|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy! Zmarnowane życie?
Witam, to mój pierwszy wątek chciałabym się dowiedzieć pewnej rzeczy może któraś z was była w podobnej sytuacji albo słyszała. Moja sprawa wygląda tak mam 22 lata studiuje, pracuje na czarno dlatego ze zaraz po osiągnięciu pełnoletności dostałam pismo ze dlug za lata niepłaconego czynszu został podzielony na mnie i na moją mamę jest to ponad 100 tys. W grudniu była sprawa o eksmisje i mama wraz z moimi 2 młodszymi siostrami dostała prawo do lokalu socjalnego a ja nie z racji tego że jestem dorosła nie spełniam warunków do otrzymania mieszkania i stać mnie na wynajem. Ale jak to wygląda dług nadal pzoostał tak? Czyli zostałam, bez mieszkania i bez możliwości podjęcia normalnej pracy z umową itd bo nie będe spłacała długu który narastał kiedy byłam mała, zreszta jest to ogromna kwota jak dla mnie i ona ciągle rośnie;( Jak myślę o tym to mam ochote rzucić studia i wyjechać jak najdalej bo przytłacza mnie ta sytyuacja
Przepraszam że tak się rozpisałam ale nie umiem się pogodzić z tą sytyuacją, tak czekałam na dorosłość, życie na własną rękę, niezależność a okazało się że nic z tego nie wyszło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomocy! Zmarnowane życie?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Polskie prawo ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ale zaległości czynszowe przedawniają się po okresie 3 lat od ich wymagalności a termin przedawnienia przerywa np. wniesienie przez spółdzielnie pozwu do sądu o zaległy czynsz, z tego co pisałaś to chyba takiej sprawy nie było? Czyli prawdopodobnie nie będziesz musiała spłacić całej zaległości- ale faktycznie najlepiej iść do poradni prawnej i dokładnie opisać całą sprawę i uzyskać jakieś konkretne wskazówki co dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.