Mleko HIPP wycofane! Co się dzieje? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 00:42   #1
bianeczkaa
Zakorzenienie

Mleko HIPP wycofane! Co się dzieje?

Witajcie drogie mamy. Przedwczoraj zabrakło nam mleka. Podałam dziecku kaszkę na dobranoc z mlekiem Hipp, po którym dziecko zaczęło wymiotować. Sytuacja powtórzyła się przy ponownym podaniu. Rano poszłam po mleko, a tu kicha, nigdzie nie ma a przecież 2 dni wcześniej widziałam pełne pułki! Weszłam na stronę tej firmy na FB i okazało się że mleka nie ma wszędzie. Firma się broni, że to braki spowodowane dużym zainteresowaniem, ale ludzie się wypowiadają, że widzieli jak mleko było zdejmowane ze sklepu i że pracownicy tłumaczyli to odgórnym nakazem. Czy ktoś coś wie? Kupiłam mleko nr 4 bo innego nie dostałam, ale teraz myśl o całkowitej zmianie, ponieważ straciłam zaufanie do firmy, poza tym mleko z nowej partii ma być dopiero na początku nowego roku. Dodam, że mała miała od pewnego czasu wysypkę na policzkach delikatną ale jednak a nie dostawała nowych pokarmów oraz skarżyła si na bóle brzuszka

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 11:27   #2
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Mleko HIPP wycofane! Co się dzieje?

http://www.hipp.de/index.php?id=2067

w lidlu jest normalnie hipp

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 11:40   #3
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

w części sklepów rzeczywiście nie ma, ale w lidlach jest pod dostatkiem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 20:31   #4
bianeczkaa
Zakorzenienie

u nas tylko 2 i 4

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 21:31   #5
karolca
Zakorzenienie

widziałam w Auchan, ale tylko kilka sztuk

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-23, 08:53   #6
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Maz kupowal w piatek w DM i bylo.Ale mieszkamy w DE
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-23, 11:50   #7
Arletta7
Przyczajenie

W kauflandzie też jest , ale zazwyczaj bierzemy 3,4 puszki od razu bo rzeczywiście nigdzie nie można dostać więc na zapas więcej zgarniamy. Jak się mały urodził we wrześniu to też kilka razy maraton po mieście był zaliczany bo z dostępnością kiepsko.
Arletta7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 10:28   #8
sensibel32
Przyczajenie

Nie wiem, ale nie ufam tej firmie. Mój synek w wieku 7-mcy po podaniu kaszki mleczno-ryżowej miał takie zatwardzenie, że nie mógł wcale się załatwić. Skończyło się na tym, że zrobił kupkę z krwią. Niestety, powtórzyło się to dwukrotnie.Jak zaczęłam szukać informacji na temat wartości tych produktów przeraziłąm się. Nich każdy rozważy sam, do niego należy decyzja co podaje dziecku. Ale warto spojrzeć na etykietę choćby mleka modyfikowanego-tablica Mendelejewa...
sensibel32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 11:01   #9
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zatwardzenie może być po każdej przetworzonej kaszce ryżowe - po samym ryżu też, bo zatwardza. I akurat składy mlek są BARDZO podobne, w każdej tablica mendelejewa. Akurat hipp wcale tu nie wiedzie prymu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 11:16   #10
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez sensibel32 Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale nie ufam tej firmie. Mój synek w wieku 7-mcy po podaniu kaszki mleczno-ryżowej miał takie zatwardzenie, że nie mógł wcale się załatwić. Skończyło się na tym, że zrobił kupkę z krwią. Niestety, powtórzyło się to dwukrotnie.Jak zaczęłam szukać informacji na temat wartości tych produktów przeraziłąm się. Nich każdy rozważy sam, do niego należy decyzja co podaje dziecku. Ale warto spojrzeć na etykietę choćby mleka modyfikowanego-tablica Mendelejewa...
a dawałaś mleczno-ryżowe innych firm? wg mnie są dużo gorsze kaszki niż wspomniany hipp... ja akurat ogólnie unikam ryżowych - wszystkich firm.
wszystkie mleka modyfikowane mają takie składy...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44921390]Zatwardzenie może być po każdej przetworzonej kaszce ryżowe - po samym ryżu też, bo zatwardza. I akurat składy mlek są BARDZO podobne, w każdej tablica mendelejewa. Akurat hipp wcale tu nie wiedzie prymu.[/QUOTE]

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 12:17   #11
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44921390]Zatwardzenie może być po każdej przetworzonej kaszce ryżowe - po samym ryżu też, bo zatwardza. I akurat składy mlek są BARDZO podobne, w każdej tablica mendelejewa. Akurat hipp wcale tu nie wiedzie prymu.[/QUOTE]

Dokladnie.A ta tablica mendelejewa to sa witaminy mineraly i skladniki odzywcze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości