|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tatuaże,tatuaż i wszystko o tatuażach.to co mówia to nie prawda
Cześć mam już dwa tatuaże,wczoraj robiłam trzeci.był on na stopie i bardzo się bałam,bo czytałam te wszystkie fora co dziewczyny wypisują przeważnie głupoty.A taka jest prawa że mnie w ogóle nie bolało,może troszeczkę,bardziej mnie strach ogarniał niż sam ból.co wy o tym sądzicie?bolały was tatuaże?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tatuaże,tatuaż i wszystko o tatuażach.to co mówia to nie prawda
Każdy inaczej odczuwa ból, więc dla jednego to będzie śmieszne smyranie, a dla innego ból nie do pokonania
![]() Tatuaż dopiero przede mną, ale nawet zrobienie głupiego helixa inaczej się odczuwa - ja ból czułam, ale nie był jakiś ogromny, a moja koleżanka nie mogła tego znieść, niemal mdlała - czyli jest na to bardzo wrażliwa. Generalnie boli bardziej w pobliżu kości, to chyba nie jest mitem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja mam tatuaże na stopie,kręgosłupie i żebrach.mnie najbardziej bolało na żebrach jest to nie przyjemne uczucie,ale do wytrzymania.Bardziej boję się dentysty niż tatuaży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ja mam na łopatce i wcale mnie nie bolal, bo to co czulam podczas robienia go to ból nie był, lekki dyskomfort był, tak jakby mocniejsze drapanie igłą ale bólu nie czułam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jest już duży wątek o tatuażach. Ból- kwestia indywidualna.
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
bardzo mi się podobają tatuaże i chce następne;-p to jest jak narkotyk;-)mysle o tatuażu na kostce ale nie wiem jeszcze dokładnie jaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm co do bolu. U mnie to bardzo zalezalo od tatuowanego miejsca i oczywiscie czasu. Po 4-5 godzinie tatuowania bol staje sie naprawde nieprzyjemny i jest sie po prostu zmeczonym ... Drentwieje noga (jesli to wlasnie ona jest dziarana), jest sie glodnym (dlatego warto zjesc obfity posilek przedtem). Ja zwykle po paru godzinach tatuowania, wracalam do domu i kladlam sie do lozka.
Miejsca ktore mnie bolaly najbardziej to : nadgarstki, okolice lokcia (ale glownie po przeciwnej stronie,czyli zgiecie), lopatka, i wewnetrzna strona reki (w okolicach pachy). Miejsca ktore mnie nie bolaly to : brzuch, ramie po zewnetrznej stronie. Kark jest tez dosc bolesny. Gdy mialam robiony niewielki tatuaz, ktorego zrobienie zajmowalo 1-2,5 godziny bol nie byl dokuczliwy, ale po 4 godzinie gdy skora jest cala wymeczona nie jest to przyjemnosc, zdecydowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze pomyśl o niedublowaniu wątków i będzie wspaniale...
a co do bólu - każdy odczuwa to inaczej ale faktem jest, że na kości boli bardziej i to nie wynika z żadnego widzimisię kogokolwiek a ze zwykłej mechaniki
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
To fakt, na kosciach i pochwinach bol jest najgorszy. Zeby troche zlagodzic bol, trzeba pamietac o oddychanniu podczas tatuowania. Wiele osob tak sie spina, ze wstrzymuje oddech, a to (tak z moich doswiadczen wynika) poteguje odczuwanie bolu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zastanawiam się nad tatuażem już od dwóch lat . Zawsze chciałam na stopie, ale teraz zastanawiam się nad nadgarstkiem albo łopatką - wydaję mi się mniej oklepanym miejscem .Boję się ze względu na to iż , od dzieciństwa bardzo źle goją mi się rany , i nawet po najmniejszym zadrapaniu zostają mi blizny .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duze tatuaze zawsze byly przemyslane bardzo dokladnie, jakies 3 lata nosilam w sobie pomysl na pewna czesc duuuzej kompozycji. W koncu zrealizowalam to. Mniejsze wzory czasami byly robione spontanicznie (tzn ok. tygodnia minelo od momentu wymyslania tego do momentu realizacji), ale NIE ZALUJE I NIGDY NIE ZALOWALAM ani jednego z tatuazy jakie mam. Kazdy oznacza dla mnie cos innego, przypomina na jakim etapie zycia bylam w momencie gdy byl on robiony. To jest piekne uczucie gdy wraca sie do domu, calym obolalym, ale ze swiezym wymarzonym tatuazem na skorze! Najwazniejsze to dobrze przemyslec miejsce, wzor i wybrac profesjonalne studio - nie warto na tym oszczedzac! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a mi kolega będzie robił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=tatua%BF
tu jest wątek o tatuażach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zgodze sie z Toba, ja mam tatuaz na kostce i nie bolalo mnie ani troche robienie jego, gralam w tym czasie w karty ![]() Po za tym mam jeszcze 2 inne, nad tylkiem, bolalo bardzo i w okolicach bikini i tam, masz racje ,boli cholernie ![]() Zaluje kazdego tatuazu jaki mam ( najmniej tego na kostce ) nie potrzebnie robilam , oszpecilam tylko swoje cialo, szczegolnie plecy, bo pomimo ze ten tatuaz ktory tam mam nie jest najgorszy to jest w najbardziej widocznym miejscu i po prostu teraz po latach sie wstydze jak na przyklad w pracy sie schyle i to mi wylazi na zewnatrz ![]() Moze zostane zbojkotowana ale dziewczyny NIE ROBCIE SOBIE TATUAZY |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Może nie tyle nie róbcie, ale róbcie tylko wtedy, gdy są one naprawdę przemyślane.. Tatuaż- tribal nad tyłkiem..? Never
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Mi tez sie wydawalo, ze przemyslalam kazdy swoj tatuaz, ale bylam mloda i hmmm spontaniczna
![]() Byc moze jak ktos jest starszy i z rozsadkiem zrobi sobie taki obrazek to pozniej inaczej o tym mysli, ja , pomimo, ze zadnego tribala nie posiadam i tak zaluje i tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Może własnie o to chodzi, żeby nie robić ich spontanicznie..? Ja nie mam zadnego tatuażu, aczkolwiek nachodzi mnie czasem w życiu taka chwila, że jakiś mi się spodoba i chciałabym go mieć na swoim ciele. Ale jeszcze dojrzewam do tej decyzji, jest taki jeden wzór o którym myślę prawie od dwóch lat.. Ale jeszcze sobie daję czas
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Moze niewiele z was mi uwierzy, ale ja odkad bylam malym dzieckiem marzylam o tym aby miec tatuaz. Duzy, kolorowy .... Gdy jako osmio moze dziesiecio letnia dziewczynka zobaczylam mezczyzne z pelnym kolorowym rekawem podeszlam do niego i powiedzialam "ale to piekne, tez kiedys bede taki miala". Sporo lat minelo, a moja milosc do tatuazy tylko sie umacniala.
Tak jak pisalam wczesniej, bardziej spontaniczne sa tymi niewielkimi w moim przypadku (za to mam do nich chyba najwiekszy sentyment,bo wiaza sie z moim mezem) Duze kompozycje zas byly obmyslane miesiacami, a nawet latami, tak aby kazdy element do siebie pasowal. Rada ode mnie : TATUUJCIE SIE DROGIE PANIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Czyli ile ciał, tyle poglądów
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mysle ze ludzie ktorzy czesto zmieniaja swoje poglady czy upodobania zdecydowanie nie powinni robic sobie tatuazy. Kazdy chyba zna siebie i jest w stanie mniej wiecej okreslic jakim typem osobowosci jest. Przed zrobieniem tatuazu warto cofnac sie pamiecia i przeanalizowac jak czesto zmienialy sie nasze gusta. Warto tez zadac sobie pytanie z jakich powodow chce mnie tatuaz. Jezeli jest to moda lub nagly kaprys to lepiej sobie odpuscic na jakis czas. Natomiast jezeli ze tak powiem "siedzimy w tym" czyli chcemy wiedziec jak najwiecej o historii tatuazu, procesie jego powstawania, znamy ludzi ktorzy tatuaze posiadaja (moga nam troche powiedziec o odbiorze spolecznym, ewentualnych problemach w znalezieniu pracy), chetnie czytamy magazyny o sztuce tatuazu, tatuaze nie gryza sie z naszym swiatopogladem i cale to wczesniej opisane zainteresowanie trwa dluzej niz kilka miesiecy ( xD) to nie bedziecie zalowac swoich tatuazy do konca waszych dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
bardzo mądrze napisane
![]() głupota jest myślenie-tamta ma to i ja będę mieć... a potem-ale ja głupia byłam trochę pomyślunku w naszych małych główkach... każdy tatuaż jest ładny jeśli jest przemyślany i pasuje do naszej osobowości-a nie takie byle co byle mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Tatuaże odzwierciedlają naszą osobowość,powinno się wybrać taki który coś dla kogoś znaczy i pasuje do nas.Ja uważam że tym którym się podobają tatuaże powinni je robić!!!życie jest tylko jedno i powinno się je jak najbardziej wykorzystać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
brawo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
no cóż nie tyle bolało czasem w niektórych miejscach takie przeszywające uczucie moja koleżanka ma tatuaż na stopie także i mówiła że strasznie bolało ja osobiście robiłam na pleckach i to tak na moich boczkach wiec uczucie bylo calkiem przyjemne jestem skłonna powiedzieć ;p
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
uczucie jakie jest podczas robienia tatuażu nie mogę nazwać bólem,jest to takie delikatne drapanie czasami trochę mocniej ale naprawdę da się wytrzymać!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I marzenie swe spełniałm dopiero mając ponad 30 lat. Za to jaka radocha ![]() tak duża, że pólroku później powstał drugi ![]() Oba miejsca były wybrane od lat, a pierwszy wzór powstawał przez ponad rok (drugi w kilka godzin, ale to juz osobna historia). Co do bólu- na lędźwiach, ok 5 godzin- momentami strasznie bolało, moentami, nic nie czulam tylko drapanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Powiem tak, ja mam tatuaż wzdłuż kręgosłupa dodam do tego że jestem bardzo szczupła jeśli można tak to nazwać ;/ i mam kręgosłup na wierzchu. Nie bolało powiedziałabym nawet że to było super uczucie
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Każdy inaczej reaguje na ból przy tatuowaniu. Wiele dziewczyn mówi, że ból był nie do zniesienia, ale wiele mówi również, że wgl nie bolało, jedynie czuły jakby 'dyskomfort'. Sama jestem dopiero przed robieniem tatuażu i troche się boje. Słyszałam, że jak uszczypnie się w to miejsce gdzie chcemy zrobić tatuaż, to boli to tak samo jak przy robieniu tatuażu ;d Ból też zależy od miejsca, podobno najbardziej boli na kościach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
Edytowane przez maalinkaa8 Czas edycji: 2014-02-01 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.