|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zakrzywiona obrączka
Cześć dziewczyny
![]() Powiedziałabym, że mam duży brylant w moim pierścionku zaręczynowym, przez co wychodzi on na boki poza obejmę. Widziałam na Pintereście i zachodnich stronach poświęconych tematyce ślubnej, że kobiety zamawiają sobie obrączki wykrzywione w miejscu kamienia aby oba złote kółka ładnie przylegały do siebie ![]() Byliśmy dzisiaj jednak na mierzeniu obrączek i Pani strasznie się skrzywiła, mówiąc że taka obrączka z dziubkiem nie będzie wyglądała jak prawdziwa obrączka i że tylko okrąg symbolizuje miłość ![]() ![]() Jaka jest wasza opinia, robić na zamówienie z dziubkiem czy zdecydować się na małą przerwę między pierścionkami ? ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-02-09 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakrzywiona obrączka
A koniecznie chcesz nosić obrączkę i pierścionek na tym samym palcu? Tak naprawdę, żeby to ładnie wyglądało, to pierścionek powinien być skromny i delikatny. Ja zdecydowałabym się na noszenie pierścionka i obrączki na różnych palcach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc, nie wiem dlaczego miałabyś przejmować się opinią pani z jubilerskiego
![]() ![]() A ludzie zawsze będą gadać, że coś jest "jak nie ślubne" - czy to sukienka, czy sala, czy bukiet czy... i tak dalej. tu jeszcze przykład pasujących obrączek i pierścionka, coś pięknego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zeby to dobrze wyglądało to obraczka musi pasować stylem do pierścionka. Zazwyczaj takie coś planuje sie już przy zakupie pierscionka. Jesli koniecznie chcesz tak nosić to musisz mieć zakrzywiona obraczke ponieważ jesli bedzie prosta, to problemem nie jest tylko przerwa a to ze i pierscionek i obraczka zniszczą sie szybciej.
Ja tez mam dosc duży kamień i 18 mniejszych do okoła (1ct), dlatego zdecydowałam sie na noszenie pierscionka na lewej ręce , mimo tego ze mam chudsze palce u lewej ręki. Pierscionek zawsze mozna zmniejszyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a ja mam z przerwą. obrączki z waszych fotek mi się nie podobają, bo kompletnie na obrączkę nie wyglądają, zwłaszcza na drugim zdjęciu-wygląda jak pierścionek na dwóch obręczach. dla mnie obrączka musi być z żółtego złota i ma być widać, że to na 100% obrączka. srebrne niektórzy noszą jak są parą, białe złoto do mnie nie przemawia, co najwyżej na zaręczynowy.
noszę na jednym palcu 3,5 roku, nie zauważyłam, by cokolwiek się porysowało/popsuło. ryski są, jest to naturalne. nie ma wgnieceń czy coś. oczywiście wszystko zależy od gustu ![]() aha, te z dziubkiem też mi się nie widzą, wygląda mi to jakby się popsuła obrączka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To czy sie zniszczy może tez zależy od wielkości koszyczka na kamień. Kiedyś dostałam taka info od jubilera, ze mogą sie niszczyć.
Jak przykladalam obraczke i pierścionek obok siebie to widać ze faktycznie mogło by sie szybciej zniszczyć. Ale nie doświadczyłem tego, jedynie dziele sie swoimi info. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
w aparcie jest taka obrączka, której szukasz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.