|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Szalony Kapelusznik
|
Jak reagujecie na groźby?
Zastanawia mnie co robicie jeżeli ktoś obcy, nawet na jakimś forum internetowym, lub ktoś kogo znacie, ale nie jest Wam bliski mówi, ze coś sobie zrobi, że ze sobą skończy itp. jak reagujecie?
Ja zawsze staram się pomóc na tyle ile to możliwe, sugeruje pójście do specjalisty - różnie, w zależności od sytuacji. Jednak zauważyłam, że zawsze takie teksty biorę na serio, nigdy ich nie ignoruję. A Wy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak reagujecie na groźby?
Cytat:
szczerze mówiąc, to kiedyś przejmowałam się takimi groźbami. ale słyszałam je już tyle razy, że przestały na mnie działać. po prostu mam pecha do facetów, bo większość nie potrafiła się pogodzić z myślą, że nie mam ochoty na kontynuowanie relacji. nie spotkałam się z takimi groźbami w internecie, ale pewnie zgłosiłabym to na policję, żeby mieć czyste sumienie.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nijak bo nikt nigdy przy mnie takich słów nie wypowiedział.
W necie tez nie zauważyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
staram sie zrozumiec i posluchac jaki ta osoba ma problem ze az tak desperacko prosi o uwage. Kobietom pomaga zazwyczaj zgodzenie sie z nimi, ze to co sie stalo to naprawde straszne, a osoba ktora ich skrzywdzila jest najwieksza swinia na swiecie. Faceci wola zminimalizowanie sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Myślę, że najczęściej jest to próba zwrócenia na siebie uwagi. Przeważnie przez nastolatki. Może 1 na 50 osób, które stosują takie 'groźby' jest w stanie targnąć się na swoje życie, także nie do końca należy brać to na serio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Miałam takie sytuacje dwie, ale to jak byłam serio mała. Tzn jedna ok 12 lat druga 15.
1 na czacie jakaś osoba(nie wiem nawet czy on czy ona, nie pamiętam) zaczęła smęcić to z nią pisałam chyba całą noc w końcu podziękowała i poszła. A druga to dostałam kiedyś smsa, odpisałam, że zgłoszę na policję i zgłosiłam. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Buc
|
nie zdarzyło mi się ale pewnie bym nie zignorowała.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie miałam takiej sytuacji ale pamiętam że kiedyś na wizażu to się zdarzyło i nie było przyjemnie
![]()
![]() |
#9 |
Szalony Kapelusznik
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mój ex grozil, ze sie zabije- dlatego, ze od niego odeszlam, nie bylam z nim szczesliwa i nie mialam najmniejszej ochoty na utrzymywanie kontaktu. No to zaczal jeczec, ze on sie zabije, ze ze soba skonczy.
Po prostu powiedzialam ''to koncz, twoja sprawa''. I tyle. Facet oczywiscie ze soba nie skonczyl, z reszta- wiedzialam ze tego nie zrobi i po prostu chcial zagrac mi na uczuciach. Nie zwracam uwagi na 'attention whores'.
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
I dlatego tez nie rozumiem kobiet które wracaja do facetów, bo biedny misio grozil, ze sie zabije...
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.