![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Leonardo DiCaprio
Cześć. Zapraszam fanki DiCaprio do dyskusji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: Leonardo DiCaprio
![]() Ja zwróciłam na niego uwagę w Incepcji - bardzo fajna rola, film też jeden z lepszych jakie widziałam, ale fenomenalny był dla mnie Wilk z Wall Street ![]() ![]() ![]() Za to przyzwoity był Wielki Gatsby i tu nie chodzi mi o samą ocenę Leo, ale cały film był bardzo specyficzny, jak się później dowiedziałam, reżyser to fan Bollywoodu, stąd te kolory, wiele scen zbiorowych niczym z musicalu. No i gra aktorska przejaskrawiona, grali te swoje postacie do bólu, bardzo akcentując dominujące cechy charakteru. Przez to dla mnie było trochę sztucznie, aczkolwiek nie żałuję, że oglądałam, można od czasu do czasu popatrzeć na coś innego niż zwykle. Ale to dwa wielkie przeciwieństwa - Gatsby i Wilk ![]() A, po Gatsby'm stałam się fanką tej piosenki https://www.youtube.com/watch?v=o_1aF54DO60 ![]() Zabierałam się również za obejrzenie Wyspy tajemnic, ale brakło mi prądu i już do tego nie wróciłam, sam początek widziałam ![]() Taki sam zamiar mam odnośnie Django ![]() Co gryzie Gilberta Grape'a muszę przyznać, że mi umknęło, więc kolejny film do listy do obejrzenia ![]() A ze staroci, fajnie oglądało się Romea i Julię ![]() Tylko błagam, nie rozpisujmy się tu o Titanicu, bo no cóż, film godny uwagi, niesamowicie popularny, ale talent aktorski Leo to tam się jeszcze nie rozwinął ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-02-04 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To ja może polecę jeszcze Infiltrację, Wyspę tajemnic, Złap mnie, jeśli potrafisz, Aviator, Gangi Nowego Jorku.
Bardzo lubię Di Caprio i mam nadzieję, że wreszcie otrzyma Oscara, za Wilka należy mu się jak najbardziej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam DiCaprio! Fenomenalny aktor, grał tak różne postacie i każda rewelacja! "Wilka..." jeszcze nie widziałam, ale jest teraz nr 1 na mojej liście do obejrzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Meravigliosa creatura
|
To ja Wam polecam "Chłopięcy świat" z Robertem De Niro w roli ojczyma bohatera granego przez DiCaprio z 1993 roku i "Całkowite zaćmienie" z 1995 rok w reżyserii Agnieszki Holland. Są to dwa dramaty biograficzne, dla niektórych pewnie chwilami drastyczne, ale już wtedy pokazujące niesamowity talent DiCaprio. No i zwróćcie uwagę na jego wygląd w pierwszym filmie. Miał wtedy 19 lat (tak jak w "Co gryzie Gilberta Grape'a), a wyglądał na dziecko totalne.
A, "Infiltracja" też świetna, polecam. Moja reakcja na końcówkę filmu: "O TY CHA*IE!!!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Kocham Leo
![]() ![]() ![]() I mimo, że naprawdę bardzo go doceniam i lubię jego filmy, to równie mocno kocham memy z jego udziałem ![]() http://asset-8.soup.io/asset/6699/2919_8f9b.png http://asset-2.soup.io/asset/6640/2004_209d_500.jpeg (fake, gdyby ktoś miał wątpliwości) http://jackie777.soup.io/post/393445024/ http://moontide.soup.io/post/3894276...he-Oscars-2007 http://illicitdreamer.soup.io/post/3...ranoriginalurl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
na przekór do celu
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba mu też przyznać, że nie idzie na łatwiznę i wybiera naprawdę ciekawe i wymagające role. Jeszcze kilka lat temu bym stwierdziła, że przy całym jego talencie i tak by sobie nie poradził z zagraniem postaci, która ma być zła do szpiku kości, a Django poradził sobie świetnie ![]() A co do Oscara, dla nikogo chyba nie jest tajemnicą, że Akademia za Leo nie przepada. Mam wrażenie, że jakby na potrzeby roli nauczył się biegać na 100 metrów szybciej niż Bolt i tak by tego Oscara nie dostał. Choć mam nadzieję, że się mylę i jeszcze w tym roku zgarnie statuetkę. Przecież rola w Wilku wspaniała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Lubię go jako aktora, ale tak ogólnie to sprawia dziwne wrażenie. Jakiś taki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Szanelowa Madżesti
|
Incepcja, Krwawy diament, Wyspa tajemnic, Infiltracja, Co gryzie...., Wielki Gatsby, Django, W sieci kłamstw, Chłopięcy świat - tak te filmy mogłabym oglądać non stop. Zresztą dla mnie Leo jest jak wino - im starszy tym lepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oglądałam z chyba wszystkie filmy z Leo i muszę stwierdzić, że nie ma on słabych ról na swoim koncie (nawet w Crittersach ![]() Z tych nowszych naj: Wyspa Tajemnic, Infiltracja, Incepcja, Wilk z Wall Street, Droga do szczęścia, Gangi Nowego Jorku, Złap mnie jeśli potrafisz ![]() No dobra - film Szybcy i Martwi jest średni, a raczej ja nie mogę przez niego przebrnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dziś o 21.35 na TVNie Krwawy diament - cudna rola Leo , polecam ( ja będę oglądała chyba z 10 raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja zwróciłam na niego uwagę po "Złap mnie, jeśli potrafisz". Uwielbiam filmy z jego udziałem, w każdym. co oglądałam świetnie wciela się w rolę i oczywiście pokazał to swoim ostatnim filmem Wilk z Wall Street.
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja też go bardzo lubię, jest świetnym aktorem moim zdaniem.
![]() ja go uwielbiam w Wyspie Tajemnic, Incepcji i Gatsbym. Wilka jeszcze nie widziałam, czekam aż się pojawi w fajnej wersji w necie. ![]() W Django pamiętam, że był ale w ogole mi nie zapadła jego rola tam w pamięci, zresztą jak i sam film.
![]() |
![]() |
#16 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;44976449]
I mimo, że naprawdę bardzo go doceniam i lubię jego filmy, to równie mocno kocham memy z jego udziałem ![]() [/QUOTE] Eeeejjj, pierwszy to jeden wielki spoiler, nie psujmy ludziom zabawy ![]() Cytat:
Uwielbiam tego aktora, jestem oburzona brakiem Oscara. Moje the best of to: - Infiltracja - Co gryzie - Droga do szczęścia (Kate Winslet zachwycająca) Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-02-05 o 00:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jeszcze nie rozwinął, to sugeruje, że w poprzednich też był tak słaby jak w Titanicu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
na przekór do celu
|
Po pierwsze "słaby" to za mocno powiedziane. Po drugie miałam na myśli tylko ten jeden film, od początku do końca grał w nim tak sobie, a starsze pamiętam, że widziałam, ale już kawał czasu temu w tv, więc bez ich odświeżenia nie mogę się o nich wypowiadać i tego nie robiłam.
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dobra
![]() ![]() Nie gadajmy po próżnicy. Jak sobie będziesz odświeżać to zacznij od tego Gilberta, on po prostu wbija w fotel <3 Podobno jak przyszedł na rozdanie Oscarów to ludzie byli w szoku, że tak naprawdę nie jest upośledzony, jego gra była tak przekonująca. Ja jestem do tyłu z dwoma jego filmami, Niebiańska Plaża - jakoś nie mogę się za to zabrać, chyba ta Malina mnie odstrasza i W sieci kłamstw - robiłam kilka podejść ale męczyło mnie i rezygnowałam w trakcie. Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-02-05 o 01:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż wczoraj ściągnął jakieś dwa filmy z Leosiem, których jeszcze jakimś cudem nie widzieliśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Moim zdaniem ewoluował i jest teraz naprawdę świetnym aktorem, co udowadnia w Krwawym Diamencie czy Wilku z Wall Street.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ooo, to nie było jeszcze takiego wątku?
![]() jeszcze kilka lat temu moim ulubionym aktorem był Johnny Depp i byłam przekonana, że to się nigdy nie zmieni ![]() - Złap mnie, jeśli potrafisz - Aviator - Incepcja - Django - Wielki Gatsby - Wilk z Wall Street mój numer 1 wśród aktorów zmienił się ![]() ![]() Co gryzie Gilberta Grape'a zrobiło na mnie wrażenie już kiedy oglądałam ten film jako dziecko, Całkowite zaćmienie oglądaliśmy w liceum na lekcji polskiego jak przerabialiśmy dzieła Baudelairea, Verlainea i Rimbauda ![]() Na mojej liście do obejrzenia (skoro tak polecacie): Gangi Nowego Jorku, Krwawy Diament i Infiltracja ![]()
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2014-02-05 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
nie oglądałam nigdy jakimś cudem Co gryzie Gilberta Grape'a .. musze koniecznie nadrobić skoro tyle piszecie o nim.
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Szanelowa Madżesti
|
A jakoś nikt tutaj nie wspomina o filmie Człowiek w żelaznej masce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
On w nim dobry ale sam film oceniam słabo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Szanelowa Madżesti
|
ja miałam chyba ze 2 podejścia do tego filmu ale ani razu nie obejrzałam go do końca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.