Zakrzywiona obrączka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 20:23   #1
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Zakrzywiona obrączka

Cześć dziewczyny
Powiedziałabym, że mam duży brylant w moim pierścionku zaręczynowym, przez co wychodzi on na boki poza obejmę. Widziałam na Pintereście i zachodnich stronach poświęconych tematyce ślubnej, że kobiety zamawiają sobie obrączki wykrzywione w miejscu kamienia aby oba złote kółka ładnie przylegały do siebie Wrzucam przykład na dole.
Byliśmy dzisiaj jednak na mierzeniu obrączek i Pani strasznie się skrzywiła, mówiąc że taka obrączka z dziubkiem nie będzie wyglądała jak prawdziwa obrączka i że tylko okrąg symbolizuje miłość i lepiej postawić na klasykę - tylko wtedy będę mieć przerwę bo obrączka będzie się zatrzymywać na boku brylantu a nie przylegać do pierścionka
Jaka jest wasza opinia, robić na zamówienie z dziubkiem czy zdecydować się na małą przerwę między pierścionkami ?

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2014-02-09 o 20:24
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 22:15   #2
Mimbla88
Przyczajenie

Dot.: Zakrzywiona obrączka

A koniecznie chcesz nosić obrączkę i pierścionek na tym samym palcu? Tak naprawdę, żeby to ładnie wyglądało, to pierścionek powinien być skromny i delikatny. Ja zdecydowałabym się na noszenie pierścionka i obrączki na różnych palcach
Mimbla88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 22:24   #3
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mimbla88 Pokaż wiadomość
A koniecznie chcesz nosić obrączkę i pierścionek na tym samym palcu? Tak naprawdę, żeby to ładnie wyglądało, to pierścionek powinien być skromny i delikatny. Ja zdecydowałabym się na noszenie pierścionka i obrączki na różnych palcach
Tak, bardzo bym chciała tak właśnie nosić, zresztą serdeczny palec od lewej ręki mam szczuplejszy i pierścionek mi z niego spada.

Stary 2014-02-09, 22:50   #4
Blaires
Raczkowanie

szczerze mówiąc, nie wiem dlaczego miałabyś przejmować się opinią pani z jubilerskiego mnie się takie połączone BARDZO podobają, ba, klasyka mi nie odpowiada, nie wyobrażam sobie prostej, złotej (żółtej) obrączki, no bez urazy dla kogokolwiek, ale mnie one przypominają ruski bazar albo nakrętki na śrubki takie połączenia jak na zdjęciu są przeurocze. jeśli Ci się tylko podoba to bierz, panią widzisz raz w życiu, obrączka jest na całe życie - Tobie się ma podobać. I Ty będziesz wiedzieć i pamiętać, że to ślubna.

A ludzie zawsze będą gadać, że coś jest "jak nie ślubne" - czy to sukienka, czy sala, czy bukiet czy... i tak dalej.

tu jeszcze przykład pasujących obrączek i pierścionka, coś pięknego
Blaires jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 23:13   #5
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dziękuję Rzeczywiście śliczny zestaw Przejdziemy się jeszcze do złotnika spytać ile by wyszło za zakrzywioną

Stary 2014-02-09, 23:29   #6
paular409
Raczkowanie

Zeby to dobrze wyglądało to obraczka musi pasować stylem do pierścionka. Zazwyczaj takie coś planuje sie już przy zakupie pierscionka. Jesli koniecznie chcesz tak nosić to musisz mieć zakrzywiona obraczke ponieważ jesli bedzie prosta, to problemem nie jest tylko przerwa a to ze i pierscionek i obraczka zniszczą sie szybciej.

Ja tez mam dosc duży kamień i 18 mniejszych do okoła (1ct), dlatego zdecydowałam sie na noszenie pierscionka na lewej ręce , mimo tego ze mam chudsze palce u lewej ręki. Pierscionek zawsze mozna zmniejszyć . Swój zmiejszylam już dwa razy, najpierw z 14( tż wziął zły pierscionek na miarę) do 12, a teraz do 11.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
paular409 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 23:54   #7
bezaczek7
Zakorzenienie

a ja mam z przerwą. obrączki z waszych fotek mi się nie podobają, bo kompletnie na obrączkę nie wyglądają, zwłaszcza na drugim zdjęciu-wygląda jak pierścionek na dwóch obręczach. dla mnie obrączka musi być z żółtego złota i ma być widać, że to na 100% obrączka. srebrne niektórzy noszą jak są parą, białe złoto do mnie nie przemawia, co najwyżej na zaręczynowy.
noszę na jednym palcu 3,5 roku, nie zauważyłam, by cokolwiek się porysowało/popsuło. ryski są, jest to naturalne. nie ma wgnieceń czy coś.
oczywiście wszystko zależy od gustu
aha, te z dziubkiem też mi się nie widzą, wygląda mi to jakby się popsuła obrączka
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 00:21   #8
paular409
Raczkowanie

To czy sie zniszczy może tez zależy od wielkości koszyczka na kamień. Kiedyś dostałam taka info od jubilera, ze mogą sie niszczyć.

Jak przykladalam obraczke i pierścionek obok siebie to widać ze faktycznie mogło by sie szybciej zniszczyć. Ale nie doświadczyłem tego, jedynie dziele sie swoimi info.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
paular409 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 13:12   #9
fusiacola
Wtajemniczenie

w aparcie jest taka obrączka, której szukasz nie ma jej na stronie, ale w salonie jest ogólnie dużo większy wybór mierzyłam ją, ale u mnie akurat diament wychodzi na tyle wysoko, że prosta zwykła mi spasowała też nie podoba mi się jak jest luka między pierścionkiem zaręczynowym a obrączką

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości