![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Blond czy brąz/ciemna czekolada? Pomóżcie!
Cześć Dziewczyny!
Od wielu lat farbowałam włosy garnierem na blond, pewnego razu zbiegiem różnych okoliczności wylądowałam u fryzjera który rozjaśniaczem spalił mi włosy i by je ratować i dać im odpocząć od farby nałożyłam ciemny kolor by doszły do siebie. Potem ściemniłam je jeszcze bardziej dość trwałym szamponem koloryzującym i farbą a teraz nachodzą mnie wątpliwości czy jednak w blondzie nie było mi lepiej - nie wiem czy słusznie ale czuję się starzej w ciemnym kolorze, może jednak wrócić do blondu a może jakiś inny kolor polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blond czy brąz/ciemna czekolada? Pomóżcie!
Uważam, że w ciemnych Ci lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W brązie wyglądasz dużo naturalniej. Ale wydaje mi się, że w Twoim przypadku nie powinien to być ciemny brąz, raczej jasne odcienie z miodowymi, karmelowymi refleksami. Na Twoim miejscu nie rozjaśniałabym włosów do platyny ani nawet do jasnego blondu. Ewentualnie pomyślałabym o jakimś cieplejszym, jaśniejszym brązie, ale jednak brązie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Soczewek nie noszę ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli masz teraz ciemno brązowe to bez rozjaśniacza będzie ciężko. Ale coś mi przyszło do głowy, moja koleżanka schodziła z płomiennego rudego do blondu w ten sposób, że jak najczęściej myła włosy, właściwie to je "prała", żeby wypłukać kolor. Potem nakładała jasną farbę i za którymś z kolei razem wyszły fajne. Ale to męczące i długo trwa, poza tym musiała przejść fazę "włosy w spłowiałym kolorze bez wyrazu"... Może jak odmyje Ci się trochę ciemny brąz to połóż dla odmiany ciemny blond? Tylko wtedy jest z kolei ryzyko, że wyjdą rudawe... W sumie to już nie wiem, co Ci radzić ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- W każdym razie ciemny blond wyjdzie pewnie jak jasny brąz, bo farby zawsze są jaśniejsze na pudełeczku, na głowie wygląda ten kolor dużo ciemniej później. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ciemne włosy postarzają. Wyglądasz w nich ładnie, naturalnie, ale masz zbyt jasne brwi i wygląda to dziwnie. Albo trochę rozjaśnij włosy (ciemny blond, jasny brąz) albo przyciemnij brwi. Platynowy blond wyglada sztucznie i moim zdaniem kompletnie Ci nie pasuje.
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciemny blond może będzie właśnie dobrym rozwiązaniem - zastanawiam się nad 60 z garnier nutrisse lub 500 z garnier nutrisse (ten nie wiem czy rudy się nie zrobi za bardzo albo czerwony?) Ogólnie bardzo dużym plusem ciemnych włosów jest ich kondycja - mimo 'naprawiania' ich po przepaleniu rozjaśniaczem wyglądają teraz o niebo lepiej niż kiedykolwiek gdy farbowałam na jasno. Słyszałam, że wiele dziewczyn ma takie same odczucia po przejściu z blondu na ciemny kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brwi mam obecnie trochę ciemniejsze niż na zdjęciach, 'dostosowane' do ciemniejszych włosów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może coś Syossa? Np. light brown albo dark blond? W sumie nie farbowałam nigdy syossem, ale na opakowaniu wygląda ładnie. Tylko wiadomo, że na pudełku to wszystko ładnie wygląda... :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Syossa miałam jak musiała ratować się po tym blondzie - okropieństwo, włosy nie chwyciły koloru (co jeszcze można by zwalić na ich utleniony stan, ale nie chwyciły nawet odrostów :/) Ale kolory na opakowaniu mają bardzo ładne, mogą skusić, ale mnie się chyba do siebie nie przekonają. A Ty czego już próbowałaś by wyjść z czerni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Platyna odpada.
W brazie Ci ladniej ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
miodowym??? przecież dziewczyna ma zimny typ urody
mi się bardziej podobasz w blondzie i ten blond Ci pasuje, właśnie dlatego, że jest zimny, prawie biały, żółty odcień by nie pasował, tak samo jak karmelowe i miodowe brązy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A ja uważam, że nie ma co się tak sztywno trzymać reguły, że do chłodnego typu kolorystycznego tylko chłodne kolory, a do ciepłego ciepłe. Ja np. jestem zimnym typem, a najlepiej było mi w ciepłym, średnim brązie. I to nie tylko moje zdanie. Ale w sumie trochę racji w tym jest, można w takim razie wypróbować coś z popielatego blondu wpadającego w brąz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W brązie wyglądasz trochę starzej ale zaś platyna nie do końca Ci pasuje. Myślę, że w jaśniejszym brązie albo ciemnym blondzie będzie Ci bardzo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre osoby ciężko sklasyfikować pod daną kategorię i takim często jest dobrze zarówno w ciepłych kolorach, jak i zimnych. Z zimą też jest inna sytuacja - ciemna oprawa oczu, wyraźne brwi dają większe pole manewru. No i też pod zimę podchodzi tym południowy (czarne włosy, ciemna karnacja), jak i typ królewny śnieżki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja naturalnie jestem lato-zimą z naciskiem na lato
![]() ![]() ![]() W każdym razie brwi zawsze można przyciemnić, dużą rolę tu też makijaż odpowiedni odgrywa :P Ale tak jak mówiłam, chyba faktycznie lepiej coś wpadającego w popiel wybrać, jednak ja obstawiałabym brąz, po prostu czysto subiektywnie bardziej podoba mi się autorka wątku w ciemniejszych włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się! Ciemność widzę, ciemność...
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Mi sie bardziej podobasz w blondzie, ale widziałabym cię w krótkim bobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
mnie bardzo podobasz się w kolorze przed ostatnim zdjęciu u dołu
ale... przyciemniłabym ci wtedy brwi żeby wszystko idealnie pasowało. i w sumie tylko tyle ^_- Piękna z ciebie dziewczyna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
lepiej Ci w dlyzszej grzywce...
zle jak cos opada na twarz bo Cie tak troche przytlacza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |||
Rozeznanie
|
Jak dobrze wiedzieć, że można liczyć na opinię Wiżanek, dziękuję Wam Dziewczyny!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brewki tuż przed świętami sobie przyciemniłam henną sama (bardzo zniechęciłam się do nienaturalnie wyglądających dzieł kosmetyczek) i muszę przyznać że od razu sama się bardziej przekonałam do ciemniejszej wersji mnie - nawet człowiek sobie nie zdaje sprawy jak wiele zmieniają brwi w wyglądzie. Może dodam jakąś fotkę, bo zrobiłam na drugi dzień po skończonym zabiegu. Dzięki! ![]() Cytat:
![]() ![]() I fajna, dla mnie przynajmniej wiadomość ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Hm tak oglądam te Twoje zdjęcia i moim zdaniem najlepiej ci w naturalnym brązie tak jak na zdjęciu trzecim od lewej strony(w obu rzędach) fajnie by było gdybyś zamieściła aktualne zdjęcie czyli co teraz masz dokładnie na włoskach to mogłabym Ci o wiele więcej doradzić. Jestem fryzjerką i znam trochę sposobów na mało inwazyjne metody bez konieczności wizyty u fryzjera (jeśli chodzi o kolor) A co do strzyżeni to koniecznie zostaw długie włoski tylko pocieniuj na całej długości a grzywkę zrób lekko ze skosu i wycieniuj aby nie była zbyt ciężka, wtedy łatwiej zapuścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Tak poza tym to masz trójkątny kształt twarzy czyli wysokie i szerokie czoło, wydatne kości policzkowe i mała broda. Moim zdaniem powinnaś mieć grzywkę ale bardziej połączoną z włosami cieniowaniem, moze dla przykładu kilka zdjęci które dla ciebie wybrałam
![]() http://ikf.styl.fm/z-grzywka/fryzura596.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
A to idealna fryzurka i kolor dla Ciebie , powinnaś mieć grzywkę, albo skośną albo prostą bo masz wysokie czoło i ładną buzie oraz oczy. Grzywka zakryje wysokie czoło i zaakcentuje oczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Trochę się nie znam na tym forum ale bardzo chce Ci coś doradzić, moje propozycje fryzur i koloru:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najlepiej Ci w brązie ale nie za ciepłym i dodatkowo najlepiej z jaśniejszymi refleksami, no i radziłabym właśnie grzywkę bo masz wysokie czoło, grzywka zakryłaby czoło a zaakcentowała ładnie oczy i brwi. Może być skośna albo prosta. Całość włosów też bym pocieniowała tak żeby ładnie łączyły się z grzywką i zyskały na objętości.
Jestem fryzjerką i lubię doradzać w takich sprawach, chętnie po prostu bym sama zrobiła Ci taką fryzurkę, hmmm zapraszam na fotel... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.