|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nr Vin w samochodzie
Hej.
Wyobrazcie sobie taka sytuacje: kupujecie samochod, wszystko ladnie pieknie ale okazuje sie ze nr VIN (a dokladniej ostatnie 6 cyfr) jest zupelnie inne niz na dowodzie rejestracyjnym. Oczywiscie juz pomijam fakt glupoty niesprawdzenia tego wczesniej, no ale juz po ptakach i teraz musze znalezc jakies najmniej bolesne rozwiazanie tego tematu. Jeden i drugi zostal sprawdzony i teoretycznie kradziony nie jest. Podejrzewam ze 2 wlasciciel rozwalil samochod sciagnal drugi taki sam podmienil tablice i upchnal dalej trzeciemu. Trzeci sie zorientowal ze cos jest nie tak, odczekal troche nie rejestrowal i w ten magiczny sposob problem przeszedl do obecnego wlasciciela. I co teraz zrobic w takiej sytuacji? Jakies rady? Prosze o pomoc
Gdy wie się, jakie ktoś czyta książki, jakie ma autorytety, za co najbardziej podziwia swoich rodziców, jak spędza wolny czas, jakiej muzyki słucha, jakie wiersze zna na pamięć, co go oburza, a co go wzrusza lub jakie ma marzenia, to w zupełności wystarcza". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nr Vin w samochodzie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A jak sprawdziliscie numery w kwestii kradziezy? Na policji?
Sprobuj zadac pytanie na forumprawne.org, tam na pewno dostaniesz fachowa pomoc. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Moj fach
![]() Po prostu sprzedaj dalej albo niech sprzedajacy od Ciebie odkupi. Zdarzy sie ze skonczy ci sie dowod i bedziesz chciala wymienic bedzie wielki problem i Twoj wydzial sam zawiadomi policje. Ogolnie beznadziejna sprawa. Skad masz pewnosc ze niekradziony?
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie kradziony w Unii Europejskiej a w Polsce - tego juz nie wiem. To mozna przeciez sprawdzic tylko na Policji. I nie wiem co bedzie jak na ta policje pojade. Powiedzmy ze jesli nawet okaze sie ze jest kradziony mysle ze jeszcze nie jestem w tak beznadziejnej sytuacji, bo to ja zglosilam nieprawidlowosc, a samochod zostal przeze mnie zarejestrowany. Oczywiscie moze cos tam by sie zadzialo, ale mysle ze do pierdla mnie nie wsadza
![]() ![]()
Gdy wie się, jakie ktoś czyta książki, jakie ma autorytety, za co najbardziej podziwia swoich rodziców, jak spędza wolny czas, jakiej muzyki słucha, jakie wiersze zna na pamięć, co go oburza, a co go wzrusza lub jakie ma marzenia, to w zupełności wystarcza". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
u nas w urzedzie zdarza sie tak. Pozniej trwaja dlugie poszukiwania powodu, co sie stalo, to trwa miesiacami, zeznania na policji. Na Twoim miejscu zadzwonilabym do swojego WK i opowiedziala sytuacje. Co Wydzial to inne zasady niestety
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie każdy jest taką gapą (bez obrazy autorko
![]() Najlepiej zgłoś się do sprzedającego, masz prawo zareklamować samochód. Przeczytaj sobie zwłaszcza ostatni akapit. Po sześciu miesiącach od kupna, w razie wpadki, Ty będziesz musiała się tłumaczyć. http://moto.wp.pl/kat,45754,title,Re...?ticaid=11223e |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie gniewam sie za ta gape
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, bardzo dobrze, że uda się dziada feralnego pozbyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa w sądzie o paserstwo (Tobie umorzą prawdopodobnie), a po zakończeniu takiej sprawy wytaczasz proces cywilny sprzedawcy. Podsumowując? Ok 1-2 lat bez samochodu i bez pieniędzy... Ile dokładnie czasu temu zakupiony samochód? Spróbuj się dogadać ze sprzedającym bo jak nie to..współczuje ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Pochwal się czy oddał kasę i jak się tłumaczył
![]() Edytowane przez FrancuskieTonado Czas edycji: 2014-02-09 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No wiec tak. Oczywiscie facet przyjechal, twierdzil ze nic o tym nie wiedzial, przeciez to niemozliwe i takie tam bla bla. Okazalo sie ze dwoch gosci sprzedawalo to auto na pol. Jeden dal 1500 bez mrugniecia okiem, tyle ile za to auto dostal, a drugi nawet nic nie chcial slyszec o oddaniu kasy. Zaczal sie nawet przystawiac do mojego Tzta. Aj mowie Wam. Potem tamten drugimu przemowil do rozsadku i na drugi dzien przywiozl 5 stow. My auto kupilismy za 2300, tak wiec strata tych trzech stow i dwoch napraw, ale na szczescie pozbylismy sie problemu. I to jedna z tych historii,ktora ma swoje dobre zakonczenie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dobrze, że wszystko skończyło się pomyślnie. Najgorzej byłoby jakby cała sprawa nabrała negatywnego obrotu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ale wiecie w papierach też błędy mogą sie zdarzać
![]() mój tato kupił raz auto gdzie chyba 2 cyfry w VIN się nie zgadzały a na dodatek w dowodzie rejestracyjnym auto widniało jako 2 osobowe gdzie w rzeczywistości było 5-cio osobowe ![]() poszedł do rzeczoznawcy, tamten obejrzał, wystawił papiery z prawidłowymi danymi (zainkasował chyba 200zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na poważnie= nawet mój syn w to nie uwierzy
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a możesz mi nie wierzyć
![]() ![]() byłam świadkiem takiej sytuacji więc ją opisałam i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.