|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Beznadziejny przypadek
Mam problem, z którym ju¿ od d³u¿szego czasu nie potrafiê sobie poradziæ.
Nieca³e pó³ roku temu zosta³am porzucona przez by³ego ch³opaka. To by³a moja pierwsza mi³o¶æ, pierwszy zwi±zek, nigdy nie by³am w stanie nikogo pokochaæ tak jak jego, mimo, ¿e wielu facetów przewinê³o siê przez moje ¿ycie, mia³am wiele okazji na bycie w zwi±zku. Wydawa³o mi siê, ¿e to jest ten jedyny. Kiedy go pozna³am, od razu by³am nim zafascynowana, wydawa³ mi siê inny, ni¿ wszyscy dotychczasowi faceci, których mia³am okazjê poznaæ. By³ dla mnie idea³em pod ka¿dym wzglêdem, a w³a¶ciwie dalej jest. I wszystko uk³ada³o siê perfekcyjnie... do czasu, a¿ nie wiadomo sk±d w jego ¿yciu pojawi³a siê inna dziewczyna, poznana zupe³nie przypadkowo, która przyklei³a siê do niego jak rzep do psiego ogona. Co dla mnie niezrozumia³e, tamta dziewczyna, m³odsza ode mnie, wygl±daj±ca jak szara myszka, nie¶mia³a, w towarzystwie niepotrafi±ca doliczyæ do 5, zaczê³a do mnie wypisywaæ do¶æ odwa¿ne wiadomo¶ci na facebooku, ¿e mam siê odczepiæ od X (za³ó¿my, ¿e X to imiê tego ch³opaka), które oplata³a ró¿nymi epitetami i niewybrednymi komentarzami odno¶nie mnie. Nie mam z ni± kontaktu na co dzieñ, ale czêsto widujê ich razem, wiêc mo¿na powiedzieæ, ¿e znam j± z widzenia i z opowiadañ znajomych. Jestem strasznie z³a, smutna i sfrustrowana. Tak naprawdê nie wiem na kogo bardziej, czy na ni±, za to, ¿e zabra³a mi jedynego ch³opaka, którego do tej pory naprawdê pokocha³am i za te wulgarne obra¿aj±ce mnie wiadomo¶ci, czy na niego, ¿e odstawi³ mnie w k±t jak zwyk³± niepotrzebn± szmatê mimo tego, co wcze¶niej by³o miêdzy nami. Nie wiem jak sobie z tym radziæ. Staram siê nie zaprz±taæ tym my¶li, czêsto gdzie¶ wychodzê, mam studia, dorywcz± pracê, do tego dochodz± spotkania z przyjació³kami, ale kiedy przychodzê do domu, wieczorami czêsto zdarza mi siê p³akaæ. Minê³o ju¿ prawie pó³ roku, a ja nie mogê doj¶æ do siebie. Czêsto spotykam siê z lud¼mi, podobno jestem do¶æ atrakcyjna, nie narzekam na powodzenie, ale jako¶ nie potrafiê znale¼æ nikogo, kto móg³by mu dorównaæ. ¬le mi z tym, na dodatek nie potrafiê przestaæ ogl±daæ jego zdjêæ, przegl±daæ komentarzy na fb, po prostu nie potrafiê. ![]() Dla mnie to sytuacja bez wyj¶cia, nie wiem ile mo¿na czekaæ, a¿ minie. Mo¿e to wydaæ siê ¶mieszne, ale wszystko, co do tej pory mnie cieszy³o, nagle sta³o siê dla mnie obojêtne, przesta³o mieæ znaczenie, olewam studia, jak przychodzê do domu nie mam si³y siê uczyæ, a jak widzê ich wspólne zdjêcia, robi mi siê niedobrze. Czy która¶ z was ma do¶wiadczenie w takich sytuacjach? Edytowane przez Eva_92 Czas edycji: 2014-01-31 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 354
|
Dot.: Beznadziejny przypadek
Czas dziewczyno, czas.
Ja po rozstaniu z moim T¯ przez ponad pó³ roku nie widzia³am sensu w niczym, a ka¿da relacja to by³ koszmar, bo przecie¿ "drugiego takiego jak on nie znajdê". Czeka³am jak g³upia, ogl±da³am zdjêcia, odwiedza³am profil na fejsie itd... Z czasem zaczê³o to s³abn±æ, zawziê³am siê i stara³am siê odci±æ coraz bardziej, wiêc poblokowa³am, usunê³am archiwum etc. Dzisiaj ¶mia³o mogê powiedzieæ,¿e jest dobrze, on jest tylko wspomnieniem i jestem szczê¶liwa bez niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Najwa¿niejsze to zrozumieæ, ¿e facet wcale nie okaza³ siê takim idea³em, za jakiego go uwa¿a³a¶. Zobacz, mówisz ¿e ¿aden inny jeszcze mu nie dorówna³, ale zaraz zaraz... to taki problem dorównaæ bezczelowi który zostawi³ Ciê dla laski, która Ciê obra¿a³a? Czy Twój by³y naprawdê jest wart tego, ¿eby¶ za nim p³aka³a, ¶ledzi³a jego aktywno¶æ na fejsie itd? Wiem, ¿e potrzeba czasu ¿eby zrozumieæ, ¿e by³y jest kretynem i nie ma za kim p³akaæ... Ale najwa¿niejsze to odci±æ siê raz a dobrze od niego. To wtedy szybciej przejdzie. Nawet nie wiesz jak oczyszczaj±ce by³o dla mnie na przyk³ad usuniêcie jednym przyciskiem ca³ej smsowej historii naszych rozmów z by³ym. Tak d³ugo j± trzyma³am bo chcia³am do niej wracaæ, chcia³am analizowaæ na jej podstawie gdzie pope³ni³am b³±d, co siê sta³o. A potem pomy¶la³am, ¿e musze siê odci±æ od niego je¶li chcê ¿yæ dalej. I jednym przyciskiem skasowa³am wszystko, bo jest opcja usuniêcia ca³ej konwersacji z danym kontaktem. Poczu³am siê o wiele lepiej. Ty te¿ powinna¶ sobie postanowiæ, ¿e od dzisiaj w ogóle nie ¶ledzisz go na fejsbuku, nie ogl±dasz ich wspólnych zdjêæ - bo niby po co? Chcia³aby¶ byæ z kim¶, kto zostawi³ ukochan± dla laski, która Ciê obra¿a³a? Skoro mu imponuje taka dziewczyna to ¿ycz mu powodzenia i id¼ w swoj± stronê i nie ogl±daj siê za siebie, bo nie ma za kim siê ogl±daæ. Patrz w przysz³osæ i znajdziesz faceta, który bêdzie Ciê szanowa³. Takie porzucenia siê zdarzaj±, wielu z nas, mi tak¿e i wysz³y¶my z tego, wiêc Ty te¿ wyjdziesz i zakochasz siê szczê¶liwie ponownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 877
|
Skoro widzisz ich wspólne zdjêcia to musisz go wyrzuciæ ze znajomych bo chyba dobrowolnie na nie patrzysz. Ten palant Ciê zdradzi³ i nawet nie zas³uguje by klikaæ na jego profil na fcb czy czytaæ jego wypociny. Usuñ wszystkie jego ¶lady z Twojego profilu, zablokuj jego konto i siê odetnij. ¦wiat jest pe³en dobrych ch³opaków a skoro odszed³ do szmaty to nie zas³uguje na Twoj± uwagê. Musisz siê zacz±æ ceniæ
![]() 'By³ dla mnie idea³em pod ka¿dym wzglêdem, a w³a¶ciwie dalej jest.' Mo¿e powinna¶ otworzyæ oczy, bo najwyra¼niej nie jest skoro sobie polaz³ do jakiej¶ krowy typu 'piz*a w ¶wiecie, kozak w necie'. Nie wiem jakie to dos³ownie ma znaczenie do tej sytuacji ale polecam lekturkê Behrendt Greg - Nie zale¿y mu na Tobie. Koniec z³udzeñ, z ebooka z chomika np. Skoro mu na Tobie nie zale¿y to dlaczego Tobie ma zale¿eæ? To facet siê ma o nas staraæ a nie na odwrót. Jedyne co mu mo¿esz pokazaæ to ¶rodkowy palec, a nie chocia¿by odrobinê zaanga¿owania w chêæ jego odzyskania.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
Ja tu w dziewczynie winy nie widzê.. Bardziej Twój ex polecia³, da³ siê zmanipulowaæ..
Na Twoim miejscu postawi³bym jej flaszkê za to, ¿e "pozna³a¶" w³asnego faceta z "tej" strony i ¿yczy³bym im wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 67
|
Cytat:
![]() ![]() Dok³adnie. Uratowaæ Ciê mo¿e jedynie dystans. Ja mia³am faceta, poza któym ¶wiata nie widzia³am. A naj¶mieszniejsze jest to, ¿e z perpsektywy czasu wiem, ¿e on mnie nawet nie szanowa³, a co dopiero lubiæ ![]() Bywa. Sam mnie zostawi³, my¶la³am ¿e ¶wiat siê skoñczy³ i jako¶ ¿yjê, na razie facetów omijam, ale jako¶ specjalnie o nim nie my¶lê, nawet zapomnia³am w tym roku o jego urodzinach ;] Czas. Ja te¿ pisa³±m tutaj na forum, gada³±m ¿e przecie¿ nigdy go nie zapomnê, dziewczyny pisa³y wprost ¿e jestem g³upia ¿e my¶lê o takim kretynie i w koñcu po dwóch latach mam go gdzie¶ ![]() Zajmij siê czym¶, wyjd¼ do ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 877
|
Nie zale¿y mu na Tobie. Koniec z³udzeñ - best lekturka na takie przypadki
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 883
|
Po pierwsze usuñ ich ze znajomych i nie ogl±daj tych zdjêæ! Tylko rozdrapujesz rany.
My¶lisz o nim nadal jak o mi³o¶ci swojego ¿ycia, chocia¿ okaza³ siê totalnym frajerem zostawiaj±c Ciê. ¯yj tera¼niejszo¶ci± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wiza¿owy Kot Igor
Wiadomo¶ci: 17 524
|
Cytat:
Natomiast zadaj sobie pytanie: czy serio ten facet by³ a¿ takim idea³em, by rzuciæ Ciebie dla g³upiej, wulgarnej dziewczyny? Widaæ na tak± w³a¶nie zas³ugiwa³. Chyba nie chcia³aby¶ byæ taka, jak ona po to, by go zatrzymaæ?^^
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Wlasnie.
Facet to nie idea³- tak nie powinno byc,ze nagle kogos spotkasz i wszystko rzucasz.. Tylko co¶ siê psuje- to naprawiasz. FACET JEST NIEDOJRZA£YM BARANEM ![]() Mia³am zreszt± podobnie, i wcale nie ¿a³ujê,ze tak siê sta³o,to tylko pokazuje jaki kto¶ jest naprawdê i co ma w g³owie. I nie za³uj wlasnie nie zaluj!! BO NIE MA KOGO! Tak powazny facet siê nie zachowuje,znajdziesz lepszego ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.