|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Odtłuszczanie czy rzeźba?
Mam pytanie. Może głupie, ale w końcu kto pyta nie błądzi
Jak mam rozpoznać czy skupić się bardziej na odtłuszczaniu czy na rzeźbie? Trochę schudłam, ale ciału sporo jeszcze do jędrności potrzeba. Tłuszczyku mam jeszcze trochę, tak po ściśnięciu brzucha ok 2 cm. Czy w dalszym ciągu powinnam skupić się na diecie i aerobach aż do zgubienia tej warstewki, czy zacząć już ćwiczyć na rzeźbę, a ten tłuszczyk w trakcie ćwiczeń zejdzie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odtłuszczanie czy rzeźba?
Te 2 cm to chyba norma :P Ja radze ci zazczac cwiczyć - gdy wyrobią ci sie miesnie to one spalą zbedny tłuszcz. podkreślam - ZBEDNY. Bo czasami nie mozna juz spalić tłuszczyku z pewnych miejsc. chygba ze bardzo ostra i niezdrowa dieta. A poza tym tluszcz jest potrzebny. Bez niego byłoby ci zimno :P Cwicz na rzezbe a zobaczysz ze przestanie ci przeszkadzac. Aha, i radze płynne przejscie od ćwiczeń aerobowych i diety do cwiczen na rzezbe, tzn coraz mniej aerobów a wiecej buowania pieknych miesni.
![]()
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może te 2 cm to faktycznie norma, ale brzydko to u mnie wygląda, bo takie rozlazłe jest A z aerobów i tak nie zamierzałam zupełnie zrezygnować bo jeszcze schabiki mi zostały
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ten sam problem, schudłam od połowy sierpnia jakieś 8 kg co zostało mi po porodzie( w ciąży przytyłam 20 kg i miałam ogromny brzuch), teraz ćwicze wymiennie jednego dnia fat berning a drugiego na rowerku stacjonarnnym, i każdego dnia 8 min abs na brzuch, wyglądam teraz dobrze i stojąc mam płaski brzuszek z czego jestem niezmiernie zadowolona, ale skóra na brzuchu jest brzydko pomarszczona a gdzy sie schylę to wisi taki nieestetyczny wał tej skóry-,,kałdun". nie wiem czy powinnam zwiększyć czas treningu brzucha czy nadal jeszcze trenować aeroby bo kilka centymetrów mniej nadal by mi się przydało. Mam nadzieje że jakaś przyjazna duszyczka podpowie mi co robić? a może teraz calanetiks albo jeszcze inna forma ćwiczeń?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej robić i aeroby i siłowe
![]() W celu ujędrnienia: ćwiczenia siłowe: większa ilość powtórzeń (12-20 ruchów), mniejszy ciężar (od tych w ćwiczeniach siłowych z średnią ilością powtórzeń (6-8 ruchów z duzymi ciężarami) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.