Czerwono-miedziane w³osy... Jak pozbyæ siê czerwonego koloru w³osów? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-03-06, 21:39   #1
bzonia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Czerwono-miedziane w³osy... Jak pozbyæ siê czerwonego koloru w³osów?

Witajcie
Mam baaardzo wielki problem i nie wiem jak tego drañstwa siê pozbyæ Chodzi o kolor w³osów, a raczej DWA kolory, które mam na g³owie.

Kilka miesiêcy temu postanowi³am, ¿e spróbujê z intensywnymi odcieniami w³osów. Wybra³am farbê Garnier Color&Shine odcieñ Mahoñ na 28 myæ. Po³o¿y³am je na swoje br±zowo, w niektórych miejscach czarne w³osy (wcze¶niej mia³am czarno-blond pasemka, a jeszcze wcze¶niej czarne w³osy). Wysz³o ok. Czerwone w³osy, takie, jakie chcia³am, oczywi¶cie farba nie pokry³a czarnych w³osów ;/ Pofarbowa³am po raz drugi farb± Casting L'oreala na 28 myæ odcieñ Bursztyn. Wysz³y czerwone, oczywi¶cie czarne w³osy pozosta³y. Po cichu mia³am wra¿enie, ¿e wyjdzie miedziany odcieñ, a nie czerwony, ale mniejsza.

Przechodzê do sedna problemu. Zapragnê³am mieæ miedziano-rude w³osy, w naturalnym odcieniu, a nie wrednie czerwone, które mia³am. Postanowi³am wiêc, i¿ kupiê rozja¶niacz i po³o¿ê na resztki czarnych w³osów, a resztê zostawiê w spokoju. Poprosi³am swoj± mamê o pomoc w zamalowaniu czê¶ci czarnych w³osów, lecz moja mama po³o¿y³a rozja¶niacz na ca³e w³osy, prócz czubka g³owy i grzywki. Przez chwilê mia³am czerwono-¿ó³to-blond w³osy, lecz nastêpnego dnia kupi³am farbê Garnier 100% miedziany blond.

Mia³am nadziejê, i¿ na czerwone w³osy na czubku g³owy i na grzywce za³apie farba, lecz niestety siê myli³am... Na czubku i na grzywce mia³am podrasowany odcieñ czerwonych w³osów, a na rozja¶nionych w³osach - marchewkowy

By³am za³amana, na drugi dzieñ posz³am do fryzjera. Fryzjerka wyrówna³a mi kolor w³osów do tego, którego mia³am na czubku i na grzywce - czyli czerwonego. Wszystko gra³o, dopóki nie umy³am w³osów na drugi dzieñ - farba ca³a siê zmy³a

Odcieñ moich wygl±da tak - na górze czerwony, na dole miedziany (nie jest taki ostro marchewkowy; jaki by³, bardzo ³adny odcieñ...). Nie odró¿nia siê to tak bardzo jak wcze¶niej, lecz widaæ, ¿e mam dwa odcienie...

Chcia³abym mieæ miedziany odcieñ w³osów, nie wrednie czerwony...

Jak uzyskaæ miedziany odcieñ na czubku g³owy i grzywce, która s± istnie czerwone?

Oczywi¶cie mam zamiar wybraæ siê z tym problemem do fryzjerki, ale czy to jest wykonalne? Po³o¿enie miedzianej farby na czerwone w³osy...?

Wiem, ¿e strasznie pomota³am tê historiê, przepraszam

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Podnoszê...

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Podnoszê ostatni raz... Czy jest tu kto¶ kto móg³by mi pomóc? :/

Edytowane przez bzonia
Czas edycji: 2011-03-06 o 19:58
bzonia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-06, 21:54   #2
sylvia_doll
CORELIPS

Wiadomo¶ci: 8 342
Dot.: Czerwono-miedziane w³osy... Jak pozbyæ siê czerwonego koloru w³osów?

Nie dosta³y¶my zdjêæ. Udaj siê do fryzjerki, w domu i tak sama nic nie wykombinujesz.
Powodzenia.
sylvia_doll jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-07, 16:47   #3
kika008
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

a mo¿e daj im spokój z farbami, tylko od¶wie¿aj kolor szamponetkami ?
wiem, ¿e to upierdliwe, ale mo¿ê warto spróbowaæ
je¿eli mogê ci co¶ zaproponowaæ to wypróbuj joanna multi effect orzechowy br±z, on nadaje w³a¶nie takie rudawe, miedziane refleksy.
kika008 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-10, 08:28   #4
patrycja350
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 326

Ja powiem tak pewnie wybiera³a¶ farby z oznaczeniem 5 w numerze... Je¶li mia³as swoje ciemne wlosy to wybija Ci to bardziej w czerwienie niz miedzie... Zazwyczaj do farb sklepowych dodaj± wodê 6% lub 9%... im bardziej rozja¶nisz wlosy tym kolor jest intensywniejszy...

Musia³aby¶ teraz wziaæ trochê ciemniejszy kolor jaki¶ braz-mahoniowy aby ³adnie Ci wysz³y,ale nie licz na cuda gdyz przy rozja¶nionych w³osach farba nie bedzie sie dlugo trzymaæ gdyz nie ma przyczepno¶ci,bo wlos jest pusty.. Trzeba by by³o zrobiæ repigmentacjê aby ta farba mog³a wnikaæ we w³os.
Na Twoim miejscu posz³abym do tamten fryzjerki i z³ozy³a reklamacjê bo widocznie nie zna sie na zasadach farbowania. Mog³a Ci dac dodatkowy pigment ktory zabezpiecza przed wymywaniem koloru z w³osow rozja¶nionych.. Nie wiem na czym oni tam pracuj± ale profesjonalne farby maja cos takiego

,,cz³owiek jest najwiêkszym drapie¿nikiem na ¶wiecie''

15.06.2009- FRYZJERKA

patrycja350 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-14, 19:12   #5
ika2599
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

ja mialam pierw pasemka blond.. robilam je rozjasniaczem.. z natury tez mam blond ale taki ciemniejszy jakby popielaty... chcialam sobie zrobic jakis jednolity kolor ale nie czerwonyy... a jednak wyszedl mi taki... tak tesknie teraz za tym blondem i tak sobie mysle jakiego koloru pasemka by wyszly jakbym zrobila je na tym czerwonym?
pomorzcie kompletnie nie wiem co robic.. boje ze w szkole beda sie na mnie dziwnie patrzec.. z powodu tych czerwonych wlosow
ika2599 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-15, 19:52   #6
bzonia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Patrycjo dziêkujê za pomoc (jako jedyna mi pomog³a¶ ), jednak niewiele zrozumia³am z tego, co piszesz :P Niestety na sprawach koloryzacji w³osów nie mam bladego pojêcia, choæ w³osy farbujê ju¿ przesz³o 4 lata...

Najpó¼niej za miesi±c idê do fryzjera, na razie w³osy wi±¿e w kitkê ;/
Co do reklamacji to my¶lê, i¿ za pó¼no, poza tym w³osy malowa³a mi bliska znajoma - tak wiêc... ;/ W ogóle zrezygnuje jej z us³ug raz na zawsze

Pojawi³y siê odrosty... My¶lê, i¿ chyba z odrostami bêdzie ³atwiej po³o¿yæ miedzian± farbê, prawda?
bzonia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-22, 09:11   #7
patrycja350
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 326

czy mog³aby¶ wstawiæ zdjêcie??
Powiem Ci tak ¿e 6 do naturalnego odrostu nie powinno sie stosowaæ chyba ¿e chcesz podjasnic o 2 Tony swój naturalny pigment-kolor we w³osie.. gdzy¿:
6%-rozja¶nia o 2 tony
9%-rozja¶nia o 4 tony
12%- rozja¶nia o 6 tonów...
st±d problemy z farbami sklepowymi... gdy¿ dodaj± du¿o wy¿sze stê¿enia procentowe wód.
Za 25-30 z³ ju¿ bys mia³a litr wody utlenionej i farbkê z hurtowni fryzjerskiej Wiec to mo¿e by by³o lepsze rozwi±zanie ;>
Teraz na swoje w³oski powinna¶ po³ozyc co¶ ciemniejszego ale z 3% wod±... Mocno nawil¿aæ maskami i u¿ywaæ szamponu przeciw³upie¿owego aby jak najbardziej ¶ci±gn±æ kolor farby... Nie wiem co Ci jeszcze poradziæ ale jak masz pytania to pisz.

,,cz³owiek jest najwiêkszym drapie¿nikiem na ¶wiecie''

15.06.2009- FRYZJERKA

Edytowane przez patrycja350
Czas edycji: 2011-03-22 o 09:14
patrycja350 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 13:06   #8
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 067

Cytat:
Napisane przez patrycja350 Poka¿ wiadomo¶æ
czy mog³aby¶ wstawiæ zdjêcie??
Powiem Ci tak ¿e 6 do naturalnego odrostu nie powinno sie stosowaæ chyba ¿e chcesz podjasnic o 2 Tony swój naturalny pigment-kolor we w³osie.. gdzy¿:
6%-rozja¶nia o 2 tony
9%-rozja¶nia o 4 tony
12%- rozja¶nia o 6 tonów...
st±d problemy z farbami sklepowymi... gdy¿ dodaj± du¿o wy¿sze stê¿enia procentowe wód.
Za 25-30 z³ ju¿ bys mia³a litr wody utlenionej i farbkê z hurtowni fryzjerskiej Wiec to mo¿e by by³o lepsze rozwi±zanie ;>
Teraz na swoje w³oski powinna¶ po³ozyc co¶ ciemniejszego ale z 3% wod±... Mocno nawil¿aæ maskami i u¿ywaæ szamponu przeciw³upie¿owego aby jak najbardziej ¶ci±gn±æ kolor farby... Nie wiem co Ci jeszcze poradziæ ale jak masz pytania to pisz.
6 % wodê mo¿na równie¿ zastosowaæ do farbowania ton w ton. ;-) nie koniecznie musi rozjasniac.
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-12-30, 17:46   #9
uleq
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Witajcie dziewczyny przepraszam, ¿e podpinam siê pod problem kole¿anki, ale mo¿e bêdziecie w stanie mi tak¿e pomóc. Trzy tygodnie temu przesz³am z jasnego blondu na do¶æ dziwny odcieñ rudo¶ci - mieszankê miedzi, czerwieni i popielatego blondu. Kolor mia³ siê utrzymaæ d³u¿ej, ale jak siê okazuje, na g³owie mam teraz miejsca i prze¶wity wyp³owia³o ró¿owe. Czy je¶li pofarbuje moje w³osy np. farb± loreal blond miedziano - z³ocisty, to czy przejdzie przez te czerwone w³osy, które mi jeszcze zosta³y?? Bojê siê tak eksperymentowaæ, ale nie mam wyboru...Proszê o pomoc i z góry dziêkujê
uleq jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 16:52   #10
Lushka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19

Doprawdy nie rozumiem wielu fryzjerów, czemu nie przestrzegaj± Was przed u¿ywaniem rozja¶niaczy!?... Zreszt± mam wra¿enie, ¿e wiele fryzjerek po prostu ola³o w szkole zajêcia z chemii - st±d ich totalna niewiedza na temat ró¿nicy pomiêdzy procesem rozja¶nianiania a dekoloryzacji :/
Po owocach pracy fryzjera widaæ czy siê przyk³ada³ do nauki w zakresie farbowania...

Je¶li chcecie usun±æ czarn± farbê z w³osów - u¿ywajcie najpierw DEKOLORYZATORA a nie rozja¶niacza!!! Czarn± farbê najpierw nale¿y "wyp³ukaæ". I co ciekawe - dekoloryzator nie niszczy w³osów tak jak rozja¶niacz, wiêc warto o tym pamiêtaæ, gdy siê chce pozbyæ w "domowych" warunkach czarnej farby.
Lushka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 16:04   #11
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Cytat:
Napisane przez Lushka Poka¿ wiadomo¶æ
Doprawdy nie rozumiem wielu fryzjerów, czemu nie przestrzegaj± Was przed u¿ywaniem rozja¶niaczy!?... Zreszt± mam wra¿enie, ¿e wiele fryzjerek po prostu ola³o w szkole zajêcia z chemii - st±d ich totalna niewiedza na temat ró¿nicy pomiêdzy procesem rozja¶nianiania a dekoloryzacji :/
Po owocach pracy fryzjera widaæ czy siê przyk³ada³ do nauki w zakresie farbowania...

Je¶li chcecie usun±æ czarn± farbê z w³osów - u¿ywajcie najpierw DEKOLORYZATORA a nie rozja¶niacza!!! Czarn± farbê najpierw nale¿y "wyp³ukaæ". I co ciekawe - dekoloryzator nie niszczy w³osów tak jak rozja¶niacz, wiêc warto o tym pamiêtaæ, gdy siê chce pozbyæ w "domowych" warunkach czarnej farby.
Je¿eli w³osy by³y farbowane wiele razy, dekoloryzator nie pomo¿e.
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 07:58   #12
Lushka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19

Bzdura Wiem po sobie i po paru klientkach, ¿e jest to mo¿liwe
Lushka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-07 08:58:40

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.