![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania!
Czyli druga część wątku "Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia"
![]() Link do pierwszej części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408252 Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2012-01-03 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania!
Dobry wieczór Laski!!!! Jaki piekny wątek!!!!Melduje się! Kochane przepraszam Was, że nic nie pisałam, ale nie mieliśmy neta, a w pracy nie było wytchnienia! Składam spóźnione życzenia Noworoczne, zdrówka dla Was i maleństw, dużo miłości, zero problemów, spokoju, cierpliwości i samych najpiekniejszych chwil spędzonych z mężami i pociechami. Nic Was nie nadrobiłam bo nie miałam naprawdę kiedy!
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
i My z Fiammi zameldowane
![]() Ewelinkaopowiadaj jak tam u Was Swieta minely??!! gociakcoz za przystojniaka masz w domciu!! prunellechcemy zobaczyc jak Krzys urosl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ewelinka heeej
![]() ![]() princi dawaj nam tu zdjęcia Flavcia! cucci, tak, Krzyś wieczorem pije mleko, niby powinnam potem mu myć zęby, ale na razie myjemy przed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tym myciem zębów to tak jak u mnie, myje sobie Amelia zeby jak się kąpie, a potem wypije mleko i usypia i nie zdazę już przetrzeć tych ząbków szczoteczką zaraz po wypiciu mleka. Ale chociaż nawyk mycia zebów sobie wyrobiła.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Oooo, to gaduła mała z Ameli rośnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() a u nas sceny przy jedzeniu nie mamy cierpliwosci za nic ![]() ![]() moja tez zaraz do buzi co popadnie a to ksiazeczke a to gazete a to ulotke doslownie wszystko obslinia a zebow ani widu ani slychu ![]() Ewelinkato ile juz ma Ami??od kiedy zaczela ukladac pierwsze slowa??ja sie nie moge doczekac "mama" ![]() a i wieczorkami widze,ze mleczko wciaz dajecie??!!nie wiem dlaczego moja pediatra wciaz mi truje z tymi zupkami?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Wrzucam Wam kochane fotke ze swiatecznego spacerku z moja pociecha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
cześć kochane witam się i ja w nowym wątku
![]() gociak super wyglądasz, i synuś słodki ![]() cucciola ale z Was ślicznotki ![]() ![]() ![]() princi teraz to ja nie sypiam w nocy Hanusia się co chwilę budzi więc samopoczucie średnio, poza tym nie wiem czy Wam pisałam czy nie ale mąż nie ma pracy bo firma nie przedłużyła mu umowy ![]() ![]() no nic kochane uciekam, miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ami ma w tej chwili 17,5 miesiąca. Słowa zaczeła jakoś wcześnie mówić, coś koło 8 miesięcy miała, jak mama zaczęła mówić. No i tata, baba oczywiście i odgłosy zwierzątek. W grudniu zaczęła powtarzać wszystko, łącznie z wyrazem" kulwa" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Maryjamie a jaki zawód ma Twój mąż? Oby jak najszybciej pracę znalazł!
![]() Ja wczoraj spaliłam risotto (!), bo mi mały właził pod nogi i zaczął dobierać się do kuchenki, musiałam go szybko spacyfikować i zapomniałam o patelni... Ewelinko, ooo to trzeba już uważać, co się mówi przy dziecku ![]() ![]() ![]() Krzyś mówi mamama (i już moim zdaniem wie, że to ja, dziś mnie tak przywitał i zaraczkował w moją stronę), tati tati i bababa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() maryglowa do gory sa te gorsze dni i lepsze,ja tez wstaje w nocy do malej bo mi sie przebudza ale daje smoka i zaraz zasypia Dziekujemy dziewczynki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
właśnie cucci zapomniałam napisać, śliczne babeczki jesteście, takie długie włosy masz, super, ja to długich nie mogę mieć, okropnie wyglądam... A kombinezon Fiammi ma słodki z tym futerkiem!
![]() Ewelinka może jakieś kapsułki do wcierania w skórę głowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
ojj juz tak sie zastanawialam nad obcieciem wloskow tak cos mnie korci
![]() U nas dzisiaj swieto Befana to tak jak u Nas w Pl 6 grudnia Mikolajki bylismy z Tz i Fiammi w miescie w centrum organizowali pokaz Befan tj.Baby Jag i rozdawali upominki maluszkom cukierki itp.Fiammi zgarnela duzo slodyczy na czym skorzystalismy My rodzice ![]() ![]() jakas wichura sie rozpetala jakby mial byc koniec swiata deszcz ,grad ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- prunellepochwal sie nam jak Krzys urosl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,
ale okropna pogoda, do tego gardło mnie boli i żadnych leków w domu nie mam ![]() cucci fajne to święto, u nas też mogliby cukierki porozdawać ![]() Krzysiowe zdjęcie poniżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Ty mamuska tu nic nam sie nie chwalilas wczesniej ![]() z ta pogoda wiecznie jakies przeziebienia czlowieka lapia ja tez wiecznie mam problemy z gardlem co za dzien zadzwonil tesciu ,zeby Tz przyszedl na swierzynke zabijaja swiniaka biedactwo ja go nie rusze nie ma mowy chyba wegetarianka zostane
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-01-06 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
oo matko, ja świnki jadam, ale w ubijaniu bym nie chciała brać udziału... kiedyś byłam z rodzicami w ośrodku nad morzem, to piwnicy, w której dzieciaki trzymały rowery, natknęłam się kiedyś na świeżo ubitą świnkę... Boże, całe wakacje miałam z głowy. A rodzice w ośrodku zrobili gigantyczną awanturę.
za zachwyty dziękujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poza tym moj tesciu to nie ma skrupolow moze zebic co popadnie zabija sam tez baranki malutkie ale strasznie ponoc cierpia przy tym ojj nie ma co tutaj o takich rzeczach rozpisywac ![]() to teraz dziewczynke do parki trzeba zrobic mamusiu!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
taki też mamy plan
![]() ![]() a Wy chłopczyka do pary nie planujecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krzysiu jest przeboski słodziak mały!! ![]() ![]() u nas też okropna pogoda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() znowoz moje dziecie ma problemy z wyproznieniem sie steka i steka i nic zrobic nie moze ![]() a gdzie reszta mamus?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
u nas z kolei dzisiaj padał śnieg! Ale niestety, nie miał kto z Krzysiem wyjsć na spacer, bo się pochorowaliśmy... OBawiam się, że mały też się od nas zaraża, poci się jak mysz i ma 37,7....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas dzisiaj Tz zrobil prawie pozar w domu tak w kominku napalil ze zadymil cala chalupke ![]() qrcze princinie moze nas znalezc wyslalam jej linka i jest zly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A tu zescie sie przed nami ukryly!
![]() ![]() ![]() Flavcio skonczyl wczoraj 8 miesiecy, pochwale sie w koncu tym kalendarzem, bo chyba jeszcze tego nie zrobilam? ![]() prunelle karmiasz jeszcze w nocy, ile karmien w ciagu doby macie? cucciola79 ale z Ciebie laska! na zdjeciu do dekoracji swiatecznych tylko sniegu brakuje ![]() aaa chodze z malym na gimnastyke, w sensie ja na kregoslup a synek ze mna, nawet jest spokojny, dzis raczkowac po calej salce ![]() ale wichura a musze po zakupy isc! Maryjamie no wspolczuje kryzysu pracowego Tzta mam nadzieje, ze szybko cos dobrego mu sie trafi! prunelle Krzysiu jest przeslodki! a moj raczkuje, ale jeszcze nie siedzi, w koncu zapisalam go do specjalisty tak jak radzi pediatra, ale wizyta dopiero 2 lutego! martwie sie troche ![]() cucciola79 napiszesz mi rozpiske godzin jaka ma Fiammi w sensie co je o ktorych godzinach???
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
princi do 2 lutego usiądzie jak nic
![]() ![]() (chociaż po domu to mały armageddon) Ja z Krzysiem już przez to raczkowanie i wstawanie nie chodzę na pilates... To jest dla leżących dzieci, on bez przerwy do nich podchodził, chciał im zabawki zabierać albo po tych dzieciach łazić ![]() W nocy karmię, czasem rzadziej, czasem częściej, ostatnio częściej, mam wrażenie, że znów jakieś zęby idą, ale powoli... Ale on w ciągu dnia prawie w ogóle nie chce już cyca, muszę wymyślać obiadki, przekąski i śniadanka, więc niech choć w nocy mojego mleczka poje, nie chcę go zimą odzwyczajać, boję się, że będzie chory. A kalendarz śliczny! Ale Ty ładna jesteś! cucci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przesliczny ten kalendarz ![]() ![]() moja mala mi siedzi juz od dluzszego czasu ale o raczkowaniu to nawet nie ma mowy nie lubi nawet na brzuszku byc ![]() co do karmienia to mniej wiecej jest tak : rano pobudka ok 7.30-8 mleczko pozniej okolo 10-11 owoce obiad o o 13 kaszka z warzywami i mieskiem, podwieczorek ok 16-17 jogurt albo owoce o 19 troszke mleczka i kolacja okolo 22 mleczko w nocy ewentualnie butla z rumiankiem czy koprem prunellea to z Krzysia rojber na pilates nie daje mamie pojsc ![]() najwazniejsze ,ze juz przeszlo to chorubsko ![]() a co robisz dla Krzysia na te tzw.przekaski co zajada?? zapomnialam Wam opowiedziec historie z wczoraj: Fiammi znalazla narzeczonego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.