|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ślub cywilny - prezent?
Witam,
Kuzynka zaprosiła mnie na ślub cywilny. Nie mam pojęcia co kupic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ślub cywilny - prezent?
komplet talerzy to oni dostaną chyba ze 3
![]() ja bym bardziej obstawiała na jakiś fajny zestaw do drinków różnych wymiarów i kształtów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
a żelazko?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
może spróbuj wypytać jej mamę/siostrę/przyjaciółkę, albo zapytaj ją bezpośrednio czego potrzebują
![]() a z rzeczy uniwersalnych, to ręczniki, pościel, jakiś robot kuchenny, blender, forma do pieczenia ciasta z foremkami czy innymi pierdołami do pieczenia, mała fontanna czekoladowa ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- to do drinków też fajny pomysł. żelazko też dość popularne.
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do żelazka masz racje, może już ma albo jej ktoś da wiec nie będę ryzykować. Chyba zdecyduje się na krajalnice. Moja się ostatnio zepsuła i sama życ bez tego sprzętu już nie potrafię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Żelazko to tylko jak jesteś pewna że koleżanka potrzebuje, bo to ma chyba większość ludzi. Zastanów się co ona lubi i jaki masz budżet. Np. Do 100zł kupisz taką podstawową wyciskarkę do soków, za 200 blender albo sokowirówkę , za 300 wypiekacz do chleba
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
raczej wszystko jej się przyda na nowym mieszkaniu, bo wyprowadza się od rodziców a nie przeprowadza. Będzie musiała sobie sama wszystko kupic.
Więc żelazko odpada, bo na pewno ktoś inny wpadł na to. Edytowane przez nikolla87 Czas edycji: 2014-01-28 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wredny kotecek
|
Skąd wiesz że 3?
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Każdy z gości tak pomyśli i żadnego nie dostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo szczerze my w czasie ślubu też będziemy się urządzać, ale naprawdę nie wyobrażam sobie dostać coś do domu pod gust gości, bo my mamy bardzo specyficzny gust i jesteśmy gadżeciarzami, więc wszystko bardzo ostrożnie dobieramy. W dodatku mieszkamy za granicą, więc jeszcze trzeba by jakoś to wszystko przetransportować i mieć nadzieję, że nic się nie uszkodzi. Już inne wtyczki do sprzętu pomijam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym postawiła na kartę podarunkową (a jako PM ucieszyła się z takiego prezentu). Bo dzięki temu wybierze to, co jej się będzie faktycznie podobało
![]() Ew. jeśli znasz jej gust dość dobrze, to może komplet filiżanek do kawy/herbaty z imbryczkiem albo mlecznikiem? To mi przychodzi do głowy z takich "przydatniejszych" rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
karta jest super pomysłem
![]() ewentualnie blender, ekspres do kawy, zestaw do wina. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a może SteaMaster ? urządzenie wyglądające jak odkurzacz którym podobno znakomicie się prasuje
![]() albo właśnie bon do sklepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() filiżanki to dość pospolity prezent Cytat:
![]() ![]() nie wydam teraz 500 zł na taki prezent. co innego gdyby brali sam cywilny. Gdyby tak było pewnie dałabym teraz kopertę ![]() Z tym bonem to fajny pomysł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do tego bonu to niekoniecznie musi byc sklep meblowy/AGD/z dodatkami a np. voucher do restauracji, bilety wstepu na jakąś atrakcje itp.
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Też bym poleciła voucher - samemu rzadko się korzysta z różnych przyjemności bo zawsze wolną gotówkę przeznacza się na coś innego. Podróż poślubną też się odwleka bo jest tyle innych ważnych spraw...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
wtrącę się ze swojego doswiadczenia, aczkolwiek połowa gości była w okolicach naszego wieku (21-23), więc kasy też średnio mieli.
dostaliśmy np 5 czy 6 kompletów pościeli. przydatne? ależ oczywiście! tylko wszystkie były na wymiar 160x200 a my mamy kołdrę 180x200, prześcieradło już w ogóle 200x220, o czym mało kto wiedział, nie dopytali i zostaliśmy z tyloma kompletami bezużytecznymi. można dać komuś, ale skąd wiadomo czy nie temu, kto dał nam ![]() żelazka itp nie dostaliśmy, ale wiedzieli, że idę mieszkać do teściów, to w domu są podstawowe sprzęty. nie powiem, nawet bardzo podstawowe, bardzo bym się ucieszyła z blendera, miksera, robota kuchennego, ekspresu do kawy itp. no ale powoli "się dorabiamy" ![]() jeden komplet obiadowy dostaliśmy, leży schowany i w sumie nie wiem na co czeka. pewnie na wyremontowaną kuchnię, planujemy w tym roku. wtedy będzie jak znalazł, wywalimy wszystkie pojedyncze talerze z różnych kompletów, które tżta takk wkurzają ![]() bardzo miłym zaskoczeniem było (dla mnie osobiście, bo wtedy nie wiedziałam, że są takie maszyny ![]() no a teraz "modne" i uważam najpraktyczniejsze są właśnie karty przedpłacone. albo do meblowo-wnętrzarskiego jeśli idą na swoje, albo np kosmetyczny/książkowy(z tego byśmy się ucieszyli, ale nie każdy) albo właśnie na spa/basen czy coś, na co "szkoda pieniędzy" normalnie. aha, mieliśmy kościelny tylko, więc też inaczej, ale opisałam swoje wrażenia z prezentów. głównie były pieniądze, rzeczy takich mało dostaliśmy.
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-01-29 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
zielony stworek
|
Z Duki dostaliśmy zestaw do wina w kształcie butelki.
Kieliszki też się przydadzą zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Akurat z pościeli bym się ucieszyła, ale założę się, że mało kto wie, że brytyjskie poduszki mają inny kształt i o ile kołdrę jakoś się wciśnie w różnicę 10cm to poszewki na poduszki już trzeba by na maszynie przerabiać
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
u nas z pościelą podobnie, też dostaliśmy parę kompletów. I co z tego, że bardzo ładne, jak np. w komplecie poszwa na kołdrę za mała (plus my śpimy każde pod swoją, więc lepiej kupić mi dwa pojedyncze komplety niż doszukiwać samej kołdry). Ale schowałam, do szafy, jak się dorobimy dziecka będzie akurat jak znalazł
![]() Ręczników też pare dostaliśmy ale tu akurat jestem zachwycona. Najbardziej takimi dwoma ogromnymi, puchatymi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
a ja bym poszła w inny deseń.. masz ich wspólne zdjęcie? Może karykatura? Tylko musisz sprawdzić prace artysty, żeby nie zepsuł...
My dostaliśmy z mezem od moich koleżanek taki prezent... format a3 w antyramie no cudo po prostu, jestesmy identyczni jak w realu i to wspaniała pamiątka- wisi na ścianie w naszym mieszkaniu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.