soki z marchwii a opalenizna. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-10, 17:35   #1
landryna210
Raczkowanie

soki z marchwii a opalenizna.

Czytałam,że jeśli pije się codziennie sok z marchwii to skóra staje się trochę ciemniejsza.

Jednak nie lubię soku z samych marchwii,czy picie np soku z marchwii,brzoskwini i jabłka da podobne efekty?

I ile takich soków należy wypic dziennie ? 0,5 litra czy mniej?
landryna210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 17:42   #2
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska
Dot.: soki z marchwii a opalenizna.

mojej koleżanki bracia zawsze pili te pysie i kubusie i są tacy lekko pomarańczowi własnie
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 17:43   #3
Karolla2311
Przyczajenie

GG do Karolla2311

Tak masz rację Picie soków z marchwii ( w tym z dodatkami ) pomaga skórze nabrać ciemniejszy kolor Tylko nie jestem w stanie określić ile należy go pić Może inne panie będą Ci w stanie odpowiedzieć.
Karolla2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 17:48   #4
landryna210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolla2311 Pokaż wiadomość
Tak masz rację Picie soków z marchwii ( w tym z dodatkami ) pomaga skórze nabrać ciemniejszy kolor Tylko nie jestem w stanie określić ile należy go pić Może inne panie będą Ci w stanie odpowiedzieć.

Ale czy nie będę po nich pomarańczowa? ;D Tego bym nie chciała.Zależy mi głównie na tych partiach ciała,których nie opala solarium, m.in. nogi i ręce .Zawsze mam białe ;(( A reszta brązowa...
Stary 2009-06-10, 17:54   #5
Diana 2302
Przyczajenie

picie jednego dzinnie ale regularnie już pomaga ale problem jest w tym , że po nich nabiera się koloru pomarańczowego ;/
Diana 2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 17:57   #6
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

nogi i ręce?! mi to sie najszyciej opala;p a najtrudniej dekolt;/ to nasmaruj sie tymi przyspieszaczami, albo zwykłą oliwką, to naprawde przyspiesza.
A co do tej marchewki to raczej dluugotrwała sprawa i bliżej jej do pomarańczowości niż brazylijskiej opalenizny Ja kiedys piłam często tak co 2 dzień kubusie z pare miesięcy i nie zauważyłam przyciemnienia, wiec to trzeba chyba pić hektolitrami żeby było widać efekt
Stary 2009-06-10, 18:01   #7
landryna210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
nogi i ręce?! mi to sie najszyciej opala;p a najtrudniej dekolt;/ to nasmaruj sie tymi przyspieszaczami, albo zwykłą oliwką, to naprawde przyspiesza.
A co do tej marchewki to raczej dluugotrwała sprawa i bliżej jej do pomarańczowości niż brazylijskiej opalenizny Ja kiedys piłam często tak co 2 dzień kubusie z pare miesięcy i nie zauważyłam przyciemnienia, wiec to trzeba chyba pić hektolitrami żeby było widać efekt

serio ? Ja dekolt zawsze mam zjarany ... i to samo brzuch i plecy.A nogi białe.A ta oliwka to ma byc taka zwykła jak dla dzieci ?
Stary 2009-06-10, 18:01   #8
Karolla2311
Przyczajenie

GG do Karolla2311

Cyska ma rację. aby efekty były widoczne, musiałabyś wypić chyba hektolitry tych soków...
Karolla2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:08   #9
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

tak, taka zwykła ja mam np johnsona w żelu i zawsze jak tylko na slonce wychodze czy solaryjne czy zwykłe to sie maziam Tylko też nie oczekuj nie wiadomo czego, ale pomaga
Stary 2009-06-10, 18:11   #10
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz mieć oparzenia i raka skóry chyba! Przyspieszacze ewentualnie z filtrami, ale oliwką nigdy w życiu! Przerażające...

P.S. Miałam koleżanki, które smarowały się do opalania... benzyną, więc nic mnie już nie zdziwi...
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:20   #11
landryna210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Jak chcesz mieć oparzenia i raka skóry chyba! Przyspieszacze ewentualnie z filtrami, ale oliwką nigdy w życiu! Przerażające...

P.S. Miałam koleżanki, które smarowały się do opalania... benzyną, więc nic mnie już nie zdziwi...

Filtry nie przyspieszają opalania.A oliwka owszem,bo słyszałam o tym też,ale nigdy nie próbowałam

A benzyna to juz przesada xD Ja bym się bała ,że się podpale gdzies ;p

Edytowane przez landryna210
Czas edycji: 2009-06-10 o 18:24
Stary 2009-06-10, 18:25   #12
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

a co w tym takiego przerażającego? przecież oliwka jest do pielęgnacji skóry(w przeciwieństwie do benzyny) i pierwsze słysze aby oliwka w reakcji ze słońcem powodowała raka skóry tu już raczej wchodzisz w samą istote opalania się... Jeśli ktoś sie nasmaruje i przeleży cały dzien w 40 stopniowym upale to sie poparzy, ale jak dziewczyna mowi ze ma blade nogi to od bladości do poparzenia chyba troche dluga droga i kilka minut solarium + oliwka = nic sie nie stanie.

To też zależy od indywidualnych preferencji, ja mam jasną karnacje ale moge siedzieć w oliwce pare godzin i nic mi nie jest.
Stary 2009-06-10, 18:51   #13
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landryna210 Pokaż wiadomość
Filtry nie przyspieszają opalania.A oliwka owszem,bo słyszałam o tym też,ale nigdy nie próbowałam

A benzyna to juz przesada xD Ja bym się bała ,że się podpale gdzies ;p
Chodzi o przyspieszacze opalania z filtrem.

Ale faktycznie- opalaj się na oliwkę, jeśli nie szanujesz swojego zdrowia. Za posty nakłaniające do takich rzeczy powinny być punkty karne.

OPALANIE BEZ FILTRA SZKODZI ZDROWIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:59   #14
landryna210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość

Ale faktycznie- opalaj się na oliwkę, jeśli nie szanujesz swojego zdrowia. Za posty nakłaniające do takich rzeczy powinny być punkty karne.

A kto powiedział,że bez filtra.Przecież można najpierw posmarowac się tym przyspieszaczem z filtrem i na to oliwkę...
Stary 2009-06-10, 19:01   #15
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
A kto powiedział,że bez filtra.Przecież można najpierw posmarowac się tym przyspieszaczem z filtrem i na to oliwkę...
Nic więcej nie mam do dodania:
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 19:09   #16
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość

a myślałam ze tylko moja znajoma jest taka głupia

Cytat:

niby dlaczego punkty karne ? czy ona musi odrazu korzystać z tych wszytskich rad ? poza tym to czy Tobie to zaszkodzi czy jej ? przeciez to jej skóra i robi co chce.
Ale ja także nie jestem za tym żeby opalać się na oliwkę
Stary 2009-06-10, 19:11   #17
wesna
Wtajemniczenie

Nie rozumiem tego pędu w stronę opalonego ciała.... Za wszelką cenę! Śmieszy mnie to.

Jeżeli chodzi o soczki marchewkowe, to potwierdzam, że przyciemniają skórę (choć przyciemnianie to złe słowo, raczej spomarańczawiają ). Wiem na swoim przykładzie. Właśnie przez regularne picie Kubusia przez okres 3 lat, miałam żółtawe dłonie i stopy.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:46   #18
Wyindywidualizowana
Raczkowanie

Moja koleżanka i kolega pili regularnie codziennie Kubusie. Po jakimś czasie zrobiły się im tak strasznie pomarańczowe ręce, że od razu przestali pić. Wyglądało to okropnie i tylko na dłoniach im się zrobiło.

Wyindywidualizowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:55   #19
RazDwaTrzyMamCie
Zadomowienie

Ja też piłam kiedyś codziennie sok z marchwii i w pewnym momencie wszyscy zaczęli się pytać, czy nie wysmarowałam się za bardzo samoopalaczem, bo pomarańczowa jestem
RazDwaTrzyMamCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:11   #20
BJean
Wtajemniczenie

jakies 2 tygodnie picia Kubusiów i efekt bedzie zaskakujący.
Potem zrób przerwe bo skóra wyraźnie nabierze lekko pomarańczowego odcienia.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:15   #21
lukreti
Wtajemniczenie

GG do lukreti

Ja swojemu maluszkowi podawałam do picia soczek marchewkowy Kubuś,a po jakimś czasiedzieciak stał się tak pomarańczowy,że wpadłam w panikę i pognałam do lekarza podejrzewając żółtaczkę.
Ledwie weszłam do gabinetu lekarz zerknął na mojego synka i jeszcze w drzwiach zapytał....a co on taki pomarańczowy?.
Musiałam dziecku wykonać badania krwi dla pewności,że to tylko sprawka soczku marchewkowego.
Teraz już wiem po soku marchewkowym będziesz pomarańczowa
MÓJ BLOG
lukreti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:07   #22
Justyśkaa
Raczkowanie

Cytat:
Czytałam,że jeśli pije się codziennie sok z marchwii to skóra staje się trochę ciemniejsza.

Jednak nie lubię soku z samych marchwii,czy picie np soku z marchwii,brzoskwini i jabłka da podobne efekty?

I ile takich soków należy wypic dziennie ? 0,5 litra czy mniej?
C zy to możliwe, że w XXI wieku ludzie nie wiedzą o beta-karotenie? Szkoda tylko, że nie zapytałaś, czy marchewki dają ten sam efekt, co soki marchwiowe?:hahah a:Nie siedzieć tyle na necie, to nie będziesz zasypiać na biologii...
Justyśkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:20   #23
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
a już się bałam, że wyraziłam się niejasno
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 09:42   #24
Hebryka
Raczkowanie

ja też swego czasu regularnie pijałam Kubusie i też miałam pomaranczowe dlonie, a co gorsze nawet na twarzy byłam lekko pomarańczowa! Dosyć komicznie wyglądało
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 09:57   #25
sungold
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyśkaa Pokaż wiadomość
C zy to możliwe, że w XXI wieku ludzie nie wiedzą o beta-karotenie? Szkoda tylko, że nie zapytałaś, czy marchewki dają ten sam efekt, co soki marchwiowe?:hahah a:Nie siedzieć tyle na necie, to nie będziesz zasypiać na biologii...
no własnie tez sie nad tym zastanawialam ;O
sungold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 11:26   #26
olcia 810
Wtajemniczenie

Ja jak piłam sok z marchwi to miałam żółte przebarwienia na twarzy i rekach, natomiast moja koleżanka rzeczywiście miała taką "brzoskwiniową" karnacje po marchewce
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 11:27   #27
Sweet :)
Zakorzenienie

Ja piję dość dużo takich soczków i zdecydowanie poprawił mi się koloryt skóry pomarańczowa nie jestem, a skóra jest w lepszej kondycji

A co do lekcji biologii. Dziewczyny, nie przesadzajcie.. Od tego mamy forum, żeby się pytać
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-11, 12:22   #28
mańcia
Zadomowienie

3 lata podstawówki i rok gimnazjum piłam w szkole codziennie Kubusia, często dodatkowo popijam sobie go też w domu. Moja skóra miała łady odcień, szczególnie buzia, ale stopy i dłonie były śmiesznie pomarańczowe
mańcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 14:32   #29
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Filtry nie przyspieszają, a chronią skórę przed poparzeniami słonecznymi i atakiem wolnych rodników Niestosowanie ich podczas kąpieli słonecznych jest przejawem głupoty i idiotyzmu, nie dość że człowiek będzie czerwony jak rak, to dodatkowo cała spalona skóra mu zejdzie, więc po 'pięknej' opaleniznie nie zostanie nawet ślad

Cytat:
a co w tym takiego przerażającego? przecież oliwka jest do pielęgnacji skóry(w przeciwieństwie do benzyny) i pierwsze słysze aby oliwka w reakcji ze słońcem powodowała raka skóry tu już raczej wchodzisz w samą istote opalania się... Jeśli ktoś sie nasmaruje i przeleży cały dzien w 40 stopniowym upale to sie poparzy, ale jak dziewczyna mowi ze ma blade nogi to od bladości do poparzenia chyba troche dluga droga i kilka minut solarium + oliwka = nic sie nie stanie.

To też zależy od indywidualnych preferencji, ja mam jasną karnacje ale moge siedzieć w oliwce pare godzin i nic mi nie jest.
Moja droga, właśnie od bladości do poparzenia jest najkrótsza droga Im skóra jaśniejsza, tym bardziej narażona na oparzenia słoneczne Mam wrażenie że rozmawiamy z 13latkami które chcą się opalić jak najszybciej, kosztem zdrowia Oliwka, dobre sobie

Ja jestem dość śniada, a teraz na wakacjach smarowałam się co pół godziny kremem z filtrem 10, a ramiona i twarz dziecięcą 20. Na to używałam przyspieszacza w sprayu - efekt : brązowa skóra, zero poparzeń. Mój tż natomiast który był bladziutki jak syn młynarza miał nakaz smarowania się kremem z filtrem 20, oczywiście nie słuchał - i teraz leży i zdycha na łóżku bo go wszystko boli i piecze

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
a myślałam ze tylko moja znajoma jest taka głupia
Mogę jeszcze wspomnieć o przygodach moich koleżanek z liceum z olejem kujawskim

I gwoli wyjaśnienia - nie spotkałam się z czymś takim jak przyspieszacz opalania z filtrem. Na każdym przyspieszaczu pisze, żeby dodatkowo smarować się kremem z filtrem, aby uniknąć poparzeń i raka skóry

Kubusiowo-marchewkowej kuracji nigdy nie próbowałam Ale są takie dobre soki z marchewki, jednodniowe - w każdym razie u mnie się to tak nazywa. Są pyszne moim zdaniem, i czasem je piję nie ze względu na koloryt skóry, ale ze względu na smak. Spróbuj z takim sokiem Z tego co wiem to w aptekach można też kupić jakiś preparat w tabletkach dla uzyskania ładnego koloru skóry

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2009-06-11 o 14:34
Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 16:26   #30
Rise_Ona
Raczkowanie

Broń Boże żadne picie hektolitrami nie wchodzi w grę! Bo można się pochorować - nadmiar bardzo obciąża wątrobę i oznaką są właśnie te pomarańczowe dłonie i stopy...
Wystarczy mała szklaneczka soku marchwiowego dziennie. Już wczesną wiosną należy zacząć kurację. Ja stosowałam ją w zeszłym roku i muszę przyznać, że skóra bardziej równomiernie się opalała, a i nowych pieprzyków pojawiło się mniej niż wcześniej.
Ważna jest również jakość soków. Najlepsze oczywiście jednodniowe (najwięcej jest w nich marchewki). A z tych w kartoniku, to z tego co pamiętam to chyba Karotka jest najlepsza.
Rise_Ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości