|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
skinoren a mikro. w jakiej kolejności?
Witam,
mam jeszcze w zanadrzu skinoren, ktory zostal mi po ostatnim leczeniu cery. Planuje pojsc na mikrodermabrazje, poniewaz zawsze pozytywnie wplywala na stan mojej skory. I teraz pytanie, czy na moja skore lepiej wplynie uzywanie skinorenu przed czy po mikro? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: skinoren a mikro. w jakiej kolejności?
Hej
![]() A dlaczego nie kupujesz Acnedermu? Jest 30 zł tańszy, a substancje te same ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
niestety kupujac skinoren, nie bylam swiadoma o istnieniu tanszego odpowiednika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie napisałaś jaka masz skórę, jak reaguje na mikrodermabrazje?
Zapewne wiesz, ze skinoren to kwas azelainowy, który może podrażnić skóre, może wystąwić świad, pieczenie. Mikrodermabrazja + skinoren przy skórze nie przyzwyczajonej do takiej terapii może ją mocno podrażnić. W zasadzie kosmetyczka nie zrobi Ci mikro jak będziesz miała skórę podrażnioną od kwasu, oraz Ty nie powinnas nakładać kwasu na podrażnioną skórę po mikro. Oczywiście w gabinetach robi się mikro+kwas i może właśnie na taki zabieg lepiej sie wybrać ? W zasadzie wszystko zależy od znajomości swojej cery oraz stanu wiedzy ![]() Czysto teoretycznie można tak zrobić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.