Leonardo DiCaprio - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 12:56   #1
Lana Del Rey
Rozeznanie

Leonardo DiCaprio

Cześć. Zapraszam fanki DiCaprio do dyskusji Przyznam, że sama zwróciłam na niego uwagę całkiem niedawno - po obejrzeniu Wilka z Wall Street. Potem obejrzałam serię kolejnych filmów z jego udziałem. Bardzo podobał mi się w "Incepcji" - rewelacyjny film, "Django" - świetna rola, a już absolutnie zachwyciłam się jego rolą w "Co gryzie Gilberta Grape'a?". W planach kolejne filmy. Znajdą się na wizażu fani Leonardo?
Lana Del Rey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 13:29   #2
viva91
na przekór do celu

Dot.: Leonardo DiCaprio

Ja zwróciłam na niego uwagę w Incepcji - bardzo fajna rola, film też jeden z lepszych jakie widziałam, ale fenomenalny był dla mnie Wilk z Wall Street Jakby go ktoś wrzucił do tej nie dziejącej się w rzeczywistości fabuły (wiem, że film oparty na prawdziwych wydarzeniach, ale nie o to chodzi). Najbardziej posobały mi się sceny, gdy wchodził na ten podest w swoim biurze i motywował innych do pracy, jego mimika, jego nasilenie głosu - no jakby zapomniał, że jest aktorem, a stał się prawdziwym maklerem Świetnie zagrane

Za to przyzwoity był Wielki Gatsby i tu nie chodzi mi o samą ocenę Leo, ale cały film był bardzo specyficzny, jak się później dowiedziałam, reżyser to fan Bollywoodu, stąd te kolory, wiele scen zbiorowych niczym z musicalu. No i gra aktorska przejaskrawiona, grali te swoje postacie do bólu, bardzo akcentując dominujące cechy charakteru. Przez to dla mnie było trochę sztucznie, aczkolwiek nie żałuję, że oglądałam, można od czasu do czasu popatrzeć na coś innego niż zwykle. Ale to dwa wielkie przeciwieństwa - Gatsby i Wilk

A, po Gatsby'm stałam się fanką tej piosenki https://www.youtube.com/watch?v=o_1aF54DO60

Zabierałam się również za obejrzenie Wyspy tajemnic, ale brakło mi prądu i już do tego nie wróciłam, sam początek widziałam Ale chcę dokończyć.

Taki sam zamiar mam odnośnie Django

Co gryzie Gilberta Grape'a muszę przyznać, że mi umknęło, więc kolejny film do listy do obejrzenia

A ze staroci, fajnie oglądało się Romea i Julię

Tylko błagam, nie rozpisujmy się tu o Titanicu, bo no cóż, film godny uwagi, niesamowicie popularny, ale talent aktorski Leo to tam się jeszcze nie rozwinął

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-02-04 o 13:32
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 13:34   #3
kultynka
Przyczajenie

To ja może polecę jeszcze Infiltrację, Wyspę tajemnic, Złap mnie, jeśli potrafisz, Aviator, Gangi Nowego Jorku.
Bardzo lubię Di Caprio i mam nadzieję, że wreszcie otrzyma Oscara, za Wilka należy mu się jak najbardziej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kultynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 13:36   #4
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez kultynka Pokaż wiadomość
Bardzo lubię Di Caprio i mam nadzieję, że wreszcie otrzyma Oscara, za Wilka należy mu się jak najbardziej
O to to
Stary 2014-02-04, 13:41   #5
czarnulax
Zakorzenienie

Uwielbiam DiCaprio! Fenomenalny aktor, grał tak różne postacie i każda rewelacja! "Wilka..." jeszcze nie widziałam, ale jest teraz nr 1 na mojej liście do obejrzenia
Stary 2014-02-04, 14:20   #6
Regista
Meravigliosa creatura

To ja Wam polecam "Chłopięcy świat" z Robertem De Niro w roli ojczyma bohatera granego przez DiCaprio z 1993 roku i "Całkowite zaćmienie" z 1995 rok w reżyserii Agnieszki Holland. Są to dwa dramaty biograficzne, dla niektórych pewnie chwilami drastyczne, ale już wtedy pokazujące niesamowity talent DiCaprio. No i zwróćcie uwagę na jego wygląd w pierwszym filmie. Miał wtedy 19 lat (tak jak w "Co gryzie Gilberta Grape'a), a wyglądał na dziecko totalne.

A, "Infiltracja" też świetna, polecam. Moja reakcja na końcówkę filmu: "O TY CHA*IE!!!"
Regista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 14:44   #7
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Kocham Leo Za czasów Titanica zupełnie mi się nie podobał, więc nigdy nie oglądałam jego filmów dla ładnej buzi. Nie znam się na aktorstwie, ale chyba musi być świetny w tym co robi, bo chyba wszystkie filmy, w których grał, mieszczą się w przedziale moich osobistych ocen (bardzo dobry; UWIELBIAM!!!!) O Romeo + Julii robiłam prezentację maturalną
I mimo, że naprawdę bardzo go doceniam i lubię jego filmy, to równie mocno kocham memy z jego udziałem
http://asset-8.soup.io/asset/6699/2919_8f9b.png
http://asset-2.soup.io/asset/6640/2004_209d_500.jpeg (fake, gdyby ktoś miał wątpliwości)
http://jackie777.soup.io/post/393445024/
http://moontide.soup.io/post/3894276...he-Oscars-2007
http://illicitdreamer.soup.io/post/3...ranoriginalurl
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 14:48   #8
viva91
na przekór do celu

http://jackie777.soup.io/post/393445024/
Stary 2014-02-04, 16:18   #9
Mattinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

Tylko błagam, nie rozpisujmy się tu o Titanicu, bo no cóż, film godny uwagi, niesamowicie popularny, ale talent aktorski Leo to tam się jeszcze nie rozwinął
Ja bym to określiła inaczej, że już wtedy umiejętności aktorskie Leo były na wysokim poziomie, ale postać Jacka nie była szczególnie wymagająca i Leo nie pokazał tam tego, co już potrafił. Przecież już przed Titaniciem miał naprawdę świetne role, chociażby w Co gryzie Gilberta Grape`a, Chłopięcy świat lub Przetrwać w Nowym Jorku.

Trzeba mu też przyznać, że nie idzie na łatwiznę i wybiera naprawdę ciekawe i wymagające role. Jeszcze kilka lat temu bym stwierdziła, że przy całym jego talencie i tak by sobie nie poradził z zagraniem postaci, która ma być zła do szpiku kości, a Django poradził sobie świetnie

A co do Oscara, dla nikogo chyba nie jest tajemnicą, że Akademia za Leo nie przepada. Mam wrażenie, że jakby na potrzeby roli nauczył się biegać na 100 metrów szybciej niż Bolt i tak by tego Oscara nie dostał. Choć mam nadzieję, że się mylę i jeszcze w tym roku zgarnie statuetkę. Przecież rola w Wilku wspaniała.
Mattinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 16:30   #10
chwast
Zakorzenienie

Lubię go jako aktora, ale tak ogólnie to sprawia dziwne wrażenie. Jakiś taki. No przesz wyspa tajemnic, aviator... super tam zagrał, to moje ulubione filmy z nim.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 16:53   #11
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Incepcja, Krwawy diament, Wyspa tajemnic, Infiltracja, Co gryzie...., Wielki Gatsby, Django, W sieci kłamstw, Chłopięcy świat - tak te filmy mogłabym oglądać non stop. Zresztą dla mnie Leo jest jak wino - im starszy tym lepszy

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 17:40   #12
blueblue now
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mattinka Pokaż wiadomość
Ja bym to określiła inaczej, że już wtedy umiejętności aktorskie Leo były na wysokim poziomie, ale postać Jacka nie była szczególnie wymagająca i Leo nie pokazał tam tego, co już potrafił. Przecież już przed Titaniciem miał naprawdę świetne role, chociażby w Co gryzie Gilberta Grape`a, Chłopięcy świat lub Przetrwać w Nowym Jorku.
Dokładnie. Mi się nawet bardziej podobał jak był młodszy w Co gryzie Gilberta Grape'a to mistrzostwo , ogólnie te trzy, które wymieniłaś nadal pozostają moimi ulubieńcami Wydaje mi się, że kiedyś Leo miał większy błysk, taki naturalny, młodzieńczy talent, teraz też jest rewelacyjny. Zawsze go lubiłam, w Titanicu też, jak byłam młodsza Jack i ja - to była moja wielka miłość
Oglądałam z chyba wszystkie filmy z Leo i muszę stwierdzić, że nie ma on słabych ról na swoim koncie (nawet w Crittersach ), a prawie każdy film jest rewelacyjny.
Z tych nowszych naj: Wyspa Tajemnic, Infiltracja, Incepcja, Wilk z Wall Street, Droga do szczęścia, Gangi Nowego Jorku, Złap mnie jeśli potrafisz
No dobra - film Szybcy i Martwi jest średni, a raczej ja nie mogę przez niego przebrnąć
blueblue now jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 17:40   #13
shilla
Raczkowanie

Dziś o 21.35 na TVNie Krwawy diament - cudna rola Leo , polecam ( ja będę oglądała chyba z 10 raz )
shilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 17:54   #14
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Ja zwróciłam na niego uwagę po "Złap mnie, jeśli potrafisz". Uwielbiam filmy z jego udziałem, w każdym. co oglądałam świetnie wciela się w rolę i oczywiście pokazał to swoim ostatnim filmem Wilk z Wall Street.

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 18:52   #15
iixi
Zakorzenienie

ja też go bardzo lubię, jest świetnym aktorem moim zdaniem.

ja go uwielbiam w Wyspie Tajemnic, Incepcji i Gatsbym.
Wilka jeszcze nie widziałam, czekam aż się pojawi w fajnej wersji w necie.
W Django pamiętam, że był ale w ogole mi nie zapadła jego rola tam w pamięci, zresztą jak i sam film.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 19:18   #16
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Dobrze powiedziane Odnoszę tylko wrażenie, że jak się powie ludziom "DiCaprio" to Titanic jest jedynym, co im się z nim kojarzy i jest to jakoś, no nie wiem, obciachowo (?) odbierane. A szkoda, wielka szkoda.
Cytat:
Trzeba mu też przyznać, że nie idzie na łatwiznę i wybiera naprawdę ciekawe i wymagające role.
To też racja
Stary 2014-02-04, 19:36   #17
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez shilla Pokaż wiadomość
Dziś o 21.35 na TVNie Krwawy diament - cudna rola Leo , polecam ( ja będę oglądała chyba z 10 raz )
To tak jak ja, w tym miesiącu to mój 3 raz a ogólnie to już nie liczę

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Stary 2014-02-04, 23:59   #18
201604191001
Konto usunięte

[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;44976449]
I mimo, że naprawdę bardzo go doceniam i lubię jego filmy, to równie mocno kocham memy z jego udziałem
[/QUOTE]

Eeeejjj, pierwszy to jeden wielki spoiler, nie psujmy ludziom zabawy

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Co gryzie Gilberta Grape'a muszę przyznać, że mi umknęło, więc kolejny film do listy do obejrzenia

Nie rozwinął? Co gryzie Gilberta Grape'a to jest majstersztyk w jego wykonaniu a film jest z 1993. Titanic - 1997.

Uwielbiam tego aktora, jestem oburzona brakiem Oscara.
Moje the best of to:
- Infiltracja
- Co gryzie
- Droga do szczęścia (Kate Winslet zachwycająca)

Edytowane przez 201604191001
Czas edycji: 2014-02-05 o 00:00
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 00:04   #19
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Nie rozwinął? Co gryzie Gilberta Grape'a to jest majstersztyk w jego wykonaniu a film jest z 1993. Titanic - 1997.
Nie rozwinął się, a lepiej - nie miał jak się ukazać w Titanicu, nie mówiłam o wcześniejszych produkcjach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 00:08   #20
201604191001
Konto usunięte

Jeszcze nie rozwinął, to sugeruje, że w poprzednich też był tak słaby jak w Titanicu
Stary 2014-02-05, 00:22   #21
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Jeszcze nie rozwinął, to sugeruje, że w poprzednich też był tak słaby jak w Titanicu
Po pierwsze "słaby" to za mocno powiedziane. Po drugie miałam na myśli tylko ten jeden film, od początku do końca grał w nim tak sobie, a starsze pamiętam, że widziałam, ale już kawał czasu temu w tv, więc bez ich odświeżenia nie mogę się o nich wypowiadać i tego nie robiłam.
Stary 2014-02-05, 01:45   #22
201604191001
Konto usunięte

Dobra Poprawiłaś się, ja wiem o co ci chodzi, ty też wiesz o co mi chodzi
Nie gadajmy po próżnicy.

Jak sobie będziesz odświeżać to zacznij od tego Gilberta, on po prostu wbija w fotel <3
Podobno jak przyszedł na rozdanie Oscarów to ludzie byli w szoku, że tak naprawdę nie jest upośledzony, jego gra była tak przekonująca.

Ja jestem do tyłu z dwoma jego filmami, Niebiańska Plaża - jakoś nie mogę się za to zabrać, chyba ta Malina mnie odstrasza i W sieci kłamstw - robiłam kilka podejść ale męczyło mnie i rezygnowałam w trakcie.

Edytowane przez 201604191001
Czas edycji: 2014-02-05 o 01:48
Stary 2014-02-05, 07:16   #23
shilla
Raczkowanie

Cytat:

Ja jestem do tyłu z dwoma jego filmami, Niebiańska Plaża - jakoś nie mogę się za to zabrać, chyba ta Malina mnie odstrasza i W sieci kłamstw - robiłam kilka podejść ale męczyło mnie i rezygnowałam w trakcie.
Mnie się film podobał.
shilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 07:20   #24
czarnulax
Zakorzenienie

Mój Tż wczoraj ściągnął jakieś dwa filmy z Leosiem, których jeszcze jakimś cudem nie widzieliśmy pewnie dziś się za nie zabierzemy
Stary 2014-02-05, 07:53   #25
LUCIANOWROC2775
BAN stały

Moim zdaniem ewoluował i jest teraz naprawdę świetnym aktorem, co udowadnia w Krwawym Diamencie czy Wilku z Wall Street.
LUCIANOWROC2775 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 10:15   #26
lupinka
Zadomowienie

ooo, to nie było jeszcze takiego wątku?

jeszcze kilka lat temu moim ulubionym aktorem był Johnny Depp i byłam przekonana, że to się nigdy nie zmieni ale stopniowo, zwłaszcza po tych filmach:

- Złap mnie, jeśli potrafisz
- Aviator
- Incepcja
- Django
- Wielki Gatsby
- Wilk z Wall Street

mój numer 1 wśród aktorów zmienił się poza tym to naprawdę dobre filmy!!! ale może głównie dzięki Leo, mówię tak bo naprawdę dobrze gra

Co gryzie Gilberta Grape'a zrobiło na mnie wrażenie już kiedy oglądałam ten film jako dziecko, Całkowite zaćmienie oglądaliśmy w liceum na lekcji polskiego jak przerabialiśmy dzieła Baudelairea, Verlainea i Rimbauda a Droga do szczęścia też była niezła chociaż ogólnie film był trochę ciężki...

Na mojej liście do obejrzenia (skoro tak polecacie): Gangi Nowego Jorku, Krwawy Diament i Infiltracja

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2014-02-05 o 10:17
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 10:50   #27
iixi
Zakorzenienie

nie oglądałam nigdy jakimś cudem Co gryzie Gilberta Grape'a .. musze koniecznie nadrobić skoro tyle piszecie o nim.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 10:55   #28
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

A jakoś nikt tutaj nie wspomina o filmie Człowiek w żelaznej masce

Stary 2014-02-05, 10:58   #29
201604191001
Konto usunięte

On w nim dobry ale sam film oceniam słabo.
Stary 2014-02-05, 10:59   #30
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
On w nim dobry ale sam film oceniam słabo.
ja miałam chyba ze 2 podejścia do tego filmu ale ani razu nie obejrzałam go do końca

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości