|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mleko HIPP wycofane! Co się dzieje?
Witajcie drogie mamy. Przedwczoraj zabrakło nam mleka. Podałam dziecku kaszkę na dobranoc z mlekiem Hipp, po którym dziecko zaczęło wymiotować. Sytuacja powtórzyła się przy ponownym podaniu. Rano poszłam po mleko, a tu kicha, nigdzie nie ma a przecież 2 dni wcześniej widziałam pełne pułki! Weszłam na stronę tej firmy na FB i okazało się że mleka nie ma wszędzie. Firma się broni, że to braki spowodowane dużym zainteresowaniem, ale ludzie się wypowiadają, że widzieli jak mleko było zdejmowane ze sklepu i że pracownicy tłumaczyli to odgórnym nakazem. Czy ktoś coś wie? Kupiłam mleko nr 4 bo innego nie dostałam, ale teraz myśl o całkowitej zmianie, ponieważ straciłam zaufanie do firmy, poza tym mleko z nowej partii ma być dopiero na początku nowego roku. Dodam, że mała miała od pewnego czasu wysypkę na policzkach delikatną ale jednak a nie dostawała nowych pokarmów oraz skarżyła si na bóle brzuszka
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mleko HIPP wycofane! Co się dzieje?
http://www.hipp.de/index.php?id=2067
w lidlu jest normalnie hipp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w części sklepów rzeczywiście nie ma, ale w lidlach jest pod dostatkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
u nas tylko 2 i 4
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
widziałam w Auchan, ale tylko kilka sztuk
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Maz kupowal w piatek w DM i bylo.Ale mieszkamy w DE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
W kauflandzie też jest , ale zazwyczaj bierzemy 3,4 puszki od razu bo rzeczywiście nigdzie nie można dostać więc na zapas więcej zgarniamy. Jak się mały urodził we wrześniu to też kilka razy maraton po mieście był zaliczany bo z dostępnością kiepsko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, ale nie ufam tej firmie. Mój synek w wieku 7-mcy po podaniu kaszki mleczno-ryżowej miał takie zatwardzenie, że nie mógł wcale się załatwić. Skończyło się na tym, że zrobił kupkę z krwią. Niestety, powtórzyło się to dwukrotnie.Jak zaczęłam szukać informacji na temat wartości tych produktów przeraziłąm się. Nich każdy rozważy sam, do niego należy decyzja co podaje dziecku. Ale warto spojrzeć na etykietę choćby mleka modyfikowanego-tablica Mendelejewa...
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Zatwardzenie może być po każdej przetworzonej kaszce ryżowe - po samym ryżu też, bo zatwardza. I akurat składy mlek są BARDZO podobne, w każdej tablica mendelejewa. Akurat hipp wcale tu nie wiedzie prymu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie mleka modyfikowane mają takie składy... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44921390]Zatwardzenie może być po każdej przetworzonej kaszce ryżowe - po samym ryżu też, bo zatwardza. I akurat składy mlek są BARDZO podobne, w każdej tablica mendelejewa. Akurat hipp wcale tu nie wiedzie prymu.[/QUOTE] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44921390]Zatwardzenie może być po każdej przetworzonej kaszce ryżowe - po samym ryżu też, bo zatwardza. I akurat składy mlek są BARDZO podobne, w każdej tablica mendelejewa. Akurat hipp wcale tu nie wiedzie prymu.[/QUOTE]
Dokladnie.A ta tablica mendelejewa to sa witaminy mineraly i skladniki odzywcze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.