![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
soki z marchwii a opalenizna.
Czytałam,że jeśli pije się codziennie sok z marchwii to skóra staje się trochę ciemniejsza.
Jednak nie lubię soku z samych marchwii,czy picie np soku z marchwii,brzoskwini i jabłka da podobne efekty? I ile takich soków należy wypic dziennie ? 0,5 litra czy mniej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: soki z marchwii a opalenizna.
mojej koleżanki bracia zawsze pili te pysie i kubusie i są tacy lekko pomarańczowi własnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak masz rację Picie soków z marchwii ( w tym z dodatkami ) pomaga skórze nabrać ciemniejszy kolor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale czy nie będę po nich pomarańczowa? ;D Tego bym nie chciała.Zależy mi głównie na tych partiach ciała,których nie opala solarium, m.in. nogi i ręce .Zawsze mam białe ;(( A reszta brązowa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
picie jednego dzinnie ale regularnie już pomaga ale problem jest w tym , że po nich nabiera się koloru pomarańczowego ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nogi i ręce?! mi to sie najszyciej opala;p a najtrudniej dekolt;/ to nasmaruj sie tymi przyspieszaczami, albo zwykłą oliwką, to naprawde przyspiesza.
A co do tej marchewki to raczej dluugotrwała sprawa i bliżej jej do pomarańczowości niż brazylijskiej opalenizny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
serio ? Ja dekolt zawsze mam zjarany ... i to samo brzuch i plecy.A nogi białe.A ta oliwka to ma byc taka zwykła jak dla dzieci ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Cyska ma rację. aby efekty były widoczne, musiałabyś wypić chyba hektolitry tych soków...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tak, taka zwykła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Miałam koleżanki, które smarowały się do opalania... benzyną, więc nic mnie już nie zdziwi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Filtry nie przyspieszają opalania.A oliwka owszem,bo słyszałam o tym też,ale nigdy nie próbowałam A benzyna to juz przesada xD Ja bym się bała ,że się podpale gdzies ;p Edytowane przez landryna210 Czas edycji: 2009-06-10 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a co w tym takiego przerażającego? przecież oliwka jest do pielęgnacji skóry(w przeciwieństwie do benzyny
![]() ![]() To też zależy od indywidualnych preferencji, ja mam jasną karnacje ale moge siedzieć w oliwce pare godzin i nic mi nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktycznie- opalaj się na oliwkę, jeśli nie szanujesz swojego zdrowia. Za posty nakłaniające do takich rzeczy powinny być punkty karne. OPALANIE BEZ FILTRA SZKODZI ZDROWIU!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A kto powiedział,że bez filtra.Przecież można najpierw posmarowac się tym przyspieszaczem z filtrem i na to oliwkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja także nie jestem za tym żeby opalać się na oliwkę ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem tego pędu w stronę opalonego ciała....
![]() Jeżeli chodzi o soczki marchewkowe, to potwierdzam, że przyciemniają skórę (choć przyciemnianie to złe słowo, raczej spomarańczawiają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka i kolega pili regularnie codziennie Kubusie. Po jakimś czasie zrobiły się im tak strasznie pomarańczowe ręce, że od razu przestali pić. Wyglądało to okropnie i tylko na dłoniach im się zrobiło.
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja też piłam kiedyś codziennie sok z marchwii i w pewnym momencie wszyscy zaczęli się pytać, czy nie wysmarowałam się za bardzo samoopalaczem, bo pomarańczowa jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
jakies 2 tygodnie picia Kubusiów i efekt bedzie zaskakujący.
Potem zrób przerwe bo skóra wyraźnie nabierze lekko pomarańczowego odcienia.
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja swojemu maluszkowi podawałam do picia soczek marchewkowy Kubuś,a po jakimś czasiedzieciak stał się tak pomarańczowy,że wpadłam w panikę i pognałam do lekarza podejrzewając żółtaczkę
![]() Ledwie weszłam do gabinetu lekarz zerknął na mojego synka i jeszcze w drzwiach zapytał....a co on taki pomarańczowy?. Musiałam dziecku wykonać badania krwi dla pewności,że to tylko sprawka soczku marchewkowego ![]() Teraz już wiem po soku marchewkowym będziesz pomarańczowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja też swego czasu regularnie pijałam Kubusie i też miałam pomaranczowe dlonie, a co gorsze nawet na twarzy byłam lekko pomarańczowa! Dosyć komicznie wyglądało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
no własnie tez sie nad tym zastanawialam ;O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak piłam sok z marchwi to miałam żółte przebarwienia na twarzy i rekach, natomiast moja koleżanka rzeczywiście miała taką "brzoskwiniową" karnacje po marchewce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja piję dość dużo takich soczków i zdecydowanie poprawił mi się koloryt skóry
![]() ![]() A co do lekcji biologii. Dziewczyny, nie przesadzajcie.. Od tego mamy forum, żeby się pytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
3 lata podstawówki i rok gimnazjum piłam w szkole codziennie Kubusia, często dodatkowo popijam sobie go też w domu. Moja skóra miała łady odcień, szczególnie buzia, ale stopy i dłonie były śmiesznie pomarańczowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja jestem dość śniada, a teraz na wakacjach smarowałam się co pół godziny kremem z filtrem 10, a ramiona i twarz dziecięcą 20. Na to używałam przyspieszacza w sprayu - efekt : brązowa skóra, zero poparzeń. Mój tż natomiast który był bladziutki jak syn młynarza miał nakaz smarowania się kremem z filtrem 20, oczywiście nie słuchał - i teraz leży i zdycha na łóżku bo go wszystko boli i piecze ![]() Mogę jeszcze wspomnieć o przygodach moich koleżanek z liceum z olejem kujawskim ![]() I gwoli wyjaśnienia - nie spotkałam się z czymś takim jak przyspieszacz opalania z filtrem. Na każdym przyspieszaczu pisze, żeby dodatkowo smarować się kremem z filtrem, aby uniknąć poparzeń i raka skóry ![]() Kubusiowo-marchewkowej kuracji nigdy nie próbowałam ![]() ![]() ![]()
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... ![]() Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2009-06-11 o 14:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Broń Boże żadne picie hektolitrami nie wchodzi w grę! Bo można się pochorować - nadmiar bardzo obciąża wątrobę i oznaką są właśnie te pomarańczowe dłonie i stopy...
Wystarczy mała szklaneczka soku marchwiowego dziennie. Już wczesną wiosną należy zacząć kurację. Ja stosowałam ją w zeszłym roku i muszę przyznać, że skóra bardziej równomiernie się opalała, a i nowych pieprzyków pojawiło się mniej niż wcześniej. Ważna jest również jakość soków. Najlepsze oczywiście jednodniowe (najwięcej jest w nich marchewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.