|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Klawiatura (USB) podłączona do laptopa - problem
Proszę o pomoc.
Podłączyłam do laptopa klawiaturę (przez USB). Jest to nowa klawiatura, Logitech, nie wymaga instalowania sterowników. Po prostu podłączona ma działać, przynajmniej tak zrozumiałam ![]() Komputer wykrywa klawiaturę. W folderze urządzenia i drukarki mam 3 "kategorie": Drukarki i faksy, urządzenia i nieokreślone. Pod "nieokreślone" pojawia się właśnie "USB KEYBORD". Niby wszystko jest ok, w tym pliku jest napisane: "To urządzenie działa poprawnie.". Tylko, że nie działa... Nie pisze... Próbowałam szukać rozwiąania w internecie i niestety, nic nie umiem zrobić. 1) Poprzez manadżer urządzeń próbowałam wyłączyć klawiaturę z laptopa i włączyć tę nową. Nie da się. 2) Próbowałam nawet wejść do biosa (?), ale nie widzę tam nic związanego z klawiaturą ani USB. Z góry dziękuję za pomoc. Podłączenie klawiatury do laptopa jest dla mnie ważne, bo bez niej nie potrafię komfortowo pracować - bóle kręgosłupa, itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Klawiatura (USB) podłączona do laptopa - problem
Może spróbuj zresetować system. Czasem już samo to pomaga - choć nie zawsze.
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
USB Legacy Support USB Keyboard Support USB Controller itp i ustaw na ON. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2014-04-17 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Chodziło mi dokładnie o to co napisałaś.
![]() Masz zainstalowane sterowniki do niej ?
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta klawiatura nie wymaga sterowników, jest to tzw. plug and play. Kurczę, nie mam już pomysłów co robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Odłącz klawiaturę, usuń z panelu sterowania, przepuść przez ccleaner. Potem reset kompa, jeszcze raz podłącz klawiaturę i powinno pójść.
![]()
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Po za tym masz win 7, 8 czy jakiś poprzedni, np. xp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wchodzę na stronę Logitech (google -> "sterowniki Logitech K120"), klikam "pobierz oprogramowanie". Zaznaczam, że mam windows 7. Wyskakuje informacja: Nie trzeba instalować oprogramowania. Do tego produktu nie jest dołączane żadne oprogramowanie. Korzysta on z macierzystych sterowników USB dostępnych w systemie operacyjnym. ![]() Na innych stronach też nie znalazłam żadnych sterowników. Klawiaturę odłączałam i włączałam na nowo setki razy, robiłam skan programem antywirusowym i dalej nie działa. Samo wejście USB nie jest uszkodzone, bo np. drukarka, aparar cyfrowy, dyski przenośne itd. działają prawidłowo. W akcie desperacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.