|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Depresja? Migrena? Nerwica? Co jeszcze?
Nie ma tego (...)
Edytowane przez AriQueen Czas edycji: 2014-02-02 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Depresja? Migrena? Nerwica? Co jeszcze?
Cytat:
wizażanki kuhwa! wizażanki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
(...)
Edytowane przez AriQueen Czas edycji: 2014-02-02 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj! Na zaburzenia lękowe i nerwice cierpi dziś co piąty człowiek w różnym wieku. Rozumiem co przechodzisz, bo kiedyś mnie to też dotyczyło..zaczynało się tak jak u Ciebie a póżniej było coraz gorzej. W dużej mierze pomogłam sobie sama czytając jak przebiega ta choroba ( nerwica lękowa somatyczna ) która często idzie w parze z depresją, ale żeby uspokoić ciało korzystałam też z leków. Podstawą do wyzdrowienia jest wiara przede wszystkim w to, że jesteśmy zdrowi i nic nam nie dolega. Przydatne są w tym badania - żeby się uspokoić i uwierzyć w to, że jest się zdrowym. Wszystkie Twoje bóle wynikają z nerwów , kiedy coś zaczyna Cię boleć myślisz o tym ,skupiasz się na bólu i zaczynasz się bać. W skutek tego zaczynamy odczuwać jeszcze silniejszy ból i boimy się jeszcze bardziej. Spirala sama się nakręca - to my ją nakręcamy. Swoim mózgiem możemy wpędzić się w chorobę ale i też z niej wyjść. Także myśl pozytywnie, że jesteś zdrowa i nic Ci nie jest, i pod żadnym pozorem nie czytaj bzdur o chorobach w internecie ani ulotek dodawanych do leków ze skutkami ubocznymi. Wiedzę medyczną lepiej zostawić lekarzom gdy cierpi się na te schorzenia bo można sobie nieżle namieszać.
Myśl pozytywnie - ja z tego wyszłam i jestem w końcu od dłuższego czasu wolna! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
(...)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Myślę, że powinnaś poszukać dobrego psychologa i psychiatry, bo ten u którego byłaś to chyba jakiś konował
![]() Diagnozy przez net nikt nie wystawi, więc radziłabym się zainteresować polecanymi psychologami/psychiatrami, jakimiś którzy mają dobre opinie na forach tematycznych związanych z nerwicą/depresją. I u nich szukać diagnozy i pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tez to przechodzilam i to nic ciekawego . Ale bedziesz zyla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
(...)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zmien psychologa. I porozmawiaj z mama ze naprawde cos niedobrego sie dzisje i ze sie tym bardzo przejmujesz. I ze chcesz zmienic psychologa !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
To że Tobie przeszło nie znaczy, że komuś innemu też przejdzie... Ani nawet ze to faktycznie to samo. Z całą pewnością jest to coś czym należy się martwić i zająć, a nie zlekceważyć czekając czy może samo przejdzie, bo może nie przejść - może się pogłębiać, może się pogorszyć. Cytat:
![]() Tzn może i powinnaś się częściej relaksować, praktycznie każdy człowiek mógłby na relaksie skorzystać ![]() Poszukajcie z mamą innego lekarza (psychiatry), a równolegle najlepiej psychoterapeuty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
lexie wlasnie o to w tym chodzi ze dolujace mysl nakrexaja caly system ze czlowiek lezy i sie martwi przez co podwyzsza sie cisnienie przez co odczuwamy lek i kolatanie serca. Mysli wtedy sa straszne i nakrecaja jeszcze straszniejsze. Widac ze chyba ty tego nie przechodzilas. Trzeba byc dobrej mysli i na kazdym kroku powtarzac sobie ze bedzie dobrze. Nie wolno zle myslec. Dla mnie zlotym srodkiem byly słówa mojej mamy " ze eee nie przejmuj sie, będzie dobrze , pójdziesz do lekarza i najwyżej dostaniesz jakieś tabletki które to wyreguluja "
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Za każdym razem jak mialam atak to sobie mamy slowa powtarzalam co mnie uspakajalo. Sama autorka napisala ze e.ocje opadly i sie uspokoila jak przyszla do iej w nocy mama. Tak to jest ze jednak czlowiek czuje sie przy rodzicu bezpiecznie i rodzic jest jego autorytetem. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Naczelna Nastolatka
|
weź sweatatka przestań pisać takie głupoty bo się włosy jeżą na głowie. Od leczenie nerwicy, depresji i natrętnych myśli jest psychiatra. Leczenie obejmuje leki oraz psychoterapię (chociaż na pierwszy rzut choroby można się pokusić o samą psychoterapię). Ulotek radzę nie czytać, ewentualnie poprosić kogoś zaufanego żeby przeczytał i nam powiedział najważniejsze rzeczy. autorce sugeruję ZMIANĘ PSYCHIATRY i podjęcie leczenia.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A czy jaj jej zabraniam do lekarza isc ? chodzi mi tylko o to zeby byla dobrej mysli. No juz prosciej nie potrafie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Nie możesz też pisać komuś kogo na oczy nie widziałaś i nie wiesz jak z nim jest, że ma tak jak Ty i że mu minie. Autorka napisała o wielu problemach (lęki, samookaleczenia, wymioty po jedzeniu, bezsenność, objawy somatyczne, depresja), to są wszystko realne problemy. I nikt jej tu nie mówi, że powinna panikować, czy że ma do tego podstawy - oczywiście, nie ma podstaw do paniki, miała badania, wie że fizycznie ten problem nie ma podstaw - więc należy zająć się emocjami i psychiką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Po raz kolejny musze napisac : noe chodzi mi o to ze ma tego ie leczyc. Dziewczyna szuka pomocy bo jej zle i szuka slow otuchy wiec jej napisalam ze bedzie dobrze !!!! A co mam jej napisac ? Ze o na bank choroba psychoczna i ze dostanie milion lekow ktore ja zamula i na bank jej nie przejdzie i zamkna ja w psychiatryku ? Nie !!! Bedzie dobrze. Tylko musi isc do normalnego psychologa !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Naczelna Nastolatka
|
skąd ty bierzesz te informacje o zamulających lekach i zamykaniu ludzi hurtowo w psychiatryku? po co rozpowszechniasz takie szkodliwe kłamstwa?
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
OMG ZAKONNA!!! Zostawiam to bez komentarza !!! Hahahahhah
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Naczelna Nastolatka
|
no jasne, bardzo zabawne. Nie odpowiedziałaś na moje pytanie, skąd masz te informacje.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Polecam powrot do szkoly i nauke czytania ze zrozumieniem. To na tyle co mam do powoedzenia. Jezeli nie zrozumialas o co chodzilo w wypowiedzi powyzej nie widze celu dalszej konwersacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
(...)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Naczelna Nastolatka
|
jaki totalny bezsens. psychiatra jest OD STAWIANIA DIAGNOZY I ZLECENIA LECZENIA. Jakim cudem lekarz ma postawić właściwą diagnozę jeżeli zataiłaś przed nim część objawów? Ponadto, psychiatra nie jest od tworzenia więzi, no ludzie. Psychiatra to lekarz, ma cię zdiagnozować i zapisać leczenie. Od tworzenia więzi, jeśli już, jest psychoterapeuta. Ilu lekarzy odmówiło ci leczenia i kazało się relaksować? I powtórzę, psychiatra nie jest od robienia wrażenia na pacjencie, WTF w ogóle? Autorko, psychiatra to lekarz, taki jak laryngolog i dermatolog, nie myl psychiatry z psychologiem lub psychoterapeutą.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-01-30 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyna ma problem. Ty mając dobre intencje napisałaś, że będzie dobrze. Reszta odebrała to tak, jakbyś radziła lekceważenie problemu. Potem napisałaś, że mówisz dziewczynie, że "będzie dobrze" zamiast ją straszyć, że to "choroba psychiczna, dostanie zamulające leki i zamkną ją w psychiatryku". I z tego zakonna wywnioskowała, że takie jest Twoje wyobrażenie pacjenta z depresją lub inną chorobą psychiczną. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-01-30 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Niektórych wypowiedzi lepiej nawet nie komentować.
Autorko, znajdź dobrego psychoterapeutę i zacznij terapie, w razie konieczności istnieje możliwość doboru przez psychiatrę (on ma stosowane uprawnienia) odpowiednich leków, żebyś na samym początku terapii mogła się choć trochę wyciszyć i uspokoić. Jeżeli Cię to pocieszy to wiele osób zmaga się z zaburzeniami lękowymi, depresjami i nerwicami - takie mamy niestety czasy. Można z tego wyjść, ale wymaga to czasu oraz "otwartości" na terapię.
![]() |
![]() |
#25 |
Naczelna Nastolatka
|
czasKomety, nieuważnie przeczytałam post sweatatki, miałam wrażenie, że straszy autorkę szpitalem i zamuleniem. Pewnie dziewczyna chciała po prostu autorkę pocieszyć, że będzie dobrze, a nie od razu kanał
![]()
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Znajdź dobrego psychologa psychoterapeutę, który Cię "poprowadzi", zdiagnozuje i zleci wizytę psychiatryczną jeśli będzie taka potrzeba. Psycholog pomoże Ci sobie poradzić z tą sytuacją i zobaczysz jaka będzie opinia specjalisty.
Edytowane przez eurydyka123 Czas edycji: 2014-01-30 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Naczelna Nastolatka
|
diagnozuje psychiatra, psychoterapeuta nie zleca wizyt u psychiatry.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.