Dokładać się do paliwa? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-04, 11:26   #1
Raspberry19
Raczkowanie

Dokładać się do paliwa?

Hej. Piszę, żeby się Was zapytac jak uważacie czy powinnam sie dokładac do paliwa jeżdząc z chłoapkiem w jego samochodzie?

Jesteśmy razem ponad 2 lata, mieszkamy razem, planujemy razem przyszłość. On ma samochód. Jeździmy głownie do jego domu (140km w jedną stronę). Jeździmy dość często, średnio co 3 tygodnie. Do tej pory nie dokładałam się do paliwa, ale teraz się zastanawiam, może powinnam, tym bardziej, że zawsze przywozimy sporo jedzenia od jego rodziców, więc zaczyna mi byc głupio.

Jak jeździmy do mnie to płacimy po połowie (ostatnio ja zapłaciłam za całą drogę, bo chłopak musiał dużo wydać na samochód).

Wczesniej sie nie dokładałam do paliwa, bo tak myślałam, że w sumie on tak często chce jeździć, ja mogę jeszcze jezdzić ze znizką studencką pociągami, autobusami itp.

Jesli chodzi o zarobki to praktycznie są na tym samym poziomie. Ja studiuje + pracuje + dostaje trochę od rodziców, a on pracuje.

Uważacie, że powinnam się dokładać? Powinniśmy płacić pół na pół?
Raspberry19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-04, 13:43   #2
keepsmil3
Zadomowienie

Dot.: Dokładać się do paliwa?

A jak dzielicie się innymi kosztami?
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-04, 14:04   #3
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Raspberry19 Pokaż wiadomość
Hej. Piszę, żeby się Was zapytac jak uważacie czy powinnam sie dokładac do paliwa jeżdząc z chłoapkiem w jego samochodzie?

Jesteśmy razem ponad 2 lata, mieszkamy razem, planujemy razem przyszłość. On ma samochód. Jeździmy głownie do jego domu (140km w jedną stronę). Jeździmy dość często, średnio co 3 tygodnie. Do tej pory nie dokładałam się do paliwa, ale teraz się zastanawiam, może powinnam, tym bardziej, że zawsze przywozimy sporo jedzenia od jego rodziców, więc zaczyna mi byc głupio.

Jak jeździmy do mnie to płacimy po połowie (ostatnio ja zapłaciłam za całą drogę, bo chłopak musiał dużo wydać na samochód).

Wczesniej sie nie dokładałam do paliwa, bo tak myślałam, że w sumie on tak często chce jeździć, ja mogę jeszcze jezdzić ze znizką studencką pociągami, autobusami itp.

Jesli chodzi o zarobki to praktycznie są na tym samym poziomie. Ja studiuje + pracuje + dostaje trochę od rodziców, a on pracuje.

A nie prościej porozmawiać i ustalić z chłopakiem?

Obce osoby mają ci dać przepis na życie?
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-04, 17:16   #4
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Nie ogarniam dlaczego nie mogłaś zapytać jego.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-04, 17:19   #5
201607111028
Konto usunięte

Czekaj, zadzwonię do Twojego chłopaka i spytam.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 09:14   #6
ni_cola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Raspberry19 Pokaż wiadomość

Musicie sami ustalić jak rozkładacie koszty, nie znam Was, nie wiem ile macie lat. Choć ja jestem starej daty i uważam, że skoro ma chłopak, własny samochód, jesteście w stałym związku i chłopak pracuje to powinno być go stać choć na tą benzynę do samochodu.. tym bardziej, że Ty nie pożyczasz jak rozumiem jego auta, tylko on Cię głównie zabiera np. do swoich rodziców, więc jechałaby jak podejrzewam i tak. Ale jak mówię, nie znam sytuacji, waszej realacji - przedstawiam tylko ogólny mój punkt widzenia.
ni_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 09:42   #7
StarFighter
BAN stały

Uważam że nie powinnaś, nawet nie powinnaś pytać to go może zakłopotać
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 06:48   #8
NattiTt
Wtajemniczenie

Gdy jeździmy do moich rodziców (30 km), za paliwo płaci on (auto można powiedzieć moje), zawsze przywozimy furę jedzenia (wiadomo, nie ma to jak domowe i swojskie ze wsi), jeździmy dość często, 1-2 razy w miesiącu.
Gdy jedziemy do niego (500km) płacimy po połowie. Też przywozimy dość jedzenia (ach, te wioski ).

Jak dla mnie oczywiste, że powinnaś się dokładać.

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 08:38   #9
Rena
Zakorzenienie

Zalezy od mentalnosci ludzi.

Tzn. ja bym nie chciala byc z facetem, ktory uwaza dom rodzicow za swoj dom, ktory kaze sobie za cos zwracac i dzielic sie po polowie. Albo jest ze mna i je to co ja ugotuje w NASZYM domu, albo pakuje go w kokardke i wysylam do mamusi w jedna strone. Moge za taki one way ticket zaplacic, skoro gdzies indziej ma dom, to odsylam zgube.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 08:41   #10
ni_cola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Zalezy od mentalnosci ludzi.

Tzn. ja bym nie chciala byc z facetem, ktory uwaza dom rodzicow za swoj dom, ktory kaze sobie za cos zwracac i dzielic sie po polowie. Albo jest ze mna i je to co ja ugotuje w NASZYM domu, albo pakuje go w kokardke i wysylam do mamusi w jedna strone. Moge za taki one way ticket zaplacic, skoro gdzies indziej ma dom, to odsylam zgube.
ja już nie chciałam tego pisać, ale myślę tak samo
ni_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-10, 01:12   #11
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ni_cola Pokaż wiadomość
Choć ja jestem starej daty i uważam, że skoro ma chłopak, własny samochód, jesteście w stałym związku i chłopak pracuje to powinno być go stać choć na tą benzynę do samochodu.. tym bardziej, że Ty nie pożyczasz jak rozumiem jego auta, tylko on Cię głównie zabiera np. do swoich rodziców, więc jechałby jak podejrzewam i tak. Ale jak mówię, nie znam sytuacji, waszej relacji - przedstawiam tylko ogólny mój punkt widzenia.
Też tak myślę. Szczególnie jeśli jeździcie do rodziców chłopaka głównie z jego inicjatywy (na zasadzie - i tak by odwiedzał co 3 tygodnie rodziców, nawet gdyby nie miał dziewczyny) to nie widzę za bardzo potrzeby dokładania się, bo to przecież nie problem załadować Cię do auta... Ja bym raczej za te pieniądze kupiła jakiś prezent lub coś upiekła / zrobiła i w ten sposób okazała teściom wdzięczność za jedzenie, bo dobre chęci są często więcej warte niż sama kasa

Ja ostatnio np. na Wielkanoc zrobiłam teściom i dziadkom jajca podobne do tych:
http://ekodziecko.com/images/2015oko...e/DSC04164.JPG
niby drobiazg, a tak się ucieszyli, że nie wiem
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-10, 01:32   #12
anialewandowska98
anialewandowska98

A według mnie powinni ustalić wspólne wydatki. Jeśli czujesz potrzebę dorzucania się do paliwa, to się dorzuć
anialewandowska98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości