|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() zapięcie do koronkowej tasiemki na szyję - jakie?
hej.. możliwe że takie pytanie już się tu pojawiło ale niestety nic nie znalazłam.. więc w razie czego proszę o linka
![]() chciałabym zrobić sobie koronkową "obróżkę" na szyję.. ale nie mam pojęcia jakie ma być do tego zapięcie :0 chciałabym żeby zapięcie było metalowe z regulowaną długością.. jak się coś takiego nazywa? widziałam takie rzeczy jak bigle..karabińczyki(?).. ale nigdzie nie widze jakiegoś regulowanego zapięcia..najlepiej takiego które "złapałoby" koronkę w dwóch miejscach prosze o NAZWĘ takiego zapięcia a najlepiej adresy sklepów internetowych gdzie takie coś dostanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapięcie do koronkowej tasiemki na szyję - jakie?
Może niewiele pomogę (nie znam się na biżuterii) ale spróbuj zastosować taki patent jak przy stanikach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja robiac gorsecik ktory byl tk wykombinowany ze na szyje szla koronkowa obroza przyszylam zatrzaski...wymierzylam i przyszylam....tylko to sie nie reguluje nawet jakbym przyszyla 2 rzadki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a może takie coś http://qnszt.pl/catalog/158/1972.html# a koronke w trzech miejscach przyszyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja bym proponowała zwykłe haftki (takie jak w stanikach są
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
ja zrobiłam coś takiego rok temu.
![]() była to szeroka taśma tiulowa i na to cieńsza koronka wszystko w czerni zapięcie było z tasiemki zrobione: po jednej stronie z pętelką a po drugiej z taką zrobioną z tej samej tasiemki kulką. potem dopne tutaj zdjęcie niestety nie da się tego regulować..ale mi to nie przeszkadza i wcale nie uwiera..poprostu troszke luzu zostawiłam pozdro Edytowane przez aptekus Czas edycji: 2005-12-14 o 16:32 Powód: no to dołączam foty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
bardzo ładne
![]() ja właśnie kupiłam haftki i może dziś się zajmę szyciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.