|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
studia - wybór przedmiotu
Witam, w najblizszym czasie muszę wybrać jeden z przedmiotów na drugi semestr (jestem na pierwszym roku ekonomii) - "wybrane zagadnienia z praca cywilnego" lub "wybrane elementy systemu prawnego". Szczerze mówiąc niewiele mi to mówi. Mógłby ktoś powiedzieć co może być bardziej przydatne? Najlepiej ktoś kto miał któryś z tych przedmiotów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: studia - wybór przedmiotu
oba brzmią potwornie nudnie
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy stricte z prawem cywilnym, drugi ja rozumiem jako podstawy prawa zapewne cywilnego, pracy, karnego i innego związanego z ekonomią.
Zależy co cię intereseuje czy chciałabyś tylko zaliczyć czy się czegoś dowiedzieć, popytaj starsze roczniki może oni ci doradzą. A ja osobiście wybrałbym chyba drugą opcję.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że "wybrane elementy systemu prawnego" powinny opierać się na prawie konstytucyjnym, ale jak jest to nie wiadomo
![]() ![]() Ja, jako studentka ostatniego roku prawa, wybrałabym na Twoim miejscu chyba jednak elementy systemu prawnego, bo nie wiadomo jakie zagadnienia z prawa cywilnego Ci wcisną.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
wybrałabym chyba prawo cywilne,wydaje się bardziej praktyczne,.Drugi to sucha teoria,ogólne informacje,pojęcia prawne,funkcje prawa rodzaje itd
Live a life you will remember Thank God, I'm a woman ![]() Edytowane przez lalibelle Czas edycji: 2014-01-09 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.