|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
SWPS prawo "dla magistrów" - miał ktoś z tym do czynienia z tym kierunkem tutaj?
Cześć dziewczyny.
Czy któraś z Was studiowała (albo może kogos znacie?) w Szkole Wyzszej Psychologii Społecznej, ale nie psychologię a prawo? Ta uczelnia jako jedyna oferuje krótsze prawo (niby 3 lata, a nie 5) dla osób z magistrem i podobno mozna po tym starać się dostać na aplikacje.. Brzmi pieknie i kolorowo, aż za .Czy któraś z Was miała do czynienia z tym kierunkiem na tej uczelni? Bedę bardzo wdzięczna za odpowiedzi |
|
|
|
|
#2 |
|
damn good coffee
|
Dot.: SWPS prawo "dla magistrów" - miał ktoś z tym do czynienia z tym kierunkem tutaj
Tylko o tym czytałam, ale wydaje się to aż tak nieprawdopodobne, że nie wnikałam głębiej w temat.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: SWPS prawo "dla magistrów" - miał ktoś z tym do czynienia z tym kierunkem tutaj
Na UG takie 3 letnie prawo działa już od 2 lat. Skoro dostajesz po nim dyplom magistra prawa to znaczy, że możesz normalnie podchodzić do egzaminu na aplikację(do tego egzaminu i tak po normalnym prawie trzeba baaaardzo dużo się uczyć). Wydaje mi się, że chodzi o to, że podczas mgr na innym kierunku po prostu zaliczasz część przedmiotów ogólnych które są na prawie i dlatego możliwe jest skrócenie tych studiów, albo materiał jest okrojony lub realizowany bardzo szybko.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
hej, chciałam odświeżyć temat bo też jestem zainteresowana tymi studiami, może ktoś tam studiuje ten kierunek i mógłby coś opowiedzieć?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
up
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

.