![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tż i jego kolega z pracy = frustracja!
Witajcie dziewczyny
![]() jak w tytule mam już po dziurki w nosie 'związku' Tżta z kolegą. Rano przed pracą piszą smsy, w pracy widzą sie 8 bądz 12h, facet wraca i znow smsy z kolegą, a moja frustracja wzrasta. Czyta książkę, mówie mu, żebyśmy coś zrobili razem to nie, bo książka super fajna i czyta dalej, po czym pisze jego kolega czy wpada do niego, a kochany Tż juz książkę odkłada i w te pędy leci do niego O_o A mi się nóż w kieszeni otwiera, bo przeciez chcial wczesniej isc spac, a od niego wraca w środku nocy. Kolega nie ma zycia osobistego oprocz pracy, nie studiuje, nie ma praktycznie innych znajomych tylko Ci w pracy, dlatego pewnie pisze non stop, ale mój facet jednak ma, a zachowuje sie jak wolny młodzieniec. Jeszcze mogę dodać, że Tż miał problem ze znajomymi, dziwne akcje odwalali, a z przyjacielem już dawno zerwał kontakt (i dobrze, bo to znany babiarz i alkoholik). Ciężko mu było do tej pory znaleźć prawdziwego przyjaciela, wiec kiedy ten kolega wykazuje takie zainteresowanie to jest szał. Z jednej strony rozumiem to i cieszę się, że znalazł kogoś takiego, ale z drugiej widzę, że zaczyna to być przesadzone. Zaczynam czuć się jakbym żyła w trójkącie :P A na Tżta kolegę mówie 'Twój chłopak" ![]() ![]() Staram się akceptować to i nie denerwować, ale czuje, że gdzieś wewnątrz moja frustracja wzrasta i już zaczynam nie mieć ochoty z nim gadać, a on ciągle pyta o co chodzi, że chodze taka zamyślona. Jak powiem, że o jego kontakt z kolegą to ma żal i mówi, że chce mieć przyjaciela w końcu. Właścwie piszę tu, żeby się wygadać, bo jak już pisałam na innym wątku obecnie, odkąd zerwałyśmy kontakt z wieloletnią przyjaciółką, nie mam do kogo buzi otworzyć jeśli chodzi o babskie sprawy ![]()
Od 30.05 zero papierochów i napojów gazowanych! Ćwiczę, bo lato ![]() Edytowane przez Viktra Czas edycji: 2014-01-15 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tż i jego kolega z pracy = frustracja!
Cytat:
![]() Jakos zupelnie nie potrafie sobie wyobrazic tego o czym ty piszesz i tak silna wiez miedzy dwoma facetami jest dla mnie abstrakcja. On do niego wychodzi w nocy? Po co? Nawet nie wiem co ci doradzic, bo kompletnie nie umiem sobie tego wyobrazic ![]() Jestes pewna, ze orientacja seksualna tego kolegi nie jest powodem az takiego zainteresowania twoim facetem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dziwna historia...
Jak rozumiem mieszkacie ze sobą - na stałe, czy okresowo (np. na czas roku akademickiego)? Jak długo jesteście ze sobą? Co razem robicie w czasie wolnym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tzn wychodzi wieczorem, a wraca w środku nocy mimo, że miał wcześniej iść spac, bo 'na rano do pracy'. Powiem tak, nie wydaje mi się, żeby kolega był homoseksualny, jest troche zniewieściały ale chyba hetero, bo podobno spotykał się z jakąs koleżanka, tyle, że ona widziala go tylko we friendzonie. Widzisz sama ze rece i cycki opadaja ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ale to jest w końcu Twój współlokator, czy partner? Bo dla mnie takie "facet se poszedł na pół nocy gdzieś tam" to abstrakcja - jak się jest w związku, to się nie robi wszystkiego, co nam się żywnie podoba, ale się liczy ze zdaniem partnera. Nad tym się nieco zastanów, bo tu chyba nie ich relacja problemem, to tylko jeden z objawów tego, że coś się źle dzieje między Wami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Od 30.05 zero papierochów i napojów gazowanych! Ćwiczę, bo lato ![]() Edytowane przez Viktra Czas edycji: 2014-01-15 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Robiliśmy, bo teraz jest kolega, a dla mnie już mało czasu. Chodzi o te smsy, który z nim pisze dzień czy noc, widzą się w pracy, wraca, wchodzi do domu, zdazy usiasc i juz smski. Jakbyś się czuła jak sobie siedzisz z facetem, który dopiero co wrócił z roboty i zamiast normalnie pogadac przy obiedzie to on na smsy odpisuje..
![]() |
#9 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pracy całe 8 lub 12 godzin się widzą i mogą normalnie przez ten czas ze sobą rozmawiać czy zajmują się pracą? Bo to też w sumie ważna kwestia, przecież to, że razem pracują nie oznacza ciągłego kontaktu ze sobą i możliwości nagadania się. Jak długo się znają? Znajomości na poczatku zawsze są bardziej ożywione, więcej zaangażowania się wkłada w nie, potem ten "szał" mija i wszystko wraca do normalności. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedziałaś mu o tym wszystkim WPROST? Zapytałaś go, czemu już z Tobą nie chce robić różnych rzeczy, które robił? Powiedziałaś mu jak to wygląda z Twojego punktu widzenia? I jesteś pewna, że to SMS-y tylko z kolegą? I że jak znika na pół nocy, bawiąc się z nim, to co robią? Może Twojemu facetowi się spodobała wizja bycia singlem, tak jak kolega, może brakowało mu kumpla, może z jakiegoś powodu mu się nudzi, ale to powinniście sobie wyjaśnić jak najszybciej. Może zamiast dziecinnych "chodzę zamyślona", czas zacząć rozmawiać ze sobą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mój tato tak ma, że dnia bez przyjaciela nie przeżyje. Dzwonią do siebie nieraz i 3 razy dziennie i gadają godzinę. Spotkać się nie mogą bo mieszkają 200 km od siebie. To już że 40 lat trwa. Gadają o wszystkim,o polityce, o piwie, o dupie maryni.
Moja mama się pogodziła z tą przyjaźnią, ale też mój tato nie przesadza. Najpierw obowiązki, potem przyjemności. Myślę że podstawą jest rozmowa o odczuciach, oczekiwaniach, możliwościach naprawy. Jeśli Twojemu zależy to się ogarnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co mówi Tż to mogą swobodnie pogadać, ale wiadomo też nie całe 8h. Z opowiadań kolegi wynika, że jest b. luźna atmosfera i robia sobie zarciki czasem.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zamiast mówić mu, że za dużo czasu spędza z przyjacielem, mów mu, że za mało czasu spędzacie razem. Podkreśl, że negatywnie odbija się to na związku i jeśli tak będzie dalej, to trudno będzie ten związek utrzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mówie mu to, ale on uparcie twierdzi, że przecież mieszkamy razem, jakby to znaczyło, ze nie musimy spedzac juz ze soba czasu. Jak z nim rozmawiam to juz mam watpliwosci, ze moze faktycznie przesadzam, ze zachowuje sie tak po utracie kontaktu ze swoja przyjaciolka. A on mówi, że przecież powinnismy mieć z kimś wychodzic bo to wazne, ważne dla niego jest to, że ma w koncy dobrego przyjaciela
![]() |
![]() |
#22 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Musisz wykazać zrozumienie, bo wiadomo że chce mieć przyjaciela - każdy chce, facet ma prawo chcieć mieć męskiego towarzysza, choćby żeby pogadać o sprawach, o których się z babami nie gada. Na pewno nie chce mieć tylko Ciebie jako towarzysza na świecie, to normalne. ALE. Jakieś zasady muszą przy tym funkcjonować, bo facet po prostu popłynął. Nie chodzi o to, żeby mu zabraniać się z nim widywać, w jakiś sposób krytykować ich przyjaźń itp., ale o to, żeby pały nie przeginał. Spróbuj ustalić kompromis, powołując się na swoje uczucia - że nie chcesz go oglądać tylko w łóżku, że chcesz z nim porozmawiać jak z drugim homo sapiens, a nie dukać coś w przerwach między jednym smsem a drugim, i że np. chcesz ustalić, że smsowanie sobie odpuszcza, a nagaduje się z facetem na ich spotkaniach - bo przecież spotykają się poza pracą. Rozwiązanie proste jak drut - w domu faceta masz Ty, a jak wychodzi, to ma go kolega a Ty im nie przeszkadzasz, bo przeciez nie musi wracać do domu na okresloną godzinę, meldować Ci się co 10 minut itd. Nie dawaj się zbyć jeśli Ci to nie pasuje, mów co czujesz i jakie zmiany chciałabyś wprowadzić. Możecie coś osiągnąć w ten sposób, a żadnemu z Was sie krzywda nie stanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
uparta chmura
|
Kurcze, a jestes pewna, ze to chdzi o kolege? Moze on romansuje sobie, a kolega jest jego alibi.
Nie chce siac paniki ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Szalony Kapelusznik
|
Ee ja tam nic dziwnego nie widzę w "pisaniu sobie smsów cały dzień". Jak mają wspólne zainteresowania to nic dziwnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Już nie mówiąc o tym, że życie SMS-owaniem z kimś to jakieś takie... ubóstwo intelektualne. Jest tyle fajnych rzeczy na świecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez bycia twardym się nie obędzie. Jeśli rozmowy i mówienie mu wprost nie pomogą, zastosuj terapię szokową. Nie obraź się, ale to nie kolega jest głównym problemem, ale to, że twój facet ignoruje Twoje potrzeby i to co do niego mówisz. To nie rokuje najlepiej na przyszłość. Nawet jeśli tego jego kolegę uprowadzą kosmici i nigdy więcej go nie zobaczysz, to nie będzie oznaczać, że problem został rozwiązany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.