|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Czerwono-miedziane w³osy... Jak pozbyæ siê czerwonego koloru w³osów?
Witajcie
![]() Mam baaardzo wielki problem i nie wiem jak tego drañstwa siê pozbyæ ![]() Kilka miesiêcy temu postanowi³am, ¿e spróbujê z intensywnymi odcieniami w³osów. Wybra³am farbê Garnier Color&Shine odcieñ Mahoñ na 28 myæ. Po³o¿y³am je na swoje br±zowo, w niektórych miejscach czarne w³osy (wcze¶niej mia³am czarno-blond pasemka, a jeszcze wcze¶niej czarne w³osy). Wysz³o ok. Czerwone w³osy, takie, jakie chcia³am, oczywi¶cie farba nie pokry³a czarnych w³osów ;/ Pofarbowa³am po raz drugi farb± Casting L'oreala na 28 myæ odcieñ Bursztyn. Wysz³y czerwone, oczywi¶cie czarne w³osy pozosta³y. Po cichu mia³am wra¿enie, ¿e wyjdzie miedziany odcieñ, a nie czerwony, ale mniejsza. Przechodzê do sedna problemu. Zapragnê³am mieæ miedziano-rude w³osy, w naturalnym odcieniu, a nie wrednie czerwone, które mia³am. Postanowi³am wiêc, i¿ kupiê rozja¶niacz i po³o¿ê na resztki czarnych w³osów, a resztê zostawiê w spokoju. Poprosi³am swoj± mamê o pomoc w zamalowaniu czê¶ci czarnych w³osów, lecz moja mama po³o¿y³a rozja¶niacz na ca³e w³osy, prócz czubka g³owy i grzywki. Przez chwilê mia³am czerwono-¿ó³to-blond w³osy, lecz nastêpnego dnia kupi³am farbê Garnier 100% miedziany blond. Mia³am nadziejê, i¿ na czerwone w³osy na czubku g³owy i na grzywce za³apie farba, lecz niestety siê myli³am... Na czubku i na grzywce mia³am podrasowany odcieñ czerwonych w³osów, a na rozja¶nionych w³osach - marchewkowy ![]() By³am za³amana, na drugi dzieñ posz³am do fryzjera. Fryzjerka wyrówna³a mi kolor w³osów do tego, którego mia³am na czubku i na grzywce - czyli czerwonego. Wszystko gra³o, dopóki nie umy³am w³osów na drugi dzieñ - farba ca³a siê zmy³a ![]() Odcieñ moich wygl±da tak - na górze czerwony, na dole miedziany (nie jest taki ostro marchewkowy; jaki by³, bardzo ³adny odcieñ...). Nie odró¿nia siê to tak bardzo jak wcze¶niej, lecz widaæ, ¿e mam dwa odcienie... Chcia³abym mieæ miedziany odcieñ w³osów, nie wrednie czerwony... Jak uzyskaæ miedziany odcieñ na czubku g³owy i grzywce, która s± istnie czerwone? Oczywi¶cie mam zamiar wybraæ siê z tym problemem do fryzjerki, ale czy to jest wykonalne? Po³o¿enie miedzianej farby na czerwone w³osy...? ![]() Wiem, ¿e strasznie pomota³am tê historiê, przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Podnoszê... ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Podnoszê ostatni raz... Czy jest tu kto¶ kto móg³by mi pomóc? :/ Edytowane przez bzonia Czas edycji: 2011-03-06 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CORELIPS
Wiadomo¶ci: 8 342
|
Dot.: Czerwono-miedziane w³osy... Jak pozbyæ siê czerwonego koloru w³osów?
Nie dosta³y¶my zdjêæ. Udaj siê do fryzjerki, w domu i tak sama nic nie wykombinujesz.
Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
a mo¿e daj im spokój z farbami, tylko od¶wie¿aj kolor szamponetkami ?
wiem, ¿e to upierdliwe, ale mo¿ê warto spróbowaæ ![]() je¿eli mogê ci co¶ zaproponowaæ to wypróbuj joanna multi effect orzechowy br±z, on nadaje w³a¶nie takie rudawe, miedziane refleksy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 326
|
Ja powiem tak pewnie wybiera³a¶ farby z oznaczeniem 5 w numerze... Je¶li mia³as swoje ciemne wlosy to wybija Ci to bardziej w czerwienie niz miedzie... Zazwyczaj do farb sklepowych dodaj± wodê 6% lub 9%... im bardziej rozja¶nisz wlosy tym kolor jest intensywniejszy...
Musia³aby¶ teraz wziaæ trochê ciemniejszy kolor jaki¶ braz-mahoniowy aby ³adnie Ci wysz³y,ale nie licz na cuda gdyz przy rozja¶nionych w³osach farba nie bedzie sie dlugo trzymaæ gdyz nie ma przyczepno¶ci,bo wlos jest pusty.. Trzeba by by³o zrobiæ repigmentacjê aby ta farba mog³a wnikaæ we w³os. Na Twoim miejscu posz³abym do tamten fryzjerki i z³ozy³a reklamacjê bo widocznie nie zna sie na zasadach farbowania. Mog³a Ci dac dodatkowy pigment ktory zabezpiecza przed wymywaniem koloru z w³osow rozja¶nionych.. Nie wiem na czym oni tam pracuj± ale profesjonalne farby maja cos takiego ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
ja mialam pierw pasemka blond.. robilam je rozjasniaczem.. z natury tez mam blond ale taki ciemniejszy jakby popielaty... chcialam sobie zrobic jakis jednolity kolor ale nie czerwonyy... a jednak wyszedl mi taki... tak tesknie teraz za tym blondem i tak sobie mysle jakiego koloru pasemka by wyszly jakbym zrobila je na tym czerwonym?
pomorzcie kompletnie nie wiem co robic.. boje ze w szkole beda sie na mnie dziwnie patrzec.. z powodu tych czerwonych wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Patrycjo dziêkujê za pomoc (jako jedyna mi pomog³a¶
![]() Najpó¼niej za miesi±c idê do fryzjera, na razie w³osy wi±¿e w kitkê ;/ Co do reklamacji to my¶lê, i¿ za pó¼no, poza tym w³osy malowa³a mi bliska znajoma - tak wiêc... ;/ W ogóle zrezygnuje jej z us³ug raz na zawsze ![]() Pojawi³y siê odrosty... My¶lê, i¿ chyba z odrostami bêdzie ³atwiej po³o¿yæ miedzian± farbê, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 326
|
czy mog³aby¶ wstawiæ zdjêcie??
Powiem Ci tak ¿e 6 do naturalnego odrostu nie powinno sie stosowaæ chyba ¿e chcesz podjasnic o 2 Tony swój naturalny pigment-kolor we w³osie.. gdzy¿: 6%-rozja¶nia o 2 tony 9%-rozja¶nia o 4 tony 12%- rozja¶nia o 6 tonów... st±d problemy z farbami sklepowymi... gdy¿ dodaj± du¿o wy¿sze stê¿enia procentowe wód. Za 25-30 z³ ju¿ bys mia³a litr wody utlenionej i farbkê z hurtowni fryzjerskiej ![]() Teraz na swoje w³oski powinna¶ po³ozyc co¶ ciemniejszego ale z 3% wod±... Mocno nawil¿aæ maskami i u¿ywaæ szamponu przeciw³upie¿owego aby jak najbardziej ¶ci±gn±æ kolor farby... Nie wiem co Ci jeszcze poradziæ ale jak masz pytania to pisz.
,,cz³owiek jest najwiêkszym drapie¿nikiem na ¶wiecie'' 15.06.2009- FRYZJERKA Edytowane przez patrycja350 Czas edycji: 2011-03-22 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 067
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
Doprawdy nie rozumiem wielu fryzjerów, czemu nie przestrzegaj± Was przed u¿ywaniem rozja¶niaczy!?... Zreszt± mam wra¿enie, ¿e wiele fryzjerek po prostu ola³o w szkole zajêcia z chemii - st±d ich totalna niewiedza na temat ró¿nicy pomiêdzy procesem rozja¶nianiania a dekoloryzacji :/
Po owocach pracy fryzjera widaæ czy siê przyk³ada³ do nauki w zakresie farbowania... Je¶li chcecie usun±æ czarn± farbê z w³osów - u¿ywajcie najpierw DEKOLORYZATORA a nie rozja¶niacza!!! Czarn± farbê najpierw nale¿y "wyp³ukaæ". I co ciekawe - dekoloryzator nie niszczy w³osów tak jak rozja¶niacz, wiêc warto o tym pamiêtaæ, gdy siê chce pozbyæ w "domowych" warunkach czarnej farby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
Bzdura
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.