![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dylemat - odejść?
Cześć, specjalnie założyłam to konto, mój problem jest na tyle, można powiedzieć, wstydliwy, że nie chciałabym uzyskać jakieś porady pod płaszczykiem anonimowości. Do rzeczy.
Od 4 miesięcy spotykam się z chłopakiem. Poznaliśmy się przez naszego wspólnego dobrego przyjaciela. Muszę przyznać że zauroczył mnie od samego początku oczytaniem, inteligencją, poczuciem humoru. Ale nie myślałam że ta znajomość potrwa choćby dłużej niż tamto spotkanie, nie byłam nastawiona na taki rozwój. A jednak, wysłał mi zaproszenie na facebooku, zaczęliśmy pisać, potem kolejne spotkania, i kolejne. Do tej pory byłam tylko w jednym poważnym związku który "rozwijał" się dość powoli, a tutaj wszystko potoczyło się szybko, już po miesięcu byliśmy ze sobą bardzo zżyci. Coraz lepiej go poznawałam a on mnie. Po krótkim czasie zaczęło się przytulanie, niewinne pocałunki, odprowadzanie pod drzwi. Nie było jednak żadnych otwartych deklaracji. Z tym akurat mu się nie spieszylo Mimo wszystko znajomość nam kwitnie, widzę że mu na mnie zależy, miał do tej pory tylko jedną dziewczynę, umie mi poprawić humor jak nikt inny, jesteśmy w czymś na kształt związku. Jednak nie jest ideałem. Wiedziałam że ma prawicowe poglądy, niedawno okazało się że jest narodowcem, i to nie tylko ideologicznym patriotą, udziela się na marszach z krzykami "raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę", "zakaz pedałowania", absolutnie nie akceptuje homoseksualistów, feministek, itp. obraża otwarcie Grodzką, czyli zupełne przeciwieństwo moich poglądów. I gdyby nie małe ale o którym zanim powiem, nawet bym to jakoś przeżyła. Małe ale - jestem transseksualistką. On nic o tym nie wie, bo wyglądam wiarygodnie, dziewczęco, mam szersze biodra, wcięcie w talii. Nie podejrzewa nic na 100%. Ostatnio rozmawialiśmy trochę o takich sprawach, on twierdzi że dla niego trans=facet, gej. Nie wiem co robić, odejść póki czas czy spróbować mu powiedzieć? To pierwsze musialoby mnie bardzo dużo kosztować, zdażyłam się do niego przywiązać i coś poczuć. Chcę wierzyć że on też, i że przełknąłby to, ale co jeśli nie? Z jego temperamentem mógłby nawet mnie pobić w skrajnej sytuacji. Jestem rozbita ![]() Edytowane przez poofh Czas edycji: 2014-01-23 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dylemat - odejść?
Cytat:
Ja tu nie widzę innego wyjścia jak odejść. 1. Z taką różnicą poglądów nawet bez Twojego transseksualizmu byłoby bardzo trudno wam się dogadać. 2. Nawet mężczyzna o bardziej liberalnych poglądach mógłby mieć spore problemy ze związaniem się z taką osobą. Z wielu względów. Czy pewnych oporów w sferze seksualnej czy np chęci posiadania dzieci. No niestety. O takich rzeczach trzeba mówić wcześnie, zanim się człowiek za bardzo przywiąże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie odpowiedź jest oczywista, nic mu nie mów, bo jak się dowie, to bardzo źle dla ciebie się skończy. Po prostu zakończ na tym etapie, nie pakuj się w bliższe relacje z tak otwarcie pokazującym swoje poglądy facetem. Jeśli zapyta dlaczego, po prostu powiedz, że nie możesz tego znieść, bo Twoje poglądy są inne i tyle...
Edytowane przez Pazurka Czas edycji: 2014-01-22 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja myślę, że to prowo
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wspólczuję facetowi. Okłamujesz go co do swojej tożsamości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
uparta chmura
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mevianne, Pazurka - ja też nie widzę, wiem że to jest najlepsze i jedyne co mogę zrobić ale trudno mi tak po prostu go "wyrzucić" z życia..
Marudna Krolewna - nie, wbrew pozorom to nie prowo. Lemmy is God - nigdy go nie okłamałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziewczyna o takich poglądach jak Twój hm.. kolega? nie przeszkadzałaby w pocałunkach, przytulaniach, seksie, związku, mieszkaniu razem.. no ale niektórzy nie potrafią oddzielić pracy od życia rodzinnego a niektórzy poglądów politycznych od bycia z kimś. Rozumiem jakby coś innego przeszkadzało.. kompleks różnicy wzrostu, różnica w libido, różne plany na przyszłość (ślub albo bez ślubu) ale to? Jak jednak czujesz, że kompromisu z tym panem nie osiągniesz to lepiej odejść, ale tylko z braku kompromisów a nie różnic politycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie ten związek to fikcja
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Radziłabym chyba jak najszybciej rozstać się, nie podając prawdziwego powodu.
Bo ja na miejscu tego kolesia(szczególnie z takimi poglądami) chyba nie wybaczyłabym sobie do końca życia i miała traumę wchodząc w kolejne relacje... ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Transseksualizm (z łac. transire → przechodzenie) – zaburzenie identyfikacji płciowej, postać zespołu dezaprobaty płci, polegająca na pragnieniu życia i byciu akceptowanym jako osoba płci przeciwnej
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Zatajasz przed nim swoją tożsamość płciową. Bo taką rzecz powinnaś mu powiedzieć zaraz po tym jak doszło do pocałunków między wami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, to akurat i u mnie wykluczałoby CAŁKOWICIE, nie jest to do przeskoczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Żeście się dobrali... No odejść. Już nawet pomijają to kim jesteś - ten mężczyzna ma kompletnie inny światopogląd niż Ty. Początkowo ok, może się wydawać, że jakoś to będzie. Z czasem zauważysz, że Ci to przeszkadza. A i jemu Twój liberalizm nie będzie się podobał. I nie mów, że jesteś transseksualistką. Cholera wie, do czego on jest zdolny.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
takie związki mogą być akceptowalne,ale tylko w przypadku partnera o preferencjach biseksualnych i prawde mówiąc tylko w związku opartym na szczerości.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Skoro tak ostro reaguje na sam fakt istnienia osób transseksualnych, to uświadomienie mu, że wszedł w bliższy kontakt z taką osobą może się źle skonczyć. Skoro twierdzisz, że:
to wydaje mi się, że lepiej nie ryzykować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Odejdź. Swoich poglądów nie zmieni, a jak się dowie, to nie będzie miło.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Odejdź i nic nie mów. Oszczędzisz kolesiowi wielkiej traumy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi, wiedziałam że tak musi się to skończyć, ale potrzebowałam żeby ktoś z perspektywy 3 osoby mi to powiedział. Na dniach umówię się z nim i zerwę pod jakimś ogólnikowym powodem. Naprawdę dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
po prostu przestań się z nim spotykać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wizażowy Kot Igor
|
Uooooo
zerwij znajomosc, bo zakończenie może być w szpitalu. Generalnie też się dziwię, że dopuściłaś do takiego zbliżenia z kimś o tak skrajnie prawicowych poglądach. Uciekaj, bo jak Cię jego koledzy dorwą to różnie może być. Serio.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj popołudniu spotkaliśmy się i powiedziałam że kończę naszą znajomość, bo czuję że to nie to, że do siebie nie pasujemy, zareagował dosć gwałtownie, wykrzyczał mi w twarz że mnie kocha, że jestem podła, że robiłam mu nadzieje..nie było to miłe tego słuchać..na odchodne rzucił że tak łatwo ze mnie nie zrezygnuje, wystawał z pół godziny pod moim mieszkaniem, i do tej pory bombarduje mnie smsami i połączeniami..mam nadzieję że mu przejdzie, jeśli nie to chyba najlepsze wyjście to powiedzieć że poznałam kogoś innego??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej nie odbierać połączeń i nie prowokować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Powiedz że nie odpowiadają Ci jego poglądy. Że masz znajomych których on by dyskryminował i że wolisz rozstać się zanim bardziej się zaangażujecie. Nie skłamiesz.
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-01-24 o 10:52 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
zawsze to nowe nicki wyskakują z takim problemami a 'la "trudne sprawy".
troll jak nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Taka fajna zima w ferie, a młodzi wolą tutaj siedzieć niż iść na sanki!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Wbrew zdaniu niektórych nie mam ferii, i nie jestem znudzonym dzieciakiem!
Dzisiaj znów zaczaił się na mnie pod drzwiami, błagał i przekonywał, pod naporem sytuacji się rozpłakałam a on stwierdził że muszę też go kochać skoro tak reaguje. Powiedziałam żeby miał trochę godności i po prostu dal mi spokój, ale jak można sie było domyślić nic to nie dało, oprócz tego że upokorzyłam sie przed sąsiadami przez te krzyki..czy któraś z was była w podobnej sytuacji?? po jakim czasie mu minie? chciałam to urwać szybko i bezboleśnie, ale jak widać tak sie nie da :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie rozpoczął wątku słowami: Mam już konto na Wżażu, ale ze względu na to, że dużo osób mnie kojarzy, postanowiłam założyć nowe.... I potem pół Wizażu zastanawia się, która z "naczelnych" była kiedyś facetem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro zdażył sie zakochać to nietrudno sobie wyobrazic jakie emocje będa w nim dominować gdyby dowiedział się prawdy. Będzie to nienawiść (zreszta nie ma co się dziwić, sam bym znienawidził taka osobę, która ze mną w kulki poleciała) i będzie zdolny nawet do dotkliwego pobicia autora |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.