|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mój typ kolorystyczny/jakie kolory do mnie pasują?
Witajcie
od zawsze miałam problem z określeniem swojej "pory roku". Na głowie na zmianę mam ciepłe lub zimne blondy, używam kosmetyków zarówno z ciepłymi jak i zimnymi tonami (jedynym wyjątkiem są cienie - tylko ciepłe brązy i beże, w szarościach itp wyglądam jak z podbitym okiem). Chciałabym dokładnie określić pasujące do mnie i do mojego typu kolorystycznego kolory, szczególnie włosów. Pomożecie? ![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? bardzo cięzko, prawie w ogóle. W Egipcie mogę przez 2 tygodnie chodzić bez filtra i wrócę blada, ew zaczerwieniona. Mojej twarzy chyba w ogóle nie da się opalić 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Bardzo jasny błękitno-szaro-zielone, bez plamek. Bardzo jasna oprawa oczu. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? brak 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? biały, mocno widoczne żyłki. Zimno-różowo-biała.Rumienię się na czerwono. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Popielaty ciemny blond. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Jasny róż, trudno mi określić, czy ciepły, czy zimny - raczej zimny. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Dobrze - czerń, beże, biel, jasny róż, złoto, szampan, niebieski, dżinsowy, szary. Źle - zółte, kamelowe, zielenie (zgniłe, nasycone itp), fiolety, CZERWIEŃ, mocno nasycone barwy |
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój typ kolorystyczny/jakie kolory do mnie pasują?
dodaj zdjęcie nieprzerobione, w dziennym świetle.
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
wyglądasz mi na Jasne Lato "Light Summer"
poszukaj palet kolorystycznych w sieci, pełno tego teraz. dodaj jedno zdjęcie zrobione w dziennym świetle bez lampy błyskowej, dobrej jakości i bez przeróbek w programach graficznych. to bedzie mozna na 100% powiedzieć jaki typ kol. |
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Jaki jest sens wstawiania na Metamorfozy (!!!) mega przerobionych zdjęć? Niewiele da się powiedzieć, oprócz tego, że wyjezdzanie pomadką poza kontur ust wygląda źle.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
One nie są mega przerobione :O pytam o typ kolorystyczny, a nie o to, czy dobrze technicznie się maluję. Ale chyba faktycznie jestem jasnym latem, dzięki Holly
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jednak są, śliczna z Ciebie dziewczyna, niepotzrebne Ci jest przerabianie zdjęć
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Co prawda nie jestem specjalistką, ale dużo czytałam na temat analizy kolorystycznej i z samego opisu brzmi jak Jasne Lato, a jak zobaczyłam zdjęcie, to już w ogóle tak uważam. Tak to jest, że najciężej ocenić siebie samą
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
też uważam, że jesteś bardzo ładna i w sumie nie maluj się tak mocno. masz elegancką urodę, takie symetryczne i "szlachetne"rysy twarzy, piękne brwi!!!
Ale malując się aż tak mocno i wyjeżdżając poza kontur i tak już ogromnych ust psujesz sobie wizerunek. Nie obrażaj się, to forum metamorfozy i czasem warto pewne uwagi wziąć sobie do serca
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

od zawsze miałam problem z określeniem swojej "pory roku". Na głowie na zmianę mam ciepłe lub zimne blondy, używam kosmetyków zarówno z ciepłymi jak i zimnymi tonami (jedynym wyjątkiem są cienie - tylko ciepłe brązy i beże, w szarościach itp wyglądam jak z podbitym okiem). Chciałabym dokładnie określić pasujące do mnie i do mojego typu kolorystycznego kolory, szczególnie włosów. Pomożecie?