![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krew mnie zalewa
Nie mogę spać nie mogę już dalej o tym myśleć wiem że to jest głupie ale
parę temu byłam na imprezie z koleżanką niby nic było ok, ale wypiłam dużo za dużo. Nagle znalazłam się sam na sam z jednym ze znajomych, znajomych mojej koleżanki i no właśnie on próbował mnie całować a potem próbował czegoś więcej ![]() Nie wiem co zobaczyła, ale wiem że ten koleś był bardzo nachalny i mogła zobaczyć coś nieciekawego ![]() Wyzwała mnie i poinformowała o tym zajściu resztę znajomych i wyszła. Moje tłumaczenie innym, że do niczego nie doszło, pewnie jeszcze zaogniło sprawę. Ale cóż teraz mam mętlik i żal do siebie że do tego doszło że jak mogłam tyle wypić żeby do czegoś takiego mogło dojść ![]() Nie mam dalej siły - z jednej strony czuje się ofiarą a z drugiej strony winna -alkohol- cholerny alkohol, gdybym go nie wypiła tyle nigdy nie znalazłabym się sama na sam z tym dziadem ![]() I co teraz mam robić ? Jak wrócić do codzienności z takim kacem moralnym? Mam męża, powiedzieć mu o tym? Ale jak? Edytowane przez Nastazja_A Czas edycji: 2014-01-22 o 03:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Krew mnie zalewa
Cytat:
Nie jesteś winna tej sytuacji. Jasne, może jakbyś tyle nie wypiła, to nie byłabyś narażona na "zaloty" tego pana, ale to nie zmienia faktu, że on próbował zrobić coś, czego nie powinien, a nie Ty. Skutecznie się obroniłaś i bardzo dobrze. Więc nie przesadzaj z tym kacem moralnym, jakimś samobiczowaniem się, bo mąż i inni pomyślą, że coś jest jednak "na rzeczy" z tamtym panem. Już wiesz, że lepiej pić mniej, niż więcej, ale sytuacja równie dobrze mogła się zdarzyć i po jednym piwie - myślisz, że nachalny pan w końcu by nie próbował czegoś? Wątpię. Zastanów się w jakim towarzystwie się obracasz, bo z opisu jest mało ciekawe. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-22 o 06:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie powiedz facetowi, bo powie mu ktoś inny - i wtedy historia może zacząć żyć własnym życiem. Powiedz prawdę - że byłaś pijana i facet się do Ciebie dobierał.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zaraz bym powiedziala mężowi i zastanawialbym sie takze co z tym zrobic - jesli nie wysylalas mu jasnych sygnalów zachęcających to była próba niemal gwałtu
![]() uwielbiam podejscie żon ![]() ![]() i rada na przyszłośc skoro już wiesz że alkohol tak na ciebie dziala pij mniej dużo mniej ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze co bym zrobiła to bym poinformowała swojego faceta. To norma. Takie rzeczy nie powinny się zdarzać w gronie znajomych, ale niestety wszędzie trzeba uważać, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi alkohol.
Zgadzam się z dziewczynami, jeżeli facet do Ciebie się dobierał mimo twoich wyraźnych protestów była to próba gwałtu. Odrzucają mnie faceci, którzy próbują wykorzystać takie sytuacje. Ja na Twoim miejscu wcześniej bym się poważnie zastanawiała nad zgłoszeniem tego. Facet by raz na zawsze się nauczył, że u kobiety ,,nie" znaczy ,,nie"- nie, ,,może". Swoją drogą dziwi mnie trochę zachowanie Twoich znajomych, strasznie jednostronne, nie wiem ale z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam, że nawet Cię nie wysłuchali i nie próbowali wyjaśnić sprawy. Takie zachowanie jest skrajnie nie fair i szczerze mówiąc po czymś takim bym się poważnie zastanowiła nad podtrzymywaniem tej znajomości. Takie zachowanie nigdy nie wynika z winy jednej strony. A oni z góry założyli właśnie Twoją winę, przyjmując jego niewinność za pewnik. Inna sprawa, że zachowanie owej kobiety uważam za głupie, naiwna gąska uważająca że jej mąż jest niewiniątkiem i został niechybnie wykorzystany przez jedną z imprezowiczek. No ale niestety takie kobiety również się zdarzają- klapki na oczach.
,,Jestem Panią swojego życia i sumienia.... Twojego też będę..." Edytowane przez Aaniol_apokalipsy Czas edycji: 2014-01-22 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Powiedz koniecznie mężowi wszystko, najgorszej dowiedzieć się z drugiej ręki.
I takie pytanie poboczne, bo dziwnie to zrozumiałam. 'Gdyby nie alkohol nie znalazłabym się z nim sam na sam'. Czyli, że co? Poniosło Was, poszliście w uboczne miejsce i dopiero się opanowałaś czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ema tak bardzo pijana, nawet nie wiem jak to się stało że zostałam z nim sama, nagle gdzieś zmyła się moja koleżanka z która była z nami.
Wiem, że powinnam powiedzieć ale i chcę tego ale czuje się okropnie. Szczerze mówiąc to żałuje, że nie powiedziałam mu tego od razu ale ta koleżanka z którą tam byłam utwierdzała mnie w przekonaniu że nie powinnam tego mówić nikomu, ze powinnam zapomnieć, a jak mąż się dowie to powinnam się wyprzeć e to nie prawda. On zaciągnął mnie w krzaki nawet ale udało mi się jakoś uciec, ale potem już nie miałam siły jak znów mnie dopadł. Ale wiem że nikt mi w to nie uwierzy, jedyny mój dowód to siniaki na ramieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Zaciągnął Cięw krzaki siłą? Dziwię się, że nie poszłaś tego zgłosić. Policja, obdukcja.
Źle zrobiłaś, że nie powiedziałaś tego od razu. To sprawia wrażenie, że zrobiłaś coś złego i jeszcze dodatkowo potęguje twoje poczucie winy, a moim zdaniem nic złego nie zrobiłaś z wyjątkiem tego że zwyczajnie za dużo wypiłaś w towarzystwie znajomych.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A nawet gdyby poszła z nim do drugiego pokoju / na zewnątrz, to co? To już by usprawiedliwiało jego zachowanie (gdy ona mówi nie, opiera się, a on próbuje ją gdzieś zaciągnąć, obłapiać)? Czy chodzi Ci o to, że w takim przypadku mogli by się źle zrozumieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Znaczyłoby gdyby było tak jak zrozumiałam na początku - że poszli bo mieli na siebie ochotę, a ona w ostatniej chwili się opanowała. I nie oznaczałoby, że miał prawo, bo nie miał. Rozumiałabym jedynie czemu autorka ma wyrzuty sumienia - bo przeszła jej przez myśl zdrada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko wątku, pomyśl sobie komu w życiu możesz ufać, na kim polegać, wobec kogo być szczera, jeżeli nie wobec własnego męża. 5 minut bym się nie zastanawiała, aby powiedzieć mojemu TŻ o takiej sytuacji. Nie wiem skąd Twoje wątpliwości. I serio, zmień towarzystwo, bo ci ludzie nie są Ci życzliwi. Wobec tej koleżanki również miałabym pewne wątpliwości. Jak dla mnie trochę zawaliła, zostawiając Cię w tym stanie z jakimś facetem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mam wyrzuty sumienia bo bardzo kocham swojego męża i nie myślałam o żadnej zdradzie.
Mąż mnie nie chciał puścić, ja cholera na nim to wymogłam i po co mi to było żałuję strasznie - gdybym mogła cofnąć czas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czemu mąż Cię nie chciał "puścić"? Co to w ogóle znaczy "puszczanie" gdzieś dorosłej osoby? Nie jest przypadkiem tak, że nie chcesz mu powiedzieć, bo boisz się, że teraz to w ogóle nigdzie nie będzie chciał Cię "puszczać"? Czemu nie poszedł z Tobą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
może mam za bardzo dekiel pokiereszowany, ale nie masz wrażenia, że ta Twoja koleżanka i ten gościu, nie byli jakoś w zmowie? bo to dziwne, że Cię koleżanka namawiała żeby zaprzeczać faktom i mówić, że nic się nie stało. ja bym wzięła swoją koleżankę na policje jakby coś takiego się stało, a nie zaklinała rzeczywistość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Poszlas na impreze z kolezanka, a zonaty facet probowal cie calowac i zaciagnac w krzaki?
Gdzie przez ten caly czas byla jego zona? Skoro to wspolna grupa znajomych-to on mial jak probowac cie calowac? Przeciez nawet jesli ona tego nie widziala-to powinien to widziec ktos inny. Gdzie byla ta impreza, ze jemu udalo sie ciebie wywlec na dwor (zima?) i ciagnac w krzaki? ![]() Kupy mi sie troche ta historia nie trzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Mężowi oczywiście powiedzieć . |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo moim zdaniem jesli koles przez cala impreze sie do ciebie dobiera, probuje oblapiac, calowac, wylazi za toba i ciagnie w krzaki, a ty nic sobie z tego nie robisz-bo piszesz, ze raz cie w krzaki zaciagnal, wyrwalas mu sie a drugi raz juz nie mialas sil ![]() Czy aby na pewno nie bylo tak, ze go kokietowalas i on pomyslal sobie, ze pozwalasz na wiecej? NIE bronie kolesia-jest skonczonym bydleciem i najwyrazniej probowal cie zgwalcic, ale wciaz mi sie to kupy nie trzyma. Dlaczego nie reagowalas wczesniej? ![]() Cytat:
Przepraszam, ale jesli za mna caly wieczor lazi nachalny adorator, ktory raz mnie juz w krzaki zaciagnal i mu sie wyrwalam-to pozniej staram sie miec oczy dookola glowy i nie dopuszczam do sytuacji, ktore moglyby sprawic, ze cos mi sie stanie. Staram sie zrozumiec w tym momencie dlaczego autorka zachowywala sie tak a nie inaczej mimo tego, ze cala impreze ten koles dawal jej do zrozumienia, ze jest nia zainteresowany, a ona rzekomo nie miala checi na jego zaloty. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Tak palę i wychodzę na imprezach na papierosa.
Już z tym koniec ![]() Czarna maciejko nie zauważyłam kompletnie żadnej adoracji, nawet z nim nie gadałam wcześniej. Gadałam z jego żona i innymi. Powiedziałam już mężowi. Edytowane przez Nastazja_A Czas edycji: 2014-01-22 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli jest tak jak mowisz to faktycznie ma w tym twojej winy i bardzo ci wspolczuje. Dobrze, ze powiedzialas mezowi. Co on na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Jak zareagował mąż?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Myślę że zrozumiał mnie - wściekł się tylko że tak się upiłam
![]() Miałyście racje żeby mu powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Współczuję Ci sytuacji, nie dość, że jakiś frajer chciał Cię zgwałcić to jeszcze jego naiwna żonka zrobiła aferę i wszystko zwaliła na Ciebie. Ciekawe kiedy mężulek zaatakuje kolejną kobietę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak facet na imprezie, na której była obecna jego żona, dobierał się i to siłą do obcej kobiety, to co robi gdy nie ma jej w pobliżu? Mogłaby się nad tym zastanowić.
![]() |
![]() |
#28 | ||
BAN stały
|
Cytat:
To też powiedz mężowi. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Zapamiętaj tylko tę lekcję na przyszłość i uważaj z alkoholem bo sama widzisz do czego to może doprowadzić. Zapomnij po prostu o całej sytuacji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.