powalil...
Ja jeszcze nie słyszałam nigdzie, że 19latka to DOJRZAŁA KOBIETA. W takim razie jaką kobietą jestem ja (prawie dziesięć lat starsza od tej dziewczyny).....aż się boję pomyśleć.

Edytowane przez suzeta
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:26
suzeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:27   #11
Hamas93
Raczkowanie

Można by tak trzymać się tematu i powiedzieć co ja mam myśleć, robić, kiedy mówi tak i tak i wcale mi to na rozstanie nie wygląda... Jak się od kogoś odchodzi i mniej więcej wygląda to tak '' Odchodzę, z nami koniec i przemyślałam tą decyzje '', a nie potem biegnie się, całuję i mówi takie rzeczy, a na drugi dzień telefonicznie, że teraz nas nie widzi razem, że chce czasu, a jak podejmie decyzje to się spotkamy... Nawet ☠☠☠☠a nie okazuję tego, że tęskni, 10 miesięcy to dla niej nic, nie znaczę już nic, że nie tęskni, milczy, nie napiszę, nie zadzwoni, nie wiem, czy jeszcze choć trochę mnie kocha...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 19:27   #12
Lilth
Raczkowanie

Jak by Ci zależało, to byś robił coś więcej, jak by facet do mnie tylko dzwonił, no to ja Cie proszę... Ona zachowuje się jak dziecko, ale wydaję mi się już być totalnie zdesperowana, kocha Cie pomimo tego, że ją zraniłeś, a Ty nie pokazujesz, że ją kochasz. Ja jak by była tą dziewczyną widziała bym to tak: "wszystko mu jedno czy jeste zemną czy z jakąś inną, byłam po prostu jakąś tam dziewczyną na jakiś czas, nawet o mnie nie walczy"
Stary 2014-01-16, 19:34   #13
Hamas93
Raczkowanie

Ale co ja mogę zrobić?! Ją nic nie rusza, ciągle mówi to samo '' teraz nie widzę nas razem '', to nie jestem w stanie nic zrobić, bo ONA NAJZUPEŁNIEJ NA ŚWIECIE NIE CHCE BYĆ ZE MNĄ TERAZ... Ludzie mi mówią, że mam też nie wydzwaniać, pisać bo to tylko pogorszy sytuację, że to ona powinna się odezwać z decyzją, ale ja nie potrafię czekać na tą decyzję, bo ją kocham i mi jej brakuje, więc nie jestem w stanie nic zrobić BO GDY ZADZWONIĘ, NAPISZĘ TO USŁYSZĘ TO SAMO, tylko nie wiem po co mi mówiła, że wróci do mnie, po co całowała, skoro w ogóle tego nie widać i nie wiem na co jej czas, bo skoro się kogoś kocha, a powiedziała, że kocha tylko nie potrafi być ze mną, to się z tą osobą nie jest...
Stary 2014-01-16, 19:36   #14
emma8
Zadomowienie

Cytat:
Można by tak trzymać się tematu i powiedzieć co ja mam myśleć, robić, kiedy mówi tak i tak i wcale mi to na rozstanie nie wygląda... Jak się od kogoś odchodzi i mniej więcej wygląda to tak '' Odchodzę, z nami koniec i przemyślałam tą decyzje '', a nie potem biegnie się, całuję i mówi takie rzeczy, a na drugi dzień telefonicznie, że teraz nas nie widzi razem, że chce czasu, a jak podejmie decyzje to się spotkamy... Nawet ☠☠☠☠a nie okazuję tego, że tęskni, 10 miesięcy to dla niej nic, nie znaczę już nic, że nie tęskni, milczy, nie napiszę, nie zadzwoni, nie wiem, czy jeszcze choć trochę mnie kocha...

Wydaje mi się że rozumiem o co chodzi Twojej dziewczynie. Tak jak napisałeś, skrzywdziłeś ją, zraniłeś- ona chciała wyjść z tego z twarzą, dlatego zerwała a nie od razu rzuciła się w Twoje ramiona. Kiedy zauważyła że Ty jesteś taki pogodzony z rozstaniem i wcale nie masz zamiaru walczyć i naprawić tego co spieprzyłeś, tylko czekasz na jej decyzję, to odegrała takie przedstawienie. Ona po prostu pokazuje Ci że tak, kocha Cię, tak, chce z Tobą być, ale jeżeli Ty masz taką postawe i tylko czekasz na jej łaskę i niełaskę, to ona w pewnym sensie "zawiesiła" Wasz związek i daje szanse Ci się wykazać. Człowieku, jeżeli wiesz że schrzaniłeś i zależy Ci na niej to rusz się, kup bukiet kwiatów, zaproś ją do kina, pokaż jej że Ci zależy i szczerze obiecujesz poprawę. Wtedy ona do Ciebie wróci i nie będzie się z tego powodu sama przed sobą czuła upokorzona.
emma8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:36   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

No nie zachowała się dojrzale, ale też nie jest to specjalnie zaskakujące, skoro ma dopiero 19-20 lat.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 19:38   #16
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lilth Pokaż wiadomość
A mi się wydaję, że on chce (aczkolwiek pokazuje to w dziecinny sposób), żebyś Ty za nią trochę pobiegał, starał sie. Piszesz, że to Ty ją zraniłeś, ale to ona za Tobą biega, czemu? Moim zdaniem powiedziała, że się rozstajecie bo miała nadzieje, że to Ci otworzy oczy co możesz stracić itp, a Ty odszedłeś (a w jej założeniu pewnie miałeś tłumaczyć, prosić, mówić że kochasz), więc pobiegła za Tobą, bo na prawdę nie chce się rozstawać.
Zgadzam się Te całe bieganie za Tobą, całowanie i jej teksty wyglądają jak żywcem z durnego filmu. I uważam, że w ten sposób chce zwrócić Twoją uwagę na siebie, taka chyba trochę drama queen, co nie? Robi zamieszanie i cyrki, żebyś się starał i pewnie odpokutował za wielką krzywdę którą jej zrobiłeś (tak to wygląda).

Z mojej perspektywy to wygląda tak, że bawi się Tobą. Może będziem razem może nie, raz dam Ci znak że Cię chcę, a raz ze nie chcę, w końcu miażdżące "być może kiedyś znowu będziemy razem" - klasyk.

Rada jest prosta. Jeśli szukasz poważnego związku i dojrzałej osoby, zrezygnuj z niej. Bo z mojego doświadczenia powiem Ci, że laski któe tak się bawią facetami nie są dobrym materiałem na długi i poważny związek. A gadanie "mam nadzieję, że kiedyś znów będziemy razem jak będę gotowa" - puść mimo uszu, bo to równie dobrze może znaczyć nigdy. Naprawdę chciałbyś zmarnować życie na czekanie niewiadomo na co?
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:39   #17
colinpl
Raczkowanie

Masz jakiś swój honor? Czy zgubiłeś?
Stary 2014-01-16, 19:40   #18
Hamas93
Raczkowanie

'' Wydaje mi się że rozumiem o co chodzi Twojej dziewczynie. Tak jak napisałeś, skrzywdziłeś ją, zraniłeś- ona chciała wyjść z tego z twarzą, dlatego zerwała a nie od razu rzuciła się w Twoje ramiona. Kiedy zauważyła że Ty jesteś taki pogodzony z rozstaniem i wcale nie masz zamiaru walczyć i naprawić tego co spieprzyłeś, tylko czekasz na jej decyzję, to odegrała takie przedstawienie. Ona po prostu pokazuje Ci że tak, kocha Cię, tak, chce z Tobą być, ale jeżeli Ty masz taką postawe i tylko czekasz na jej łaskę i niełaskę, to ona w pewnym sensie "zawiesiła" Wasz związek i daje szanse Ci się wykazać. Człowieku, jeżeli wiesz że schrzaniłeś i zależy Ci na niej to rusz się, kup bukiet kwiatów, zaproś ją do kina, pokaż jej że Ci zależy i szczerze obiecujesz poprawę. Wtedy ona do Ciebie wróci i nie będzie się z tego powodu sama przed sobą czuła upokorzona.''

- tak no to świetnie, tylko, że ja się od 2 dni próbuję do niej dobić, robię co mogę by zmieniła zdanie, wydzwaniam, mówię jej, że pojedziemy ze znajomymi na termy, że chce by jechała, ona mówi, że pomyśli... Bukiet i nie wiem co jeszcze gówno dadzą, ona ciągle trzyma się swojego, ŻE TERAZ NIE WIDZI NAS RAZEM I JEST TEGO PEWNA, ŻE TERAZ NIE CHCE BYĆ ZE MNĄ I CHCE CZASU...
Stary 2014-01-16, 19:41   #19
chwast
Zakorzenienie

ej serio nie wiem co takie zachowanie ma wspólnego z wiekiem, ciekawe, że dla mnie nawet w wieku gimnazjalym takie akcje były poniżej wszelkiego poziomu.To raczej problem z psychiką a nie wiekiem. I niestety niektórym kobietom to nie przechodzi i w wieku 40 lat robią takie cyrki.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 19:44   #20
Hamas93
Raczkowanie

Z mojej perspektywy to wygląda tak, że bawi się Tobą. Może będziem razem może nie, raz dam Ci znak że Cię chcę, a raz ze nie chcę, w końcu miażdżące "być może kiedyś znowu będziemy razem" - klasyk.

Rada jest prosta. Jeśli szukasz poważnego związku i dojrzałej osoby, zrezygnuj z niej. Bo z mojego doświadczenia powiem Ci, że laski któe tak się bawią facetami nie są dobrym materiałem na długi i poważny związek. A gadanie "mam nadzieję, że kiedyś znów będziemy razem jak będę gotowa" - puść mimo uszu, bo to równie dobrze może znaczyć nigdy. Naprawdę chciałbyś zmarnować życie na czekanie niewiadomo na co?

- i właśnie o to mi chodziło, też tak myślę, że się mną bawi... Tutaj odchodzi ode mnie, potem biegnie, całuję i mówi rzeczy, po których ja mam jakąkolwiek nadzieję... Jeżeli nie odezwę się już do niej, nie zadzwonię zdziwi się czy będzie jej to na rękę, bo to też dobre pytanie bo jaj zabawa mną może ją rozczarować jak jej nie wyjdzie. Nie zamierzam czekać na nie wiadomo co, dlatego zadzwoniłem i jej powiedziałem żeby postawiła sprawę jasno to usłyszałem to co piszę, że teraz nie widzi nas razem i chce czasu...

Edytowane przez Hamas93
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:46
Stary 2014-01-16, 19:45   #21
colinpl
Raczkowanie

Cytat:

- tak no to świetnie, tylko, że ja się od 2 dni próbuję do niej dobić, robię co mogę by zmieniła zdanie, wydzwaniam, mówię j.
Nie rób z siebie frajera i zacznij zachowywać się jak facet. Dalsze frajerskie zachowanie nie pomoże w niczym, a zaszkodzi i to bardzo.

Edytowane przez colinpl
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:46
colinpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:47   #22
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam obejrzec Jan Brzechwa Zuraw i czapla

Edytowane przez wiekanka
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:50 Powód: blad
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:49   #23
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Ja tam jestem ciekawa co Ty takiego zrobileś, że to był powód do rozstania. Może to ma jakiś związek z jejzachowaniem podczas rozstania.

Mi się wydaje, że ona takim zachowaniem pokazuje, że nie jest pewna rozstania. Rozum podpowiada jej, że wasz związek nie ma sensu, a serce dalej Ciebie kocha.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:49   #24
emma8
Zadomowienie

Cytat:
'' Wydaje mi się że rozumiem o co chodzi Twojej dziewczynie. Tak jak napisałeś, skrzywdziłeś ją, zraniłeś- ona chciała wyjść z tego z twarzą, dlatego zerwała a nie od razu rzuciła się w Twoje ramiona. Kiedy zauważyła że Ty jesteś taki pogodzony z rozstaniem i wcale nie masz zamiaru walczyć i naprawić tego co spieprzyłeś, tylko czekasz na jej decyzję, to odegrała takie przedstawienie. Ona po prostu pokazuje Ci że tak, kocha Cię, tak, chce z Tobą być, ale jeżeli Ty masz taką postawe i tylko czekasz na jej łaskę i niełaskę, to ona w pewnym sensie "zawiesiła" Wasz związek i daje szanse Ci się wykazać. Człowieku, jeżeli wiesz że schrzaniłeś i zależy Ci na niej to rusz się, kup bukiet kwiatów, zaproś ją do kina, pokaż jej że Ci zależy i szczerze obiecujesz poprawę. Wtedy ona do Ciebie wróci i nie będzie się z tego powodu sama przed sobą czuła upokorzona.''

- tak no to świetnie, tylko, że ja się od 2 dni próbuję do niej dobić, robię co mogę by zmieniła zdanie, wydzwaniam, mówię jej, że pojedziemy ze znajomymi na termy, że chce by jechała, ona mówi, że pomyśli... Bukiet i nie wiem co jeszcze gówno dadzą, ona ciągle trzyma się swojego, ŻE TERAZ NIE WIDZI NAS RAZEM I JEST TEGO PEWNA, ŻE TERAZ NIE CHCE BYĆ ZE MNĄ I CHCE CZASU...

To co masz do stracenia, kup kwiaty, nie dzwoń tylko zaskocz ją pod jej domem, pogadaj zobaczysz co będzie dalej. Faktycznie dziewczyna jest niedojrzała i lubi dramaty, ale nie najeżdżajcie tak na dziewczynę bo tak naprawdę nie wiadomo co autor wątku jej zrobił i co powiedział, może faktycznie ma powód żeby się to nie rzucać od razu na łeb na szyję a jest naiwna i liczy że autor może pod wpływem dłuższej rozłąki nagle się zmieni.

Edytowane przez emma8
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:51
emma8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:53   #25
Hamas93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szynka_w_toscie Pokaż wiadomość
Ja tam jestem ciekawa co Ty takiego zrobileś, że to był powód do rozstania. Może to ma jakiś związek z jejzachowaniem podczas rozstania.

Mi się wydaje, że ona takim zachowaniem pokazuje, że nie jest pewna rozstania. Rozum podpowiada jej, że wasz związek nie ma sensu, a serce dalej Ciebie kocha.
To czemu to serce nie okazuję poprzez zachowanie np. żeby zadzwoniła, napisała... Ja bardzo żałuję tego co powiedziałem, jak się zachowałem i dzwonię, piszę, ale ona nic, milczy i ja przez takie milczenie rozumiem, że w ogóle nie tęskni i zapomniała o mnie w ciągu doby i nic dla niej nie znaczę...
Stary 2014-01-16, 19:57   #26
Konto usunięte

Nie najeżdżamy na dziewczynę, po prostu takie zachowanie o czymś świadczy. Zamiast robić takie cyrki, to jeśli był problem i on ją zranił, to powinna z nim porozmawiać i powiedzieć, co ją zraniło i że to stawia związek pod znakiem zapytania, powiedzieć co ją niepokoi i jak ona to widzi. A nie zmieniać zdanie co jeden dzień i rzucać tekstem "potrzebuję czasu". Moim zdanie tekst "teraz nie wiem - potrzebuję czasu" jest jednym z najabrdziej samolubnych tekstów świata. Trzeba porozmawiać i albo daje się szansę albo nie. A nie lawirować między opcjami lub zawiesić sprawę w czarnej dziurze na niewiadomo ile czasu...

Czy Ty ją przepraszałeś za to co zrobiłeś? Jak się zachowałeś?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
To czemu to serce nie okazuję poprzez zachowanie np. żeby zadzwoniła, napisała... Ja bardzo żałuję tego co powiedziałem, jak się zachowałem i dzwonię, piszę, ale ona nic, milczy i ja przez takie milczenie rozumiem, że w ogóle nie tęskni i zapomniała o mnie w ciągu doby i nic dla niej nie znaczę...
Chodzi o to, że ona może też uważa, że nic dla Ciebie nie znaczy i zapomniałeś o niej, bo ją zraniłeś i jak zapowiedziała odejście to "nie walczyłeś" o związek nie podejmowałeś prób, nie rozmawiałeś, tylko machinalnie odnotowałeś "ok, koniec to koniec, widocznie już mnie nie chce i tyle, akceptuję to".
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 20:02   #27
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Cytat:
Bo łatwiej jej nie odpowiadać na telefony i wiadomości bo Ciebie nie widzi i wtedy kieruje się rozumem. Gdybyś się z nią spotkał teraz to pewnie znowu rzuciłaby Ci się w ramiona bo wtedy kierowałoby nią serce.

Tak myślę i widzę po moich koleżankach jak dziewczyny potrafią się zachowywać. Ja mam 20 lat i nie uważam, że w tym wieku większość dziewczyn zachowuje się dojrzale.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 20:07   #28
Hamas93
Raczkowanie

Pewnie, że przepraszałem, robiłem co mogłem na tym spotkaniu by ją zatrzymać, ale odszedłem kiedy widziałem, że już nic nie ugram, ona wtedy też odeszła, tylko potem biegła i wiecie co się stało. To nie jest tak, że ja odpuściłem, nadal nie odpuszczam, ale nie wiem co robić i co o tym sądzić o jej słowach, całowaniu i tym, że teraz nas nie widzi razem...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

'' Bo łatwiej jej nie odpowiadać na telefony i wiadomości bo Ciebie nie widzi i wtedy kieruje się rozumem. Gdybyś się z nią spotkał teraz to pewnie znowu rzuciłaby Ci się w ramiona bo wtedy kierowałoby nią serce. ''

- to przecież nie wróci do mnie, skoro ciągle mówi, że chce czasu i nie widzi nas teraz razem - nie chce się spotykać, więc już teraz mogę powiedzieć, że nie wróci do mnie, skoro ciągle się kieruję rozumem bo nawet nie mam jak się z nią spotkać, to nie wróci do mnie... Co mam robić w takim wypadku, jest tyle prawdy w tym, że jakby mnie zobaczyła to by się rzuciła, ale nie zmuszę jej do spotkania, co mam robić, nie chce by odeszła na zawsze...

Edytowane przez Hamas93
Czas edycji: 2014-01-16 o 20:09
Stary 2014-01-16, 20:11   #29
Konto usunięte

Ej ale Ty z tym wątkiem to tak serio czy nie? Bo Twoje poprzednie wątki zakładane na wizażu były dziwne, pisałeś w nich że zacząłeś się spotykać z jedną dziewczyną a potem pojawiła się druga, która chciała Cię odbić i nie wiesz, którą wybrać. To którą z nich jest ta obecna co robi przedstawienie jak z filmu?
Stary 2014-01-16, 20:14   #30
Hamas93
Raczkowanie

Życie piszę najlepsze scenariusze, więc ten wątek to nie trolling, to wszystko co teraz piszę ma odzwierciedlenie w realu, nie pisałbym tego, gdyby ona za mną nie pobiegła, nie całowała i nie mówiła tylu rzeczy bo to mnie zgubiło i nie wiem jak z tym sobie poradzić, czy robić nadzieję, czy nie, teraz ktoś napisał, że jak mnie nie widzi to kieruję się rozumem, czyli nie wróci, ale gdyby mnie zobaczyła to sercem i też nie wiem co mam zrobić w tym przypadku...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości