![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
9 letni raper, a "kodeina,dziw*ki, hajs"
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...js,115846.html
link do "piosenki": https://www.youtube.com/watch?v=h83aw04hSYY Szczerze, obejrzałam i nie mogę wyjść ze zdziwienia, jak jego rodzice jeszcze bronią tego wszystkiego i udają, że trzymają nad tym wszystkim kontrolę. Gdzie jest ta granica, o której niby mówi ojciec? Bo dla mnie dzieciak w takim wieku, gadający takie rzeczy to już jest granica przekroczona i to grubo. Co myślicie na ten temat? "Mój cadillac lśni w słońcu, nagie dziw*i nie oszczędzały wosku" ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: 9 letni raper, a "kodeina,dziw*ki, hajs"
Miałam zakładac ten temat bo obejrzałam to przed sekundą
![]() Mnie najmocniej przeraża, ze jego rodzice nie reagują, a ludzie oglądają te klipy. Może i teraz jego płyty nie są kupowane, ale ludzie będą go śledzic by się pośmiac lub z zainteresowaniem i co? Będzie faktyczna sława. Dzieciak będzie zadowolony i będzie robił to co robi. Może nawet którys wejdzie w jego buty ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze, ja myślę że jeśli tego się nie przerwie to nic dobrego z tego nie wyniknie. Za jakiś czas młody może stwierdzić, że czas zobaczyć o czym pisze albo skończy się jak z Bieberem, tylko tutaj moim zdaniem wszystko robione jest dla kasy, dla wybicia się, kosztem dziecka. Szkoda, że trochę Pieńkowska sobie z tematem nie poradziła, ale to już trochę inna kwestia.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Naprawdę współczuję jego rodzicom, bo widocznie nie zdają sobie sprawy
jakiego potwora wychowali na swojej piersi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Matko i córko, co to jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
To jest dziewięcioletnie dziecko, które się powinno bawić klockami, to oni się na to zgadzają, a nawet go zachęcają, więc zwalaj na rodziców imbecyli winę, bo tu akurat jest całkowicie ich, nie dzieciaka, co innego, gdyby miał 17 lat, czy coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45525621]To jest dziewięcioletnie dziecko, które się powinno bawić klockami, to oni się na to zgadzają, a nawet go zachęcają, więc zwalaj na rodziców imbecyli winę, bo tu akurat jest całkowicie ich, nie dzieciaka, co innego, gdyby miał 17 lat, czy coś.[/QUOTE]
Macie większą rację, to oni są jego wzorcami, ale kto jak kto powinien mieć jakiś minimalny rozum, znam ośmiolatkę która wychowała się w patologicznej rodzinie, a jest bardzo mądrym dzieckiem, i dzięki jej przykładowi wiele dzieci umie przeciwstawić się pewnym sytuacją (; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja jestem zdania że takie dzieci powinny być odbierane rodzicom za takie coś. bo widać że rodzice nie są odpowiedzialni.
a co do twórczości to co taki dzieciak może wiedzieć o cadilacach, dziwkach itd? dzieciak sam sobie tekstu nie napisał, napisał go tatuś który pewnie sam jako "raper" nic nie osiągnął, więc na plecach dzieciaka chce robić karierę, jak dla mnie żenada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z odbieraniem dziecka bym się wstrzymała, ale kurator sądowy by się przydał jak najbardziej. Nie tak powinno wyglądać wychowywanie 9-latka. Cytat:
Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2014-03-10 o 17:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że rodzice po takim programie powinni co najmniej zaliczyć wizytę u psychologa. I ten kuzyn też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A ja znam sporo dzieciaków z patologii które nie wiedzą na co jest przyzwolenie w społeczeństwie. To tylko skrzywdzone przez dorosłych dzieci.[/QUOTE]
To prawda to są tylko dzieci, niestety nic na to nie poradzisz, rodziców nie zmienisz, dziecka im nie odbierzesz bo prawdopodobnie mają tyle hajsu, że wykupią całą sprawę sądową. Ale dobrze że o tych sprawach mówi się głośno ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Mój 10-letni sąsiad od 2 lat wyzywa swoją matkę od k... i karze jej sp..., a jak ktoś obcy go zdenerwuje nieważne czy dorosły czy dziecko to też potrafi je zwymyślać od skur... i dziwek więc wcale mnie nie dziwi to, że jego rówieśnik nagrywa piosenki z takimi słowami i jest z siebie dumny.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ten dzieciak przeraża, takie teksty w jego wykonaniu są groteskowe. tutaj też są dzieci w teledysku, ale kawałek całkiem inny
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kogoś się tego nauczył, z sufitu mu się takie zachowania nie wzięły. Mam w otoczeniu trzynastolatka który wyklina matkę, potrafi ją udzerzyć, jest agresywny wobec rodzeństwa. Istna kopia ojca który się tak zachowuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do młodego rapera to zadziwia mnie, jakie podejście będzie on miał do kobiet, skoro już teraz śpiewa o nich tak przedmiotowo.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Trafiłam i padłam
![]() Dla mnie ktoś powinien przyjrzeć się tej rodzinie, to pewnego rodzaju "patologia" czy może raczej nieporadność, zagubienie w wychowaniu. Krzywdzenie dziecka to nie tylko lanie i przemoc fizyczna. Zresztą uważa, że pomoc w wychowaniu dziecka powinna należeć sie wszytskim rodzicom i rodzinom. I szukanie pomocy w żaden sposób nie świadczy o słabości, ale wrecz przeciwnie o szczerej chęci zadbania o swoje dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Popieram, ale jednocześnie nieco się boję. Prawda jest taka, że są lduzie którym się to podoba i jeszcze którym się spodoba... I to zjawisko może się nieco rozszerzyc. Martwię się o świat, w którym moje dzieci będą dorastac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie chciałam założyć nowy wątek, żeby poruszyć bardzo podobny temat. Dzisiaj byłam świadkiem sytuacji, gdzie grupka chłopców (może 8, max 10 lat) wyzywała 2 innych chłopców. Zatkało mnie dosłownie gdy usłyszałam ku*a, cw*lu je*any, ci*a ci śmierdzi oraz inne takie. Przechodząc obok zapytałam, czy ich rodzice wiedzą jak się wyrażają, na co chłopcy odpowiedzieli już grzeczniej że tak, że spoko proszę pani, bo my jesteśmy gangsta, włoska mafia. Powiedzcie mi skąd oni znają takie słowa? Czy rodzice dają zły przykład, czy to może wina internetu? Ja w podstawówce nie znałam ani jednego przekleństwa, a kiedy chciało się komuś dopiec, największą obrazą było "chyba ty!" czy "jesteś u pani". Dodam że chłopcy wcale nie wyglądali na dzieci z marginesu społecznego, wręcz przeciwnie, widać że byli dobrze ubrani. Ale skoro dzieci mogą śpiewać o takich rzeczach, to co się dziwić że na ulicy słyszy się takie słowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bóg mi świadkiem, jak szam kiedys spokojnie ulicą po 22 a grupka dzieci ze 12 lat z piwskami siedzi na GŁÓWNEJ ULICY. A policja jeździ i nic. Jeden nawet do mnie krzyknął głosem przed mutacją "ej mała, zajmij się mną" zatkało mnie. Zdążyłam wydusic, że nie jestem niańką i poszłam jak najdalej, bo to do mnie zwyczajnie nie mogło dojśc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No oczywiście że to głównie wina rodziców, bo to oni są od wychowywania i tłumaczenia tego co jest dobre, a co złe. Na internet nie ma co zwalać winy, wszak nikt o zdrowych zmysłach nie daje dzieciom z wczesnej podstawówki nieograniczonego dostępu do neta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Nie do końca sie zgodze.Ja widze tez winę w... Edukacji. Dzieci w szkołach moga wszystko. Czasem matka flaki wypruwa a pójdzie taki w to środowisko i będzie wymuszal takie w domu. Nie mówiac juz o postawie: mam gorzej niz koledzy bo nie siedze na kompie ile chce!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
A mnie dziwi, że ktoś tego słucha w ogóle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
pani z tvn oburzona i zalamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ta mama chłopca,udająca matkę polkę z poprzedniego wieku wie, że kodeinę się pije. A ja musiałam w necie się dowiadywać, że w Polsce " Kodeinę z tabletek otrzymuje się rozpuszczając tabletki w wodzie, filtrując (...)". Wiedział to ktoś?
I faktycznie to sie sprajtem podobno najlepiej zapija. Ale ona nic nie wie, no przecież. To zabawa miała być! Edytowane przez String Emil Czas edycji: 2014-03-11 o 07:56 Powód: żeby nie było, że przpisy na niecne rzeczy wypisuję :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
W sumie skoro juz musiał "zarymowac" jak to powiedział, to tak ciężko było dac w tekst "kofeinę"? Ta jest w coli, o wiele lżejszy odbiór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.