![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() noo walentynki ;P
.
Edytowane przez snooki92 Czas edycji: 2013-07-09 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: noo walentynki ;P
Możesz kupić kartkę. Aczkolwiek jak ja dostałam prezent na BN, choć umawialiśmy się, że prezentów nie dajemy to po prostu przyjęłam i tyle.
![]() |
#3 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Ja bym nic nie kupowała na Twoim miejscu. Chłopak postawił Cię w niezręcznej sytuacji podczas, gdy Ty mu jasno i wyraźnie powiedziałaś, że nie obchodzisz Walentynek i nie chcesz wymiany prezentów z tej okazji. Skoro mimo tego Ci to kupił, to potraktuj to jak podarek bez okazji i tyle. Jeśli będzie miał pretensje, to przypomnij mu, co mówiłaś.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Albo olej, bo w końcu się umawialiście, że nie będzie prezentów, albo kup mu ewentualnie coś słodkiego.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Faktycznie niezręczna sytuacja.
Zamiast robić mu prezentu zaproś go może gdzieś.. ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez snooki92 Czas edycji: 2013-07-09 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
O ile dobrze zrozumiałam, on już kupił ci ten prezent zanim powiedziałaś, że nie obchodzisz tego święta, więc nie postawił cię w niezręcznej sytuacji specjalnie. Byłoby miło jednak coś mu dać, kartka wypadnie marnie, już lepiej faktycznie coś słodkiego albo np. jego ulubioną kawę. A może kup 2 bilety do kina na wieczór, dla niego i dla siebie ;-) Albo jakiś alkohol, np. butelkę grzańca.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kino, ciastko, romantyczny spacer ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
zrob mu cos do jedzenia smacznego. Ja rok remu kupilam taka sylikonowa forme do ciast w formie serca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem kupno kartki bedzie prymitywne, ja osobiscie juz bym wolala nic nie dawac.
Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem byloby zabraniem gdzies go. Jezeli nie masz mozliwosci zaproszenia go do zadnej kawiarni, pizzeri itp. to zapros go do siebie, ugotuj obiad, czy jakas kolacje lub zrob pizze, cos w tym stylu;p a moze upiecz jakies ciastko lub kup w cukierni, wsadz w nie jakies serduszko a moze bedzie jakies ciacho w ksztalcie serducha... Ja jak znalam sie krotko z chlopakiem, to tez glupio nam bylo obchodzic to swieto. Zaprosil mnie na obiado-kolacje do siebie do domu i obejrzelismy film. I to byly moje najlepsze walentynki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mogłabyś zaaranżować w domu taką romantyczną kolację. Kupowanie prezentów, kiedy się nie obchodzi Walentynek to takie postępowanie wbrew sobie.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez snooki92 Czas edycji: 2013-07-09 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=snooki92;39228549]pomysly dobre z tym gotowanie lecz ja nie mam warunkow, mieszkam z rodzicami i wiem, ze oni na wieczor zostaja w domu wiec romantyczna kolacja odpada...
na zaproszenie go do wiekszego miasta nie mam pieniedzy, a nie pracuje, oszczednosci sa jakies marne wiec szalu nie ma... ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Skoro nie masz za dużo pieniążków, to kupowanie jemu kurtki też nie jest najlepszym pomysłem.
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
to miłe, że sprawił Ci prezent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
sissy that walk
|
Jeśli nie chcesz iść z pustymi rękami autorko, to kup czekoladki i tyle. Albo i poproś rodziców żeby Ci nie przeszkadzali i zaproś chłopaka do siebie na jakieś ciacho/prostą kolację. Ale bez napinki, wydawania kupy kasy na szukany naprędce prezent, czy robienia sobie problemów z tego powodu. Nie posłuchał wyraźnego komunikatu, więc prezent potraktuj jak bezinteresowny gest. Bo mam wrażenie, że jeśli chłopak nie słucha co się do niego mówi, to jeśli tego nie przykrócisz, będziesz się jeszcze nieraz zastanawiać co teraz zrobić, żeby nie wyszło "głupio". Prosty wieczór we dwoje w domu w zupełności wystarczy, jeśli już chcesz się jakoś odwdzięczyć za prezent, którego nie chciałaś w święto, którego nie obchodzisz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez snooki92 Czas edycji: 2013-07-09 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Prawidłowo.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Może zamiast kupnych czekoladek daj mu własnoręcznie upieczone, ładnie zapakowane ciasteczka. Koszt nieduży, a moim zdaniem to lepszy prezent niż kupne czekoladki, taki bardziej od serca.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Skoro ci kupił drogi perfum, to może kup mu drogi spodeń? Chociaż okular ray ban też zawsze spoko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
waklentynki to nie tylko fizyczne preenty,to także czas spędzony z partnerem.
może jakieś kino,film w domu,kolacja lub piosenka,którą uwielbia twój facet ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
to,że ty nie lubisz kwiatów na urodziny nie oznacza,że twój partner tego nie oczekuje,a jak pisałam wcześniej okazywanie miłości nie musi być tylko komercyjne i finansowe.widocznie jej parter oczekuje odrobiny romantyzu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Też tak uważam. Nie rozumiem zasady: nie obchodzę i już. Przecież, jak kogoś kocham, to walentynki są tylko miłym pretekstem, żeby kochanej osobie sprawić przyjemność. A każdy pretekst jest dobry. Prezenty są miłe, ale wśród partnerów, którzy się kochają do niczego nie zobowiązują. Nie cieszysz się, że chciał ci sprawić radość, tylko kłopotasz, jak się odwdzięczyć? Dla mnie to dziwne. Chciał cię docenić, dać radość, ty mu tego nie chcesz dać?
A, i rzeczywiście. "Te perfumy". "Ten perfum" to błąd i to taki bardziej prowincjonalny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Nie ma bardziej bezosobowego prezentu niż czekoladki. Nigdy nie zrobiłabym tego komuś, kogo kocham, bo to tak bardzo "na odczepnego". |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
być może on już kupił dożo wczesniej,a może on lubi to święto i oczekuje prezetu,niekoniecznie namacalnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
No dobrze. Dla mnie nie ma bardziej bezosobowego. Ale rozumiem o czym piszesz, mój facet wie na przykład, że zawsze sprawi mi radość słoiczkiem kawioru w dowód, że o mojej przyjemności myśli.
A bardziej chodziło mi o to "wysilanie się", bo on dał, to ja też muszę. Zamiast się zastanowić, co jemu sprawi radość, czego by można oczekiwać od osoby, która kocha, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.